ניתוק לשון קשורה לתינוקות

• הוסף לסימניות
שאלתי מנסיונכם
ביתי בת ה 6.5 חודשים עם לשון קשורה חלקית והאכלת פירות וירקות בכפית קצת קשה, כדאי לחתוך?

• הוסף לסימניות
בהחלט כדאי.
זה יכול להפריע בדיבור גם בגיל מבוגר יותר. אני מכירה ילד שעשו לו את זה בגיל 11.
עדיף כמה שיותר מוקדם. לא חבל?

• הוסף לסימניות
כדאי ללכת לרופא נייטרלי, למשל פרופ' יודסין (מקבל בכל הקופות), בשביל לקבל חוו"ד.

• הוסף לסימניות
מצטרפת להמלצת GRN.
אחות בטיפת חלב שגעה אותי ולאחר מס' התיעצויות עזבנו את הלשון ה"קשורה".
כיום, שנה וחצי אחרי, אין זכר לקשירות... ו - לא! לא חתכנו! לא היה מה...
לא למהר!
לא תמיד זה נכון, ולא תמיד זו הבעיה.

• הוסף לסימניות
אם את במאוחדת וגרה בירושלים יש רופא מעולה שהוא בעצם פרופסור שיצא לפנסיה ועובד בקופה, קוראים לו יונה אמיתי והוא מקבל ברמות. הבת שלי נולדה עם זה ובערך בגיל חודש או חודשיים הוא חתך לה את זה, ובאמת עד אז היא ממש לא ינקה טוב, ומאז שהוא פתח היא התחילה לינוק מעולה. זה סיפור של כמה דקות, אומנם לא הכי נעים, אבל עובר מהר...

• הוסף לסימניות
יואו דוקטורט כמעט עשיתי בנושא
כל יועצת הנקה אמרה לי שלבת שלי יש לשון קשורה והלכתי לכמה יועצות וכל אחת אמרה את זה
הלכתי לרופאים מומחים והם אמרו לי את אותו דבר לבת שלך אין לשון קשורה
ניסיתי להגיד להם אולי קצת (כי ככה היועצות אמרו לי)
ואמרו לי שאפילו לא טיפה
ד''ר הוכוולד ממעיני הישועה
ד''ר רון ביליק הוא מומחה לזה תלכי אליו הוא יגיד לך בדיוק אם כדאי לך או לא ואם בכלל יש לשון קשורה
אחין שלי בן 6 ואמרו להם בגיל קטן שיש לו לשון קשורה הם לא עשו עם זה כלום וזה ממש לא מפריע לו היום הוא אוכל מצוין ומדבר מצוין!!!!!!
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אל תהיו כל כך נחרצים לשלול, הנושא עדיין בחיתוליו מבחינה מחקרית, כך שמעט רופאים באמת מומחים לאבחן- ויש רופאים ותיקים שלא ממש מכירים את הנושא, (רק אם תינוק לא מסוגל כלל לינוק- הם מתייחסים אליו)
ואין כזה דבר שלשון קשורה "עוברת"! -אפשר להסתגל ולתפקד איתה, לא תמיד.
ללשון קשורה יש השפעות על הנקה, אכילת מוצקים, שינה, חלל האף, בעיות שיניים, דיבור-
שוב, לא כל לשון קשור הפוגעת תיפקודית, אבל אם האמא חוששת- לא רופא הוא הכתובת כי אם קלינאית מומחית באכילה (יש דבר כזה).
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כמה שידוע לי, המכשול העיקרי שהלשון הקשורה גורמת לו היא ביניקה.
ושחרור לשון קשורה כאשר יש בעיות יניקה עוזרת פלאים.
בשאר התחומים - דיבור, אכילה, זה לא כ"כ משמעותי.
כשהלכתי לנתק לבת שלי בהנקה הרופא המנתק - ד"ר פורר בירושלים גילה לי שגם לי יש לשון קשורה
וקצת מלמידת הסימנים המראים לשון קשורה ראינו שיש אותה לכמה מבני המשפחה
והכל כרגיל. כך שכל הדברים שהם מציינים שהלשון קשורה גורמת להם, זה עדיין לא מבוסס מחקרית.
והעיקר - הוא ביניקה.

• הוסף לסימניות
לביתי חתכנו את זה בגיל 7.5 בהרדמה מלאה בבית החולים, והתחרטנו על כל יום שלא עשינו זאת קודם.
כן, גם לנו אמרו שזה לא חייב שזה יפריע וכו'...
לא מדובר בטיפול כירוגי מסוכן, לא מסובך, לא עולה הרבה כסף, אז למה לא????
כמו שיש סיכוי שזה לא יפריע כשיגדל, יש סיכוי שכן יפריע.

• הוסף לסימניות
יש לי קרוב משפחה שעבר את זה בסוף בגיל 12.
כך שלא תמיד כדאי להזניח.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי את זה בגיל חודשיים... ראיתי שזה המצב לא הפריע בכלום, אז פשוט התיעצנו ויעצו לנו לחתוך. עשינו בבני ברק בבית הרופאים בחזון איש לא זוכרת את השם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lmaof;1102719:
כמה שידוע לי, המכשול העיקרי שהלשון הקשורה גורמת לו היא ביניקה.
ושחרור לשון קשורה כאשר יש בעיות יניקה עוזרת פלאים.
בשאר התחומים - דיבור, אכילה, זה לא כ"כ משמעותי.
כשהלכתי לנתק לבת שלי בהנקה הרופא המנתק - ד"ר פורר בירושלים גילה לי שגם לי יש לשון קשורה
וקצת מלמידת הסימנים המראים לשון קשורה ראינו שיש אותה לכמה מבני המשפחה
והכל כרגיל. כך שכל הדברים שהם מציינים שהלשון קשורה גורמת להם, זה עדיין לא מבוסס מחקרית.
והעיקר - הוא ביניקה.
מניסיון
יש כאלו שזה לא מפריע להם כ"כ בהנקה, אבל זה מקשה משמעותית בדיבור.

• הוסף לסימניות
אני חתכתי ל2 ילדי, לא היתה להם בעיה בהנקה כלל, הבנתי שזה יכול לגרום לבעיות בגבור ובהגהה של הברות מסוימות.
בבי"ח אמרו לנו שהלשון מאוד מחוברת
ד"ר ביליק-בבית הרופאים בחזוא(כמו שציינו כבר) חתך ובה הכל עבר.
כמובן ככל שזה מוקדם יותר -פחות סבל לילד.
בכ"א רפו"ש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חמחם;1102583:
מצטרפת להמלצת GRN.
אחות בטיפת חלב שגעה אותי ולאחר מס' התיעצויות עזבנו את הלשון ה"קשורה".
כיום, שנה וחצי אחרי, אין זכר לקשירות... ו - לא! לא חתכנו! לא היה מה...
לא למהר!
לא תמיד זה נכון, ולא תמיד זו הבעיה.

באמת לא כדאי למהר!!! וכדאי להתייעץ עם קלינאית שמומחית בנושא!
זה יכול לגרום לנזקים במקרים מסויימים!
אני מכירה ילד שכן הייתה לו לשון קשורה. הם לא חתכו.
התברר אח"כ, שאם היו חותכים זה היה גורם לילד ללכת עם לשון שמשתרבבת החוצה כי הוא היה קצת היפוטוני (מה שחצי מהילדים).
יותר קל לתקן נזקים של לשון קשורה מנזקים של לשון שמשתרבבת החוצה! - כך הקלינאית אמרה.

בקיצור, תתייעצו ואל תמהרו!

• הוסף לסימניות
ממליצה לך לחשוב פעמיים.
היועצת הנקה שהייתי אצלה אחרי לידת ביתי טענה שגם לה וגם לי יש לשון קשורה אבל לשתינו זה ממש לא מפריע בחיים, אז לחשוב פעמיים האם זה באמת מפריע

• הוסף לסימניות
ג"א הלכנו לד"ר רון ביליק בבית הרופאים בחזון איש וב-5 דקות זה הסתיים !

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניצן;1102896:
ג"א הלכנו לד"ר רון ביליק בבית הרופאים בחזון איש וב-5 דקות זה הסתיים !
גם אצלנו.
אבל ראיתי שהוא שולח אנשים הביתה הוא לא ממהר לחתוך ככה שנראה לי שווה ללכת ליעוץ אצלו.

• הוסף לסימניות
גם כשאני הייתי הוא שלח אנשים בלי לבצע חיתוך
רופא אמין מוסמך ומאוד סבלני,
רפוש!

• הוסף לסימניות
לבת הגדולה שלי ( בת 9) הלשון קשורה ולא ידענו מזה עד שנולדה הבת השניה
ויועצת הנקה העירה את עיני לתופעה.
פתחנו לה אצל ד"ר ביליק והיינו מרוצים.
בהמשך כבר למדנו את הנושא, יש לי עוד שלוש בנות וכולן נולדו עם לשון קשורה ברמות שונות
לכולן פתחתי ואצל האחרונה עשיתי את זה כבר בבית חולים אחרי הלידה.( ביקשתי והתחננתי מראש המחלקה של התינוקיה)
טוענים שזה יכול להפריע בהגוי צלילים מסוימים.
אצל ביתי הגדולה שהלשון נשארה מחוברת לא ראינו בעיות ב"ה, אבל היא לא אכלנית טובה ועד היום לועסת אוכל מאוד הרבה זמן ואמרו לי שזה גם קשור ללשון.
בגיל גדול זה כבר מצריך הרדמה וחבל לא לעשות את זה ברגע אחד בגיל קטן...
בהצלחה ורפו"ש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת