ניסיתם אפייה במקום טיגון לקציצות כרתי?

• הוסף לסימניות
ברור שיש הבדל בטעם.
השאלה אם זה בכלל יוצא מוצלח והאם צריך להפוך אותן באמצע האפייה.

• הוסף לסימניות
אמא שלי ניסתה ב"סילקא" דווקא יצא טעים
כמו פשטידה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1077505:
ברור שיש הבדל בטעם.
השאלה אם זה בכלל יוצא מוצלח והאם צריך להפוך אותן באמצע האפייה.

מה הבעיה אופים כמות קטנה וטועמים.
טעים זורמים לא טעים הפח שלנו הוא בית הקברות הגדול בעולם לכישלונות שמשם צומחים מאכלי גורמה

• הוסף לסימניות
ניסיתי בשנה שעברה, אצלי זה לא יצא מוצלח.
בניגוד לקציצות בשר וטונה וכו' שאני תמיד אופה והן יוצאות מצויין, כאן זה לא עבד.

• הוסף לסימניות
אני קבוע גם מהסילקא וגם מהכרתי מכינה פשטידה.
הירק מבושל קצת+ בצל שום+ פרורי לחם+ תבלינים ביצים
יוצא מעדן!

• הוסף לסימניות
אמא שלי מזמן אופה אותם בתבניות סיליקון שקעים פיצים
יוצא מעדן, ונקי.. בלי הסירחון של הטיגון

• הוסף לסימניות
אני לא משתמשת בטיגון,
ונמנעת באופן כללי בכלל משימוש בשמן בחימום.

את הסימנים תמיד טיגנתי, וגם אוכל מטוגן.
סימנים לא אוכל, קציצונת או שתיים לסימנא מילתא ותו לא...
אני לא אוהבת להתקצן, מאכל אחד קטן בר"ה בעז"ה לא יזיק לבריאות.
(מקסימום אני משתמשת במחבת קרמית עם מעט שמן, אבל מטגנת)

(נ.ב. כל הנ"ל באם מדובר באנשים בריאים ולא לכאלו שיש להם התוויה רפואית שונה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1077625:
אני לא משתמשת בטיגון,
ונמנעת באופן כללי בכלל משימוש בשמן בחימום.

את הסימנים תמיד טיגנתי, וגם אוכל מטוגן.
סימנים לא אוכל, קציצונת או שתיים לסימנא מילתא ותו לא...
אני לא אוהבת להתקצן, מאכל אחד קטן בר"ה בעז"ה לא יזיק לבריאות.
(מקסימום אני משתמשת במחבת קרמית עם מעט שמן, אבל מטגנת)

(נ.ב. כל הנ"ל באם מדובר באנשים בריאים ולא לכאלו שיש להם התוויה רפואית שונה)

קציצות כרתי כבר מזמן לא רק בשביל הסימן.
אני קונה כמות גדולה מאוד ומכינה המון קציצות כאלו כי זה פשוט נחטף אם אין שמירה מאסיבית.:)

• הוסף לסימניות
אני גם מכינה במשך השנה את הקציצות
פעם אחת אפיתי ולא יצא לי מוצלח(יבש וקשה)

• הוסף לסימניות
ניסינו יצא מעולה!
ספריי שמן על הניר אפיה, להניח קציצות מן התערובת ושוב מלמעלה קצת ספרי שמן.
יצאו יפים וטעימים לעילא, ניתן להכניס כמובן כמה תבניות יחד לתנור והכל מוכן בצ'יק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1077633:
קציצות כרתי כבר מזמן לא רק בשביל הסימן.
אני קונה כמות גדולה מאוד ומכינה המון קציצות כאלו כי זה פשוט נחטף אם אין שמירה מאסיבית.:)

הפתרון:
1. החבאת הקציצות...
2. פשטידת כרתי/ כרישה / לוף טעימה במיוחד....

• הוסף לסימניות
קציצות להכניס רק לתנור חם ולוהט ממש.
זה הסוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

זה אחד מתכוני העוגיות הכי טובות שיש לדעתי !!! הן עוגיות סופר רכות ונימוחות בטעם חמאתי כזה ... אממהללההה ...
אזהרה לכל השומרות גיזרה שבייננו- ... הדיאטה עלולה להסתיים אם תכינו את העוגיות האלה... אז .. לשיקולכן😎
המתכון מהאתר עוגיונט של נטלי לוין ! (עשיתי העתק הדבק של המתכון מהאתר ובסוגריים הוספתי הערות ממני - מה אני עשיתי ויצא יותר טוב )
60-40 עוגיות שקדים קטנות

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה מאוד (לא ממליצה לוותר עליה .. אל תנסו להחליף)
קורט מלח
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות חלב
200 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) שקדים טחונים
210 גרם (כוס וחצי) קמח (ר' הערות לגרסה ללא גלוטן)
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וחלב לתערובת אוורירית מאוד וקרמית.( אני לא עשיתי במיקסר, אלה עירבבתי בקערה עם מרית )
  3. מנקים את דפנות המיקסר בעזרת לקקן ומוסיפים שקדים טחונים, קמח, קורנפלור ואבקת אפייה.
  4. מערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלים גושי בצק גדולים ואחידים.
  5. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
  6. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומעצבים כל אחד מהם לצורת סהר.
  7. מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
  8. אופים במשך כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות מאוד.(שימו לב זה חשוב !!!! אם הן טיפה מתחילות לקבל צבע ישר להוציא ! )
  9. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

• כמובן שכל סוג של אגוזים יעבוד מעולה בעוגיות האלה. פקאנים, אגוזי לוז, אגוזי מלך ואפילו קשיו יצרו עוגיות טעימות בטעמים מגוונים.
  • אפשר להכין את הבצק ולהקפיא אותו עטוף היטב, כך בכל פעם שמתחשק לכם להכין עוגיות פשוט מפשירים את הבצק, מעצבים ואופים.
  • חשוב להשתמש בחמאה רכה מאוד (מוציאים כשעה לפני ההכנה לטמפרטורת החדר).
  • גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע. זה, כמובן, בהנחה ותצליחו להעביר אותם בכלל מהתבנית לקופסה.
ומצרפת כאן תמונה של העוגיות שיצאו לי ( תמונה אחת מתוך עשרות נגלות שעשיתי מאז שגיליתי את המתכון לראשונה ) כי כידוע , בלי תמונה אין אמונה ... 😉(אצלי בכל אופן..)20241011_161827 (3).jpg
קראתי בשקיקה עשרות אשכולות (חלקם ממומנים) שמנסים למצוא פתרון ומזור לבעיית מעוכבי השידוך
הרבה מאוד אנשים דנים ומתווכחים באיך לפתור את הבעיה הזאת.

היו שהציעו לעלות שכר השדכנים
והיו שביקשו דווקא להוריד את שכרם.
היו שכתבו לפתוח את העיניים ולהציע לבני דודים
והיו שאמרו להפגיש את ראשי הישיבות עם מנהלות הסמינרים.
היו שדחפו לגעור בהורים שיפסיקו כבר להוריד
והיו כעסו על המתבגרים שיש להם דרישות.
היו...
והיו...
אלו ואלו דברי אלוקים חיים.

לא מתווכחת עם האמור למעלה, רק רוצה להציע כיוון חשיבה חדש!

הסיבה לכמות המטורפת של מעוכבי השידוך, היא בגלל שכיום אין במערכת החינוכית שלנו הסבר אמיתי ומשכנע לשאלת ה - למה להתחתן?
זאת אומרת לפני ששואלים למה הם לא מתחתנים, צריך לשאול למה הם כן צריכים להתחתן.

ואני אסביר:
אם תפגשי בחורה רנדומלית ברחוב (החרדי כמובן) ותשאלי אותה למה את רוצה להתחתן? התשובה תהיה ארוכה שבלונית ועם המון קלישאות
כנ"ל אם נשאל בחורי ישיבה קלאסי, למה אתה רוצה להתחתן, הוא יגיד לנו דרשה שלמה על "מצא אישה מצא טוב" ועוד כל מיני רעיונות תורניים למיניהם, בתוך תוכו הוא יודע שהסיבה להתחתן היא כי כל החברים שלו מהוועד כבר מאורסים...

ואז כשהשידוכים לא הולכים חלק, ופתאום הדרישות מתחילות לטפס, הפגישות והשידוכים המבוטלים מגבירים את שברון הלב, מתחיל לצוץ השאלה האנושית הבסיסית ביותר, למה בכלל להיכנס לנישואין, למה להתחייב על מסגרת כל כך חונקת, למה לגזור על עצמינו מחויבויות ענקיות.

ובעיניי זוהי נקודת השבר, כי כשאין מוטיבציה אין רצון, וכשאין מנוע אמיתי שדוחף את הבחור או את הבחורה אז למה שינסו לסגור שידוך?
הרצון הטוב של ההורים, או הלחץ החברתי הכללי הוא לא מספיק בשביל לסגור, וזאת התוצאה העגומה.

ברור לי שקצת הקצנתי
ברור לי שזאת לא סיבה מסכמת
ברור לי שיש כאלו שלא חושבים ככה

אבל אם נצליח להשקיע בחינוך פנימי אמיתי, להסביר למה מתחתנים, איך זה עובד, מה תפקידו של אחד מבני הזוג, למה חשוב לבנות בית נאמן בישראל, מה זה נותן לנפש, מה זה נותן לגוף, מה זה עושה לנשמה. הכל ייראה אחרת, פתאום נראה שהדרישות מתגמדות, פתאום נראה גמישות מחשבתית, הכל ייראה נקי יותר, החיבור לתהליך של השידוך יהיה מעניין ומהנה, ככה יבנו הרבה יותר בתים להשם ולתורתו.

נ.ב.
לצערי מכירה זוגות שגם אחרי חמש או עשר שנות נישואין לא ממש הבינו למה הם עושים את זה, לכן זאת סתם המלצה לכו תלמדו את הנושא לעומק ותנסו להתחבר מחדש, תמיד תגלו דברים חדשים.

אם יש למישהו רעיון פרקטי איך מיישמים את זה בשטח תבוא עליו הברכה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה