קורונה נמאס לכם שכועסים עליכם ומאשימים אתכם??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
דבר ראשון-העתיקי את המיני מאמר הזה לאשכול נפרד עדיף בלי יכולת תגובה ונעוץ(שלא יגיבו ויהרסו הכל ונעוץ שאנשים יראו)
אם הייתי מנהלת בפרוג - עם המשכורת שכל מנהל/ת מקבל כאן, הייתי עושה קמפיין ישראלי לשינוי התודעה :)
[לא לכעוס, אני יודעת שכולם בהתנדבות]
ולכן אין לי אפשרות לנעוץ, זה רק כבוד המנהל בכבודו ובעצמו יוכל לעשות זאת.

ולגבי מאמר 2 - בסוף צריכה גם קצת לעבוד, אשתדל לעשות זאת.

• הוסף לסימניות
באופן כללי
יש כאן טעות בהסברה החרדית.
הקורונה היא כלל לא קשור לחרדי או לא חרדי.
האם נסיעה בכביש במהירות היא בעיה חרדית ?
האם שפעת היא בעיה חרדית ?
היא בעיה אנושית ואין לקשר אותה כלל לחרדיות.
יש אנשים שנזהרים ויש שלא, כלל לא קשור לחרדי.

• הוסף לסימניות
באופן כללי
יש כאן טעות בהסברה החרדית.
הקורונה היא כלל לא קשור לחרדי או לא חרדי.
האם נסיעה בכביש במהירות היא בעיה חרדית ?
האם שפעת היא בעיה חרדית ?
היא בעיה אנושית ואין לקשר אותה כלל לחרדיות.
יש אנשים שנזהרים ויש שלא, כלל לא קשור לחרדי.

מה תעשה ה"הסברה החרדית" ??
מה אתה מציע לה לומר??

יש יותר חרדים חולים משיעורם באוכלוסיה - זה נתון נכון. אך עדיין רוב החולים במיוחד בגל זה - אינם חרדים.

הממשלה "מחפשת אשמים" ומצאה את ,אלו שלא שומרים" ואת "החרדים" והיא מסמנת אותם כל הזמן
בתודעה של חילוני ממוצע - עושים הגבלות על בתי כנסת , סגרים על ישוביים חרדיים וכו'
כשהממשלה מכניסה בצעדיה לתודעה שקורונה היא בעיה חרדית-
אלו צעדים אופרטיביים יכולים לעשות מסבירנים מול זה??

אם כמאבק בתאונות דרכים ישללו רשיון מכל חרדי - מי יוכל להסביר שתאונות דרכים אינה בעיה חרדית?? מי ישתכנע מהסבר כשהפעולות של מקבלי ההחלטות - שונות??

• הוסף לסימניות
אם זה עבד כל כך טוב למה את כותבת פה שוב ושוב שהמצב בכי רע?
כי לא לכולם יש אומץ, לא לכולם יש פה, ולא לכולם יש יכולות.

וכמגזר הכי מדהים במדינה מגיע לנו יחס אחר, ולא משהו שיוציא מאתנו את כל הכוחות בשביל להיות במקום שאנחנו צריכים להיות בצורה טבעית.

• הוסף לסימניות
מה תעשה ה"הסברה החרדית" ??
מה אתה מציע לה לומר??
עכשיו אני חושב שהרי היום הכל יכול להיות מתועד. אפשר לתעד המון איזורים חרדים וגם אירועים מהציבור הכללי, מה גם ששר בכיר מהליכוד אמר שבאירועים ומקומות בילוי לא נשמרים הכללים, אז שילוב של זה, יכול להיות הסברה לא רעה.

• הוסף לסימניות
כי לא לכולם יש אומץ, לא לכולם יש פה, ולא לכולם יש יכולות.

וכמגזר הכי מדהים במדינה מגיע לנו יחס אחר, ולא משהו שיוציא מאתנו את כל הכוחות בשביל להיות במקום שאנחנו צריכים להיות בצורה טבעית.
או שאולי לא כצעקתה. או שאולי התנהגות חיובית פשוט עוזרת.
רבים מאיתנו עובדים במקום מעורב ולא חשים כרגע באפליה או שנאה אבל כשהם כותבים זאת בפורום מאשימים אותם בשנאה עצמית.

• הוסף לסימניות
אם זה עבד כל כך טוב למה את כותבת פה שוב ושוב שהמצב בכי רע?

כי היא היתה צריכה לעבוד על זה.
המובן מאליו היה שהעבודה שלה תלקח ממנה ושהיא תשאר בחל"ת הלאה.

שווי בנפשך שמי שלא יודעת להעיז כמוה - לא תצליח.
זה מצב בכי רע.
שאדם אמור להצדיק את קיומו ולהפגין כישורי מאבק והסברה כדי לשמור על מקום עבודתו (שניתן לו בעבר בזכות ולא בחסד)

• הוסף לסימניות
כי היא היתה צריכה לעבוד על זה.
המובן מאליו היה שהעבודה שלה תלקח ממנה ושהיא תשאר בחל"ת הלאה.

שווי בנפשך שמי שלא יודעת להעיז כמוה - לא תצליח.
זה מצב בכי רע.
שאדם אמור להצדיק את קיומו ולהפגין כישורי מאבק והסברה כדי לשמור על מקום עבודתו (שניתן לו בעבר בזכות ולא בחסד)
בתור אחת שחטפה פה ושם אמירות במקומות עבודה מסוימים ולא בימי קורונה (היו פה תקופות קשות אחרות).
אני חושבת שזה לא עניין של תעוזה אלא של הבנת המקום ממנו באות אמירות כאלו.
לרוב הן באות מחוסר היכרות ושטיפת מוח של התקשורת ואת שני אלו אפשר לתקן בהתנהגות חיובית ובמענה סבלני לשאלות של מי שרוצים לדעת ולא לקנטר. (ורובם כאלה. למקנטרים לא מתייחסים).
וזאת מבלי להתנצל על קיומי אבל להבין שיש דעות קדומות ואפשר לתקנן.

• הוסף לסימניות
משום מה המקום היחיד שאני מסתובבת שאני מרגישה שמאשימים אותי במצב בארץ של קורונה זה בפרוג

אני היחידה???
מענין מאד.
איפה את מסתובבת?

רוצה לרדת איתי עכשיו במעלית בעזריאלי? רק נכנסת למעלית וכולם מיד מעלים את המסכות....
או אולי להכנס למגדל we ולראות את השומר שואל... את מבני ברק? וואלה תשמרי עלינו בבקשה.. מסכה יותר מאודקת.

הא וזה רק מאתמול :)

• הוסף לסימניות
רבים מאיתנו עובדים במקום מעורב ולא חשים כרגע באפליה או שנאה אבל כשהם כותבים זאת בפורום מאשימים אותם בשנאה עצמית.

היא לא היתה זקוקה להתנהגות חיובית - אלא לאומץ וביטחון עצמי.
יש רבים שלא מרגישים יש רבים אחרים שמתארים פה שהם כן מרגישים - כבדי את זה שזכית להיות מאלה שלא.

דרך אגב - בנטיה בולטת אלו שמרגישים זו אפליה על בסיס מקום מגורים = חרדיות שגרות בבני ברק/בית שמש וכו'.
והנתונים העגומים על אחוז החזרה מחל"ת בבני ברק / בית שמש וכו' מצביעים על כך שלא מדובר בתחושה בעלמא.

• הוסף לסימניות
מענין מאד.
איפה את מסתובבת?

רוצה לרדת איתי עכשיו במעלית בעזריאלי? רק נכנסת למעלית וכולם מיד מעלים את המסכות....
או אולי להכנס למגדל we ולראות את השומר שואל... את מבני ברק? וואלה תשמרי עלינו בבקשה.. מסכה יותר מאודקת.

מסתובבת בכל ירושלים
משרדים למיניהם

אוטובוסים וכו

לא קרה אפילו םעם אחת

אני לא אומרת שזה לא קורה

רק לא נראה כ"כ תופעה נפוצה

• הוסף לסימניות
אין ספק שמי שאמיצה, מעיזה לומר את מה שהיא חושבת בלי לחשוש, מעיזה להביע עמדה שונה, וקצת חצופה להטריד את כבוד היו''ר בשיחת טלפון באמצע היום,
תעביר מהר מאד את התחושות הבלתי נעימות.

לא כולם נולדו כך, ולא כולם מעזות וותיקות לעשות כך.

ואם כל הכבוד - יש צורך להביע את העמדה החרדית הקלאסית בצורה נחרצת יותר,
בסופו של דבר האמת תמיד תמיד מנצחת, תמיד
והאמת כאן היא סופר לטובתנו, סופר!!!
עכשיו כל המשימה היא להוציא את האמת הזו בעוצמה, בחוזקה, בלי חששות החוצה.

זה הכל.
מי שעושה את זה?
מהר מאד מאד לא תהיה לה בעיה של אפליה.

• הוסף לסימניות
בתור אחת שחטפה פה ושם אמירות במקומות עבודה מסוימים ולא בימי קורונה (היו פה תקופות קשות אחרות).
אני חושבת שזה לא עניין של תעוזה אלא של הבנת המקום ממנו באות אמירות כאלו.
לרוב הן באות מחוסר היכרות ושטיפת מוח של התקשורת ואת שני אלו אפשר לתקן בהתנהגות חיובית ובמענה סבלני לשאלות של מי שרוצים לדעת ולא לקנטר. (ורובם כאלה. למקנטרים לא מתייחסים).
וזאת מבלי להתנצל על קיומי אבל להבין שיש דעות קדומות ואפשר לתקנן.

זו לא היתה אמירה במקרה של שרית.
זו היתה התנהגות ממש - היא לא הוחזרה מחל"ת לתפקיד שהיא קבלה עד שהיא לא איימה
אחר כך היא באה להסביר ולקבל גם הבנה.

• הוסף לסימניות
וכי תמיד
מענין מאד.
איפה את מסתובבת?

חה חה חה

אתמול נכנסתי לשירותים באיזו מחלקה, עמדה שם אישה מהציבור החילוני ושוחחה בטלפון, ברגע שנכנסתי, היא הרימה את המסכה,
באותו רגע עברו לי בראש שני דברים:
1.היא פוחדת שאדרוש ממנה לחבוש מסיכה לפי ההנחיות
2. להרגיע אותי שלא אדבק ממנה...

הרי חבישת מסיכה לא מונעת הידבקות, היא מונעת הדבקה מהחובש לזה שממולו, לא? והם חשופים למידע הזה יותר מאיתנו.

ענין של הסתכלות

• הוסף לסימניות
היא לא היתה זקוקה להתנהגות חיובית - אלא לאומץ וביטחון עצמי.
יש רבים שלא מרגישים יש רבים אחרים שמתארים פה שהם כן מרגישים - כבדי את זה שזכית להיות מאלה שלא.

דרך אגב - בנטיה בולטת אלו שמרגישים זו אפליה על בסיס מקום מגורים = חרדיות שגרות בבני ברק/בית שמש וכו'.
והנתונים העגומים על אחוז החזרה מחל"ת בבני ברק / בית שמש וכו' מצביעים על כך שלא מדובר בתחושה בעלמא.
לא ראיתי שמכבדים פה את אלו שטוענים שהמצב לא כך כך גרוע.
וייתכן שהעובדה שאני ילידת עיר מעורבת ולא באה מעיר חרדית גורמת לי פחות להרגיש בעמדת התגוננות.
מי שרואה אותי בעיר שאני עובדת (חיפה) לא יודע מאיפה הגעתי.
אני נראית חרדית בדיוק כמי שמגיעה מרכסים.
ככה שזה כנראה גם עניין של פרשנות ופוזיציה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה