דרוש מידע נסיעה ללא תשלום??

• הוסף לסימניות
אם משאירים בצד את כל הנידון של "ממון מדינה" (נניח שמדובר בעסק פרטי).
אז מדין השבת אבידה חייבים להחזיר את הכסף, איך? מסובך, לא תמיד קל להחזיר.
יתכן שלמשרד התחבורה יש נוהל פנימי בעניין של טעות נהג.
אם הם לא מבקשים אז למה צריך להחזיר?

• הוסף לסימניות
לאחרונה 3 מילדי נסעו מי-ם לבית שמש והאוטובוס לא עצר בשורש לצורך תיקוף
שאלתי את הרב גואלמן ואמר שצריך לשלם

• הוסף לסימניות
נסענו אתמול בעלי ואני בהפרש של 3 שע' באוטובוס
גם אצלי וגם אצל בעלי לא היה מכשיר - הנהג קם והודיע שאם לא עולה פקח במחלף מסוים אין צורך לשלם
פקח לא עלה
האם אכן לא צריך לשלם ?
הנהג יכול להחליט כזו החלטה ?
או שהאם צריך לשלם אולי בפעם הבאה?
התשלום הולך למשרד התחבורה
ויש בכלל דעות שמותר לקחת מהמדינה.....

• הוסף לסימניות
זה מוצר תקין, אם היה לכם השגה הייתם צריכים לרדת מהאוטובוס מיד (כמובן על הצד שבאמת משרד התחבורה מחייב לשלם),
מה שהם מחוייבים כלפי המדינה זה לא עניינך.
וכל הסברות "האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום" הם סברות מהבטן, אם חייבים כסף צריך לרשום ולשלם אותו בהזדמנות הראשונה, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים (לעלות לתקף ולרדת מיד וכד'), אולי אפילו לטרוח למצוא מישהו שישלם בשבילך ותחזיר לו.

אדגיש שוב, הדיון תאורתי כי כיום משרד התחבורה פוטר מתשלום.
אתה קצת נסחף....
אני גם מסכים שנוסח הפסק הוא די מוזר...
אבל זה גם נכון שודאי יש הגבלה מסויימת בחובה של בן אדם להחזיר כסף שמגיע לשני.
וזה ממש לא דומה לקניה בחנות.

למעשה, ההוראה לא לשלם התפרסמה באופן רשמי לגמרי.
אם יש כעת הוראה הפוכה, אני חושב שעליהם מוטל לפרסם את זה.
עד אז בן אדם נורמלי סומך על דברים רשמיים שפורסמו ולא על שמועות.

• הוסף לסימניות
אצלנו קורה הרבה בתחב"צ של חברת 'נתיב אקספרס', שהקופה אינה תקינה, ואף פעם הנהגים לא ביקשו לשלם את עלות הנסיעה בהמשך, אא"כ הקופה חזרה לעבוד במהלך הנסיעה.

• הוסף לסימניות
תקנות משרד התחבורה קובעות שאין לגבות תשלום בנסיעה בה מכשיר התיקוף היה שבור (אתר משרד התחבורה נוהל אוטובוסים תקולים סעיף 51292). כיוון שכל חברה מקבלת על עצמה את התנאים הללו בבואה לזכות במכרז, הרי היא מחלה על התשלום בנסיעה זו. זאת מבלי להתייחס לשאלה האם יש להתייחס לתקנות אלו כדינא דמלכותא דינא, או כמנהג מחייב.

• הוסף לסימניות
ממש לא. כל עוד לא עברו 60 דקות בעירוני, או משך זמן ארוך בבינעורני - א"א לשלם.
מניסיון ?
כי בעירוני אני ניסיתי ואחרי שלוש !!! תחנות תיקפתי שוב [בערך 5 דקות] והוא תיקף לי פעם שניה
ואחרת מה קורה נניח באוטובוס סיבובי שאני נוסעת בו יורדת ממנו עושה קניה עוברת כביש ועולה עליו שוב פעם בכזה מקרה אין לי אופציה לשלם ?
[הניסיון שלי לא היה באוטובוס סיבובי]

• הוסף לסימניות
מניסיון ?
כי בעירוני אני ניסיתי ואחרי שלוש !!! תחנות תיקפתי שוב [בערך 5 דקות] והוא תיקף לי פעם שניה
ואחרת מה קורה נניח באוטובוס סיבובי שאני נוסעת בו יורדת ממנו עושה קניה עוברת כביש ועולה עליו שוב פעם בכזה מקרה אין לי אופציה לשלם ?
מנסיון שלי, לפני כמה חודשים קרה לי מקרה כזה באוטובוס סיבובי (באותו אוטובוס עצמו) ולא יכולתי לתקף.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מניסיון ?
זה לא קשור לתחנות, כל מכשיר תיקוף הוא בפני עצמו, ניתן לתקף 4 פעמים ברצף באוטובוס אחד - כל פעם במכשיר אחר.

• הוסף לסימניות
מניסיון ?
אני מניחה שאת מדברת על ערים בהם אין כרטיס מעבר (מודי"ע, למשל).
אני מדברת על ערים עם כרטיס מעבר. אין אפשרות לתקף שוב בתוך 90 דק'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה