דרוש מידע נסיעה ללא תשלום??

• הוסף לסימניות
וכל הסברות "האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום" הם סברות מהבטן, אם חייבים כסף צריך לרשום ולשלם אותו בהזדמנות הראשונה, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים (לעלות לתקף ולרדת מיד וכד'), אולי אפילו לטרוח למצוא מישהו שישלם בשבילך ותחזיר לו.
דווקא לא.
ע"פ ההלכה - הלוואה וחוב צריך לפרוע במקום שבו הוסכם על הפירעון\תשלום.
ולכן אם לווית כסף מחבר בירושלים והוא עבר דירה לבני ברק, אין שום צורך ללכת אחריו לבני ברק.
ומשכך - מקום התשלום בנסיעה בתח"צ הוא בתח"צ עצמו. ולא צריך להתאמץ כדי להחזיר להם את התשלום - בהנחה שיש חוב.
ומכיון שהעמדת אוטובוס לנסיעה זה חוב שהחברה חייבת לנוסעיה, ועל החברה לגבות את התשלום,
הרי שהיא מוזמנת לבוא אליי הביתה עם מכשיר לתיקוף רב קו - ולגבות את שמגיע לה. ושוב - בהנחה שמגיע לה.

(לפעמים סברות מהבטן הן סברות טובות. לא פעם דווקא הסברא המופרכת לכאורה היא היא הסברא הטובה)

• הוסף לסימניות
דווקא לא.
ולכן אם לווית כסף מחבר בירושלים והוא עבר דירה לבני ברק, אין שום צורך ללכת אחריו לבני ברק.
ומשכך - מקום התשלום בנסיעה בתח"צ הוא בתח"צ עצמו. ולא צריך להתאמץ כדי להחזיר להם את התשלום - בהנחה שיש חוב.
ומכיון שהעמדת אוטובוס לנסיעה זה חוב שהחברה חייבת לנוסעיה, ועל החברה לגבות את התשלום,
הרי שהיא מוזמנת לבוא אליי הביתה עם מכשיר לתיקוף רב קו - ולגבות את שמגיע לה. ושוב - בהנחה שמגיע לה.

(לפעמים סברות מהבטן הן סברות טובות. לא פעם דווקא הסברא המופרכת לכאורה היא היא הסברא הטובה)
עד כמה שידיעתי משגת החלוקה היא בין "בישוב" ל"במדבר" ולא נראה לי שגדר ב"ישוב" מצטמצם כ"כ בביתי ולא באוטובוס אחר.
(נכתב רק ביחס לטענה זו ולא בהקשר לדיון הכללי)

• הוסף לסימניות
דווקא לא.

ואם כבודו היה טורח לקרוא מה שכתבתי, היה רואה שהתייחסתי לדין שהזכרת וכתבתי במפורש שצריך לרשום ולשלם בהזדמנות הראשונה גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים, אבל אתה נשאר חייב, זה לא פטור מתשלום רק פטור מליסוע במיוחד.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידיעתי משגת החלוקה היא בין "בישוב" ל"במדבר" ולא נראה לי שגדר ב"ישוב" מצטמצם כ"כ בביתי ולא באוטובוס אחר.
(נכתב רק ביחס לטענה זו ולא בהקשר לדיון הכללי)
אכן החלוקה היא בין "יישוב" ל"מדבר" אך שם מדובר כשהלווה פוגש את המלווה במדבר ורוצה לפרוע את חובו. והמלווה מסרב.
אך יש דין נוסף - שהלווה ואפילו גזלן - לא צריכים לרדוף אחרי בעל החוב (המוטב). אלא בגזלן שנשבע לשקר שצריך לילך אחריו אפילו למדי (סוף העולם שמאלה) וזה כדי לכפר על עוון השבועה, ולא על עוון גזל

• הוסף לסימניות
ואם כבודו היה טורח לקרוא מה שכתבתי, היה רואה שהתייחסתי לדין שהזכרת וכתבתי במפורש שצריך לרשום ולשלם בהזדמנות הראשונה גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים, אבל אתה נשאר חייב, זה לא פטור מתשלום רק פטור מליסוע במיוחד.
ואם היה לי סטודנט רק באותה שנה, וכעת אני משלם בתעריף רגיל?
ואם המחיר עלה?
יש כל כך הרבה נידונים סביב זה, וסליחה שלא עמדתי בדיבורי ושוב הגבתי

• הוסף לסימניות
נסענו אתמול בעלי ואני בהפרש של 3 שע' באוטובוס
גם אצלי וגם אצל בעלי לא היה מכשיר - הנהג קם והודיע שאם לא עולה פקח במחלף מסוים אין צורך לשלם
פקח לא עלה
האם אכן לא צריך לשלם ?
הנהג יכול להחליט כזו החלטה ?
או שהאם צריך לשלם אולי בפעם הבאה?
בלת''ק משרד התחבורה אומר שלא צריך!
וכמו''כ ביתד נאמן כתבו שכל הכסף מתשלום בתחבורה מגיע למדינה.
= מי שנוהג ( כשי' החזו''א ועוד שמותר לקחת מהמדינה. זה בסדר...)

• הוסף לסימניות
או מלשלוח על ידי חבר. או לבקש שישלם בשבילך ואתה תפרע לו - ואז אתה נעשה "עבד לווה לאיש מלווה" שזה נחשב כמינוס בהלכה - ואין אדם צריך להכניס עצמו להלוואות כדי לפרוע חוב שהמלווה לא רוצה לגבותו.
הרי ברור שאם מכשיר הרב קו לא עובד החברה חייבת להפעיל את הקו ולהעלות נוסעים, ולכן אם החברה רוצה לגבות את החוב - היא מוזמנת לבוא אליי הביתה. ושהיא - החברה שפשעה - היא זו שצריכה לרשום את החוב ולהתאמץ לגבות אותו.

על יוצר ה"ברוך" להתאמץ בגביית החובות.
עליי מוטל לשלם במעמד הנסיעה. אח"כ : אני פטור, או שהחברה תרדוף אחריי.

• הוסף לסימניות
אכן החלוקה היא בין "יישוב" ל"מדבר" אך שם מדובר כשהלווה פוגש את המלווה במדבר ורוצה לפרוע את חובו. והמלווה מסרב.
אך יש דין נוסף - שהלווה ואפילו גזלן - לא צריכים לרדוף אחרי בעל החוב (המוטב). אלא בגזלן שנשבע לשקר שצריך לילך אחריו אפילו למדי (סוף העולם שמאלה) וזה כדי לכפר על עוון השבועה, ולא על עוון גזל
אכן אין צריך לילך אחריו למדי, ועדיין א"א להגדיר אוטובוס מזדמן של אותה חברה כמדי.

• הוסף לסימניות
ואם היה לי סטודנט רק באותה שנה, וכעת אני משלם בתעריף רגיל?
ואם המחיר עלה?
יש כל כך הרבה נידונים סביב זה, וסליחה שלא עמדתי בדיבורי ושוב הגבתי
שאלה דומה התעוררה לי לפני תקופה:
יש ברשותי כרטיס "תן ביס" והסכום בו מתאפס בכל סוף חודש.
בחודש שעבר קניתי במסעדה ושילמתי בכרטיס "תן ביס". דא עקא שמשום מה המסעדה לא גבתה את הסכום.
כעבור חודש - הם פנו אליי בדרישה שאשלם להם.
הבעיה - היות והם נזכרו לדרוש את התשלום חודש אחרי כעת אני מפסיד. סוג של לשלם פעמיים על קנייה אחת.

לעניות דעתי - לא צריך לשלם להם. מקסימום - את עלות המס שמשלמים על שימוש בכרטיס תן ביס וכדו'.

• הוסף לסימניות
אכן אין צריך לילך אחריו למדי, ועדיין א"א להגדיר אוטובוס מזדמן של אותה חברה כמדי.
זה עדיין טרחה לעמוד בתחנה ולחכות שבדיוק האוטובוס לצפת יגיע, ואז לעלות ולרדת בתחנה הבאה, ולחזור בשמש הביתה.
אם במקרה אתה נוסע לצפת - מותר לשלם פעם נוספת. (וכל זאת בהנחה שחייבים לשלם)

• הוסף לסימניות
על יוצר ה"ברוך" להתאמץ בגביית החובות.
עליי מוטל לשלם במעמד הנסיעה. אח"כ : אני פטור, או שהחברה תרדוף אחריי.
למה אתה מתייחס לחברת תחבורה אחרת מכל ספק שירות שבאם אינו יכול לגבות את המגיע לו אל לך להשתמש בשירות
דהיינו לא שילמת (גם אם לא באשמתך)- לך ברגל

• הוסף לסימניות
למה אתה מתייחס לחברת תחבורה אחרת מכל ספק שירות שבאם אינו יכול לגבות את המגיע לו אל לך להשתמש בשירות
דהיינו לא שילמת (גם אם לא באשמתך)- לך ברגל
מהסיבה הפשוטה - החברה חייבת להעמיד קו אוטובוס גם כשהיא יודעת שאין לה מכשיר רב קו פועל.
בשונה מחנות מכולת - שהמוכר יכול לסגור את שעריו כשהקופה לא עובדת.

ואם החברה מוציאה אוטובוס כשהמכשיר לא עובד, והיא מעלה נוסעים (כי היא חייבת לפתוח את דלתות האוטובוס בכל תחנה) למה שלא אעלה עליו.
ומה בקשר לתשלום - שהנהג ינהל רישום של כל הנוסעים, ויבוא אליי הביתה לגבות את החוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה