אם כבר מדברים על הנהגת הבורא מול המשתדלים:
הקב"ה הביא את הקורונה לעולם הרבה לפני שהספיקו לחשוב על השתדלות, והוא יצר את הבלבול הגדול בעולם.
ברור לעין כל רואה, שהבלבול הוא גדול בכל העולם מכל הבחינות, ובכל מערכות הרפואה העולמיות.
מתקדמים צעד אחד וחוזרים אחורה 2 צעדים.
ובוודאי, שהקב"ה יודע מה הוא עושה ולמה הוא עושה.
אבל דוקא מהסיבה הזאת, יש גם בלבול בהגנה עצמה, האם היא עוזרת או לא. ויש גם בלבול בצורך להגנה, האם יש צורך או לא. ודוקא מהסיבה הזאת יש כאלו שנשמרים ונדבקים, ויש כאלו שלא נשמרים ולא נדבקים. העובדות הן ברורות. אני לא יודע על כמויות, אני מניח שהציבור החרדי כבר עבר את ה-200,000 של עצמם. (על כל ראש נבדק, יש לפחות 4 ראשים שלא נבדקים. למשל, במאה שערים, יש 34 חולים פעילים, ומתוכם 24 חולים מאושפזים - פירושו: לפחות 700 נשאים שלא נבדקו -לפי אחוז ההדבקה הארצי). ואני חושב שהבלבול הוא חלק מהעניין שהקב"ה יצר בתוכנו.
מי שמתעלם מהעניין ומכחיש, מבחינתי הוא מכחיש בפעולותיו של הקב"ה. אין לי ספק בכך.
עוד משהו שמימי שרואים לאחרונה: שאצל החרדים ההדבקה היא במספרים יותר גבוהים. גם פה בארץ וגם בניו-יורק. וזו רק סיבה להתפלל ולהתחנן בפני הקב"ה שיצילנו מהאנטישמיות העלולה לצאת מזה. זה לא פשוט המצב הזה.
ולגופו של עניין
האם יש מאנדהו שחושב, שההגנה על פי חוקי משרד הבריאות יכולה להגן על המתגונן, ב100 אחוז? זה ברור, שבמשך ה-24 שעות היומיומיות, יש חורים גדולים שהקורונה יכולה לעבור דרכה, לא צריך לחפש דעות של מיעוט שבמיעוט שברופאים, שהמסיכה אינה חוסמת את המדביקים. יש מספיק חורים גם בלי זה (לדוגמה, חתונות, שהייה בחללים סגורים, תחבורה ציבורית בזמן ממושך, ההדבקה ממוסדות החינוך, המקוואות - אם לא במים עצמם, אז מסביב לזה).
וכשהקורונה נמצאת במצב של כמה עשרות בודדות ליום, ההגנה יכולה להגן בהחלט, כי מעטים הסיכויים, שייפגשו בדיוק בחורים הנ"ל. אבל כשהקורונה נמצאת תחת כל עץ רענן וליד כל איש רביעי, הסיכויים להיפגש עם המדביק בדיוק בחלונות הפירצה הנ"ל גוברים וגוברים. ולכן לא פלא שגם אלו שנזהרו - נדבקו!
זאת אומרת, מי גרם לזה שההגנה לא תעזור, שגם מי ששומר ידבק, מי? אלו שלא שמרו! אלו שהפיצו!
אני זוכר שבתחילת הקורונה אמרו אותם אנשים שמתנגדים להגנה, וטוענים שהגנה מזיקה, הם אמרו, למה כל הנוער הצעיר צריך לסבול ולהפגע בגלל קבוצות הסיכון, כל מי שמרגיש בסיכון שיישב בבית ולא יצא, אבל אנחנו הצעירים נמשיך בחיינו התוססים ובעבודת הבורא ית'.
ומה מתברר עכשיו? ומה הם אומרים עכשיו? שהפוך, מי ששומר על עצמו סובל יותר. מעניין מה יגידו בעוד 3 חודשים.
דבר אחד ברור לי, מי שלא יוצא מהבית לא יכול להפגע בתאונת דרכים. נקודה! ה' ברא את העולם שאין תאונות דרכים בתוך הבתים, לא יודע למה. אבל כך הוא ברא את המערכת הזאת.
מה שכן, מי שנגזר עליו להפגע בתאונת דרכים, הוא באמת יפגע למרות שהוא החליט באלף החלטות לא לצאת מהבית. הקב"ה כבר ימצא את הדרך להוציא אותו. (סיפור דומה מופיע בתלמוד במסכת סוכה, על שלמה המלך עם המלאך המות שחיכה לפגוע בשני שרים חשובים שלו בשערי יריחו).
אז הקב"ה מצא לו הרבה דרכים איך לעקוף את ההגנה הזאת ולחדור לקהילות המוגנות. מה השאלה? ולכן מה?
אז מי שרוצה לקחת חלק בכל ההדבקה ההמונית הזאת, ובכל הסבל שנגרם לאנשים, שימשיך לעשות מה בא לו, ואחר כך עוד יגיד שההגנה לא עוזרת.