דרוש מידע ניצול ימי מחלה בימי חג סוכות

• הוסף לסימניות
שלום,

קבלתי מהרוםא 11 ימי מחלה בגין מחלת ילד.
החל מערב יוכפ עד שישי בחוהמ

המעסיק טוען שבימי ערבי חג וחוהמ הוא לא מוחיב לתת לי יום מחלה מלא כי אלו ימים שממלא לא הייתי עובדת בהם.

האם זה נכון?

לא מצאתי בכלל אזכור לנושא הזה בחוק

אודה לתשובה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בוקר טוב,

האם מישהו מבין בענין דין ימי מחלה שחלים בערב חג /חוה"מ

תודה

• הוסף לסימניות
האם ימי מחלה שנפלו במהלך חופשה שנתית ייחשבו לימי חופשה, או לימי מחלה?

בהתאם לסעיף 4(ב)(5) לחוק חופשה שנתית, אין להביא במניין ימי החופשה ימים שבהם אין העובד מסוגל לעבוד מחמת תאונה או מחלה.

מכאן, שימי מחלה שנפלו במהלך חופשה שנתית ייחשבו לימי מחלה, ולא לימי חופשה.

מקור:

באופן אישי קרה לי מקרה דומה. הרגשתי מאד לא נח לדווח על ימי מחלה בשבוע של חול המועד, כשברור גם לי וגם למעסיק שלא הייתי עובדת בימים אלו בכל מקרה, ומראש הימים האלו אושרו כימי חופשה.
בעלי הציע לי בזמנו לבחון את זה כך:
אם לא היה חול המועד, האם אכן לא הייתי מגיעה לעבודה? אם כן, הגיוני לדווח מחלה. אבל אם מדובר באישור גורף של 10 ימי מחלה, כשברור לכולם שבמהלך השנה הייתי לוקחת יום אחד או גג שניים, לא הוגן בגלל חול המועד לדווח על כל ה 10 כמחלה. אז דיווחתי על יום מחלה ועוד שני ימי חופשה.

• הוסף לסימניות
מבחינה מצפונית שכל אחד יעשה מה שנראה לו.
מבחינה חוקית מעסיק לא יכול להוריד ימי חופשה על חשבון ימי מחלה גם אם זה ימים שממילא העובדים יוצאים בהם לחופשה מרוכזת, ככה שכל זמן שהבאת אישור מחלה על ימים מסוימים הם לא ירדו לך(לא אמורים בכ"א:) מהימי חופשה.

• הוסף לסימניות
עשיתי לבן שלי ניתוח אחרי יום כיפור וקיבלתי 10 ימי מחלה ילד.
הילד היה נודניק, ככה שלא הייתי מגדירה את זה כחופשה ממש...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה