נספח לאשכול למטפלת ולמטופלת

• הוסף לסימניות
זה לא שאלה של רצון. יש רבים, שלא יכולים לעמוד בזה. כמובן המטפלות לא אשמות, להן יש את החשבון ההוגן שלהן כפי שפרטת. עדיין הבעיה קיימת.
לידעיתכם
יש במקרי רווחה או מקרים חריגים מאוד שניתן לקבל טיפול אצל עו"ס קלינית או פסיכולוגית במחיר של 20 ש"ח
אז אם מדובר במקרי קיצון זה מחייב הכרה ברווחה ואז מקבלים טיפול טוב
וכסף היא צרה כלל עולמית...

• הוסף לסימניות
זה לא שאלה של רצון. יש רבים, שלא יכולים לעמוד בזה. כמובן המטפלות לא אשמות, להן יש את החשבון ההוגן שלהן כפי שפרטת. עדיין הבעיה קיימת.
חברה מהתחום מוסיפה:
את יכולה לכתוב להם שם בבפרוג. שיש טיפולים בחינם דרך הקופה- אבל- חיבים F כלומר חייבים אבחנה פסיכאטרית! וכמו שכתבת- האבחנה מופיעה לכל מי שרשאי לפתוח את התיק- לדוגמא המזכירה הרפואית בקופה, רופא משפחה עיניים שיניים וכו..
גם מי שרוצה טיפול אצל העצמאים צריכה אבחנה פסיכאטרית. כל ההבדל שהיא יכולה לבחור את המטפל ובדרכ יש יותרזמינות בשעות. (חאכמו מרפאה ציבורית שלרוב זה בשעות הבוקר)

ועוד נקודה- במרפאה הציבורית אין אפשרות לבחור מי יטפל בך, ולרוב אין חרדים או דתיים . (חוץ ממי שהגיעה אלי:) )

• הוסף לסימניות
חברה מהתחום מוסיפה:
את יכולה לכתוב להם שם בבפרוג. שיש טיפולים בחינם דרך הקופה- אבל- חיבים F כלומר חייבים אבחנה פסיכאטרית! וכמו שכתבת- האבחנה מופיעה לכל מי שרשאי לפתוח את התיק- לדוגמא המזכירה הרפואית בקופה, רופא משפחה עיניים שיניים וכו..
גם מי שרוצה טיפול אצל העצמאים צריכה אבחנה פסיכאטרית. כל ההבדל שהיא יכולה לבחור את המטפל ובדרכ יש יותרזמינות בשעות. (חאכמו מרפאה ציבורית שלרוב זה בשעות הבוקר)

ועוד נקודה- במרפאה הציבורית אין אפשרות לבחור מי יטפל בך, ולרוב אין חרדים או דתיים . (חוץ ממי שהגיעה אלי:) )

כלומר, נותנים כאילו פיתרון - אך לא דואגים שהוא יהיה פתרון אמיתי.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו - יש טיפולים מוזלים בהסדר עם הקופה. רשימת בעלי המקצוע נמצאת באתר של כל קופה. (המידע שנכתב במחשבי הקופה זמין אך ורק לבעלי מקצוע מתחום בריאות הנפש, מה שכתבו למעלה שהוא נגיש לכולם - לא נכון!)

יש טיפולים מוזלים במרכז "למרחב" בירושלים.

ויש באונ' בר אילן קליניקה לשירות הקהילה. מדובר בתשלום של 100 ש"ח לפגישה ויש אפשרות להוזלה ממחיר זה. הטיפול נעשה ע"י פרקטיקנטים במסגרת לימודי התואר השני, או מתמחים במסגרת ההתמחות, אך מלווה בהדרכה צמודה ומעולה! טיפלתי שם במשך שנתיים ואני ממליצה מאד על הקליניקה. למי שיש בעיה עם ענין הסודיות זה יכול להיות פתרון כי רישומי הקליניקה הם סודיים לגמרי ואין גישה אליהם שום גוף בלי ויתור סודיות מהמטופל.

ובענין המחיר של פגישה טיפולית:
תורידו מע"מ, דמי שכירות של קליניקה או עלות של חדר נוסף בבית, ארנונה, חשמל, מים, הדרכה במקרה הצורך, שכר לימוד מטורף (כמו שפירטה חוחי קודם), לפחות 9 שנים בלי אפשרות להתפרנס במקביל ללימודים - תקבלו מחיר לא מופקע בכלל, לעניות דעתי.

• הוסף לסימניות
@גלומה ו@hbeker

הני - במליצה
אם יראו אותך - כולם ישארו!!!!:D
אני בטח....
מזמן לא נפגשנו....
emoji_u1f609.png
אפשר לתאם עם יעלי.....;)

• הוסף לסימניות
האבחנה מופיעה לכל מי שרשאי לפתוח את התיק- לדוגמא המזכירה הרפואית בקופה, רופא משפחה עיניים שיניים וכו.
אני לא יודעת מי החברה שכתבה לך זה כנראה תלוי בקופה.
אני עובדת בקופ"ח לאומית ושם: 1. שום דבר ממה שהפסיכאטרית כותבת אינו גלוי . לכתוב את זה שוב בהדגשה?!! שום דבר!!!! יש רופאים שיש להם גישה לכך, וזה לא כל רופא. המזכירה לא יכולה לראות. אני- בתור עובדת פארארפואית יכולה לקרוא על הביקורים אצל כל רופא אחר, מלבד הפסיכאטר.
2. טיפול דרך התחייבויות - ככל הידוע לי אינו מחייב דרך בריאות הנפש ומימלא אין צורך בביקור פסיכאטר. אוכל לבדוק זאת שוב כשאהיה שם השבוע.

במרפאה הציבורית אין אפשרות לבחור מי יטפל בך,
אפשר לבחור, בדיוק כמו שבוחרים איזה מרפאה בעיסוק /קלינאית /פיזיו. לעיתים יש צורך להמתין יותר זמן.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מי החברה שכתבה לך זה כנראה תלוי בקופה.
אני עובדת בקופ"ח לאומית ושם: 1. שום דבר ממה שהפסיכאטרית כותבת אינו גלוי . לכתוב את זה שוב בהדגשה?!! שום דבר!!!! יש רופאים שיש להם גישה לכך, וזה לא כל רופא. המזכירה לא יכולה לראות. אני- בתור עובדת פארארפואית יכולה לקרוא על הביקורים אצל כל רופא אחר, מלבד הפסיכאטר.
2. טיפול דרך התחייבויות - ככל הידוע לי אינו מחייב דרך בריאות הנפש ומימלא אין צורך בביקור פסיכאטר. אוכל לבדוק זאת שוב כשאהיה שם השבוע.

אפשר לבחור, בדיוק כמו שבוחרים איזה מרפאה בעיסוק /קלינאית /פיזיו. לעיתים יש צורך להמתין יותר זמן.
היא פסיכולוגית במרפאות בריאות נפש בים באיזורים מוכרים

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו - יש טיפולים מוזלים בהסדר עם הקופה. רשימת בעלי המקצוע נמצאת באתר של כל קופה. (המידע שנכתב במחשבי הקופה זמין אך ורק לבעלי מקצוע מתחום בריאות הנפש, מה שכתבו למעלה שהוא נגיש לכולם - לא נכון!)

יש טיפולים מוזלים במרכז "למרחב" בירושלים.

ויש באונ' בר אילן קליניקה לשירות הקהילה. מדובר בתשלום של 100 ש"ח לפגישה ויש אפשרות להוזלה ממחיר זה. הטיפול נעשה ע"י פרקטיקנטים במסגרת לימודי התואר השני, או מתמחים במסגרת ההתמחות, אך מלווה בהדרכה צמודה ומעולה! טיפלתי שם במשך שנתיים ואני ממליצה מאד על הקליניקה. למי שיש בעיה עם ענין הסודיות זה יכול להיות פתרון כי רישומי הקליניקה הם סודיים לגמרי ואין גישה אליהם שום גוף בלי ויתור סודיות מהמטופל.

ובענין המחיר של פגישה טיפולית:
תורידו מע"מ, דמי שכירות של קליניקה או עלות של חדר נוסף בבית, ארנונה, חשמל, מים, הדרכה במקרה הצורך, שכר לימוד מטורף (כמו שפירטה חוחי קודם), לפחות 9 שנים בלי אפשרות להתפרנס במקביל ללימודים - תקבלו מחיר לא מופקע בכלל, לעניות דעתי.
לידיעת הציבור יש טיםולים מוזלים גם בהרצליה מותאמים לציבור החרדי עי מטפלים ומטפלית חרדיות...
פרקטיקנטים לפסיולוגיה קלינית ילד או מבוגר
בעלות של 60 ש'' ח לטיפול כל המעוניין לפנות אלי באישי

• הוסף לסימניות
תורידו מע"מ, דמי שכירות של קליניקה או עלות של חדר נוסף בבית, ארנונה, חשמל, מים, הדרכה במקרה הצורך, שכר לימוד מטורף
זאת ועוד, אין ימי מחלה, אין תשלום על חופשות, אין שום הטבות שיש לשכירים, ויש מס הכנסה ועוד מיסים שנוגסים בכסף, וחזק.
נתת 400 שח למטפל לשעה? חשב כמה נשאר לו ביד. לא הרבה.

• הוסף לסימניות
בשירות הציבורי שבו הטיפול ניתן בחינם אין אפשרות לבחור מטפל (אפשר לבקש התאמה וכו' אבל לא לבחור מישהו מסויים)

• הוסף לסימניות
אז למה שפגישה עימן לא תעלה למעלה מ 400 ש"ח?? והשאלה היותר גדולה למה שאת לא תרצי לשלם להן כך אם את תהיי מודעת לדרך המאוד מאוד מורכבת ויחסית בטוחה שהן עשו כדי לטפל בך בסוף...
גם רופא עובר הכשרה מפרכת, ארוכה ויקרה, ובכל זאת הוא מעניק טיפול רפואי בשירות הציבורי ומקבל את שכרו מהמדינה, לפחות בתחילת דרכו, או במקביל לעבודתו במגזר הפרטי. כך גם טיפול פסיכולוגי אמור להיות בעלות שווה לכל נפש. זה בסדר (לפחות במבט קפיטליסטי) שיש במקביל גם שירות במגזר הפרטי למי שמסוגל לשלם , ושם מטפל יכול לגבות שכר גבוה ו"להשלים הכנסה", אבל לא ייתכן שדווקא אדם במצוקה שזקוק לטיפול, יאלץ להיפרד מסכומים גבוהים עבור מטרה כזו.

אם לאדם יש אפשרות כלכלית, והוא מעוניין במטפל ספציפי או מומחה שם, יש בזה מן ההיגיון שבמקרה כזה הוא ישלם בהתאם, אבל לא כשירות בסיסי שאמור להיות נגיש לכל אחד.

ועוד דבר, קצת הפריעה לי הנימה בסוף הדברים שכתבת. קודם כל, מטופל לא צריך להיות מודע לדרך הארוכה שעשה המטפל. זה לא אמור לעניין אותו מלבד העובדה שהמטפל הנו מישהו מקצועי ומוסמך. הוא גם לא אמור להיות אסיר תודה למטפל שהואיל בטובו לפנות למקצוע הטיפול. כפי ש @nechami21 הזכירה, המטפל הנו נותן שירות שבחר לעשות זאת, והמטופל הנו קליינט שצורך את השירות ומקבל זאת בעד תשלום.

אם פירשתי את דברייך באופן לא נכון, עמך הסליחה.

• הוסף לסימניות
גם רופא עובר הכשרה מפרכת, ארוכה ויקרה, ובכל זאת הוא מעניק טיפול רפואי בשירות הציבורי ומקבל את שכרו מהמדינה, לפחות בתחילת דרכו, או במקביל לעבודתו במגזר הפרטי. כך גם טיפול פסיכולוגי אמור להיות בעלות שווה לכל נפש. זה בסדר (לפחות במבט קפיטליסטי) שיש במקביל גם שירות במגזר הפרטי למי שמסוגל לשלם , ושם מטפל יכול לגבות שכר גבוה ו"להשלים הכנסה", אבל לא ייתכן שדווקא אדם במצוקה שזקוק לטיפול, יאלץ להיפרד מסכומים גבוהים עבור מטרה כזו.

אם לאדם יש אפשרות כלכלית, והוא מעוניין במטפל ספציפי או מומחה שם, יש בזה מן ההיגיון שבמקרה כזה הוא ישלם בהתאם, אבל לא כשירות בסיסי שאמור להיות נגיש לכל אחד.

ועוד דבר, קצת הפריעה לי הנימה בסוף הדברים שכתבת. קודם כל, מטופל לא צריך להיות מודע לדרך הארוכה שעשה המטפל. זה לא אמור לעניין אותו מלבד העובדה שהמטפל הנו מישהו מקצועי ומוסמך. הוא גם לא אמור להיות אסיר תודה למטפל שהואיל בטובו לפנות למקצוע הטיפול. כפי ש @nechami21 הזכירה, המטפל הנו נותן שירות שבחר לעשות זאת, והמטופל הנו קליינט שצורך את השירות ומקבל זאת בעד תשלום.

השיח הלך למחוזות לא רלוונטיים...
מטופל חייב לדעת כיצד הוכשר המטפל
והשיח על הכסף היה כדי להבהיר מדוע ולמה מטפל שהוכשר כיאות ראוי ואף צריך לקחת סכום איקס
השוואתך לרפואה אינה רלוונטית עלייך לפנות למבקר המדינה עם טענה כזו שתתכן כמוצדקת....
ולא ברור מהיכן הובן שהמטפל הואיל בטובו.... הוא בחר במקצוע מתוך שליחות ופרנסה כמובן כך אני מניחה כי כסף רב יותר יש במקומות אחרים לאנשים עם כישורים כמו אלו שנאבקים ושורדים את לימודי הפסיכולוגיה
השתדלתי להיות עניינית למרות שזה מורכב בהודעה כזו
בהצלחה

• הוסף לסימניות
השיח הלך למחוזות לא רלוונטיים...
מטופל חייב לדעת כיצד הוכשר המטפל
והשיח על הכסף היה כדי להבהיר מדוע ולמה מטפל שהוכשר כיאות ראוי ואף צריך לקחת סכום איקס
השוואתך לרפואה אינה רלוונטית עלייך לפנות למבקר המדינה עם טענה כזו שתתכן כמוצדקת....
ולא ברור מהיכן הובן שהמטפל הואיל בטובו.... הוא בחר במקצוע מתוך שליחות ופרנסה כמובן כך אני מניחה כי כסף רב יותר יש במקומות אחרים לאנשים עם כישורים כמו אלו שנאבקים ושורדים את לימודי הפסיכולוגיה
השתדלתי להיות עניינית למרות שזה מורכב בהודעה כזו
בהצלחה
אני כותבת את הדברים דווקא מהצד שנותן שירות. היה חשוב לי לציין שתשלום של 400 ש"ח ומעלה לטיפול פרא רפואי, וגם פסיכולוגי, הוא לא ברירת מחדל. יש אפשרויות לקבל טיפול גם בשירות הציבורי, ומי שמעוניין יכול לפנות גם למגזר הפרטי, וגם במגזר הפרטי ישנם תעריפים שונים.

גילוי נאות: אני עובדת במגזר הציבורי.

• הוסף לסימניות
אז אני באמת לא מבינה, איך נשים חרדיות לומדות, איך אתן מתפרנסות בדרך אל התואר???
שואלת באמת...
וכן, אילו מקומות מוסמכים מתאימים לחרדיות?

• הוסף לסימניות
אני כותבת את הדברים דווקא מהצד שנותן שירות. היה חשוב לי לציין שתשלום של 400 ש"ח ומעלה לטיפול פרא רפואי, וגם פסיכולוגי, הוא לא ברירת מחדל. יש אפשרויות לקבל טיפול גם בשירות הציבורי, ומי שמעוניין יכול לפנות גם למגזר הפרטי, וגם במגזר הפרטי ישנם תעריפים שונים.

גילוי נאות: אני עובדת במגזר הציבורי.
סליחה!
סתם זרקתי 400
למרות שלפי הכרותי הסכומים נעים בין 350-450 ומעלה...
אני מכירה גם כאלו שלוקחות 250-300 אבל הן לרוב לא פסיכולוגיות...

• הוסף לסימניות
אז אני באמת לא מבינה, איך נשים חרדיות לומדות, איך אתן מתפרנסות בדרך אל התואר???
שואלת באמת...
וכן, אילו מקומות מוסמכים מתאימים לחרדיות?
מתפרנסות בדרכים יצירתיות ממש...
מתפללות
וחשות את חווית השליחות העצומה שלתת מענה הולם לקהילה ולא שרלטני
לגבי מקומות לימוד מוסמכים אני מעדיפה לא לכתוב בפומבי כי אני בעצמי איני מעודדת יציאה לאקדמיה מי שכבר נמצא בצומת זה משהו אחר...

• הוסף לסימניות

פשוט מאד - אם המקצוע, בסופו של דבר, לא יצדיק את ההשקעה בו - אף אחד לא ילך ללמוד.
שליחות זה חשוב, ולא בציניות, אבל השליחות הראשונה שלנו היא לפרנס את משפחתנו.
אז לא להרויח מליונים, אבל כן להתפרנס בכבוד.
ותכלס, אם זה לא יהיה ריווחי לא יהיו פסיכולוגים.

רופאים בשרות הציבורי מקבלים הרבה יותר מפסיכולוגים בשרות הציבורי, כך שלפחות מבחינה זו ההשוואה לא רלוונטית.

• הוסף לסימניות
אוקיי באמת...
כשיש לאישה 2-3 ילדים ובעל לומד, או אפילו עוסק במשרה תורנית, באמת באמת, איך זה מסתדר???
עזרה ותמיכה של ההורים גם...
לשכור ולהשכיר
וכו'
ולצערי אין לי 2-3 ילדים בינתיים ב"ה 1 שחיכינו לו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה