***נספח האתגר השבועי חיקויים***

• הוסף לסימניות
ניתן לקחת מכל הציירים מכל השנים מכל החוגים מ-וונגואוך ועד רחלי דויד כולל..אופס מקווה שלא לקחתי לכם רעיונות

• הוסף לסימניות
חה חה חה מצחייייק נורא.
מה אעשה שמפריעע לי כשאני רואה שמאייר העתיק את סגנון אחת הקולגות שלו.
אתה רוצה להעתיק? תעתיק מאיזה ג'ון וויליאם מדנמרק. לא כזה יפריע לי.
אבל אל תעתיק סגנון של מאייר שעובד איתך פה בשוק הקטן בארץ הקטנטנה שלנו.
לא יפה..לא יפה. (רגע של "נו נו נו")
אולי רק אני כזאת שאם יבוא אליי לקוח ויבקש ממני "סגנון גדי פולק" (לאו דווקא גדי פולק. כל מאייר מוכר מהשוק שלנו עם סגנון יחודי) אני אגיד לו שמי שרוצה גדי פולק שילך לגדי פולק מי שרוצה סגנון שני גרוסמן שיבוא לשני גרוסמן. (היי, הנני- @ליבליב . :))
לי פשוט נראה שכדאי לשאוף להיות מקוריים ולא "חיקוי של".
לא יודע,
לא מתרגש מזה. זה דרך שאנשים לומדים עוד כלים.
לדעתי יש הבדל גדול בין "סגנון" , כגון סגנון שאול יצחק או סגנון גדי פולק ,
להבדיל, (הלהבדיל בא לטובתי כמובן)
לבין טביעת אצבע.
בד"כ כשאומרים למשל סגנון גדי פולק, בעצם מדובר על משהו מעט ריאליסטי, מעט משעשע,
מברשות מסויימות בפוטושופ,
וטקסטורות מסויימות, ועוד כמה טכניקות כגון אור וצל וכו'. סגנון גדי פולק זה לא טביעת האצבע של גדי פולק, אלא זה מקבץ של טכניקות, שגם אותם זה לא הוא המציא. טביעת האצבע של ג פולק לעומת זאת, זה איזה משהו גדי פולקי שמבצבץ מבעד לכל הציורים שלו.. שמורכב מהבנאדם עצמו ומהחוש הומור שלו ומההעדפות והבחירות שלו שמורכבות מכל מיני דברים שבאישיות שלו.
הנה למשל רות בייפוס שלמדה את זה אצלו,
אז מצד אחד רואים את הדמיון בסגנון, אבל הטביעת אצבע שונה לגמרי.. כי טביעת אצבע זה נביעה פנימית שלא ממש ניתנת לחיקוי או העברה.
ובכלל,
מה שפחות להיות בנרבים יותר עדיף, לא? מה התלבשת על כל הנרב הזה שלא יורידו למחשב שלא יעתיקו. סתם לחץ, וזה סתם בדמיון שלך לדעתי, כי אי אפשר באמת להעתיק,
וגם, שאפילו אם פעם כן יהיה איזה מאייר גאון בלהעתיק שיודע ממש להתחקות אחרי כל נימי הנפש המבצבצים,
אז מן הסתם הוא יילך להעתיק ממישהו באמת תותח, ולא מאיתנו התותחים הקטנטנים. לא?
סתם כותב אולי יעזור לך להשתחרר,
ואם לא השתכנעת את יכולה להמשיך עם הנרב כמה שתרצי, אין לי בעיה עם זה ,
סתם מפטפט קצת על הנושא מה שעולה בדעתי.

• הוסף לסימניות

לא יודע,
לא מתרגש מזה. זה דרך שאנשים לומדים עוד כלים.
לדעתי יש הבדל גדול בין "סגנון" , כגון סגנון שאול יצחק או סגנון גדי פולק ,
להבדיל, (הלהבדיל בא לטובתי כמובן)
לבין טביעת אצבע.
בד"כ כשאומרים למשל סגנון גדי פולק, בעצם מדובר על משהו מעט ריאליסטי, מעט משעשע,
מברשות מסויימות בפוטושופ,
וטקסטורות מסויימות, ועוד כמה טכניקות כגון אור וצל וכו'. סגנון גדי פולק זה לא טביעת האצבע של גדי פולק, אלא זה מקבץ של טכניקות, שגם אותם זה לא הוא המציא. טביעת האצבע של ג פולק לעומת זאת, זה איזה משהו גדי פולקי שמבצבץ מבעד לכל הציורים שלו.. שמורכב מהבנאדם עצמו ומהחוש הומור שלו ומההעדפות והבחירות שלו שמורכבות מכל מיני דברים שבאישיות שלו.
הנה למשל רות בייפוס שלמדה את זה אצלו,
אז מצד אחד רואים את הדמיון בסגנון, אבל הטביעת אצבע שונה לגמרי.. כי טביעת אצבע זה נביעה פנימית שלא ממש ניתנת לחיקוי או העברה.
ובכלל,
מה שפחות להיות בנרבים יותר עדיף, לא? מה התלבשת על כל הנרב הזה שלא יורידו למחשב שלא יעתיקו. סתם לחץ, וזה סתם בדמיון שלך לדעתי, כי אי אפשר באמת להעתיק,
וגם, שאפילו אם פעם כן יהיה איזה מאייר גאון בלהעתיק שיודע ממש להתחקות אחרי כל נימי הנפש המבצבצים,
אז מן הסתם הוא יילך להעתיק ממישהו באמת תותח, ולא מאיתנו התותחים הקטנטנים. לא?
סתם כותב אולי יעזור לך להשתחרר,
ואם לא השתכנעת את יכולה להמשיך עם הנרב כמה שתרצי, אין לי בעיה עם זה ,
סתם מפטפט קצת על הנושא מה שעולה בדעתי.
רות בייפוס יצרה סגנון רות בייפוס.
לא רואה בסגנון שלה משהו שמחקה את גדי פולק.
זה שהיא משתמשת בעיפרון וסורק לא אומר שהיא מחקה את גדי פולק.
אני לא אוהבת חיקויים, ולאו דווקא שיחקו אותי. לא אוהבת לראות שמחקים אחרים ולא אוהבת לתת לזה יד/כוח.
ויוצא לי לראות דברים וגם יודעת על דברים ממקור ראשון.
שדוחים מאייר בגלל המחיר שהוא רוצה עבור העבודה שלו ואז פונים למאייר אחר ודורשים את העבודה של מאייר א׳ במחיר של מאייר ב׳.
וגם אלי אישית פנו בבקשה כזו ודחיתי עבודות מהסיבות הנ״ל.
רוצים לשפר טכניקה? תשפרו, תלמדו מפה ומשם.
אל תיהיו העתק של מישהו אחר.
אפשר ללמוד טכניקות גם בלי לחקות קולגות מארצנו הקטנה.
לא חסר ממה וממי ללמוד.
ועוד יותר אני אומר שחיקויים בעיני אף פעם לא נראים טוב.
לא מאמינה שאפשר לחקות בנאדם חיקוי תמיד יהיה פחות מוצלח.
(וזה רק גורם לי עוד יותר לא לתמוך או לעודד את התופעה.)
ולסיום :)
אם זכרוני לא מטעה אותי, יש סיפור בגמרא על רופא שכל פציינט לפני שהיה נכנס אליו היה מכניס את היד שלו לתיבה סגורה לשלם.
מי שהיה לו שילם ,ומי שלא היה לו לא שילם ואף לקח כמדומני לצדקה לו ולא היה מתבייש כי לא ניתן היה לראות.
זה היה דבר גדול בשמים לא זוכרת אם זה אחד מהדברים שעליהם נאמר שיש לו חלק לעולם הבא או בת קול שיצאה.. בכל אופן.
רצה אדם אחר לעשות כמותו אבל לא עלה יפה כמו שעלה לראשון.
כי זה מעשה של הראשון שהיה שלו מהבפנוכו שלו, וזה השני שעשה, עשה חיקוי.לא מהבפנוכו.
מוסר השכל?
כל אחד צריך למצוא את הבפנוכו שלו.
(בפנוכו-יש מילה כזו בכלל?...:))

• הוסף לסימניות
את צודקת שני, אבל מצד שני זה עניין של לימוד הטכניקה. מוסרית מסכימה איתך לגמרי אבל פה זה רק לאתגר...:rolleyes:
יש דרכים ללמוד טכניקה בלי לחקות או להעתיק קולגות.
כמו שאמרתי, זה דעתי.
כמו שיש פה אנשים שלא תומכים במסרים סמויים של וולט דיסני אני לא תומכת במסרים סמויים המעודדים חקיינות ולא כל כך רוצה להיות חלק מזה.
אבל ״איש הישר בעיניו יעשה״.
:)

• הוסף לסימניות
וואו, לא חושבת שצריך לעשות עניין גדול כ"כ...
נראה לי שזה סתם נחמד לראות איך צייר מנסה לצייר בסגנון אחר, לדעתי התוצאות יצאו מאוד מעניינות ואולי מצחיקות קצת.
סתם ציור חד פעמי לכבוד האתגר וזה יכול להיות תהליך עבודה מהנה ומרתק.
אני למשל עכשיו ניסיתי כמה סקיצות מכל מיני ציירים ואני מציירת וצוחקת לעצמי סתם כי זה נראה לי לרגע מוזר קצת ... קחו את זה הכי בכיף, בקליל ובזורם ותמיד תחזרו בסוף לקו ולסגנון שהוא רק שלכם! (וסתם בצנעה... הייתי דווקא שמחה לראות מישהו שינסה לחכות את הציורים שלי, נראה לי זה יהיה נחמד לראות איך זה ייצא...;) )

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי, היייתי שמחה להציע שבמקום "לחקות" אמנים,
אולי יהיה יותר מעניין לצייר את אותו הציור של אותו אומן רק בסגנון שלך.
למשל.
אתה נראה לי העתקת מ @שאול יצחק לא?
אז במקום לנסות להעתיק, תקח את אותו ציור שלו ותצייר אותו בסטייל/סגנון שלך.
זה נראה לי מגניב יותר ונכון יותר לעשות (מכל מיני סיבות וכיוונים, ומה גם שכבר היה איזה אשכול אימונים כזה של העתקת איורי אמנים מח"ול.)
כמובן אתה השופט ותחליט מה שאתה רוצה.
אבל אני למשל מעדיפה שלא להשתתף באתגר כזה וגם אבקש שלא ישתפו אותי - להיות האמן המועתק כביכול.

הצלחות למשתתפים במה שיוחלט בין כה וכה.
:rolleyes:
חבר'ה,
להתחיל להוריד איורים של ליבליב למחשב האישי שלכם. ולהעתיק.
הזכויות אינם שמורות,
אני חוזר,
הזכויות אינם שמורות
את צודקת שני, אבל מצד שני זה עניין של לימוד הטכניקה. מוסרית מסכימה איתך לגמרי אבל פה זה רק לאתגר...:rolleyes:
דבר ראשון: באמת מתסכל שלא מעלים לנספח ועורסים לי את האתגר האלופי שלי!!!!:mad::mad::mad:
דבר שני: מניסיון כמה שנסתי להעתיק שאול יצחק לא ממש הצלחתי וסגנון של מישהו מסויים ישאר שלו למרות הכל. וכל השער יהיה העתקות שלו! ואולי אפילו אם ירבו העתקות זה יעלה את היוקר של המקורי ללא החיקויים!!!
לא לעתיק את ליבליב אין שום בעייה! ההפסד כולו שלכם באמת מנסים להעתיק רק את האלופים....
רק שתדעו לכם מי שלא משתתף לא יזכה בתחרות.. ננה בננה...:p:p:p

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם זכרוני לא מטעה אותי, יש סיפור בגמרא על רופא שכל פציינט לפני שהיה נכנס אליו היה מכניס את היד שלו לתיבה סגורה לשלם.
מי שהיה לו שילם ,ומי שלא היה לו לא שילם ואף לקח כמדומני לצדקה לו ולא היה מתבייש כי לא ניתן היה לראות.
זה היה דבר גדול בשמים לא זוכרת אם זה אחד מהדברים שעליהם נאמר שיש לו חלק לעולם הבא או בת קול שיצאה.. בכל אופן.
רצה אדם אחר לעשות כמותו אבל לא עלה יפה כמו שעלה לראשון.
כי זה מעשה של הראשון שהיה שלו מהבפנוכו שלו, וזה השני שעשה, עשה חיקוי.לא מהבפנוכו.
וואו איך שכעת ממש בה לי לעשות על הסיפור הזה קומיקס בסגנון ליבליב אני מרגיש שזה מגיע לי מהבפנוכו חשק מטורף עמוק עמוק מהבפנוכו שלי... ואולי גם אז אני יפרסם את זה בפשקווילים בבני ברק.:cool::D

• הוסף לסימניות
דבר ראשון: באמת מתסכל שלא מעלים לנספח ועורסים לי את האתגר האלופי שלי!!!!:mad::mad::mad:
דבר שני: מניסיון כמה שנסתי להעתיק שאול יצחק לא ממש הצלחתי וסגנון של מישהו מסויים ישאר שלו למרות הכל. וכל השער יהיה העתקות שלו! ואולי אפילו אם ירבו העתקות זה יעלה את היוקר של המקורי ללא החיקויים!!!
לא לעתיק את ליבליב אין שום בעייה! ההפסד כולו שלכם באמת מנסים להעתיק רק את האלופים....
רק שתדעו לכם מי שלא משתתף לא יזכה בתחרות.. ננה בננה...:p:p:p
״רצונו של אדם זהו כבודו״ (ספר חסידים.)
בכל אופן..
שיהיה לכם הצלוחעס באתגר המאתגר
אני הייתי שני גרוסמן בפינתנו ״צדק צדק תרדוף״.
נתראה בפרק הבא בנושא ״אמת מארץ תצמח צדק משמים נשקף״
עד אז שאלה לצופים שלנו-
מה יותר חמור? מומר להכעיס או מומר לתאווה ולמה?
בין העונים נכונה תוגרל פיצה משפחתית עם אפשרות לתוספת זיתים!
ליל מנוחה שיהיה.:p
רות סוף.

• הוסף לסימניות
דווקא לדעתי יש משהו בלנסות לחקות טכניקה של מישהו אחר-
זה פתאום מוציא אותך מהקופסא שלך, וגורם לך לעשות דברים לגמרי אחרים.
אבל
גם אני לא אהבתי את הרעיון של לחקות אנשים אחרים פה מהפורום... לא יודעת
אני הייתי יותר שמחה לראות איזה עבודה של מאייר כלשהו מהעולם הגדול, שאהבתם מאוד, שבאמת נתנה לכם השראה, וליד זה ציור שלכם, באותה טכניקה. (אבל לא העתקה של אותו ציור!)
אני חושבת שאפשר ללמוד מזה הרבה

• הוסף לסימניות
״רצונו של אדם זהו כבודו״ (ספר חסידים.)
בכל אופן..
שיהיה לכם הצלוחעס באתגר המאתגר
אני הייתי שני גרוסמן בפינתנו ״צדק צדק תרדוף״.
נתראה בפרק הבא בנושא ״אמת מארץ תצמח צדק משמים נשקף״
עד אז שאלה לצופים שלנו-
מה יותר חמור? מומר להכעיס או מומר לתאווה ולמה?
בין העונים נכונה תוגרל פיצה משפחתית עם אפשרות לתוספת זיתים!
ליל מנוחה שיהיה.:p
רות סוף.
הי @ליבליב לא כ"כ מהר אם את לא משתתפת מי יזכה במקומך???????

• הוסף לסימניות
כל יוצר בזמננו לא חי על אי בודד בין אינדיאנים וממציא את הגלגל בעצמו.
תמיד המדע וההתפתחות האנושים יצאו מהנקודה הגבוהה שהושגה והמשיכו על ידי אחרים בתנופה חדשה,
ובזה דורנו מאותגר- הידע לא נעול באיזה ארכיון עבש, והמצוינים מקומם קיים לא מכח הסודיות והסתרה אלא אדרבא, בין כשרונות אחרים וסגנונות שונים הנגישים לכל.
מבינים באמנות בטח יזהו את הנביעה הפנימית הזו ש @ליבליב מדברת עליה ויבחרו בה.

והאמת שכל לקוח אמנות יתחבר לקול אחר של הנפש- בדרך כלל לפי אופיו שלו, ויבחר ללא היסוס את היצירה של האמן "שלו". גם אם השוק מוצף.

זה מאוד מרגיע מבחינה שווקית (אין לי הרבה ניסיון אבל בתאוריה) שעליך למצוא זיקה עם האנשים "שלך" שאהבו את יצירותיך. מן הסתם יש לכם הרבה מן המשותף, ולשמור איתם על קשר עיסקי

• הוסף לסימניות
אבל
אני הייתי יותר שמחה לראות איזה עבודה של מאייר כלשהו מהעולם הגדול, שאהבתם מאוד, שבאמת נתנה לכם השראה, וליד זה ציור שלכם, באותה טכניקה. (אבל לא העתקה של אותו ציור!)
אני זורם מקווה שיזרמו איתי לא חייב רק מקווה שיהיה טוב בעז"ה ואולי הרעיון של ליבליב יהיה רעיון הבא זורם זורם

• הוסף לסימניות
וואו מה קורה פה..
נשמע לי רעיון נחמדוש, לא מבינה על מה הבעיה. סליחה שאני בתור טירונית מביעה את דעתי הקלילה בנושא.. בכל מקרה, מי שלא רוצה מסתבר שלא חייב. או שכן? מה הכללים כאן? לא חייבים, נכון? זה לא שישללו לי את הרישיון או את הרכב או משהו (אני שואלת כי לא ממש יש לי זמן והאמת- פחות קורץ לי להעתיק דברים.. אבל! אני בטוחה שאם היה לי זמן הייתי עושה את זה, כי זה מעולה לצאת מאזור הנוחות שלך. ככה, גבירותיי ורבותיי, מאמנים את החושים להתפרץ בכל מצב)

ועל זה התווכחתם?

• הוסף לסימניות
ב"ה הצלחתי להשיג תקציב הזוכה יקבל רכב!!!
כאמור אין חובה להשתתף זה רק מומלץ

• הוסף לסימניות
זכור לי ששמעתי מכמה מורות דגולות,
ששאלו אותן מה לעשות כשאין למישהי עדיין סגנון אישי, איך אפשר למצוא את הסגנון האישי?
והתשובה היתה תחקי מישהי, תציירי בסגנון שלה, תראי שבשלב מסוים הסגנון שלך יפרוץ לך מעצמו.

אאל"ט גם גדי בעצמו מנסה לפעמים להעתיק סגנונות של מאיירים אחרים, אמנם לא ממש מארצינו הקטנה :)

א"א לא לוקח את הפרנסה של א"א,
וזה טבעי מאוד שאנשים משלנו, שנחשפים הרבה לחומרים של אנשים משלנו, מאיירים כמו האנשים משלנו :)

• הוסף לסימניות
אבל
נו, זה מה שאמרתי..:rolleyes:

ובעיקרון, כבר עשיתי את אקט ה״ drop the mic” שלי
בתגובה האחרונה שהעליתי אבל עכשיו זה כבר ממש מתבקש..
https://www.prog.co.il/threads/האתגר-השבועי-חיקויים.373972/#post-5668230

DROP THE MIC
:cool:

יאללה נו..שחררו..
תמשיכו הלאה ותעשו מה בא לכם (תוך כיבוד מי שדעותיו שונות משלכם, זה חוקי זה בסדר.)
מצפה לראות את ״העתקותכם״.
הצלוחעס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה