דיון נמאס לבשל או מה אתם מכינים היום לארוחת צהריים??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפשר מתכון לפסטה ולשקשוק חצילים?
בטח
פסטה זה נורא קל מבשלים פסטה בחמאה
ולאחר מכן גוררים מעליה גבינה מלוחה (אצלנו אוהבים את המעודנת)
זה בדיוק עשר דקות ותמיד מתחסל!
שקשוקה חצילים גם קלה מאד
חומרים :

8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות.

פלפל אדום גדול או 2 קטנים חתוכים לקוביות או רצועות.

חציל גדול חתוך לקוביות

10 שיני שום אשר חצויים ל2(כלומר 20 חצאים)

גבינה בולגרית פיראוס מעודנת 5 אחוז.

פלפל חריף (לא חובה )

מלח פלפל פפריקה מרק עוף.

אופן ההכנה:

קלי קלות… אני מציעה להכין הכל על השיש מראש ותוך כמה דקות יש לכם שקשוקה מהסרטים.

שעושים שקשוקה עם פלפל אדום וחצילים אז קודם צריך לבשל את הקשים ואחכ את הרכים.

מה זה אומר?

לשים שמן בתחתית המחבת…ואז נקח פלפלים אדומים (לא לוותר פלפל אדום זה חלק מהטעם )שחתכנו לקוביות או רצועות מה שאתם מעדיפים ונתחיל לטגן אותם 2-3 דקות.
אני מעדיפה קוביות בגודל של 2 -3 סמ. כי זה נראה בעין יפה יותר בהגשה מאשר רצועות

אח”כ אני מוסיפה קוביות של חציל.וממשיכה לטגן עד שהחצילים מתחילים להתרכך ואז מוסיפה את שיני השום ואחרי דקה אני מוסיפה את הקוביות של העגבניות ואת הנוזל שיצא מהעגבניות בזמן החיתוך.פשוט לשפוט מהקרש חיתוך לתוך המחבת..נותנת להכל להתבשל בישול ראשוני.
במהלך הבישול הראשוני אני שמה 2/3 כפית מלח.מערבבת בעדינות ונותנת להכל להתבשל כמה דקות.בערך 3-4 דקות.

אחרי כמה 3-4 דקות רואים שהנוזלים התאדו והעגבניות והחצילים והפלפלים התבשלו. זה הזמן להוסיף חצי כוס מים רותחים כף פפריקה אדומה כף אבקת מרק עוף חצי כפית פלפל שחור. לערבב הכל ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות.

הערת שידרוג:מי שאוהב כמון יכול להוסיף כפית כמון יוצא גם טעים.הגדולה שלי לא אוהבת כמון אז הפעם הכנתי בלי .עם בלי יוצא טעים ?

עכשיו אתם בטח שואלים למה הוספתי נוזלים?הנוזלים יעזרו לי לפתיחת התבלינים ויעזרו לי לבשל את הכל טוב יותר.לא לדאוג זה מצטמצם בזמן הבישול.במידה ואתם רואים אחרי כמה דק שחסר לכם נוזלים תוסיפו עוד.השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה.
אחרי כמה דקות אתם תראו בעין שהכל רך זה הזמן לפזר קוביות של גבינה בולגרית.אני אישית מכורה קשות לפיראוס מועדנת של תנובה.
אני מפזרת לפני הביצים בכדי שהגבינה תיכנס לטעמים של השקשוקה ואחרי הפיזור של הגבינה אני מתחילה לעשות גומה ולהכניס ביצה אחרי ביצה.
לכסות עם השקשוק עם מכסה למשך דקה שתיים

וזה מוכן…לטעום ו…..לבריאות ♡
(המתכון מהאתר של יונית צוקרמן)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה