- הוסף לסימניות
גם אני חושב ככה על עצמי, אבל זה דמיונות שוא, רוב האנשים (גם אנחנו) בשביל אלפית מהסכום שכתבתם לוקחים סיכונים כאלה ואחרים - מסוכנים פי כמה.גם בעד מאה מיליון לא ההיתי מסכנת את הבריאות שלי...
גם אני חושב ככה על עצמי, אבל זה דמיונות שוא, רוב האנשים (גם אנחנו) בשביל אלפית מהסכום שכתבתם לוקחים סיכונים כאלה ואחרים - מסוכנים פי כמה.גם בעד מאה מיליון לא ההיתי מסכנת את הבריאות שלי...
אני גם חושבת שזה נקודה מאד משמעותיתחוץ מכסף... האם יש בעיה רפואית מסוימת שהניסוי אמור לספק לך פתרון מולה, ברמה שלא קיימת ברפואה המוכחת?
קודם תכתבו למה כן, חוץ מהכסףהאם כדאי לי להסכים לניסוי רפואי תמורת 20000 שח.
רגע, זה עוד יכול להגיע.חיכיתי כבר שהאשכול יסתיים ב---אם בשביל 20000 כולם מתנגדים אז למה בחינם אנשים מסתכנים???בלה בלה...
עברתי על כל האשכול ולא האמנתי שזו התגובה הראשונה שמזכירה רב.אני הייתי עושה שאלת רב,
הגוף לא שלי והבריאות לא בידיים שלי!
מי אמר שמותר להכניס את עצמי לסכנה תמורת כסף?
מצד שני- אולי הסכנה נחשבת רחוקה ובשביל לפתור בעיות עכשוויות (כמו החזר חובות) זה כן בסדר.
השאלה היא סיכון אפשרי ועתידי מול כסף שיכול לפתור בעיות עכשוויות,עברתי על כל האשכול ולא האמנתי שזו התגובה הראשונה שמזכירה רב.
לרגע חשבתי שאני באתר הלא נכון...
רק נקודה קטנה: אם משלמים כזה סכום ברור שיש סיכון.
כל מי שרשם בעד, אתם גם בעד למכור כליות בשביל כסף?
מסכימה שיש מקום לשאול רב. אבל זה קודם כל. שאלה כזו בפורום חרדי צריכה להתחיל ב: אין בעיה הלכתית מובהקת. זו דעתי לפחות...השאלה היא סיכון אפשרי ועתידי מול כסף שיכול לפתור בעיות עכשוויות,
אני לא יודעת מה היעוד שפותח הנושא מייעד לכסף
אבל אם למשל הכסף אמור ללכת לטיפול רפואי אחר (אולי טיפול שיניים שמצריך תקציב)
או לסגור חובות שלוקחים לבנאדם מהבריאות
או כל סיבה חשובה אחרת. ייתכן שיש מקום לשאול.
לא להגזים. 20 ש"ח?גם אני חושב ככה על עצמי, אבל זה דמיונות שוא, רוב האנשים (גם אנחנו) בשביל אלפית מהסכום שכתבתם לוקחים סיכונים כאלה ואחרים - מסוכנים פי כמה.
יש דרך לעוד אנשים ללכת על זה??רציתי להתייעץ עם חכמת ההמון
האם כדאי לי להסכים לניסוי רפואי תמורת 20000 שח.
מדובר בזריקה קטנה פעמיים.
יש בזה סיכונים שמהסיבוב הקודם אחד לאלף הסתבך בזה בעיקר בקוגנטיבי- קשיי ריכוז חולשה וכדו'
כמו"כ מכיון שמדובר בניסוי חדש יחסית לא ידועות השלכותיו לטווח רחוק.
אבל מצד שני היו 999 בערך שיצאו מזה די בסדר לפחות לבינתיים.
לסיכום, האם כדאי וכן אם יש למישהו ניסיון או משהו כזה בדברים דומים?
כמובן שאני לא מייעץ רפואית וכמובן שלא אקח תגובה באשכול בתור ייעוץ רפואי רק סתם מעוניין באינפורמציה אמינה.
את לא חייבת לקחת...לכולם פה הציעו כסף....
ורק לי הציעו חיסון עדר בחינם?.....
?אני באופן אישי מצטרפת לאילו שלא מוכנים להעיז, רק מה, כדי להסיר ממני את הפיתוי - הייתי מתייעצת עם הרב שלנו (דעת התורה לדעתי די ברורה בעניין הזה, אא''כ יש איזשהו נתון מיוחד ספציפי שמשנה את כל התמונה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים