ניתוק לשון קשורה

• הוסף לסימניות
יצא למישהי פעם לעבור את הפרוצדורה הזאת עם תינוק בן חודש?
מדובר בקרום שמחבר בין החלק התחתון ללשון עצמה.
אני מעוניינת לשמוע פרטים רבים ככל האפשר על הפרוצדורה הזאת; כאבים, החלמה, אלחוש - בקיצור - כל מה שאפשר לדעת.

קראתי אשכולות שונים בנושא, אל תפנו אותי, בבקשה, אליהם. לא זה מה שאני צריכה עכשיו... תביאו, בבקשה, מידע קונקרטי.

ואגב, אני שוקלת לנתק גם את הלשון שלי. גם היא קשורה. מומלץ? עם מי אפשר להתייעץ? אני חושבת, לגבי עצמי, שיש לי סיבה טובה לנתק.

• הוסף לסימניות
לגבי תינוק זו פרוצדורה פשוטה ביותר... כאב סביר ומתרפא במהירות... לגבי מבוגרים אין לי מושג ... אני בעבר הייתי אצל דר פורר בירושלים רופא פרטי ושילמתי 400 ₪ אך כאמור אין סיבה לשלם מחיר כזה כל כירורג מבצע את זה.
נראה לי שלדר פורר יש אתר .. בכל אופן בשעתו נתן לי חומר קריאה מגוון על כל הנושא.. כך שלדעתו עדיף לנתק לשון למי שסובל מכך כי זה גורר שלל בעיות.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אכן כך לגבי תינוק,
על אף שאצלינו הפנו אותנו למומחה א. א. ג. שעשה מזה טררם וקבע לנו תור לחדר ניתוח לכחודש לאחמ"כ, זה היה נראה לנו מסורבל מדי וחזרנו למזכירה שהפנתה אותנו אליו, היא התעצבנה וניסתה לסדר לנו משהו מהיר בביה"ח עצמו ולאחר כשעה היינו כבר אחרי בלי שום תופעות לוואי.

• הוסף לסימניות
לשון קשורה-מה הבעיה?

טוב שלא נחשפתי לאשכולות בנושא פה בפרוג בעבר
לפעמים טוב להיות תמימים ותשמעו למה
רק לפני זה נקדים שלא מזמן ביצעתי זאת בקופ"ח ב5 דקות ולא נותר זכר
ועכשיו לסיפור
הגעתי לטיפת חלב עם תינוק בן חודשיים פלוס פעם ראשונה בטוחה שהוא השמין כהוגן רק מהנקה האחות שקלה וכמעט התעלפה הוא אפילו לא חזר למשקל לידה, כמדומני, בקיצור עשתה לי תחקיר שלם ושקלה לשלוח אותי לרווחה הנס שלי שזה לא ילד ראשון בכלל... ויש ביננו הכרות ארוכה
אז למה זה כך? טענתי שכנראה ההנקה מועטה הפעם ואעבור למטרנה אך היא לא הסתפקה בכך וניסתה לחשוב על פתרון ופתאום היא מגלה שהלשון קשורה
נו בטח הוא לא ינק אמרה לי מיד ועל אתר ביצעה עבורי תור אצל אאג בקופח לעוד יומיים ולא נתנה דיחוי לענין לרגע ושיכנעה אותי שזו פרוצדורה הכי פשוטה בעולם
האמנתי לה לא חשבתי להתיעץ עם פרוג , אחרת עד היום הלשון היתה נשארת קשורה מרוב פחד
הלכתי לקופח והרופא מקבל אותי בשיא החגיגיות ואומר לי שאין יותר פשוט מזה הוא שם מעט חומר מאלחש וביקש ממני להחזיק את התינוק סובבתי את הראש פק... והכל מאחורינו הוא נתן לי את התינוק , כמובן שהוא בכה וירד לו מעט דם אך תוך מספר דקות הוא נרגע ונרדם
ובזה הסתיים הענין
היה לי נס לדעתכם?זה אמור להיות מסוכן?

• הוסף לסימניות
מסוכן זה מן הסתם לא, אבל נעים זה לא...

• הוסף לסימניות
יש את פרופסור יודסין מביה"ח הדסה שמקבל פעם בשבועיים בכללית במקור ברוך
חצי דקה והסיפור נגמר.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי את זה לתינוק בן 6 שבועות,
אצל ד"ר ביליק בבני ברק, כירורג.
הפעולה לקחה בדיוק 2 שניות והילד נרגע יחסית מהר...
(תרתי משמע - הוא בכה 6 שבועות בלי הפסקה! ולמחרת הטיפול נהיה לנו ילד חדש...)

• הוסף לסימניות
פרופ יונה אמיתי, מקבל בקופח מאוחדת ברמות ג, ניתק לבני את הלשון בגיל כמה ימים.

איך זה הולך? הכי פשוט שיש: מוציא ערכה חדשה, שיש בה מספריים. לוקח את הפנס, מבקש לאמא להחזיק את הרגליים של התינוק כדי שלא תפריע (אין שום צורך להחזיק רגליים, למען האמת), מבקש מהמלווה הנוסף שהיה איתי שיחזיק את הראש, ואז גוזר בעדינות רבה את הקרום במקום הלבן, היכן שאין כלי דם.
זהו.
הגזה לא התלכלכה כמעט מדם. אולי 2 טיפות.
מיד אחכ שלח אותי להניק באיזה חדר, לראות שהכל בסדר. והכל היה מצוין ב"ה.

עם ילד נוסף שלי עשינו את הפעולה הקטנה הזו אצל ד"ר חלמיש במאוחדת ביתר, בסביבות גיל חודש. הוא נתן לי להחזיק את הראש לילד והיה לי מפחיד עם זה, אבל הכל עבר טוב. התהליך זהה למה שתיארתי לעיל.

לגבי ניתוק למבוגר: מאחר ויש כלי דם בכל הקרום, עושים את זה רק בניתוח, עם הרדמה כללית. וניתוח זה דבר שצריך לחשוב עליו פעמיים.

• הוסף לסימניות
אצל ד"ר אמיתי זה רק למי שיש לו לשון קשורה ברמה החיצונית, כי לבן שלי הוא פתח בגיל שבוע, וזה לא עזר בכלל, הלשון היתה קשורה עמוק יותר, הלכנו לד"ר פורר, שילמנו 900 ש"ח, ועברנו במשך חודש תהליך החלמה ארוך ומייגע ומייסר, אז אולי הוא באמת מקצועי יותר, אבל ממליצה לחפש משהו שתהליך ההחלמה קל יותר.

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה לשלם לפורר ודומיו
התהליך כל כך פשוט שפשוט אין סיבה
אני ביקשתי בביח(שערי צדק) שינתקו. האחות הראשית אמרה לי שהביצוע ככ פשוט שאפשר לעשות את זה עם הציפורן! אבל מוגדר כניתוח אז רק לכירוג מותר
נכנסתי לאתר של הקופה. סיננתי לפי רופא כירוג בירושלים. קבעתי תור אצל הראשון שהיה. עבר בשלום ונשכח תוך כמה דקות. פעם קודמת הלכתי ליודסין. כנ"ל. כמעט כמו לגזור שיער או צפרניים.
אגב, בשתי הפעמים לא ראיתי שיפור בהנקה

• הוסף לסימניות
אני ניתקתי לבני בגיל חצי שנה, בגלל מלא בעיות שזה גרם לו.
ופעלתי לפי ההוראות עד שבוע לאחר מכן שכל יום צריך להרים את הלשון כדי שהיא לא תיקשר שוב.
והפלא ופלא הלשון שלו היום קשורה היטב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סיכת משרד;2130120:
יצא למישהי פעם לעבור את הפרוצדורה הזאת עם תינוק בן חודש?
מדובר בקרום שמחבר בין החלק התחתון ללשון עצמה.
אני מעוניינת לשמוע פרטים רבים ככל האפשר על הפרוצדורה הזאת; כאבים, החלמה, אלחוש - בקיצור - כל מה שאפשר לדעת.

קראתי אשכולות שונים בנושא, אל תפנו אותי, בבקשה, אליהם. לא זה מה שאני צריכה עכשיו... תביאו, בבקשה, מידע קונקרטי.

ואגב, אני שוקלת לנתק גם את הלשון שלי. גם היא קשורה. מומלץ? עם מי אפשר להתייעץ? אני חושבת, לגבי עצמי, שיש לי סיבה טובה לנתק.

א. בקשר לתינוקים- 2 מילדיי עברו את זה כבר בבית החולים וזה פשוט כלום.
ב. אני אישית עברתי את זה בגיל 14. זה היה מאוד פשוט… אחרי כמה שעות התחילו כאבים שהרגעתי אותם עם קרח (קרטיב למשל) . ועבר… זה מאוד פשוט, ומי שמפריע לו הלשון זה גם מומלץ

• הוסף לסימניות
לאה וחדוה, תודה מיוחדת!
הרגעתן לי הרבה מאד מהחששות. אין כמו להכיר את התהליך ולהבין מה עומד לקרות.

ולגבי... אתייעץ. תודה לכולכם!

• הוסף לסימניות
אני עשיתי א"ז לתינוק פחות מחודש אצל ד"ר זלוטקוביץ - כירורג במרפאת מאוחדת ברח' הטורים ירושלים, תהליך קצר ופשוט.

• הוסף לסימניות
לפני חודשיים) ניתקנו לשון קשורה לתינוקת בת חודש וחצי בתל השומר אצל ד"ר ביליק (הזמנו תור לד"ר שינער, וד"ר ביליק היה ממלא מקום שלו) הוא היה מקסים ביותר, התור היה מהיום למחר דרך הקופה. המצב של הלשון היה ממש קל יחסית ללשון קשורה, וכשהוא חתך אותה, בזה זה נגמר. לא החלמה ולא כלום.
בעקבות זה ב"ה הורדתי את פטמת הסיליקון בהנקה, זה קרה בשלבים, לא מייד, אבל ב"ה זה עזר, ונראה שגם לילדה קל יותר לינוק.

• הוסף לסימניות
אני רואה שכבר כתבו כמעט הכל.
מנסיון טרי של ניתוק לשון לתינוקת בגיל חודש שערכנו לפני שבועיים:

הרופא אמר שלתינוק זה לא כואב עצם הפעולה, מכיון שזהו קרום, ואפילו טיפת דם לא יצאה.
מה שכן, הבכי של התינוק נובע מעצם פתיחת הפה בכח. דקת בכי וזהו, בד"כ.

לנו, באזור המרכז, קופ"ח מכבי, המליצו כולם פה אחד על ד"ר ביליק.

• הוסף לסימניות
מנסיון של שני ילדים, אני מאד ערנית לענין וממליצה לנתק את הלשון הקשורה, בכל פה!!
אני תמהה איך רבים מרופאי הילדים מזלזלים בתופעה, או לא מכירים בה.
הבת שלי לא עלתה במשקל ונגרמה לנו הרבה עגמת נפש ,שאיבות חלב, השערות שונות ומשונות. כואב לי ומתסכל אותי שלא בודקים כל ילוד אם לשונו קשורה (דוקא את בני כן בדקו לפני 6 שנים במעייני הישועה)
ד"ר ביליק מומלץ בחום!!!
מקווה שעזרתי להגברת המודעות של האמהות. אל תהססו!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שומר;2130298 ב. אני אישית עברתי את זה בגיל 14. זה היה מאוד פשוט… אחרי כמה שעות התחילו כאבים שהרגעתי אותם עם קרח (קרטיב למשל) . ועבר… זה מאוד פשוט:
לבת שלי בת 14 יש קול טיפה'לה שונה, לאחרונה מישהי אמרה לי שזה אולי בגלל לשון קשורה,
יכול להיות?
שומר, עברת את זה באמת בחדר ניתוח?
איזה רופא בודק את זה?
אני יכולה לבדוק זאת בעצמי?

• הוסף לסימניות
מקווה שזה בסדר לקפוץ על האשכול..

תינוקת בגיל חצי שנה.
מומלץ?
בבי"ח כשנולדה אמרו לי כבר שהלשון קשורה, רופא הילדים טען שזה ממש קל ולא צריך כלום.
לא עשינו . אני בכל זאת מתלבטת עם עשינו טוב.
ד"ר ביליק פותח גם בגיל הזה?
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
אני הלכתי לד"ר ביליק כשהתינוק היה בן 8 חודשים.
ממליצה עליו מאד!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה