אינדיזיין ניקוד בורח בפונט מסויים של פונטביט

• הוסף לסימניות
בפונט "אות דפוס" של פונטביט, וכן גם בפונט "ויקרא" הניקוד בורח באינדזיין,
פניתי לחברת פונטביט כדי שיסדרו את זה,
והם כתבו לי את זה:
אם בחרתם להשתמש בגרסה 19 או 20, בבקשה תגשו להגדרות התוכנה (preferences) בתפריט Edit (ב-PC) או בתפריט InDesign (במק) או באמצעות קיצור המקשים Ctrl+K (או CMD+K), תבחרו בתכונה Advanced Type ושם תסמנו V בתיבת הסימון Enable Legacy Text Shaping for Adobe World-Ready Composer. האפשרות הזו תגרום לאינדיזיין להתעלם מהמנוע HarfBuzz שגרם לבעיות בעברית. זו העדפת תוכנה ולא שייכת למסמך ספציפי כך שלא משנה אם תגדירו את זה כשכל המסמכים סגורים או כשיש מסמך פתוח.
הבעיה שאין לי בגירסה שלי בחלון Advanced Type
את האופציה

Shaping for Adobe World-Ready Composer.Enable Legacy Text
והחלון שלי נראה כך:
1759133412082.png

שואלת איכן נמצאת האופציה הזו שתסדר את הניקוד בפונטים בגירסה הזאת? (פונטביט לא ידעו להשיב.)

• הוסף לסימניות
לא שאלתי באיזו שנה יצאה התוכנה
אלא מה הגרסה של התוכנה שלך

• הוסף לסימניות
כלומר, בגירסה הנוכחית אי אפשר לעבוד עם ניקוד בפונטים האלו?
או שבגירסה הזו יש צורך בפקודה אחרת כדי שיעבוד?
אני שואלת כי לא בטוחה ששווה לי לעבור גירסה בגלל זה

• הוסף לסימניות
כלומר, בגירסה הנוכחית אי אפשר לעבוד עם ניקוד בפונטים האלו?
או שבגירסה הזו יש צורך בפקודה אחרת כדי שיעבוד?
אני שואלת כי לא בטוחה ששווה לי לעבור גירסה בגלל זה
זו לא הבעיה היחידה.
יש בגרסה שאת משתמשת בעיות קריטיות של היעלמות תוים ב-PDF, גם אם האינדיזיין תקין.

או לשנמך לגרסה 18.5.4 ומטה
או לשדרג ל-19.4 ומעלה (עדיף כמה שיותר גבוה - הגרסה הכי עדכנית של 2025 (לא בטא או פרה-ריליס)
ואז להגדיר את המנוע הישן כמו שאמרו לך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה