- הוסף לסימניות
אם הם לא מבקשים אז למה צריך להחזיר?אם משאירים בצד את כל הנידון של "ממון מדינה" (נניח שמדובר בעסק פרטי).
אז מדין השבת אבידה חייבים להחזיר את הכסף, איך? מסובך, לא תמיד קל להחזיר.
יתכן שלמשרד התחבורה יש נוהל פנימי בעניין של טעות נהג.
אם הם לא מבקשים אז למה צריך להחזיר?אם משאירים בצד את כל הנידון של "ממון מדינה" (נניח שמדובר בעסק פרטי).
אז מדין השבת אבידה חייבים להחזיר את הכסף, איך? מסובך, לא תמיד קל להחזיר.
יתכן שלמשרד התחבורה יש נוהל פנימי בעניין של טעות נהג.
במקרים אלה נעשית ביקורת תשלומים במהלך הנסיעה ויש לשלם עבורה במזומן.![]()
נסיעה באוטובוס עם מכשיר כרטוס (מכשיר תיקוף רב קו) שאינו תקין
www.kolzchut.org.il
התשלום הולך למשרד התחבורהנסענו אתמול בעלי ואני בהפרש של 3 שע' באוטובוס
גם אצלי וגם אצל בעלי לא היה מכשיר - הנהג קם והודיע שאם לא עולה פקח במחלף מסוים אין צורך לשלם
פקח לא עלה
האם אכן לא צריך לשלם ?
הנהג יכול להחליט כזו החלטה ?
או שהאם צריך לשלם אולי בפעם הבאה?
אגב,לא היתה לנו אפשרות, כי אני עם סטודנט (וא"א לתקף פעמיים),
נראה לי זה מתאפשר אחרי 5 דקות מהתיקוףמחכים כמה תחנות ואז מגיעים לשלם שוב פעם
לא בדקתי אף פעם בדיוק ויתכן שכךנראה לי זה מתאפשר אחרי 5 דקות מהתיקוף
אתה קצת נסחף....זה מוצר תקין, אם היה לכם השגה הייתם צריכים לרדת מהאוטובוס מיד (כמובן על הצד שבאמת משרד התחבורה מחייב לשלם),
מה שהם מחוייבים כלפי המדינה זה לא עניינך.
וכל הסברות "האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום" הם סברות מהבטן, אם חייבים כסף צריך לרשום ולשלם אותו בהזדמנות הראשונה, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים (לעלות לתקף ולרדת מיד וכד'), אולי אפילו לטרוח למצוא מישהו שישלם בשבילך ותחזיר לו.
אדגיש שוב, הדיון תאורתי כי כיום משרד התחבורה פוטר מתשלום.
ממש לא. כל עוד לא עברו 60 דקות בעירוני, או משך זמן ארוך בבינעורני - א"א לשלם.אגב,
עם סטודנט בדרך כלל אפשר לשלם פעמיים אם מחכים כמה תחנות ואז מגיעים לשלם שוב פעם
זה מעודכן לינואר 21במקרים אלה נעשית ביקורת תשלומים במהלך הנסיעה ויש לשלם עבורה במזומן.
זה נראה ממש לא מעודכן
איפה משלמים היום במזומן?
זה לפחות מלפני שנה
מניסיון ?ממש לא. כל עוד לא עברו 60 דקות בעירוני, או משך זמן ארוך בבינעורני - א"א לשלם.
מנסיון שלי, לפני כמה חודשים קרה לי מקרה כזה באוטובוס סיבובי (באותו אוטובוס עצמו) ולא יכולתי לתקף.מניסיון ?
כי בעירוני אני ניסיתי ואחרי שלוש !!! תחנות תיקפתי שוב [בערך 5 דקות] והוא תיקף לי פעם שניה
ואחרת מה קורה נניח באוטובוס סיבובי שאני נוסעת בו יורדת ממנו עושה קניה עוברת כביש ועולה עליו שוב פעם בכזה מקרה אין לי אופציה לשלם ?
[הניסיון שלי לא היה באוטובוס סיבובי]
אולי זה תלוי באיזו עיר ואיזו חברהמנסיון שלי, לפני כמה חודשים קרה לי מקרה כזה באוטובוס סיבובי ולא יכולתי לתקף.
זה לא קשור לתחנות, כל מכשיר תיקוף הוא בפני עצמו, ניתן לתקף 4 פעמים ברצף באוטובוס אחד - כל פעם במכשיר אחר.מניסיון ?
כי בעירוני אני ניסיתי ואחרי שלוש !!! תחנות תיקפתי שוב [בערך 5 דקות] והוא תיקף לי פעם שניה
ואחרת מה קורה נניח באוטובוס סיבובי שאני נוסעת בו יורדת ממנו עושה קניה עוברת כביש ועולה עליו שוב פעם בכזה מקרה אין לי אופציה לשלם ?
יכול להיות שכל פעם תיקפתי במכשיר אחרזה לא קשור לתחנות, כל מכשיר תיקוף הוא בפני עצמו, ניתן לתקף 4 פעמים ברצף באוטובוס אחד - כל פעם במכשיר אחר.
אני מניחה שאת מדברת על ערים בהם אין כרטיס מעבר (מודי"ע, למשל).מניסיון ?
נכוןאני מניחה שאת מדברת על ערים בהם אין כרטיס מעבר (מודי"ע, למשל).
יכול להיותאני מדברת על ערים עם כרטיס מעבר. אין אפשרות לתקף שוב בתוך 90 דק'
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים