כללי ניקוד באילוסטרייטור

• פותח הנושא zoom
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני עובדת על מחשב מקינטוש os x גירסא 10.8.5
ומייבאת טקסט מנוקד לאילוסטרייטור cs6
עד לפני כחודש (לפני שדרוג המחשב)
עבדתי על אילוסטרייטור cs4
וכל טקסט מנוקד שייבאתי עלה מצוין בפונטים של פונטביט
אם הניקוד לא ישב במקום היתה לי אופציה לסדר את זה
באמצעות הפקודה של diagrits... בתוך ה-type שם שיניתי את הערכים
ל-looze או ל-normal ואז הניקוד הסתדר במקומו.
מאז ששדרגתי לcs6 אני לא מוצאת את האופציה הזו בשום מקום בתוכנה
משיחתי עם נציגי פונטביט הבנתי שהבעיה אינה בפונט אלא בתוכנה
יש למישו מושג איפה מתחבאת הפקודה הזו בcs6 או שיש אופציה אחרת
לסדר את הבעיה הזו?
מצרפת דוגמא:

קבצים מצורפים

• 1234-02.png
    KB 137.1 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
לענ"ד במקרה הזה, סדר ההקלדה שגוי - הדגש מוקלד לאחר הניקוד במקום הפוך.

• הוסף לסימניות
זה קרה לי כמה פעמים- מי שהקליד את הניקוד לא הקליד נכון....
אם יש פתרון לא ידוע לי- אני עשיתי את זה ידני :( :(

• הוסף לסימניות
יש כמה פתרונות:
א. להשתמש בפונטים של פונטייפ שהם OpenType אמיתי, ולא קבצי TrueType עם סיומת OTF כמו בחברות אחרות
ב. להשתמש בפונטים OpenType מורחב של פונטביט שעולים פי 10
ג. להחליף את סדר הניקוד - אפשר להעביר לוורד או לאינדיזיין, ויש סקריפטים שמסדרים את ההחלפה הזו. (יש גם תוכנה קטנה שכתב אליהו פריד והעלה לכאן פעם - dgsB4Nikud)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה