ניסתם פעם לצבוע רהיט בעצמכם?

• הוסף לסימניות
איך עשיתם? באילו צבעים? והעיקר איך יצא (רצוי מאוד לצרף תמונה)

• הוסף לסימניות
אחי עשה את זה ואני יכול לברר יותר את סוג הצבע וכו'.
הדבר הכי חשוב שהוא אמר לי זה שבמברשת זה יצא לו דפוק ואז הוא ניסה עם רולר קטן והתוצאה היתה ממש טובה.

• הוסף לסימניות
כדי לצבוע רהיט באופן אומנותי- צריך לקנות צבע בסיס- צבע מקשר, אחרי שמתיבש לצבוע באקריליק.
יוצא אומנותי במיוחד לצבוע באקריליק בהיר- שמנת או פנינה וכו', ולמטה- לתופף מעט במכחול יבש באקריליק בצבע ירוק זית (מעופש) וקצת שחור, על הרהיט אפשר להדביק מדבקות שמיועדות לזה- שושנים אומנותיות וכו'. יוצא מראה נהדר!!!!!!!!!!
ממש חבל שאין לי תמונה להעלות.

• הוסף לסימניות
בעלי צבע כסאות ושולחן בשחור-לפי המלצת המוכר בצבע שמן ונראה לי עם מברשת קטנה, בשולחן הצביעה לא יצאה כ"כ טוב וזה מתקלף-וצריך לקלף את כל הצבע ולצבוע שוב... אבל מצד שני התוצאה הרבה יותר יפה מצביעה בספריי (הצביעה הקודמת...לא אנחנו צבענו אז אין לי פרטים על ספריי חוץ ממראה סופי,)

• הוסף לסימניות
אפשר גם לצפות בטפט, יש טפטים מדהימים!!!
ואם צובעים- אח"כ לרסס או לעבור עם לקה שקופה.
ובקשר למברשת- תלוי מאוד איזה מברשת הוא השתמש...
יש גם ספוגים בכל מיני צורות שנותנים מראה מעניין, כמו ספוג עגול בכל מיני גדלים. ניתן להשיג בחנויות יצירה.

• הוסף לסימניות
ואם תכתבי מה את רוצה לצבוע אוכל לתת לך רעיונות.
ומה לגבי שימוש בשבלונות? מכירה?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לצבוע שידת תינוק בלבן.שמנת חלק ללא סגנון אומנותי (אולי כן לתת מראה רטרו) וכנ"ל את ראש המיטה של הספפה

• הוסף לסימניות
יש עיטורים בולטים שניתן להדביק על השידה לפני הצביעה.

• הוסף לסימניות
צבעתי מיטת תינוק, יצא מהמם
כמובן ברולר קטן ובשתי שכבות
שכבה ראשונה - צבע מקשר
שכבה שניה - צבע
בעיקר צריך להזהר לא להשתמש במידי הרבה צבע
כדי שלא יהיו סימנים של טיפטופים על העץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;722680:
אני רוצה לצבוע שידת תינוק בלבן.שמנת חלק ללא סגנון אומנותי (אולי כן לתת מראה רטרו) וכנ"ל את ראש המיטה של הספפה
לגבי מראה רטרו - את מכירה את השיטה של השעווה, כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;722766:
לגבי מראה רטרו - את מכירה את השיטה של השעווה, כן?
מה תפקיד השעווה בסיפור, לא הבנתי.
ואשמח לפרוט לצבוע בצבע מקשר-איזה? ועליו צבע-איזה?
ובאילו חנויות ניתן להשיג את המסגרות וכד' מעץ?

• הוסף לסימניות
הנה הסבר לגבי צביעה בטכניקת יישון (מראה וינטאג')

דיסטרסינג (יישון) היא שיטת צביעה המעניקה לחפץ מראה עתיק. ניתן ליישם את השיטה על רהיטים, מסגרות וכל חפץ מעץ העולה על דעתנו. בשיטה זו, חלק מהשטח ייצבע וחלקו ישאר בצבע השכבה שמתחת (בין אם זה צבע הרהיט המקורי או צבע שנצבע כשכבה ראשונה).
כלים:
מכחול
חומרים:
נייר לטש מספר 0, נר שעווה לבן, צבע אקרילי, צמר פלדה, לכה
אקרילית
דיסטרסינג
אופן הביצוע:
1. כהכנה לצביעה נשייף את הרהיט בעזרת נייר לטש עדין וננקה את שאריות השיוף בעזרת מטלית או מברשת יבשה.
2. ניתן לצבוע שכבה ראשונה בצבע אחד או להשאיר את צבעו המקורי של הרהיט.
3. ניקח נר לבן (נר שבת למשל) ונשפשף אותו במקומות בהם נרצה ליצור את האפקט. כדאי לשפשף את הנר במקומות בהם נוצר בלאי בדרך כלל, כמו פינות וחלקים בולטים.
4. ננקה בעדינות שאריות שעווה של הנר.
5. נצבע שכבה של צבע ונמתין לייבוש מלא. אם נרצה אפקט בולט, נקפיד לצבוע שכבה אחת בצבע בהיר ושכבה אחרת בצבע כהה. לקבלת אפקט עדין יותר, נבחר צבעים פחות ניגודיים.
6. נשפשף את המסגרת כולה בעזרת צמר פלדה או נייר שיוף מספר 0. כיוון שצמר הפלדה משחיר מעט את הצבע, השפשוף בעזרת צמר פלדה יוצר מראה מעושן, יותר מלוכלך. הצבע יוסר מהמקומות בהם מרחנו שעווה וייתקבל אפקט היישון.
7. נמרח שכבה של לכה אקרילית ונמתין לייבוש.

• הוסף לסימניות
יש פה הדרכות מצויינות אבל עם ערבוב של סגנונות.
פרובאנס, רטרו ווינטאג' אלו 3 סגנונות עיצוב שונים לגמרי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;722791:
יש פה הדרכות מצויינות אבל עם ערבוב של סגנונות.
פרובאנס, רטרו ווינטאג' אלו 3 סגנונות עיצוב שונים לגמרי...
לעניין סגנון עיצוב רטרו ווינטאג' הם כמעט מילה נרדפת. רטרו - מוצר חדש בסגנון ישן וינטאג' (עתיקות) - המוצר הישן בכבודו ובעצמו. בעצם, יש כאלו שמחלקים את זה למוצרים מלפני שנות השבעים לבין מוצרים של שנות השמונים, פחות או יותר, אבל זה כבר התפלספות שהיא הרבה מעבר למה שמקובל בשדרות ההמונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;722810:
לעניין סגנון עיצוב רטרו ווינטאג' הם כמעט מילה נרדפת.
רטרו - מוצר חדש בסגנון ישן וינטאג' (עתיקות) - המוצר הישן בכבודו ובעצמו.

לא מדוייק.
רטרו הוא מוצר חדש בהשפעת ובחיקוי המוצר הישן - לאו דווקא במראה ישן.
כמו"כ פעמים רבות בביטוי "רטרו" מתייחסים לסגנון שהיה בשנות ה-50-60 שהיה יותר עליז ושמח עם הרבה הדפסים, טפטים וטקסטורות צבעוניות - וזה, שונה לגמרי מסגנון הוינטאג'... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;722923:
לא מדוייק.
רטרו הוא מוצר חדש בהשפעת ובחיקוי המוצר הישן - לאו דווקא במראה ישן.
כמו"כ פעמים רבות בביטוי "רטרו" מתייחסים לסגנון שהיה בשנות ה-50-60 שהיה יותר עליז ושמח עם הרבה הדפסים, טפטים וטקסטורות צבעוניות - וזה, שונה לגמרי מסגנון הוינטאג'... :)
לא פיסקתי כראוי וכנראה לכן לא הובנתי (מה שדייקת זה בדיוק מה שכתבתי).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;722680:

אם השידה בצבע כהה זה יהיה קשה לצבוע אותה בבהיר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ינח;723311:
אם השידה בצבע כהה זה יהיה קשה לצבוע אותה בבהיר
למה?
אם שמים בסיס ראשון של צבע מקשר לבן זה יוצא מעולה.
(אני צבעתי גם בלי צבע מקשר ויצא אטום לגמרי.)
ולא לשכוח להשקיע ברולר קטן איכותי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה