ניקית שואלת,התנהלות תקנית-כן או לא?

• הוסף לסימניות
יש כאן ניקית שאינה מורשית כתיבה בפורום,שפנתה אלי בשביל המלצה על נגר.
ואגב שיתפה אותי בסיפור שהיה לה עם המעצבת שלה,וביקשה שהעלה אותו פה-בפרום המעצבים.
(היא ניסחה וכתבה את הנ"ל הבא)היא עוקבת אחרי התשובות,וגם אותי מעני'ין לראות את הדעות.תודה לעונות.

הסיפור הוא כזה:

סגרתי עם אדריכלית חוזה עבודה, לעיצוב חדר לעבודת נגר
כלול בו 2 סקיצות
הצעות מחיר מול 3 נגרים.
ועוד המשך בבחירת חומרים וכו'...

ישבתי איתה המון זמן, סגרנו פחות או יותר את התוכנית (אחת ולא שתיים!!!)
אישרתי את הרעיון...
ביקשתי ממנה את התוכנית, כי יש לי 3 נגרים שאני רוצה לבקש מהם הצעת מחיר שאני סומכת עליהם
היא אומרת לי: את לא מקבלת ממנה את הסקיצות, זו עבודה שלי!! רעינוות שלי!!! אני לא מוכנה להעביר את זה לשום מקום.
שאלתי אותה: טוב, אז ניפגש עם נגרים אחד אחד?
היא אומרת לי כן, כבר שלחתי לנגר אחד להצעת מחיר.
שאלתי אותה: את עבדת איתו פעם?
אמרה לי: לא, שמעתי עליו שהוא וואו.
אמרתי לה: אז למה הנגרים שלי לא יכולים לקבל במייל? אני מכירה אותם אישית מהעבר!!!
אמרה לי: ככה וזהו.
התוכניות שלי לא יוצאות לשום מקום ממני.
ביקשתי לראות דוגמא של עבודה שלה מהעבר ועם איזה נגר עבדה.
ואין תגובה.
בהרגשה שלי, נדמה לי שאני העבודה הראשונה שלה...
פשלה...
הראתה את עצמה מאד מאד מקצועית וותיקה.
יש לי הרגשה שלא יודעת להתנהל מול לקוח.

איך נשמעת לכם ההתנהלות?
תקנית?

• הוסף לסימניות
הזוי!!!!!!!
היא שילמה לה מחיר מלא על התכנית (בהנחה שהיא אכן שילמה כי זה לא צויין לעיל), זה כמו שקבלן שקיבל מחיר מלא על דירה לא יסכים לתת לי את התכנית של הדירה. לא היה ולא נשמע דבר כזה.
חוץ מזה שזכותו של הלקוח להביא את בעלי המקצוע שהוא רוצה, וכל עבודתה של המעצבת (אני מדברת מהכיוון של מעצבת כי זו ההסמכה שלי, אני לא אדריכלית) היא לשתף פעולה עם אנשי המקצוע שהלקוח בוחר ולבוא לקראתו. זה מה שנקרא פה שירות לקוחות.
סיפור מקומם.
ואגב, לגבי לתת תכניות: אני נותנת, אבל רק תכנית סגורה לפי די אף, אף פעם לא קובץ פתוח, כי פה באמת אפשר לאכול אותה וזה לא שווה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ברור שלא תקני
אולי תציעי לה שתשאלו צד שלישי שיכריע. או מישהו מקצועי או רב שמקובל על שתיכן. לא משנה את מי תשאלו, התשובה תהיה לטובתך, אבל אם היא לא מנוסה, אולי יקל עליה לשמוע את זה ממישהו חיצוני שהיא סומכת עליו.
שילמת לה כבר?

• הוסף לסימניות
ברור שהיא אמורה לקבל את דפי התכניות!
זה התוצר שהיא אמורה לצאת איתו בסופו של תהליך.
ובמילים ברורות יותר, זה מה שהיא קנתה ממנה, כמובן לא על מנת להעביר ללקוח אחר.

• הוסף לסימניות
מרגיש לי יותר מידי "חורים" בסיפור הזה ...לא נראה לי שאפשר כך לשפוט
קודם כל הסיפור לא מכלי ראשון וטבעם של דברים שמשתנים ועוהברים פרשניות...
סגרתי עם אדריכלית חוזה עבודה, לעיצוב חדר לעבודת נגר
כלול בו 2 סקיצות
הצעות מחיר מול 3 נגרים.
רשום בחוזה לא?? אז על מה הויכוח ? או שהיא תעביר בעצמה ל-3 נגרים שהיא התחיבה...
בהרגשה שלי, נדמה לי שאני העבודה הראשונה שלה...
פשלה...
לכל דבר יש פעם ראשונה ... השאלה אם היא צריכה לדווח לך ?
היא אומרת לי: את לא מקבלת ממנה את הסקיצות, זו עבודה שלי!! רעינוות שלי!!! אני לא מוכנה להעביר את זה לשום מקום.
הרי בסוף התכניות צריכות לעבור לבעלי המקצוע וללקוח ...אולי לא הבנתם אותה נכון

• הוסף לסימניות
כמו שזה נשמע בהנחה שאין חורים בסיפור, היא מקבלת אחוזים מהנגר ההוא, ולכן מתעקשת על נגרים שלה.
זה לא מקובל בכלל. זכותך לקבל הצעת מחיר ממה שנראה לך.

• הוסף לסימניות
כמו שזה נשמע בהנחה שאין חורים בסיפור, היא מקבלת אחוזים מהנגר ההוא, ולכן מתעקשת על נגרים שלה.
זה לא מקובל בכלל. זכותך לקבל הצעת מחיר ממה שנראה לך.
תתפלאי אבל הרבה מעצבות לא לוקחות אחוזים מהנגר - רק בשביל שלא יחשדו בהם כמו במקרה הנ"ל ,

• הוסף לסימניות
תתפלאי אבל הרבה מעצבות לא לוקחות אחוזים מהנגר - רק בשביל שלא יחשדו בהם כמו במקרה הנ"ל ,
ייתכן, למרות שאני לא רואה פסול בלקחת עמלה כל עוד התיווך משתלם ללקוח.
אבל ההתעקשות שלא לשחרר תוכניות ושההצעת מחיר תעבור רק דרכה מעלה את החשד.

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד להידבר יחד שני הצדדים מול צד שלישי, עדיפות למישהו מהמקצוע (הרי לא מדובר כאן בדין תורה)
ישמע גם אותה ויחליט איך מתקדמים ובאיזו צורה...

גם לי נשמעת תמוהה כל ההתנהלות, אם כך זה גם מהצד שלה- זה באמת לא בסדר.
אבל ממש מריח שיש כאן גם צד שני.

• הוסף לסימניות
ברור שלא תקני
אולי תציעי לה שתשאלו צד שלישי שיכריע. או מישהו מקצועי או רב שמקובל על שתיכן. לא משנה את מי תשאלו, התשובה תהיה לטובתך, אבל אם היא לא מנוסה, אולי יקל עליה לשמוע את זה ממישהו חיצוני שהיא סומכת עליו.
שילמת לה כבר?
הניקית שהעלתי לה את הנושא שלחה לי את תשובתה,הנה היא:
קודם כל- שילמתי לפי החוזה החתום ביננו 55%, השאר- בסיום העבודה.
לגבי נגרים- אין לה נגרים שהיא מכירה, היא מבררת מול 'נגרים של שועי עולם' ולא מתאים לי העניין, אם היא לא מכירה, על אף שבמפגש הראשון אמרה לי שמכירה הרבה טובים!!! אז אני מעדיפה להעביר את התוכניות לנגרים שאני מכירה באופן אישי!
מפריע לי מאד שהיא לא משחררת לי תוכניות.

• הוסף לסימניות
הניקית שהעלתי לה את הנושא שלחה לי את תשובתה,הנה היא:
קודם כל- שילמתי לפי החוזה החתום ביננו 55%, השאר- בסיום העבודה.
לגבי נגרים- אין לה נגרים שהיא מכירה, היא מבררת מול 'נגרים של שועי עולם' ולא מתאים לי העניין, אם היא לא מכירה, על אף שבמפגש הראשון אמרה לי שמכירה הרבה טובים!!! אז אני מעדיפה להעביר את התוכניות לנגרים שאני מכירה באופן אישי!
מפריע לי מאד שהיא לא משחררת לי תוכניות.
אולי שתשלח לה קישור לאשכול?
אם תראה שטעתה- היא תתעשת ותשנה את התנהלותה.
אם תרצה להסביר את הצד שלה- שתשלח דרכך הודעה מסבירה ואז נשמע צד שני ונוכל לקבל תמונה מלאה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה