- הוסף לסימניות
תגובות, הרבה לייקים ומחמאות אפילו על מי שלא בא לכם לתת לו
לא יודע,חה חה חה מצחייייק נורא.
מה אעשה שמפריעע לי כשאני רואה שמאייר העתיק את סגנון אחת הקולגות שלו.
אתה רוצה להעתיק? תעתיק מאיזה ג'ון וויליאם מדנמרק. לא כזה יפריע לי.
אבל אל תעתיק סגנון של מאייר שעובד איתך פה בשוק הקטן בארץ הקטנטנה שלנו.
לא יפה..לא יפה. (רגע של "נו נו נו")
אולי רק אני כזאת שאם יבוא אליי לקוח ויבקש ממני "סגנון גדי פולק" (לאו דווקא גדי פולק. כל מאייר מוכר מהשוק שלנו עם סגנון יחודי) אני אגיד לו שמי שרוצה גדי פולק שילך לגדי פולק מי שרוצה סגנון שני גרוסמן שיבוא לשני גרוסמן. (היי, הנני- @ליבליב .)
לי פשוט נראה שכדאי לשאוף להיות מקוריים ולא "חיקוי של".
רות בייפוס יצרה סגנון רות בייפוס.
לא יודע,
לא מתרגש מזה. זה דרך שאנשים לומדים עוד כלים.
לדעתי יש הבדל גדול בין "סגנון" , כגון סגנון שאול יצחק או סגנון גדי פולק ,
להבדיל, (הלהבדיל בא לטובתי כמובן)
לבין טביעת אצבע.
בד"כ כשאומרים למשל סגנון גדי פולק, בעצם מדובר על משהו מעט ריאליסטי, מעט משעשע,
מברשות מסויימות בפוטושופ,
וטקסטורות מסויימות, ועוד כמה טכניקות כגון אור וצל וכו'. סגנון גדי פולק זה לא טביעת האצבע של גדי פולק, אלא זה מקבץ של טכניקות, שגם אותם זה לא הוא המציא. טביעת האצבע של ג פולק לעומת זאת, זה איזה משהו גדי פולקי שמבצבץ מבעד לכל הציורים שלו.. שמורכב מהבנאדם עצמו ומהחוש הומור שלו ומההעדפות והבחירות שלו שמורכבות מכל מיני דברים שבאישיות שלו.
הנה למשל רות בייפוס שלמדה את זה אצלו,
אז מצד אחד רואים את הדמיון בסגנון, אבל הטביעת אצבע שונה לגמרי.. כי טביעת אצבע זה נביעה פנימית שלא ממש ניתנת לחיקוי או העברה.
ובכלל,
מה שפחות להיות בנרבים יותר עדיף, לא? מה התלבשת על כל הנרב הזה שלא יורידו למחשב שלא יעתיקו. סתם לחץ, וזה סתם בדמיון שלך לדעתי, כי אי אפשר באמת להעתיק,
וגם, שאפילו אם פעם כן יהיה איזה מאייר גאון בלהעתיק שיודע ממש להתחקות אחרי כל נימי הנפש המבצבצים,
אז מן הסתם הוא יילך להעתיק ממישהו באמת תותח, ולא מאיתנו התותחים הקטנטנים. לא?
סתם כותב אולי יעזור לך להשתחרר,
ואם לא השתכנעת את יכולה להמשיך עם הנרב כמה שתרצי, אין לי בעיה עם זה ,
סתם מפטפט קצת על הנושא מה שעולה בדעתי.
יש דרכים ללמוד טכניקה בלי לחקות או להעתיק קולגות.את צודקת שני, אבל מצד שני זה עניין של לימוד הטכניקה. מוסרית מסכימה איתך לגמרי אבל פה זה רק לאתגר...![]()
אם יורשה לי, היייתי שמחה להציע שבמקום "לחקות" אמנים,
אולי יהיה יותר מעניין לצייר את אותו הציור של אותו אומן רק בסגנון שלך.
למשל.
אתה נראה לי העתקת מ @שאול יצחק לא?
אז במקום לנסות להעתיק, תקח את אותו ציור שלו ותצייר אותו בסטייל/סגנון שלך.
זה נראה לי מגניב יותר ונכון יותר לעשות (מכל מיני סיבות וכיוונים, ומה גם שכבר היה איזה אשכול אימונים כזה של העתקת איורי אמנים מח"ול.)
כמובן אתה השופט ותחליט מה שאתה רוצה.
אבל אני למשל מעדיפה שלא להשתתף באתגר כזה וגם אבקש שלא ישתפו אותי - להיות האמן המועתק כביכול.
הצלחות למשתתפים במה שיוחלט בין כה וכה.
![]()
חבר'ה,
להתחיל להוריד איורים של ליבליב למחשב האישי שלכם. ולהעתיק.
הזכויות אינם שמורות,
אני חוזר,
הזכויות אינם שמורות
דבר ראשון: באמת מתסכל שלא מעלים לנספח ועורסים לי את האתגר האלופי שלי!!!!את צודקת שני, אבל מצד שני זה עניין של לימוד הטכניקה. מוסרית מסכימה איתך לגמרי אבל פה זה רק לאתגר...![]()
וואו איך שכעת ממש בה לי לעשות על הסיפור הזה קומיקס בסגנון ליבליב אני מרגיש שזה מגיע לי מהבפנוכו חשק מטורף עמוק עמוק מהבפנוכו שלי... ואולי גם אז אני יפרסם את זה בפשקווילים בבני ברק.אם זכרוני לא מטעה אותי, יש סיפור בגמרא על רופא שכל פציינט לפני שהיה נכנס אליו היה מכניס את היד שלו לתיבה סגורה לשלם.
מי שהיה לו שילם ,ומי שלא היה לו לא שילם ואף לקח כמדומני לצדקה לו ולא היה מתבייש כי לא ניתן היה לראות.
זה היה דבר גדול בשמים לא זוכרת אם זה אחד מהדברים שעליהם נאמר שיש לו חלק לעולם הבא או בת קול שיצאה.. בכל אופן.
רצה אדם אחר לעשות כמותו אבל לא עלה יפה כמו שעלה לראשון.
כי זה מעשה של הראשון שהיה שלו מהבפנוכו שלו, וזה השני שעשה, עשה חיקוי.לא מהבפנוכו.
״רצונו של אדם זהו כבודו״ (ספר חסידים.)דבר ראשון: באמת מתסכל שלא מעלים לנספח ועורסים לי את האתגר האלופי שלי!!!!
דבר שני: מניסיון כמה שנסתי להעתיק שאול יצחק לא ממש הצלחתי וסגנון של מישהו מסויים ישאר שלו למרות הכל. וכל השער יהיה העתקות שלו! ואולי אפילו אם ירבו העתקות זה יעלה את היוקר של המקורי ללא החיקויים!!!
לא לעתיק את ליבליב אין שום בעייה! ההפסד כולו שלכם באמת מנסים להעתיק רק את האלופים....
רק שתדעו לכם מי שלא משתתף לא יזכה בתחרות.. ננה בננה...![]()
הי @ליבליב לא כ"כ מהר אם את לא משתתפת מי יזכה במקומך???????״רצונו של אדם זהו כבודו״ (ספר חסידים.)
בכל אופן..
שיהיה לכם הצלוחעס באתגר המאתגר
אני הייתי שני גרוסמן בפינתנו ״צדק צדק תרדוף״.
נתראה בפרק הבא בנושא ״אמת מארץ תצמח צדק משמים נשקף״
עד אז שאלה לצופים שלנו-
מה יותר חמור? מומר להכעיס או מומר לתאווה ולמה?
בין העונים נכונה תוגרל פיצה משפחתית עם אפשרות לתוספת זיתים!
ליל מנוחה שיהיה.
רות סוף.
אני זורם מקווה שיזרמו איתי לא חייב רק מקווה שיהיה טוב בעז"ה ואולי הרעיון של ליבליב יהיה רעיון הבא זורם זורםדווקא לדעתי יש משהו בלנסות לחקות טכניקה של מישהו אחר-
זה פתאום מוציא אותך מהקופסא שלך, וגורם לך לעשות דברים לגמרי אחרים.
אבל
גם אני לא אהבתי את הרעיון של לחקות אנשים אחרים פה מהפורום... לא יודעת
אני הייתי יותר שמחה לראות איזה עבודה של מאייר כלשהו מהעולם הגדול, שאהבתם מאוד, שבאמת נתנה לכם השראה, וליד זה ציור שלכם, באותה טכניקה. (אבל לא העתקה של אותו ציור!)
אני חושבת שאפשר ללמוד מזה הרבה
נו, זה מה שאמרתי..דווקא לדעתי יש משהו בלנסות לחקות טכניקה של מישהו אחר-
זה פתאום מוציא אותך מהקופסא שלך, וגורם לך לעשות דברים לגמרי אחרים.
אבל
גם אני לא אהבתי את הרעיון של לחקות אנשים אחרים פה מהפורום... לא יודעת
אני הייתי יותר שמחה לראות איזה עבודה של מאייר כלשהו מהעולם הגדול, שאהבתם מאוד, שבאמת נתנה לכם השראה, וליד זה ציור שלכם, באותה טכניקה. (אבל לא העתקה של אותו ציור!)
אני חושבת שאפשר ללמוד מזה הרבה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים