כללי ניקוד

• הוסף לסימניות
בכמה מתמחרים ניקוד של ספר?
לפי מה?

בנוסף: איך אתם מנקדים? ידני או בעזרת תוכנה? איזה?

• הוסף לסימניות
מתמחרים לפי סימנים, החל מדולר וחצי לאלף סימנים (מס' סימנים לאחר ניקוד)

לא מאמינה שיש נקדן שינקד ספר ידנית, לכל מי שעובד במקצוע יש תוכנה מתאימה. ויש כל מיני תוכנות כאלה.

• הוסף לסימניות
מי יכול לתת לינק לאתר מוצלח שאפשר להוריד תוכנה של ניקוד?
תודה.

• הוסף לסימניות
בוורד הכי פשוט....
לעמוד אחרי האות שאותה רוצים לנקד.
במצב עברית ללחוץ על הקפסלוק. ואח"כ על קונטרול בתוספת מספר מהמספרים שבראש המקלדת. כל מספר תנועה אחרת. תנסי אחד אחד בהתחלה אח"כ זה רץ.
יש אופציה שהניקוד יהיה בלחצנים למעלה. ואז רק לוחצים על הלחצנים כל פעם ומוספים ניקוד (כמו הוספת תמונה וכו'...) אני לא זוכרת מה השם של זה, אולי יש פה משהו שזוכר... תשאלי בפורום אופיס אולי.(פשוט אין לי וורד בעברית אז אני לא יכולה לעזור...)
השאלה אם זה "הולך" ביחד עם הטקסט לתוכנה שבה את רוצה לעמד.... תנסי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;347092:
בוורד הכי פשוט....
לעמוד אחרי האות שאותה רוצים לנקד.
במצב עברית ללחוץ על הקפסלוק. ואח"כ על קונטרול בתוספת מספר מהמספרים שבראש המקלדת. כל מספר תנועה אחרת. תנסי אחד אחד בהתחלה אח"כ זה רץ.
יש אופציה שהניקוד יהיה בלחצנים למעלה. ואז רק לוחצים על הלחצנים כל פעם ומוספים ניקוד (כמו הוספת תמונה וכו'...) אני לא זוכרת מה השם של זה, אולי יש פה משהו שזוכר... תשאלי בפורום אופיס אולי.(פשוט אין לי וורד בעברית אז אני לא יכולה לעזור...)
השאלה אם זה "הולך" ביחד עם הטקסט לתוכנה שבה את רוצה לעמד.... תנסי....

וכמה זמן לוקח לך לנקד בשיטה הזו עמוד שלם?
וספר של 400 עמודים?

• הוסף לסימניות
אולי במסגרת אשכול זה יסכים אחד/ת המנקדים בתוכנה אוטומטית להאיר את עיני איך מסתדרים עם האוטומט? ניסיתי פעם אחת לנקד אוטומטית שיר וחשכו עיני - תיקון הניקוד לקח לי הרבה יותר זמן מאשר ניקוד ידני בסרגל של נקדנית... (הניקוד ב"וורד" מייגע ואיטי להחריד ואינו בא בחשבון אלא למי שצריך לנקד פה ושם מלים בודדות.)

• הוסף לסימניות
אושר -
מנקדים אוטומט, ואז עוברים וקוראים מילה מילה, אבל כל מילה שהיא לא נכונה - לא מתחילים לנקד אותה מהתחלה. משתמשים בקיצורי מקשים כדי להקפיץ רשימת אפשרויות ניקוד אחרות למילה, ובוחרים מתוכן את הנכונה. אפשר גם לסדר את סדר המילים ברשימה הקופצת, כך שהמילים הנפוצות יותר יופיעו בתחילה, וכך בפעם הבאה שהמילה הזו תופיע יש סיכוי רב יותר שהיא תתנקד נכונה באופן אוטומטי. כשמתרגלים העבודה רצה. באיזו תוכנה ניסית לעבוד?

• הוסף לסימניות
ניסיתי ב"נקדנית" והתייאשתי, כי יותר מ-50% מהניקוד לא התאים. ניסיתי לסדר את המילים לפי דרגת השכיחות, אבל יש לי בעיה, כי החומר שלי הוא משתי סוגות: שירה (עברית עכשווית) וספרות תורנית מעובדת, כך שמה ששכיח פה ממש לא מתאים שם.

• הוסף לסימניות
בתוכנה שהיתה לי היתה אפשרות לנקד קטע שלם, ואחרי זה לעבור מילה מילה ולבחור ניקוד אחר למילים שהוא לא ניקד טוב.

• הוסף לסימניות
טיפים לעבודה עם נקדנית:
אחרי הניקוד הבסיסי אפשר לרוץ על המילים, וכל מילה שלא מנוקדת טוב - להקיש CTRL+; ולהקפיץ את הרשימה. בעזרת מקשי החיצים במקלדת את נעה על פני הרשימה, ומקישה אנטר על המילה הנבחרת.
בכל פעם שקופצת רשימה, בחרי את הניקוד הנפוץ ביותר שלה והעבירי אותו להיות ראשון. כך במשך הזמן ייבנה לך מילון שהניקוד האוטומטי שלו מדויק יותר (הוא תמיד בוחר את המילה הראשונה ברשימה).
כשאת יודעת שלא תופיע לך מילה מנוקדת מתאימה (למשל לניקוד שם משפחה וכדו') ?+CTRL+shift פותח לך חלון להוספת מילה מנוקדת, ואת מוסיפה גם אותה לרשימה, שתהיה קיימת לך בפעם הבאה.

• הוסף לסימניות
בעיקרון אפשר להכין שני מילונים שונים ולהחליף בכל פעם, אבל זה באמת יותר מסובך...

• הוסף לסימניות
מה מחירה ואיפה משיגים אותה? האם יש בה אוצר מילים גם בארמית וגם ב"תנ"כית"? האם המילון שלה חף משגיאות?
תודה!

• הוסף לסימניות
לרכישה

שיטת הניקוד בה היא לא אוטומטית, אלא ניקוד מילה מילה לפי בחירת המשתמש את הניקוד הנכון.
לפי מה שהבנתי מובנית בה התוכנה הישנה "אוטו-ניקוד" ואוצר המילים שלה די רחב ומדוייק, אם כי אינני יודע מה בקשר לארמית וכו'

• הוסף לסימניות
אני אישית מעדיף לעבוד בשיטה של ניקוד קטע שלם ואח"כ לעשות עליו הגהה ולתקן את השגיעוט מאשר לנקד מילה מילה.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות רכישה של התוכנה סנופי דרך פרוג במחיר מוזל.
פרטים במזכירות פרוג 072-2508478

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;349055:
אני אישית מעדיף לעבוד בשיטה של ניקוד קטע שלם ואח"כ לעשות עליו הגהה ולתקן את השגיעוט מאשר לנקד מילה מילה.
גם אני, אבל השאלה היא מה אחוז השגיהוט... בנקדנית, אחרי שעשיתי תיקונים והזזות במילון, היו 16% שגיאות - זה קצת יותר מדי מעייף. הצצתי בקישור שציינת ואני רואה שהם ממליצים על דגש ל"משוררים המעוניינים לנקד את שיריהם, לסטודנטים" וכיו"ב. טוב, אז לשירים זה לא ממש קריטי בשבילי, כי זה לא יותר מדי לעבוד על זה מלה-מלה, אבל לחומר האחר שלי לא נראה לי של"דגש" יש מספיק כיסוי. למישהו יש ניסיון עם "סנופי"? לזה יש זיקה לארמית וללשון חכמים ולתנ"ך?

• הוסף לסימניות
את סנופי ניתן להוריד לשבוע נסיון מכאן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה