פסח ניסיתם להכין מיונז לבד והוא נשבר? לא צריך לזרוק.

• הוסף לסימניות
בערב שבת אני מגלה שנגמר המיונז ומה שחשבתי שיש בארון למעלה היה משהו אחר..
החלטתי להכין מיונז לבד כמו שאני מכינה בפסח ופעם ראשונה שלי שהוא נשבר.
נזכרתי בפטנט שקיבלתי:
לקחת ביצה נוספת ובמקום להוסיף לה שמן- להוסיף את ה"בלילה" שנשברה.
וכמובן להוסיף אח"כ עוד שמן כדי להגיע לכמות שצריך בשביל 2 ביצים.

אז אמנם פסח עוד רחוק, אבל נזכרתי בזה ביום שישי ואמרתי שעדיף לכתוב עכשיו כדי שיהיה רשום פה.

ולמי שאין את המתכון להכנת מיונז לבד:
לקחת כלי צר וגבוה להכניס ביצה, חצי כפית מלח וכפית מיץ לימון/ חומץ
להתחיל לערבב בבלנדר יד/ מעבד מזון ולהוסיף כוס וחצי שמן בזילוף איטי.
כדאי להקפיד שהשמן יוזלף על דפנות הכלי ולא ישירות על המיונז

• הוסף לסימניות
יפה!
כמה ידיעות : יותר טעים עם לימון
בכל מקרה זה לא עמיד כמו הקנוי ולא מפוסטר
אבל למי שמותר זה מעדן
אם המיונז לא מתגבש יש להפעיל את הבלנדר יד למעלה ולמטה כל הזמן ולהוסיף עוד שמן
אם לא מצליח
לעשות כפי שכתוב לעיל
יישר כח!

• הוסף לסימניות
מקפיץ לפה למה לא, בתכלית מיונז ביתי הוא הכי טעים וגם מחזיק שלשה שבועות פלוס במקרר רק לשים מספיק חומץ.

• הוסף לסימניות
מאז שלמדתי שיטה אחרת להכנת מיונז, לא התפשל לי אפילו פעם אחת, ואני מכינה מידי שבוע.
בתוך כלי צר וגבוה אני שמה שתי ביצים, חומץ, מלח, חרדל
ממלא מעל כמות שמן רצויה.
ואז מכניסה את הבלנדר יד לתחתית הכלי,
מפעילה אותו לכמה שניות בתחתית, ואז מתחילה לעלות איתו במעגלים לאט לאט עד למעלה והתגבשות המיונז.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

• הוסף לסימניות
לא סותר בכלל ברגע שזה בכלי צר וגבוה
למייעשה הכי לעניין לעשות במעבד מזון פשוט יוצא יותר אוורירי ויציב וגם קל יותר
במיוחד אם עושים כמות גדולה יותר מליטר והלאה לא צריך לשבור שתי הידיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה