ניקוי נפה

• הוסף לסימניות
לאחרונה שמעתי ממישהי שהיא לא מפרידה את הנפה לאחר ניפוי הקמח, אלא מעבירה טישו או מטלית כדי לנקות את שאריות הקמח, כיון שמאוד קשה לחבר אח"כ את שני חלקי הנפה אחד לשני.
אז נודע לי שיש נשים שלא מכירות את הטריק הפשוט של חיבור חלקי הנפה- והנה אני כותבת אותו פה למי שעדיין לא יודעת...
מפרידים את החלקים, שוטפים היטב במים עם סבון, את החלק התחתון (הרשת) משהים זמן נוסף תחת זרם מים חמים מאוד (מהברז), ואז בקלות רבה החלקים מתחברים כיון שהרשת מתרחבת מעט בעזרת החום.
ובחורף, כשלפעמים אין מים חמים, מכניסים את החלק הצבעוני (החישוק) מס' דקות למקפיא, ואודות לקור הוא מתכווץ ושוב החלקים מתחברים בקלות.
(להוי ידוע, אם נשאר קמח על הנפה, עלולים להתפתח שם תולעים או נגעים שלא נראים לעין וזה איסור גמור.)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מה עם נפמטיק? הנפות שמרכיבים על המיקסר?
לא ידוע לי שאפשר להפריד אותם..

אני שוטפת כמיטב יכולתי, זה לא מספיק?

• הוסף לסימניות
לא מכירה, אבל אם אין אפשרות פירוק, אולי גם לא נכנס שם לכלוך?

• הוסף לסימניות
הרב ויא אומר כמדומתני אחת לכמה זמן להשרות באקונומיקה,
בלי אחריות, אבל זה יכול גם כן לתפוס תולעים ושות'
כמו"כ אומרים שאם מאחסנים במקפיא (למי יש מקום...) אז לא צריך
תודה על הפטנט!!

• הוסף לסימניות
אחותי מכניסה את הנפה כולה למכונת כביסה והיא יוצאת חדשה ונקיה!

• הוסף לסימניות
אני מאחסנת את הנפה קבוע במקפיא בתוך שקית, לאחר שראיתי בעבר יצורים חיים על הנפה בארון.

• הוסף לסימניות
והמכונה לא קורעת לה את הנפה?

• הוסף לסימניות
ניסיתי את הטריק בעבר..
וזה פשוט לא מתחבר...ואין ברירה קונים חדש....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י במבו;1469643:
והמכונה לא קורעת לה את הנפה?

גם גיסתי מנקה נפה במכונת כביסה, היא המליצה מאוד.
(אני משתמשת בקמח מלא בוואקום, לא ניסיתי)

שווה לנסות, שמעתי שהמכונה מחוללת פלאים.
ולגבי קריעה- לא הייתי מנסה עליה הרתחה;)
30/40 מעלות נשמע סביר.

ובהתאמה לטיפ מלמעלה-
מי שמשתמשת במכונת כביסה, כדאי לחבר את 2 החלקים מיד בתום הכיבוס, שכן אז הרשת עדיין חמה.
כשהיא מתקררת היא מתכווצת ואז קשה עד לא ניתן לחבר את החלקים חזרה.

• הוסף לסימניות
היא מכניסה אותה מחוברת...
לפעמים מתמזל מזלה והיא נשארת מחוברת... ואם לא...

• הוסף לסימניות
במכונת כביסה הלכלוך המצטבר שבין החלקים אינו משתחרר כולו

• הוסף לסימניות
נפה חשמלית ניתנת לפירוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1469289:
לאחרונה שמעתי ממישהי שהיא לא מפרידה את הנפה לאחר ניפוי הקמח, אלא מעבירה טישו או מטלית כדי לנקות את שאריות הקמח, כיון שמאוד קשה לחבר אח"כ את שני חלקי הנפה אחד לשני.
אז נודע לי שיש נשים שלא מכירות את הטריק הפשוט של חיבור חלקי הנפה- והנה אני כותבת אותו פה למי שעדיין לא יודעת...
מפרידים את החלקים, שוטפים היטב במים עם סבון, את החלק התחתון (הרשת) משהים זמן נוסף תחת זרם מים חמים מאוד (מהברז), ואז בקלות רבה החלקים מתחברים כיון שהרשת מתרחבת מעט בעזרת החום.
ובחורף, כשלפעמים אין מים חמים, מכניסים את החלק הצבעוני (החישוק) מס' דקות למקפיא, ואודות לקור הוא מתכווץ ושוב החלקים מתחברים בקלות.
(להוי ידוע, אם נשאר קמח על הנפה, עלולים להתפתח שם תולעים או נגעים שלא נראים לעין וזה איסור גמור.)
בהצלחה!

לא נראים לעין?
מותר לאכילה!
''הבעיה הוא שהם כן נראים לעין, אלא שקשה לזהותם, מכיוון שהם מאוד קטנים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י estigr;1469334:
הרב ויא אומר כמדומתני אחת לכמה זמן להשרות באקונומיקה,
בלי אחריות, אבל זה יכול גם כן לתפוס תולעים ושות'
כמו"כ אומרים שאם מאחסנים במקפיא (למי יש מקום...) אז לא צריך
תודה על הפטנט!!

הרעיון הוא לא שתופס תולעים:eek: כי אם יש כבר תולעים, אני לא רוצה לחשוב מה היה בתוך החלה, שבוע לפני הטיפול באקונומיקה, כי את הרי לא יודעת מתי יש כבר תולעים
הרעיון של אקונומיקה הוא, נגד העיפוש שהצטבר משאריות הקמח וזה מונע תולעים להבא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה