בתוך פוטושופ תשמרי את הקובץ בגרסת PDF או Jpeg. (בצורה הנוכחית רק מי שיש לו פוטושופ יכול לפתוח את הקובץ. וכיוון שהמחשב הגדול שלי שבו יש לי פוטושופ מנוטרל מאינטרנט למשך החג, איאלץ לחכות לאחריו כדי לצפות בציורים המסקרנים שלך... אלא אם כן תצליחי לשמור את הקובץ בפורמטים הנ"ללא יודכת איך...![]()
חסוםציירתי בקליפ סטודיו משום שידני אסור לי בחול המועד
אין לי ממש נסיון בדגיטלי אבל הייתי חייבת להכניס ציור לאתגר הזה
ציירתי את מהללאל במסעו
צפה בקובץ המצורף 860480
זה קל יותר מבחינה הלכתית, (יש היתרים)ונראה לי שאסור לצייר גם דיגיטלי בחוה"מ - זה מעשה אומן
שאלתי רב בעבר אבל כנראה יש כמה דיעותולהגיד אסור נחרץ א"א בדיוק.
כן סליחה, התכוונתי רק לעניין שאמרת שיש דעות בדבר הזה...שאלתי רב בעבר אבל כנראה יש כמה דיעות
בכל אופן - לא כתבתי אסור נחרץ-אלא אמרתי נראה לי
@מישהוהגבתי לך מקודם באתגר כי ראיתי שאני מתייגת בנספח זה לא תמיד עוזר,
האמת חשבתי שבעריכה נותן למחוק, אם לא, אולי תמחקי את התוכן ותשאירי ריק...
ציור במחשב זה על אותו עקרון של הקלדה- אין בו ממשות ולכן הוא מותר בחול המועדלפי מה שאני הבנתי, ציור של בוגר זה תחת קטגוריה של מעשה אומן- גם כשזה במחשב. אתם יכולים לקרוא לציורים הדיגיטליים המטריפים פה לא בשם "מעשה אומן"...?
ככה שרק ציור של ילד קטן לא נחשב מעשה אומן, ורק הוא מותר.
זה מה שאני הבנתי....
לא בררתי את ההלכה, אבל ייתכן בהחלט שיש הבדל. ממשות של יצירה זה משהו אחד, ומעשה אמן - משהו אחר.ציור במחשב זה על אותו עקרון של הקלדה- אין בו ממשות ולכן הוא מותר בחול המועד
אם היה אסור לצייר במחשב היה אסור גם להתכתב בפרוג..
תקנו אותי אם אני טועה
כנראה יש כמה דעותציור במחשב זה על אותו עקרון של הקלדה- אין בו ממשות ולכן הוא מותר בחול המועד
לא בטוחה אם גם זה עלה שם או לא
www.prog.co.il
הייתי נזהר מלפסוק הלכות בכזו קלות דעת, בלי לבדוק לעמוק את ההלכות.ציור במחשב זה על אותו עקרון של הקלדה- אין בו ממשות ולכן הוא מותר בחול המועד
תקנו אותי אם אני טועה
ההבדל, לפי מה שאני יודעת, הוא אם מדובר באומנות ("מעשה אומן") או משהו בעלמא.ציור במחשב זה על אותו עקרון של הקלדה- אין בו ממשות ולכן הוא מותר בחול המועד
תקנו אותי אם אני טועה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים