קראתי בנשימה עצורה.100
אין לי ברירה.
אני מאוד רוצה לקום מהמיטה וללכת לתפילה כמו כל יום רגיל אבל אני לא יכול.
לא יכול.
האי יכולת המטריפה הזאת החוסר אונים המקומט הזה, הזקן.
מרגיש כלוא בכלוב של חולשה. אני באמת לא יכול לקום מהמיטה. אני צריך לטפל בגינה הקטנה שלי אבל אני לא יכול.
לא יכול.
אני צונח חזרה לתוך שינה, מקווה שזה לא עילפון. העיניים שלי חוטפות הצצה דרך התריס שלא נסגר עד הסוף. תפוז שבשל כבר מזמן צונח ממקומו על ראש עץ התפוזים הגדול שבגינה שלי, נופל על הקרקע מגובה רב מידי.
מתפוצץ.
שחור. עלטה. הבזק אור.
99
אתמול בקושי הצלחתי לקום כדי לאכול משהו. בוודאי לא לצאת מהבית.
אני צריך לבקש עזרה. היום, יש מספרים שאפשר להתקשר אליהם, יש אנשים טובים שישמחו לתת לי עזרה, כך שאני אפילו לא צריך לבקש משהו מהנכדים שלי, שלא באו לבקר כבר המון זמן.
אני לא זוכר איפה הנחתי את הטלפון הישן שלי.
אני לא יודע איך להשתמש בפלאפון עם המסך הזה, הגדול.
אני יכול להכריח את עצמי לדפוק בדלת של השכן ממול, הוא לא נחמד אבל הוא יתן לי להשתמש בטלפון ובטח יש לו גם איזה ספר טלפונים עבה עם כל המספרים שאני אצטרך. אולי גם הם יסכימו לטפל בעץ שלי.
אבל אני לא יכול-
לבקש עזרה---
תפוז נוסף נופל מהעץ.
מתפוצץ.
84
אני מרגיש הרבה יותר טוב.
אני עדיין לא יכול לטפל בגינה שלי אבל אני בטח אוכל בעוד שבוע או שבועיים.
אני בכלל לא צריך עזרה, אני מסתדר לבד.
פלאצח
59
אני חושב שזה בא והולך, מה שיש לי.
אבל אני אהיה בסדר, אפילו על העץ נשארו הרבה תפוזים. אפילו שבכל יום אני רואה אחד נופל על הרצפה. מתפוצץ.
אני עדיין לא מצליח להיזכר איפה הטלפון שלי, אולי בכלל הנכדים זרקו אותו, כשהם באו לפה לפני מלא זמן.
אז אני לא יכול להתקשר.
השכל הישר אומר שאני צריך לדפוק לשכן ההוא על הדלת.
אני לא מקשיב לו.
33
אני אדם מבוגר, נתתי הרבה כל החיים שלי. אני חושב שאם אני צריך עזרה מותר לי לנסות לקבל אותה.
אבל אני לא יכול.
אבל אני חייב.
אתמול נגמר לי קופסאות השימורים שסימה ז"ל מילאה במזווה הישן, יצאתי מהבית ודפקתי על הדלת של השכן.
הוא לא פתח.
משהו כתמתם עובר בזווית עיניי בזמן שאני נופל על הכורסא.
11
אני לא יודע אם נשארו עדיין תפוזים על העץ. התריס סגור עכשיו וחשוך בחדר .
---
אני לא צריך להתקשר לאף אחד, אני אהיה בסדר גמור.
2
אני יושב על הספה, הכנתי היום תה ושתיתי אותו לאט. הוא חיזק אותי, זה ברור.
טוב שסימה ז"ל ידעה לאסוף גם הרבה מאוד לחם. ניסיון החיים שלה תמיד עוזר.
אולי אפילו מחר אוכל לקטוף את התפוזים שנשארו על העץ.
פלאצח
1
אני יושב עכשיו על הכיסא המרופד הישן שלי ליד הדלת לחצר. אין לי מה לעשות אז אני סורק את העץ בעיניי, מחפש פרי, מוצא רק אחד.
הוא מתנתק מהענף שהחזיק אותו לעץ וצונח ארצה על האדמה הקשה, חלקיו מתפזרים לכל עבר.
הראש שלי לא מקשיב לי וצונח אף הוא על המשענת של הכסא.
קר לי.
0
מישהו דופק על הדלת. חזק.
אני צריך לקום לפתוח לו אבל אני לא יכול, הגוף שלי כבר לא מציית לי יותר.
אני מנסה לפחות לומר לו שיכנס אבל זה לא עובד.
קול פיצוח עץ. אור שחור.
---
"אבל סבא, למה לא התקשרת לבקש עזרה? היינו מגיעים מיד!"
---
אולי בצינורות האלה של בית החולים זורם חמצן, אבל אני עדיין מרגיש חנוק, בלב שלי.
אם רק...
רגע, התפוזים שלי!
---
"עזבי טלי, אני פשוט אשלח אותו לאיזה בית אבות טוב. כן, כן, אני אברר. הבנאדם פשוט לא יודע לדאוג לעצמו."
תודה. זה נכתב בספונטניות יתרה, אני שמח לראות שיצא טוב.קראתי בנשימה עצורה.
מהמם!
אוך! חשבתי שזה ברור...אבל אשמח מאוד להסבר, לא זיהיתי את האגדה...
וגם מה זה המספרים היורדים?
הרבה יותר מטוב.אני שמח לראות שיצא טוב
נראה לי שזה פשוט אומר שאני עייפהזה מוריד או מעלה?
אם הייתי יושב בקצה השולחן, החתונה הייתה מתעכבת בשבע שנים,@איש המילה הכתובה המזל רק שלא ישבתם בפינת השולחן... ואז הסיטואציה כולה לא יכלה להתרחש.
לא דלגתם במקרה על השעון? לעצירה מוחלטת.אם הייתי יושב בקצה השולחן, החתונה הייתה מתעכבת בשבע שנים,
גם הטור הזה היה נכתב רק אז,
איחור קל למועד ההגשה הסופי של התחרות. בעיה![]()
תודה רבה!@אוראל סולטן הכתיבה שלך יפהפיה
באיזו אגדה מדובר? האריה שאהב תות?...
ב12 בלילה.זה אומר שהאתגר ננעל היום או ב12 בלילה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים