א. עדיין לא הבנתי את הסתירה בן ה"קדוש" והשמחה וכו' וכו' וכו' לאולם בית כנסת מצוי. וכמובן, מדובר במי שאין לו כסף. מי שישי לו - אולם "אווניו" בשדה התעופה פנוי בשבילו.נכתב ע"י נעמה כץ;333449:הסכמתי עם כל מילה של אברימי עד.....
עד שכתבת לעשות חתונה בשטיבל עם מצלמה דיגיטלית וכדו'...
עם כל הכבוד, הקמת בית בישראל זו שמחה אדירה , גם בר מצוה, גם ברית, גם קידוש...
אבל בכל אופן, חתונה זה בנית בית בישראל, זה משהו קדוש, נשגב, אחר, שאין לי את המילים לבטא את השמחה הזו. אני לא אומרת שצריך אולם מפואר וכו' וכו' כמו שתיארת בהומור אמיתי להפליא. וגם אני התחתנתי באולם די פשוט. אבל בין זה לבין השטיבל....
נכון שגם במגזר שלנו יש גירושים לצעירנו, אבל זה לא כמו במגזר החילוני שכל זוג שני מתגרש...
והם עושים מסיבות חבל על הזמן, ים כסף נשפך שם, כאשר לא ברור עם זה חתונה או מסיבה, כי יש חמישים אחוז סיכוי שהחבילה תתפרק... זו המציאות העגומה.
אז נכון, בר מצוות מספיק בשטיבל (כולה ארוחה) אבל חתונה, אני חושבת שזה משהו שנשאר עם הזוג לכל החיים. אני לא הייתי מוותרת על זה (והילדים שלי אוטוטו בשידוכים...
ובכל אופן, בהחלט אפשר זר פחות יוקרתי, פחות תפאורה נוצצת ומנקרת עיניים וכיס.
ואגב, הבעיה היותר חמורה זו בעית הדירות שצריך לתת לזוג צעיר, זה המשבר האמיתי של ההורים, הצילו, איך נעבור את זה.... איך שורדים את זה עד מאה ועשרים
1. אולי לרבנים יש כסף וזה לא רלוונטי כלפיהם.נכתב ע"י נעמה כץ;333455:איפה הרבנים בנושא הדירות, למה על זה לא מוציאים פסק הלכה????????????????????
מקסים. נמצא האשם. כן, ההוא שמנהל את הגמ"ח אשם שאתה חלש אופי ובא לקחת כסף שאין לך מהיכן לממן אותו בגדר של "לווה רשע ולא ישלם".נכתב ע"י כוכב103;333481:לאחר שהשתדלתי לקרוא את האשכול מילה במילה, הגעתי למסקנה אחת:
אנשים מוציאים כסף, כי יש להם ביד כסף! (לא שלהם)
היחידים שיכולים לחולל מהפך הם אלו שמלווים את הכסף, הם ורק הם.
וכו'
נכתב ע"י אברימי;333532:אני לא נוסע לחו"ל לבלות ו/או קונה מותרות למשל, כי אין לי כסף, ולא צריך רבנים שיפסקו לי לא לעשות זאת, מנהל הבנק שלי מספיק לי לענין זה.
נכתב ע"י כוכב103;333639:צר לי, בעבר אף אחד לא העלה בדעתו לעשות ארועי יוקרה בכסף שלא שלו,
(אגב- גם לא להוסיף חדר או להחליף מטבח)
ומה לעשות שאנשים טובים, באמת טובים, מלווים כסף בקלות ובשמחה (שזה כשלעצמו הוא חסד גדול למי שזקוק לכך)
ומי שעומד מולך במשא ומתן על נישואי בנך/בתך יודע שיש לו לאיזה כיוון ללחוץ "אין לך כסף? תלך לגמ"ח!", לא שזהו הפתרון, אבל זהו האמצעי החזק ביותר למניעת השתוללות מעין זו.
כמובן שרצוי אילו היה אפשר לעצור את כדור השלג הזה באמצעים אחרים,
ובאשר לכיתה ב', כשבנ"א עומד לחוץ דעתו יורדת ומשתבשת אף לפחות מזה...
נכתב ע"י יוד;333761:רבותי, תפסיקו לפטפט עצמכם לדעת, מה שהיה הוא שיהיה, כל עם ישראל בני מלכים, וגם ההלכה סוברת כן, עלינו להתנהג תמיד כמלכים, ובעל הבירה, למי שמאמין בו, יתן את הכל...
תשאלו כל מחותן שחיתן ארבע עשרה ילדים, הוא לא יודע מאיפה זה בא לו ואיך זה פתאום הכל עבר.
אז יאאלה, חבל על הדיבורים, עדיף לשבת ללמוד מעט חובת הלבבות בשער הבטחון, מאשר להתעסק בזוטות של כסף וזהב.
תאמינו לי, נאמן הוא בעל מלאכתינו לשלם שכרינו, הוא הביא אותנו לכאן, והוא זן ומפרנס ת'צלמים, ת'שוזרי פרחים, וגם את המשחטה של העופות ואפילו, לא תאמינו, גם את המחותן עצמו.
חתונה צריכה להיות חתונה, נכון, אצלי לא היה וידאו, לא היה פרחים, היה מצוה טאנץ במחיר היכרות, מתנות בזיל הזול, כן, וגם ש"ס וגשל כשכל החברים שלי קיבלו עוז והדר, אני ויתרתי, אמרי לחותני שיתרום עוז והדר לבית כנסת כי שם אני ילמד בזה יותר, שבת אופריף ושבע ברכות היו משפחתיות, כן חלק היה בבית הכנסת. הכל טוב ויפה.
אבל לא חתונה בשטיבל, ולא בלי צלם, ולא בלי מוזיקה, בסוף תרצו שנחלק להם שניצל סויה ופטל...
הכי טוב שתיגשו לצלם ,זמר, וכו' בסוף החתונה כשמגיע זמן התשלום ותגיד לו שה' ישלם לך משמים כי חבל על התיווך המיותרנכתב ע"י יוד;333761:רבותי, תפסיקו לפטפט עצמכם לדעת, מה שהיה הוא שיהיה, כל עם ישראל בני מלכים, וגם ההלכה סוברת כן, עלינו להתנהג תמיד כמלכים, ובעל הבירה, למי שמאמין בו, יתן את הכל...
תשאלו כל מחותן שחיתן ארבע עשרה ילדים, הוא לא יודע מאיפה זה בא לו ואיך זה פתאום הכל עבר.
אז יאאלה, חבל על הדיבורים, עדיף לשבת ללמוד מעט חובת הלבבות בשער הבטחון, מאשר להתעסק בזוטות של כסף וזהב.
תאמינו לי, נאמן הוא בעל מלאכתינו לשלם שכרינו, הוא הביא אותנו לכאן, והוא זן ומפרנס ת'צלמים, ת'שוזרי פרחים, וגם את המשחטה של העופות ואפילו, לא תאמינו, גם את המחותן עצמו.
חתונה צריכה להיות חתונה, נכון, אצלי לא היה וידאו, לא היה פרחים, היה מצוה טאנץ במחיר היכרות, מתנות בזיל הזול, כן, וגם ש"ס וגשל כשכל החברים שלי קיבלו עוז והדר, אני ויתרתי, אמרי לחותני שיתרום עוז והדר לבית כנסת כי שם אני ילמד בזה יותר, שבת אופריף ושבע ברכות היו משפחתיות, כן חלק היה בבית הכנסת. הכל טוב ויפה.
אבל לא חתונה בשטיבל, ולא בלי צלם, ולא בלי מוזיקה, בסוף תרצו שנחלק להם שניצל סויה ופטל...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים