נניח יש לכם מליונים..

• הוסף לסימניות
דמיינו שאתם עשירים, גרים באחד החו"לים, אוהבים יהדות אבל מנותקים קצת מהמקור, בית גדול, חצר ענקית עוד יותר, עוד כמה מותרות.. ויש לכם רגש לתורה. הצלחתם להתחבר?
אם כך, מה יגרום לכם לתרום לישיבה בארץ?
אני רוצה לעשות סרט תדמית משודרג לישיבה לצורך גיוס תרומות. כזה סרט שיגרום למשולח לשבת בחיבוק ידיים ושיעשה לו את כל העבודה.
שיתחבר לרגש של הנדיב, ויעזור לו להוזיל מהונו לטובת תורת הבחורים מארץ הקודש.
איזו סצנה היתה מתחברת לכם לרגש וגורמת לכם לתרום סכומים גדולים?
כל רעיון, ואפילו הזוי ביותר, יתקבל בברכה.

• הוסף לסימניות
בד"כ טרגדיות (לצערינו...) מעוררות הכי...
אולי בחורים אנורכסים (רזים מאוד).... ולאט לאט, אחרי שהכסף מטפטף הם משמינים יותר ויותר.....
אולי בקטע שקר לבחורים והם רועדים מקור...
לא יודעת....
מקווה שעזרתי...

• הוסף לסימניות
לדעתי, מה שמעורר את הרגש ופותח את הלב, אלו רגעים של שמחה ושל התרגשות, התעלות אל מעבר הקשיים היומיומיים והאפרוריות, רגעי האושר הקטנים, שפתאום מאירים את הכל...

• הוסף לסימניות
מה עם שמחת תורה, ריקודים מרגשים סביב התורה בשיתוף בחורי הישיבה, מהי רמת הנדושות?

• הוסף לסימניות
אולי תנסו פעם כיוון אחר מטרגי... לראות את ה'רחוב' שבחוץ, סוער, פוליטיקה, גזירות, דיבורים ומעבר חד לבחורים שלומדים בתוך הבית מדרש בחממה נפלאה כאילו אין סערה בחוץ. קריינות עזרו להם להמשיך למרות הכל..
לעורר את הרגש היהודי.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת ללחוץ בדיוק על הנקודה בה אני ירגיש חייבת לפתוח את הכיס.
אבל אני יכולה לתת לך דוגמא לסרט שהצליח לפתוח את הכיס ואת כיס הדמעות...
קופת העיר - משה וינטרוב

• הוסף לסימניות
תודה.
אסתכל ואשלח לך התרשמות.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמה שעושה לאנשים חשק לתרום זה לדעת למי תורמים
להראות את הבחורים מקרוב ומידי פעם להתמקד בבחור מסויים שיראה בפוקוס עם שמו.
ואולי גם שיגיד כמה מילים על עצמו, כך שהנדיב כביכול "מאמץ" בחור כלבבו.
שירגיש קשר אישי עם הבחורים עצמם שנעזרים על ידו. ולא עם המבנה והמוסד.

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי לפי המקום ולפי מצבם ביהדות.
ולדעת את זה, יש לשאול לאלו שיש להם קשרים עם סוג זה של יהודים.

• הוסף לסימניות
אני חושב שלכל עשיר יש פחד לא מבוטל -- שיפסיד את עושרו (ןכמובן שכבר היו דברים מעולם). לכן, אולי כדאי להזכיר את הנושא הזה ולמצוא כמה מאמרים יפים/ברכות צדיקים/גדולי תורה בנוגע למי שעושה צדקה ותומך בתורה מובטח לו וכו'.

כמובן שלא כדאי להתמקד רק על זה, אבל שווה אזכרה או שתיים במהלך הסרט...

• הוסף לסימניות
קשה לי להאמין שסרט "יעשה את כל העבודה"
כי עבודת גיוס תרומות בסכומים גדולים מבוססת בראש ובראשונה על יצירת קשר אישי, וזו סוג של עבודה פסיכולוגית
במובן הטוב של המילה, לא במובן המניפולטיבי, של קשר שרוצים שימשך שנים ולא רק תרומה חד פעמית.
עשירים אוהבים להשאיר חותם
הם אוהבים יחס אישי VIP וזה מה שהם רגילים אליו
הם אוהבים מקוריות, להרגיש שחשבו עליהם ולא רק חולבים אותם

• הוסף לסימניות
קופת העיר - מוצלח בגבול...

• הוסף לסימניות
טיפ: תעשי את זה קצצצר!

• הוסף לסימניות
אני עוצם את העיניים ורואה סרט. דייויד משיקגו (חולצה כחולה, מגולח, שמנמן) יושב במשרד המאובזר שלו, ומרים טלפון. על הקו השני בטלפון הציבורי בחור ישיבה סטריאוטיפי לחלוטין (רזה, מכובד, כיפה גדולה, ציציות בחוץ). דייויד מדבר עם הבחור בחמימות של אב ובנו ומספר לו על עיסקה שהוא בדרך אליה. הבחור מברך אותו בחום. ועל פניו של דייויד מתפשטת נהרה. קאט
שיר של זמר אמריקאי (ברוך לוין, אלי גרסטנר) ברקע ועל המסך היכל הישיבה עם זום על המתמיד מהסצינה הקודמת. קאט
כיתובית על הקשר בין תרומה להצלחה.
לוגו של הישיבה
קאט

אני הייתי תורם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1206726:
אני חושב שלכל עשיר יש פחד לא מבוטל -- שיפסיד את עושרו (ןכמובן שכבר היו דברים מעולם). לכן, אולי כדאי להזכיר את הנושא הזה ולמצוא כמה מאמרים יפים/ברכות צדיקים/גדולי תורה בנוגע למי שעושה צדקה ותומך בתורה מובטח לו וכו'.

כמובן שלא כדאי להתמקד רק על זה, אבל שווה אזכרה או שתיים במהלך הסרט...

כדאי להשתמש בסיטואציה הזו, אם כי - לא מהצד השלילי שלה - אלא דווקא מהחיובי:
להזכיר שמדובר בסוג של "השקעה לטווח ארוך", השקעה שמניבה דיבידנדים רבים, פירות ופירי פירות. כל איש עסקים יודע שכאשר הוא משקיע במשהו, הרי הוא בודק אותו ב-7 עיניים כמה יצליח, מה סיכויי הכשלון וכדו', ואילו כאן - השקעה ללא סיכונים, מדובר בחינוך וכו וכו, (לא להאריך כמובן, רק תיארתי את הענין)

• הוסף לסימניות
דעתי-
אם הוא מעריך את התורה זה בגלל שהוא רואה בה נקודה יהודית מרגשת וחיובית!
(תוסיף גם קצת נקיפות מצפון)
אני לא חושב שלהציג את ציבור הלומדים כאומללים מכל סיבה שהיא- ישיג את המטרה,

ככה הרגשתי כשהייתי שרוע על הדשא בוילה על קו הים בקליפורניה;)

• הוסף לסימניות
אם מדובר בכמה נדבנים ששווה להשקיע בהם...,
מה שנכון לעשות הוא פשוט לבדוק וללמוד כל אחד מהם מה התחביבים שלו, מה הוא מעריך, מה מעניין אותו וכו'.

נניח אם יש אחד שאוהב מכוניות ספורט, לדוגמא, אפשר לבנות תכנית שלמה על הנתון הזה.
אולי יש אחד שהוא צאצא של גדול כלשהו והוא מודע לזה ומתגאה בזה - אפשר לבנות את הכל זה.

החכמה היא לתפוס את הנדיב במה שמעניין אותו באופן אישי (גם אם אין כל קשר בהגיון ראשון בין זה לבין לימוד התורה והצלת עולם הישיבות) ועל זה לבנות אסטרטגיה, משהו יחודי ואישי לכל נדיב בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י atara m;1206360:
בד"כ טרגדיות (לצערינו...) מעוררות הכי...
אולי בחורים אנורכסים (רזים מאוד).... ולאט לאט, אחרי שהכסף מטפטף הם משמינים יותר ויותר.....
אולי בקטע שקר לבחורים והם רועדים מקור...
לא יודעת....
מקווה שעזרתי...

מהכרות קרובה מאוד עם הנושא של גיוס תרומות למפעלי תורה אצל עשירי אמריקה, מה שעושה להם את זה זה לתרום למפעל משגשג ומצליח. הם רוצים להצטרף לספינה מנצחת, לא להציל ספינה טובעת.

בכל מקרה, זו נאיביות רצינית לחשוב שיש איזה נדבן גדול שיתרום על בסיס סרטון.
גיוס תרומות מעשירים מצריך יצירת מערכת יחסים קרובה ומתמשכת. לעתים רק אחרי "חיזור" ארוך של שנתיים, שיכלול בין היתר נסיעות לבר-מצוות ולבריתות של נכדיו של העשיר, והזמנות לארועים שיערכו במיוחד לכבודו בארץ (בלי אף מילה על כסף) תתקבל הבטחה לצ'ק המיוחל, ואחרי חצי שנה של נדנודים מעודנים, יתקבל גם הצ'ק עצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י על המשמר;1207342:
אני עוצם את העיניים ורואה סרט. דייויד משיקגו (חולצה כחולה, מגולח, שמנמן) יושב במשרד המאובזר שלו, ומרים טלפון. על הקו השני בטלפון הציבורי בחור ישיבה סטריאוטיפי לחלוטין (רזה, מכובד, כיפה גדולה, ציציות בחוץ). דייויד מדבר עם הבחור בחמימות של אב ובנו ומספר לו על עיסקה שהוא בדרך אליה. הבחור מברך אותו בחום. ועל פניו של דייויד מתפשטת נהרה. קאט
שיר של זמר אמריקאי (ברוך לוין, אלי גרסטנר) ברקע ועל המסך היכל הישיבה עם זום על המתמיד מהסצינה הקודמת. קאט
כיתובית על הקשר בין תרומה להצלחה.
לוגו של הישיבה
קאט

אני הייתי תורם...

אם יורשה לי לשאול,
מה זה קאט?

• הוסף לסימניות
cut
ובעברית לחתוך, לקטוע
משמש הרבה פעמים כביטוי לסיום סצנה בסרט...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה