מידע שימושי נסיכת הנילוס חגיגית? יש חיה כזו?

• הוסף לסימניות
מכירים את כל הדגים הטובים אבל זה מה יש.
אני מחפשת מתכון לדג נסיכה חגיגי וטעים כמובן. יש למישהו?

• הוסף לסימניות
תטגני שום, פלפל חריף ירוק, עגבניות ופלפלים חתוכים לקוביות
שימי מעל את הדג
כשהירקות מתחילים להתאדות תוסיפי רסק קטן ותבלינים(אני שמה כף אבקת מרק, כף סוכר, פלפל ומעט מים)
בתאבון.
אחותי עושה עם רוטב טריאקי.
אפשר גם בתנור עם רוטב אלף האיים.

• הוסף לסימניות
תודה רחלי.
דווקא מתחשק לי משהו יותר פוטוגני ולא ברוטב אדום. אם לא נמצא- אז נעשה ככה.
למישהו יש מתכון באמת חגיגי? אולי בצורת גלילות ממולאות או משהו?
בתודות!!

• הוסף לסימניות
בספר של אפרת ליבפרוינד יש רעיון הגשה מרהיב לפילה דג - מגלגלים אותו בתוך תבנית שקעים ואופים אותו כך. הוא יוצא יפה יותר מגלילה.

• הוסף לסימניות
ואלה, ארבע, הברקת... רק שהתבנית שלי פרווה והחלבתי את התנור לעוד 24 שעות....
האמת היא שאוכל לאפות אותו לקראת החג...
יש לך אולי מתכון ותבורכי?

• הוסף לסימניות
עשיתי פעם משהו שיצא שונה ומעניין.
חתכתי את הדג לקוביות די קטנות. טיגנתי בביצה, קמח ושומשום.
בנפרד, ירקות מוקפצים סיניים - בצל, פטריות, פלפלים ונבטים או משהו אחר שאוהבים, מתובל ברוטב צ'ילי מתוק.
להגשה - צלחת שטוחה גדולה. במרכז הדג, מסביב הירקות.

• הוסף לסימניות
מתכון לצערי אין, הספר בבית ההורים. אבל תמונה שלו מצאתי ברשת.
אני רק זוכרת שהירקות מעל הם סלט מפלפלונים חריפים, ירוק ואדום. את יכולה למצוא וריאציה אחרת ולא חריפה.

קבצים מצורפים

• דג אפרת.jpg
    KB 14 · צפיות: 71
  • הוסף לסימניות
הידד, מצאתי גם את המתכון. לדעתי אפשר להשתמש באותה טכניקה ורכיבים גם כשהדג הוא נסיכה:

מנה זו היא אחת ממנות הדגל שלי. יש בה יחס הפוך בין מידת ההשקעה המינימלית ובין התוצאה הנפלאה.

היא תמיד קוצרת קריאות התפעלות, וכשמגלים כמה פשוט להכין אותה – אין מי שלא מנסה.

כל מה שצריך הוא להצטייד בתבנית שקעים ובדג פורל טרי ומפולט בלי העור. כל השאר – קלי-קלות, וכבר המחמאות בדרך…

לדג:

8 פרוסות פילה פורל (4 דגים, עדיף קטנים)
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
2 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
2 כפות רסק עגבניות
½ כפית מלח

לפני חיתוך הדגים מקפיאים אותם חצי שעה. חותכים כל פילה לשניים לאורכו.

מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומשרים בו את רצועות הפילה כחצי שעה (עד 24 שעות). מסדרים רצועת פילה סביב דופנות השקע שבתבנית, וממשיכים ברצועה נוספת, למילוי כל השקע.

אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צ' עד השחמה נאה.

החומרים ל-8 מנות

טיפ:
להגשה נאה וצבעונית, אפרת מציעה – מכינים סלט קטן מעלי כוסברה ופלפלון חריף חתוך לרצועות דקיקות.

מתבלים את הסלט במעט שמן זית ומלח ומניחים תלולית קטנה של סלט על הדג האפוי.

• הוסף לסימניות
וואו, ארבע, שיגעון של דבר, יפהפה!!!
מקווה שילך גם בנסיכה הלא נסיכותית כל כך.

• הוסף לסימניות
אפרתה, ניסית עם נסיכה? איך יצא?

• הוסף לסימניות
ויש לך הערות נוספות או דיוקים למתכון שהועלה כאן?
או שהכל עובד בס"ד בדיוק?

• הוסף לסימניות
האם גם בנסיכה האפיה היא רק רבע שעה?

• הוסף לסימניות
בעיקרון רבע שעה, אבל תמיד אפשר לבדוק שהדג קיבל מראה אפוי. אני לא עבדתי ממש לפי המתכון אלא לקחתי רק את הטכניקה. אבל לא אמורה להיות כל בעיה.

• הוסף לסימניות
סורי על ההקפצה, אבל אפרתה, מה שמת למעלה לקישוט?
באלי להכין את זה ולא באלי להגיש בלי קישוט. (וסלט הכוסברה שמומלץ במתכון זה המ... טורקית בשבילי)

(אגב, זה יצא מרשים כמו בתמונה? :rolleyes: )

• הוסף לסימניות
ממש לא התקשקשתי כמו בתמונה. זה יוצא יפה, הרעיון יפה והביצוע- איך שתעשי, אבל בכל מקרה נראה לי יפה. לא התחלתי עם העלים האלה למרות שהייתי רוצה, זה נראה מענין, את יכולה לעשות עם עלי בייבי- לטעם עדין יותר. אני שמתי שקדים קלויים מעל וחסה קצוצה ליד עם עגבניית שרי. הסלט שבמתכון נראה הרבה יותר מושלם.

• הוסף לסימניות
תודה!
זה נחלץ טוב מהשקעים, ועומד יציב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1046100:
נחלץ פצצה ועומד פגז :)
עדכון:
תודה!
אכן נחלץ פצצה, עומד פגז, נחטף בטיל, וטעים לגמרי. :p

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה