אסטרטגיה ניתוח קמפיינים לבחירות

מצב
הנושא נעול.
התחושות שלכם נכונות, קמפיין מאוד לא משכנע מבחינה פרקטית.
אבל בציבור זה מה שעובד, כשאחד מתקשר לאחיינו נ=היקר שיצא להצביע, זה לא יקרה משום שכנוע פנימי בערך המוצר, כמו שלא התקשרתי בחיים לדוד לספר על מבצע ב'יש חסד' למרות הקמפיין המבריק...
אבל אש בעיניים, לחץ, גדו"י, ועשית, הכל בגללך... זה עושה את העבודה!
המציאות מוכיחה. ה'לא קמפיין' הזה, מביא את המטרה. המצביעים רצים לקלפי בהמוניהם.
זהו בדיוק.
שאני חושבת שהאנשים מצביעים כי הם חושבים שזה מה שהם צריכים לעשות, למרות הלא-קמפיין הזה, ולא בגללו, ואני תוהה כמה זמן הם יחזיקו מעמד.
בעיקר החרדים-מודרניים, לייט, וכאלה שמוצאים בש"ס מענה גם מבחינת המחוייבות שלהם למפלגה חרדית.

הבחירות היו:
המסורת והתורה של עם ישראל.
וגם ביבי הבין שבלי הגוש החרדי והדתי. הוא לא שווה כלום.

כולם מדברים על ההצלחה הכבירה של ש''ס לעומת הקמפיין הרדום של יהדות התורה,
חשוב לזכור 2 נקודות חשובות:
  1. לש''ס היו בעבר 17 מנדטים, כלומר קהל היעד שלהם גדול בהרבה מיהדות התורה והוא כולל את כל המזרחיים (חרדים, דתיים ומסורתיים) לכן הם הלכו על קמפיין דתי ורגשי, לעומת קהל היעד של יהדות התורה שהוא גם מוגבל וגם דעתני ודורש ואילולא גדולי הדור לא יודע מה היה קורה...
  2. בסוף, השטח מאוד מאוד קובע, ובנקודה הזאת הם חזקים (זה לא רק הקמפיין)
עם זאת, בפירוש שהיה ניתן לעשות יותר במגזר הלא חרדי (למשל ברכות מהגר''ח קנייבסקי) וגם במגזר החרדי.

ניסו בעבר, שכנעו עם פעולות של ליצמן, כשעוד היה הבייבי של המדינה.... עם חוקים של גפני...
ממש לא רק זה.
את כל מה שהם אמרו, יכלו להגיד בגישה חיובית, מחברת, ומשכנעת, ולא מרחיקה ומתנשאת.

אז למה לעשות קמפיין משכנע?
בדיוק זה מה שאני אומרת.
צריך לשנות את התפיסה.
כל אלו:
א. חרדים חצי קנאים, חסידיות מסויימות, קהלים נוספים...
ב. חרדים מודרנים, ברובם פגועים ממוסדות ומהמיינסטרים.
ג. חילונים שלא שונאים דת, ואולי ישתכנעו מהמחוקקים המסורים והמוצלחים שלנו, ויצליחו להתעלם מהמראה המיושן...
אם הם היו קהל היעד של לקוח פוטנציאלי שלך, מה היית עושה כדי לשכנע אותם לבחור במוצר שלך?????
הכל, חוץ מאיומי אקדח.
על זה צריך ללכת.
כי גם אם הנזק הוא איטי, תהליכי, וכרגע מתחת לפני השטח, הוא נזק הולך וגדל. וקמפיינים, למיטב ידיעתי, אמורים להועיל.

1. כשהיו 2 פתקים. אחת לראשות הממשלה ואחת למפלגה. זה עולם אחר.
אם היו עושים זאת היום הם היו עוברים את ה17
2. והם תמיד מתקדמים ולומדים. לא אומרים היה קמפיין מוצלח נמשיך. בוחנים כל דבר מהתחלה!

ממש לא רק זה.
את כל מה שהם אמרו, יכלו להגיד בגישה חיובית, מחברת, ומשכנעת, ולא מרחיקה ומתנשאת.
מה לעשות שבבחירות זה לא עובד (עיינו ערך: עבודה, גשר, כחלון, פייגלין ועוד הרבה שהציעו מרכולים חיוביים)
לצערי מה שעובד בבחירות זה רגשות, הפחדות, תקוות מיוחדות, שנאות וכו'

הפעם עבד הצטרפו למנצחים. לא הפחדה!
דרך אגב:
גם בגיוס תרומות יש 2 דרכים:
1. הפחדה- אנחנו מתמוטטים. קורסים. הצילו אותנו.
2. אנחנו פועלים. מצליחים. הצטרפו לפעילות המדהימה שלנו.

כולם מדברים על ההצלחה הכבירה של ש''ס לעומת הקמפיין הרדום של יהדות התורה,
חשוב לזכור 2 נקודות חשובות:
הדיון הזה בעיניי לא רלוונטי.
כמו שלא רלוונטי לי לבדוק מה הנסיבות החיצוניות שעזרו לעסק מצליח להצליח,
אלא מה הוא עשה כדי להצליח.
ומה אני יכול לעשות, כדי להביא אלי את ההצלחה.

לצערי מה שעובד בבחירות זה רגשות, הפחדות, תקוות מיוחדות, שנאות וכו'
רגשות הם אלו שעובדים בכל שיווק. השאלה איך משתמשים בזה, בלי לגרום שהרגשות יעבדו גם נגדך.

@כנפיים כל מילה!
והוסיף עוד נופך קטן משלי!
הגישה שהגעילה אותי אצלם, שהמועצה שלהם היא המועצה שצריך להתקפל אליה וכולם (כולל ספרדים) חייבים להצביע ג',
איפה ה"ועשית ככל אשר יורוך" של הספרדי הממוצע??
מדוע אתה פותח מטה כזה שאומר שספרדי בן תורה לא צריך לשמוע למועצה שלו??
בפועל ראינו שקהילות שנדבקו לדעת רבותיהם בניגוד לדעת דגל, נלחמים בהם בכל העוצמה בלי טיפת כבוד למנהיגים האחרים, הדריסה הזאת על מי שלא תומך בהם מעוררת בי תחושת גועל!
גילוי נאות, אני ספרדי שמצביע ש"ס כשמה שמוביל אותי זה גדולי הדור ולא פוליטיקה.
כך שאני רואה קמפיין כזה כזילזול באינטלגנציה שלי כשומע לדעת רבותי, שכביכול עם קצת לחץ אני יחליף רב...
התחושה שלמפלגה אחת יש כללים ברורים, ולמפלגה אחת יש כלל אחד להביא מצביעים ולא משנה מה הדרך, מורידה המון מצביעים ערכיים!

דרך אגב מדנט -מנדט וחצי שמצביעים לג זה בני תורה ספרדים.
אבל ג אף פעם לא הודו בזה רשמית.
חבל.

תמונת המנדטים כרגע - בספירה של קרוב ל-90 אחוז מהקולות:
הליכוד 36, כחול לבן 32, המשותפת 15, ש"ס 10, ג' 7, ליברמן 7, עבודה מרצ 7, ימינה 7. ואני מעריך שבסופו של דבר יגרע מנדט מש"ס לטובת ג'.

לדעתי, ניתן כבר להתחיל לסכם את הבחירות בזהירות.
הליכוד עלה מ-32 ל-36, וזאת על ידי שלקח מנדט אחד מליברמן, ושלושה מנדטים שכפי הנראה הם קולות חדשים, אך באו על חשבון כחול לבן שירדה מ-33 ל-32, ועל חשבון העבודה מרצ שירדה מ-11 מנדטים בבחירות הקודמות.
כחול לבן די מיצתה את כוחה, כרגע חסרים לה כ-70 אלף קולות שמן הסתם יגיעו עד לתוצאות האמת, ואף יגדילו את מספר המצביעים.
כבר עכשיו ניתן לראות שהליכוד עלה ב-93,000 קולות, ומסתבר שיעלה בעוד 100,000 קולות.
הערבים העלו יפה את כוחם, בשני מנדט כשעד עכשיו כבר עלו ב-60,000 קולות.

בכל אופן, גוש הימין ממשיך להתקבע על 59 מנדטים, ושוב חוזרת השאלה מה יעשה ליברמן.
הוא הצהיר שלא יהיו בחירות רביעיות. הוא הצהיר שלא ישב עם ביבי ועם החרדים. הוא הצהיר שלא ישב בממשלה שנתמכת על ידי הערבים. הוא הצהיר שלא יתמוך בממשלה שהוא אינה יושב בתוכה. איך כל זה אמור להסתדר? לליברמן פתרונים.

בכל אופן, גוש הימין ממשיך להתקבע על 59 מנדטים, ושוב חוזרת השאלה מה יעשה ליברמן.
הוא הצהיר שלא יהיו בחירות רביעיות. הוא הצהיר שלא ישב עם ביבי ועם החרדיות. הוא הצהיר שלא ישב בממשלה שנתמכת על ידי הערבים. הוא הצהיר שלא יתמוך בממשלה שהוא אינה יושב בתוכה. איך כל זה אמור להסתדר? לליברמן פתרונים.
והוא הצהיר גם שלא יהיה בחירות חמישיות :p

קולות המעטפות הכפולות הפעם יהיו רוב ימין.
שס מביאה שם המון קולות מהחיילים.
שס עלתה בכל המקומות בארץ משמעותית, וכרגע הגידול טרם בא לידי ביטוי במספרים..
הקלפיות החסרות כרגע הן קלפיות גדולות חרדיות.
לדעתי יש 60 ודאי.
1583227862703.png

1583227880007.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה