נמחקו לי קבצים חשובים מהמחשב כולל מהסל מחזור

• הוסף לסימניות
אחד הילדים הקטנים שלי התעסק במחשב ובמקצועיות שלא ברורה לי מחק לי כמה תיקיות חשובות וביניהם את תיקיית התמונות המשפחתית עם תמונות של שנים.
התיקיות לא נמצאות בסל מחזור. כמובן עשיתי חיפוש ולא ראיתי אותן בשום מקום אחר במחשב.
יש לציין שלא עליתי על המחיקה מיד כשקרתה אלא ככל הנראה לאחר זמן (יתכן לאחר כמה שבועות).
אשמח למידע האם יש לי דרך לשחזר את הקבצים איכשהו?
תודה מראש לכל מידע בעניין!

• הוסף לסימניות
אחד הילדים הקטנים שלי התעסק במחשב ובמקצועיות שלא ברורה לי מחק לי כמה תיקיות חשובות וביניהם את תיקיית התמונות המשפחתית עם תמונות של שנים.
התיקיות לא נמצאות בסל מחזור. כמובן עשיתי חיפוש ולא ראיתי אותן בשום מקום אחר במחשב.
יש לציין שלא עליתי על המחיקה מיד כשקרתה אלא ככל הנראה לאחר זמן (יתכן לאחר כמה שבועות).
יש תוכנת שיחזור
אבל כדאי לפנות למישהו מקצועי אם זה באמת חשוב

• הוסף לסימניות
תודה על הקישור.
אני מעוניינת לנסות את אחת מתוכנות השחזור שהמליצו שם אבל הודגש שם משפט שלא כ"כ ברור לי מה הכוונה: אין לשחזר את החומר לאותו כונן בו הוא היה. יש לי רק כונן C וכונן D של DVD וזהו. לאן לשחזר את הקבצים?
ושוב תודה על כל מענה!

• הוסף לסימניות
אני מעוניינת לנסות את אחת מתוכנות השחזור שהמליצו שם
ראשית, טעות להמשיך בכלל להשתמש עם המחשב המדובר
עאכו'כ להתקין תוכנות/המשך כתיבת חומר חדש

אם כבר לעשות זאת על מחשב אחר
האידיאלי הוא לעשות העתק אחד על אחד (Sector by sector clone) ולעבוד רק על ההעתק
ברור שלא לשמור שום חומר חדש על הכונן המדובר
המשך שמירת חומר חדש ואו המשך עבודה על המחשב המדובר מוריד כל רגע את הסיכויים ליותר נמוך
אא"כ מדובר בSSD ו-TRIM מופעל ו/או דיסק קשיח בטכנולוגיית SMR, אז הסיכוי במילא שואף לאפס אחד עגול ושום תוכנת שחזור לא יעזור, אז לא משנה מה תעשו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ראשית, טעות להמשיך בכלל להשתמש עם המחשב המדובר
עאכו'כ להתקין תוכנות/המשך כתיבת חומר חדש

אם כבר לעשות זאת על מחשב אחר
האידיאלי הוא לעשות העתק אחד על אחד (Sector by sector clone) ולעבוד רק על ההעתק
ברור שלא לשמור שום חומר חדש על הכונן המדובר
המשך שמירת חומר חדש ואו המשך עבודה על המחשב המדובר מוריד כל רגע את הסיכויים ליותר נמוך
אא"כ מדובר בSSD ו-TRIM מופעל ו/או דיסק קשיח בטכנולוגיית SMR, אז הסיכוי במילא שואף לאפס אחד עגול ושום תוכנת שחזור לא יעזור, אז לא משנה מה תעשו
תודה על התשובה המפורטת. אני ממש לא מבינה בזה ובאמת פוחדת רק להרוס.
האם כדאי לנסות לעשות את זה לבד? מה הכוונה לעשות העתק אחד על אחד? מאיפה לאיפה?
או שעדיף להביא לטכנאי לעשות את העבודה?
אגב, אמנם עבר הרבה זמן מהמחיקה אבל לא נראה לי שנוספו בתקופה הזאת תוכנות למחשב, ונוספו למחשב קבצים מעטים בלבד. האם זה מגדיל את הסיכוי?

• הוסף לסימניות
האם כדאי לנסות לעשות את זה לבד?
על פי התיאור והשאלות עד כה אני חושב שלא

או שעדיף להביא לטכנאי לעשות את העבודה?
יש המון טכנאים שלא עושים ולא יודעים אפילו איך לעשות זאת כמו שצריך ועל הדרך גורמים ליותר נזק

אבל לא נראה לי שנוספו בתקופה הזאת תוכנות למחשב, ונוספו למחשב קבצים מעטים בלבד
המערכת הפעלה כותבת כל הזמן ולא נחה לרגע
כתבתי לעיל שאם החומר חשוב ובכדי למנוע נזק נוסף, לא להפעיל את המחשב המדובר כלל

• הוסף לסימניות
אם הקבצים הם באמת חשובים, יש לגשת לטכנאי מחשבים, גם לא מקצועי מדי אפילו חובבן, פעולת השיחזור הזו אינה כל כך מסובכת.
עיקרון פעולת השיחזור הינה הוצאה פיזית של הכונן הקשיח עליו מותקנת מערכת ההפעלה ולחברו למחשב אחר, כך שהמערכת הנוכחית תפסיק לייצר קבצים אחרים.
אז, יש להפעיל תוכנות שיחזור מקצועיות, יש כמה תוכנות מומלצות מאוד.
אל דאגה, הקבצים שלך בטוחים, תוכנות מקצועיות לשיחזור קבצים עושות את העבודה ברוב המקרים - מושלם.
אני רק מקווה שכונן הקשיח שלך אינו מסוג Ssd, כמו שכבר ציין כאן אחד הממליצים, מה שהופך את הנסיון לחסר סיכוי כמעט.
לפעם הבאה - גיבוי בכל מקום, אפילו בענן.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות

יש המון טכנאים שלא עושים ולא יודעים אפילו איך לעשות זאת כמו שצריך ועל הדרך גורמים ליותר נזק

קופץ על האשכול
יש לי נגנים ישנים שיש לי בהם חומר סופר חשוב כגון הקלטות בלעדיות מגדולי ישראל ועוד, האם יש מצב לשחזר גם אם הקליטו בהם לאחר שנמחקו?

• הוסף לסימניות

כמו"כ שאלה נוספת [סליחה על הבורות] האם דיסקים סרוטים עם חומר חשוב קיימת אופצי'ה לחלץ מהם את החומר או שזה אבוד?

• הוסף לסימניות
מאד יתכן שלא נמחק כלום, פשוט הוא גרר את הספרייה בשלמותה לתוך ספרייה אחרת. זה דבר שמאד יכול לקרות.
חפשי בתתי ספריות.

• הוסף לסימניות
מאד יתכן שלא נמחק כלום, פשוט הוא גרר את הספרייה בשלמותה לתוך ספרייה אחרת. זה דבר שמאד יכול לקרות.
חפשי בתתי ספריות.
תודה!
איך מחפשים בתתי ספריות? עשיתי חיפוש כללי במחשב ולא מצאתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה