נספח ב' לאשכול "הורים!"

• פותח הנושא KR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
רק רוצה לשתף בעוד משהו שצריך להיזהר ממנו עם הילדים :)
(חוץ מלא לרשום שם על הכיפה ולא לשלוח אותם לבד וכדומה).

יצאתי היום מחנות הסמוכה לתחנת אוטובוס לקוים בינעירוניים
ראיתי אשה צעירה נאבקת בקיפול העגלה והכנסתה לתא המטען בד בבד עם החזקת התינוקת, ראיתי גם יהודיה טובה הנחלצת לעזרתה - והאם הצעירה הגישה לה את התינוקת בחיוך של הכרת הטוב.

ובמה נזכרתי? בסיפור מצמרר ששמעתי מכלי שני (זו שזה קרה לה סיפרה לגיסתי שסיפרה לי).
מעשה שהיה כך היה:
אותה אחת הוציאה עגלה מקופלת מתא מטען וניסתה לפותחה עם התינוקת בידיים. מישהי נחלצה לעזרתה והיא הגישה לה ברצון את התינוקת.
היא מתכופפת לעגלה, פותחת, מסדרת את השקיות בסל, מזדקפת ו... אין אשה ואין תינוקת!!!!!
מבט היסטרי לכל הכיוונים גילה את האשה עם התינוקת נעלמת בעיקול במורד הרחוב!
היא צרחה, כמה אברכים שקלטו את המצב התחילו לדלוק אחרי האשה אבל רק הספיקו לראותה עולה עם התינוקת לאיזה אוטובוס שהתחיל לצאת מהעיר.

בקיצור, ערבו את המשטרה שחסמה את הכביש וסרקה אוטובוס אוטובוס עד שגילו את האשה באחד מהאוטובוסים מלטפת ברוך את התינוקת. לשאלת השוטרים השיבה שזו נכדתה. הסיפור הזה הגיע לסיומו הטוב ב"ה.

היא כמובן הייתה חולת נפש. אבל אנחנו צריכים להסיק מסקנות.
איך אומרים? פעם אחת יותר מידי.
ניתן להיעזר עם השקיות, עם העגלה, עם התיק, אבל לא לתת את התינוק!

בנוגע לאותה אשה שראיתי הבוקר :) - זכר הסיפור גרם לי לעצור מדרכי ו"לאבטח" אותה במבטי עד לעלייתה הנינוחה לאוטובוס. למזלה היא נעזרה באמת באשה טובה (כמו במרבית המקרים).

שה' ישמור על כולנו.

(נכתב באשכול נפרד כי ציינו באשכול הקודם שהוא מיצה את עצמו).

• הוסף לסימניות
אם כבר הזכרת תא מטען..
כמה צריך להיזהר כשנותנים לילדים לרדת ראשונים (באוטובוס בין עירוני)
והנהג באותן שניות פותח את תא המטען.
ואני כל פעם מחדש נמנעת מלדמיין מה יכל לקרות לילד שירד או ליתר דיוק לראש שלו.

• הוסף לסימניות
ואם כבר הזכרתם תא מטען,
בעיני ראיתי יהודי שנכנס לתוכו להוציא את המזוודה שלו, והנהג שהציץ מבעד למראה ראה שאין איש וסגר את התא ופשוט נסעעע.

אם לא הייתי בתחנה כדי לדלוק אחרי האוטובוס ולומר לו שיפתח, האיש הזה היה נשאר שם עד שמישו היה צריך לפתוח את התא :eek:

• הוסף לסימניות
זהירות לא רע בכל מצב
אבל זה סיפור נדיר, ואי אפשר להגיד שאסור למסור תינוק למישהו שרוצה לעזור

• הוסף לסימניות
אני ראיתי ילד שהתכופף "לעזור" לאבא שלו להוציא את המזוודה( לא באמת, כי הוא היה נראה בן 3)
והנהג פשוט נסע תוך כדי סגירה איטית של הבגז,
זה היה ליד קוקה קולה והיו מלא אנשים שצרחו אימים אז הנהג עצר אחרי נסיעה קצרה והפעוט המנפנף ברגליו נשלף בשלום.
רק האבא כמעט קיבל התקף לב, הוא לא זז ולא צעק ולא דיבר, פשוט קפא על עומדו.
מסכן.

• הוסף לסימניות
ואם כבר הזכרתם אוטובוס, והזכרתם ילדים....

אז אפעם אל תרדו מהאוטובוס לפני שאתם בטוחים שהילדים גם ירדו...

• הוסף לסימניות
איזה סיפור מצמרר!!!....
ותודה לד' שנגמר בטוב....

אני בד''כ כשרואה אישה שרוצה לעלות לאוטובוס
עם תינוק בידיים שואלת אם היא רוצה שאחזיק את התינוק
ולמה???
כי כל עגלה יש לה את הוראות קיפול משלה
ואם אני יגיד לה שאני יעזור לה לקפל אני רק
יכולה לשבור לה את העגלה או לחילופין לעמוד ולנסות
לקפל עד שיבוא גואל....

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לתת תינוק אבל לשמור על קשר עין איתו כל הזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1393983:
אולי אפשר לתת תינוק אבל לשמור על קשר עין איתו כל הזמן.

הוצאת לי את המילים מהפה.

להזהר יותר מדי, זה גם לא בריא.
אי אפשר לחיות בפחדים כל היום, אנחנו נצא משוגעים.

הסיפור שסופר כאן הוא סיפור מאד נדיר, מאות אמהות עולות לאוטובוסים ביום ונעזרות בנשים צדקניות וטובות. וכולן ב"ה קיבלו את הילדים שלהן חזרה.

אני לא אומרת שלא צריך להתיחס ולא לקחת לתשומת לב, אבל להכנס לפרופורציות.
אפשר פשוט לשמור על קשר עין עם הילד וזהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 050;1393882:
ואם כבר הזכרתם אוטובוס, והזכרתם ילדים....

אז אפעם אל תרדו מהאוטובוס לפני שאתם בטוחים שהילדים גם ירדו...
אכן השבוע התפרסם סיפור על אבא שירד מהאטובוס ועדיין לא הספיק להוריד ילד אחד, והאוטבוס המשיך בדרכו, והאבא לא הספיק לרוץ אחריו, ורק כשהנהג הגיע לתחנה סופית הוא ראה את הילד באוטבוס,
והאבא כבר הספיק להזעיק את המשטרה שקישר בינהם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה