נסיונות חטיפה>>>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1311205:
הבן שלי בן 6 פחד לחזור אתמול הביתה לבד (רגיל לחזור לבד בצהרים מרחק רחוב אחד)
ולא הסכים ללכת הביתה והגננת היתה צריכה לחפש לו ברחוב מלווה.
למה? -כי הגננת סיפרה להם שיש חוטף ילדים וצריך להזהר..
צריך לדעת איך להעביר מסר ולא לגרום להם לפחדים מיותרים
כל סיפור קטן מתפתח את אצל הילדים למשהו מאד מפחיד, אין להם גבול לדמיון.
היא פשוט הכניסה אותו לפחדים הוא סיפר לי את זה עם דמעות בעיניים וכל היום היה בסיוטים.

אתמול שלחתי את בת ה6 שלי לחברה בכניסה הסמוכה, ובעלי אמר שעד שיסתדר המצב בע"ה, שכדאי שלא נשלח אותה לבד.

הגננת לא היתה צריכה להלחיץ, אבל יכול להיות שזה לטובה.
יש נסיונות של חטיפה, או לפחות איומים, וכדאי להתאמץ קצת וללוות את הילדים ללא קשר לפחד כן או לא.
בכל מקום יש ערבים שישמחו לפגוש ילד קטן וחמוד לבדו ברחוב..

• הוסף לסימניות
אני הזהרתי את ילדי,
בפרוש רציתי להכניס בהם פחד.
הם עצמאיים ומידי בטוחים בעצמם.
במיוחד כשהבן שלי חזר מסיבוב על האופניים וסיפר שאיש אחד מחלק ארטיקים ליד הגינה
אמרתי לו שיזהר ממנו כי הוא חוטף ילדים...
(למחרת הוא שוב נסע לראות אם יש חלוקת ארטיקים, אבל האיש לא היה.. אז מה? זה לא הפחיד אותו? או שהארטיק מגרה יותר?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1311244:
אני הזהרתי את ילדי,
בפרוש רציתי להכניס בהם פחד.
הם עצמאיים ומידי בטוחים בעצמם.
במיוחד כשהבן שלי חזר מסיבוב על האופניים וסיפר שאיש אחד מחלק ארטיקים ליד הגינה
אמרתי לו שיזהר ממנו כי הוא חוטף ילדים...
(למחרת הוא שוב נסע לראות אם יש חלוקת ארטיקים, אבל האיש לא היה.. אז מה? זה לא הפחיד אותו? או שהארטיק מגרה יותר?)

אני חושבת שלא היית צריכה להגיד לו שהאיש חוטף ילדים, זה לא משדר מספיק אמינות, וזה גורם לזלזל בהפחדות שלך.
אני הייתי מסבירה לו שאני לא מכירה את האיש הזה, ואני לא יודעת אם הוא מסוכן או לא, ולכן אני לא מרשה להתקרב אליו.
אבל אם את מצהירה שהוא חוטף ילדים, והילד לא ראה בעיניו שום ילד שנחטף בגלל חלוקת הארטיקים, זה כנראה מזיק, והראיה שהוא לא האמין לך זה שהוא נסע לחפש שוב את חלוקת הארטיקים.
וחבל שהוא לא יתייחס ברצינות להפחדות שלך...

• הוסף לסימניות
אין שום עניין להפחיד את הילדים!!!זה לא מה שחסר עכשו,גם ככה הם מפוחדים!
צריך להסביר להם בעדינות ובתקיפות מה קורה עכשו ודרך כך להזהיר אותם לא ללכת לבד לא ללכת עם אנשים לא מוכרים וכו'.(לראות איך הם מגיבים ולפי זה לראות מה לומר)
צריך מאוד להזהר בימינו!!!(אין עניין שהילדים לא ישנו בלילה,ולא יסכימו לצאת מהבית,וכל דמות הכי קטנה תראה להם חוטף פוטנציאלי,אין עניין ורחמנות על ילד שיכנס לסיוטים האלה!!!)
צריך לחשוב מה לומר בחכמה,כל אמא מכירה את הילדים שלה ויודעת אם הם נותנים לפחד
\לחרדות או לא.
תחשבו לפני שאתם אומרות דברים לילדים שלכם.(כמה שאתם רוצות להציל אותם מחטיפות שסטטיטית אין כל כך הגיון שיקרו,אתם אמורות לדאוג שלא יהיו להם סיוטים,שלא יהיו חרדים מכל דבר הכי קטן שנעשה סביבם)
זה לכל החיים!!ילד שגדל עם חרדות זה נשאר,וחבל!(אם לא מטפלים בזה)לא רק לילד יהיה קשה אלא גם לנו.

• הוסף לסימניות
זהו שאני בד"כ לא נוקטת בשיטות הפחדה איומות כאלו.
רק שפשוט הייתי חייבת משהו שינענע אותם.
הם לא מפחדים מכלום!!

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 4.5 חכמה מאד וקצת רגישה וכל העסק הזה של החטופים עשה לה ממש רע. השאלות שהיא שאלה אותי... אתמול רציתי לשים לה קלטת לפני השינה של לאה פריד - "על מה לא רבים" ויש שם סיפור על פארק הלויתן על ילדה שנאבדה. היא מאוד אוהבת את הקלטת הזאת אבל כשהדלקתי אותה אתמול היא ממש רעדה ובצרחות באה ובקשה שאני אכבה כי היא מפחדת.
מקוה שיעבור לה , ממש לא רוצה שתתחיל לפתח לי עכשיו סיוטים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1311309:
זהו שאני בד"כ לא נוקטת בשיטות הפחדה איומות כאלו.
רק שפשוט הייתי חייבת משהו שינענע אותם.
הם לא מפחדים מכלום!!

לכן אמרתי שכל אמא מכירה את הילדים שלה ויודעת כמה הם נוטים לפחד וכו'!
(דרך אגב לפעמים זה נראה שאת מספרת לילד ומפחידה אותה וזה לא מזיז לו,והוא לא מפחד,ודווקא הוא רועד מוות)
והוא רק עושה את זה כי חברים שלו עושים את זה והוא לא רוצה להראות אחר מכולם(לא מחייב שבמקרה הזה זה נכון,אבל יכול להיות)
צריך לדעת ת'מינון מה להגיד להיות כל הזמן עם יד על הדופק.
אם רואים שהילד מתחיל לקבל סיוטים לשבת לדבר איתו להראות לו שאנחנו פה מתי שהוא רוצה.

• הוסף לסימניות
בתגובה למה שמתפרסם כאן לגבי ילדים עם סיוטים וצורך להישמר
איך מסבירים לילד ארוע חרום שקרה בסביבתו.

ילד שפוחד וסיוטים וכו' מלמד אותנו שלא תיווכנו לו טוב מספיק את הארועים שחולפים סביבו.
זהו אות אתראה שלא צריך בעצמו להכניס אותנו ללחץ, אבל כן צריך להזכיר לנו שיש מה לשפר בהסברת המצב לילד.
עוד לפני שאמשיך אומר שעקרונית כל מה שיועיל שנאמר לילד (-מדובר על שיועיל באמת-) יועיל גם לנו כהורים.
העקרונות בהסבר לילדים לגבי ארועים מלחיצים הם:
א. לא צריך לומר את כל הפרטים לילד, פרטים מפחידים אפשר להשמיט, אבל בשום אופן לא ראוי לומר דברים שיקריים. זה לא מועיל, רק מזיק.
ב.יש לומר לילד מה ארע, לתת לו מידע נכון מדוייק, בקור רוח ויציבות. אם הארוע מפחיד גם אותנו, אפשר לבקש ממישהו אחר לדבר עם הילד וכמובן גם איתנו.
ג. אפשר לומר לילד: "כן, יש דברים שגם אמא\אבא\הרב\המשטרה\צה"ל (וכו' לפי המצב והערכים שלכם) לא יכולים להתגבר עליהם. אבל אנחנו מאמינים שיהיה טוב, ואנחנו נעשה כמיטב יכולתינו למנוע את הדברים הרעים ולהתגבר.
ד. אחרי שמספרים לילד מה ארע יש לשמוע את הרגשות שלו, לראות היכן הוא מונח ומה זה עושה לו. אף פעם לא לאסור עליו לבטא רגשות כאלה, אך לעדן אותם. לתמוך.
ה. לנסות לראות מה אנו יכולים לעשות למנוע\לפתור את הבעיה. לנסות לראות את המצב מזוית של בחירה ועשיה, של אמונה ואחריות.
ו. אנו כמבוגרים אחראים על שלומם הנפשי והגופני של ילדינו ותלמידינו. וגם על של עצמינו. אם מזהים מישהו במשפחה או בקהילה שנמצא במצוקה יש להפנות ובדרך כלל גם לפנות בעצמינו, לגורם מטפל.
אלו רק מעט עקרונות על רגל אחת.
אוכל להפנות אתכם לחומרים נוספים.

את הדברים אני כותב מתוך דאגה לשלומכם, מתוך נסיוני כיועץ חינוכי בעבר.
את הדברים אני כותב מתוך דאגה לשלומכם, על חשבון זמן העבודה שלי. צריך!
מנחם 0587-123-609

• הוסף לסימניות
בקיצור, מה שבטוח את הכינוי "חוטף ילדים" עדיף להשאיר בצד.
זה מצטייר בעיני הילדים משהו שאפילו להורים אין עסק איתו.
זה משהו רע ספיישל בשבילם!
כמובן צריך להזהיר ולהיזהר אבל הכל בערבון מוגבל ולא לפי הלך ה"מיילים" שרצים ברשת באותו יום...
-ערבים מחופשים לשוטרים מסתובבים בבני ברק.... וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל נ.;1311191:
לפני שאנחנו כועסים על המפנטזים, תחשבו שהילדים מבועתים והדמיון שלהם עובד חזק
מספיק שהילד ראה שדוחפים מישהו לרכב כדי להיות בטוח שמדובר בחטיפה,
זה מה שקורה כששומעים כל היום חדשות ומעודכנים בכל נסיון חטיפה
אני בעד לא לשתף את הילדים במה שקורה, למה לסייט אותם??
אם חייבים לרוץ למקלט, אז אין ברירה, אבל סתם להדליק רדיו ליד הילדים ולשמוע את הצפירות של רמת אשכול ולשמוע את החדשות על ארועי היום, אל תעשו את זה, יש ילדים רגישים שהחיים שלהם יכולים לההרס

גם אני חשבתי שייתכן שהילד המעדכן היה מסויט - ובאמת 'ראה' משהו מבהיל בעיניו,
כל השאר זה בחורים או מבוגרים יותר שפשוט השתעשעו להנאתם.

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שבתור ילדה קטנה הסתובב אצלינו איש מוזר בשכונה וקראנו לו "האיש הכחול"-היו ילדים שפינטזו שהוא חוטף ילדים.עד היום אני מסויטת מזה.
לדמיון בגיל הזה אין מעצור.וכשהילדים מדברים בינם לבין עצמם זה רק הולך ומתגבר.אז לא פלא שהילדים ממש מפחדים.

• הוסף לסימניות
הוא היה עומד ברחוב חזון איש פינת רבי עקיבא, לבוש בחליפה אפורה והיו לו עיני פלדה...
איזו נוסטלגיה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה