** נספח לאתגר הכתיבה הגדול **

• הוסף לסימניות
כאן כתבו את הגיגיכם בנוגע לאתגר הגדול
הפעם הנושא הוא אור וחושך - לקראת חנוכה.
באשכול האתגר הגדול - פרסמו רק חומרי כתיבה.

• הוסף לסימניות
יש לי כבר איזה רעיון, נראה מתי נתפנה לכתוב אותו.
כמדומה שגם שאר החברים לא ממש ממהרים...

אגב, אם יורשה לי: ה"פרס" שם אכן קורץ למישהו?

• הוסף לסימניות
מה התאריך האחרון לשליחה?

• הוסף לסימניות
קדימה חברים.
אני חושב שהפרס שווה ביותר. רק חשבו על כל עורכי העיתונים שמשוטטים בפורומים, מחפשים כתיבה איכותית. התאריך האחרון יח כסליו.

• הוסף לסימניות
מ"ם ורבקי פרידמן, הסיפורים שלכם עשו לי את הערב. התחלתם את האתגר עם רף גבוה.
עכשו צריך למצא הקשרים אחרים לאור וחושך. חתיכת אתגר.
עד כאן להערב וכו'

• הוסף לסימניות
מ"ם ורבקי פרידמן, הסיפורים שלכם עשו לי את הערב. התחלתם את האתגר עם רף גבוה.
עכשו צריך למצא הקשרים אחרים לאור וחושך. חתיכת אתגר.
עד כאן להערב וכו'
תודה.
אני רק מקווה שההקשר שלי לאור וחושך מובן מספיק כי זה קצת מטעה..

• הוסף לסימניות
חיברת את האור וחושך רוחני-דתי כהתניה לאור וחושך ממשקעי המלחמה של ג'רי, לא?
לקח לי זמן להתעמק במה שכתבת.. ניתחת בעצם הכל בשורה אחת ממצה.

בפשטות היה לי חשש שיראה שנפלתי לקלישאת המחזירה בתשובה כשבפועל זה בכלל לא שם.

• הוסף לסימניות
אפשר להעלות כמה סיפורים, בתקווה שלפחות אחד יהיה נורמלי?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בס"ד

דואט

דובי יושב על קצה המיטה, כפות ידיו אוחזות את ראשו השמוט לבל יפול. החושך עוטף את כל כולו. רק אור קלוש מבליח מהמסדרון.
שותפיו לדירה הלכו ל'סיבוב חנוכיות', כך קראו לטיולי החנוכה הליליים שלהם, שלעיתים הסתיימו אי שם בשעות הבוקר.
לא היה לו חשק להצטרף. הוא העדיף להישאר קצת עם עצמו.

בהתחלה עוד נהנה מה'לבד' ומהפרטיות; פרט על הגיטרה שלו את הסינגל החדש שיצא בשבוע שעבר, שהתחשק לו לנסות בלי אוזניים נוספות ומבקרות; הכין לעצמו קפה רותח לצד עוגיות חמאה נימוחות; פתח, שלא לומר קרע, חטיף שמצא בארון; העיף מבט על העיתון שהיה מונח לידו, עד שמאס בו; אך לאחר מכן הרגיש חלול.

מן דכדוך החל לטפס בו. חש כיצד הוא עולה מקצות אצבעות רגליו, עובר דרך בטנו שהחלה להבחיל, ומגיע לבסוף אל ליבו השרוט.

הריקנות זועקת אליו מכל פינה בדירה הקטנה. אומנם יש בה כל מה שהוא זקוק לו: אוכל, מיטה ומקלחת חמה, אך בית לא ניתן לקרוא לה. חסרו לה האור והחום הטבעיים שכל בית רגיל מעניק. אור וחום - מהסוג שאתה לא יודע להעריך את הימצאותם עד שאתה חסר אותם.

החנוכיה, העומדת על עדן החלון, מזכירה לו שעליו להדליק נרות.
נס שהניח אותה שם מבעוד מועד, אחרת עלול היה לשכוח מהעניין.
הוא קם מהמיטה בחוסר חשק מופגן, מברך בלי שמץ שמחה, מדליק את הנר הראשון והשמש ואחר גורר כיסא מהמטבחון.

דובי יושב קפוא מול הנרות.
מביט איך החלב אט אט נמס. הוא חש כי גם הנשמה שלו מתנמסת ועוד מעט תיעלם.
'ולמי בכלל יהיה אכפת? מי ישים לב שהתנמסתי? שאני לא נמצא כאן יותר? מקסימום, על המיטה שלי ישן בחור אחר, ואולי השותפים כאן אפילו יצליחו להוציא ממנו שכר דירה גבוה יותר שיממן את כל הסיגריות שלהם' מחשבות ציניות עוברות בראשו. מעמיקות את הדכדוך.

קשה לו להיות לבד. רע לו! רעעע!!
המשפחה שלו מהעבר האחד והוא מן העבר השני. כל אחד מתבצר בעמדה שלו וחומת הקרח עולה ומתגבהת.

נכון, הוא קצת שונה. לא הולך בתלם כמו כולם, אבל הוא כאן, ולא מתכוון לעזוב. אבא שלו בשמים חשוב לו מידי. הוא כלל לא חושב לוותר עליו.
הוא רק צריך מרווח נשימה לעצמו. לא יכול להיות חנוק. הנפש שלו רוצה וצריכה אחרת. הוא אוהב לנגן, אוהב להתלבש יפה, קצת לטייל פה ושם... ולכן, לכן הוא גר כאן.
מרגיש לא שייך.
תלוש.

הנרות מרצדים למולו כאילו מהנהנים ומשקפים את רגשותיו.
פתאום עיניו מתמלאות בלחלוחית.
דמעה אחת חצופה נושרת, מרטיבה את הסוודר החדש שקנה קודם, זה שחשב שיפיג במעט את העצבות. חה! הוא אולי רק הגביר אותה. תפקידו המוגדר היה להסיח את הדעת, את העצב. בדיוק לכן זה לא צלח. וכי כיצד ניתן להסיח את הדעת כאשר פועלים במודע להסיח אותה?

דובי מדמיין עתה את כל המשפחה סביב הנרות. כל ילד מדליק בתורו ואז כולם שרים יחד "מעוז צור", מדמיין אותם יושבים ומדברים וצוחקים, אולי סבתא גם שם, מספרת על חנוכה בימים ההם, אמא בטח מחלקת עכשיו את הלביבות שלה, המסורתיות, נוטפות השמן הטרי.
ותמיד, תמיד כשהוא חושב על אמא, העיניים שלו מבריקות.

הוא מוצא את עצמו בוכה את הנשמה שלו שקצת נאבדת בעולם הגדול, לא מוצאת לה מנוח. בוכה את הבדידות, המרירות, הכעסים והעלבונות. בוכה את כל השנים ההן שהדמעות עמדו לו בגרון ויצרו גוש גדול, חנוק וכואב. בוכה את הזכרונות, את הימים הקשים שפקדו אותו לעיתים כל כך קרובות.

הוא משתנק, אף פעם לא בכה כך. אף פעם לא הרשה לעצמו להתפרק באמת.
אבל עכשיו, עכשיו הבכי מטהר אותו, שוטף את כל השחור, הרע והחושך, מצליל את הראש ואת הדיוק של הלב ומאיר אותו.

דובי שוטף את הפנים וממתין כמה דקות שעור פניו האדום - ילבין במקצת, הוא לא רוצה שהמשפחה שלו תראה שבכה. אחר כך לובש את המעיל, פותח את הדלת וקופץ לאחור בצעקת בהלה.

תוך כדי צעקתו, נשמעת צעקת הבהלה של אמא שעומדת בפתח, ידה האחת בעמדת נקישה וידה השניה אוחזת במגש עם לביבות ריחניות.

דואט הצעקות נשמע לדובי כמו המנגינה הכי עריבה ששמע מעודו.

מיוחד!
מרגש ולבבי כלביבה כלבבי.

הייתי כבר בעבר בכמה קהילות כתיבה, ו - בלי לזלזל חלילה! - זו פעם ראשונה שאני באמת מוצא את עצמי זנב לאריות...
(בלי קשר לכותב השנון @ראש לשועלים שמסתובב כאן)

ויישר כוח על 620 מילה...

• הוסף לסימניות
תודה!
אני רואה שאני לא היחידה שסופרת כאן מילים...
במקרה הזה, הסיפור שלי עמד בהתחלה על כ- 250 מילה ומבחינתי, לאן שהוא הגיע עכשיו, צלחתי את האתגר… (מבלי לוותר על ההצלחה הנוספת כמובן ;) )
תודה למארגנים!

• הוסף לסימניות
חברי הקהילה המשתתפים האתגר,
הקפידו מאוד על מגבלת 900 המילה.
קטע שיחרוג ביותר מ50 מילה, לא יעבור לשלב הגמר. חבל.

• הוסף לסימניות
@יואב ברק
מביך, אבל לא הבנתי את הפאנץ', ותהיתי האם הוא מחזיק שם משקפי מציאות מדומה...
התסבר את אוזנינו?

• הוסף לסימניות
יואב ברק ידידנו, הרעיונות שלך מעולים ויצירתיים!
אבל כאוס - בלגן - מהומה... צריך לתאר תוך ירידה לפרטים ולא בתיאור כללי.
הי, למה לא תייגתני?
כן אני מודע לזה, אבל קיבלתי כמה תגובות, מבני אדם\חייזרים\רובוטים איזה גילויי חיבה לסגנון, אז ניסיתי.

• הוסף לסימניות
@יואב ברק
מביך, אבל לא הבנתי את הפאנץ', ותהיתי האם הוא מחזיק שם משקפי מציאות מדומה...
התסבר את אוזנינו?
ניסיתי משהו, אבל זה לא כל כך הלך, לא נורא!
ולא, הוא לא מחזיק משפי מצ"מ. הוא פשוט עוד 'סופר' שקודח רעיונות, יוצר דברים ומעיף אותם, סתם ככה, כי בא לו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

קבלו רצף עובדות מעניין:

אם אתם קוראים את מה שכתוב פה, אתם כנראה חברים בקהילת הכתיבה.

אם אתם יכולים להגיב למה שכתוב פה, אתם בטוח בקהילת הכתיבה.

אם אתם בקהילת הכתיבה, כנראה אתם יודעים שזו כבר פעם שנייה שאני נדפק עם אתגר לפני החגים. (אבל זה לא קשור, אז אל תקראו את השורה הזאת... אה, כבר קראתם? לא משנה, תשכחו ממנה ותעברו פשוט לקרוא את ההמשך...)

אם אתם בקהילת הכתיבה, כנראה שפרסמתם כאן קטע כלשהו. כל קטע - שיר, סיפור קצר או אולי אפילו סיפור בהמשכים. (ובמקרה ושפר מזלכם, יכול להיות שגם הצלחתם לא רק להתחיל אחד כזה, אלא גם לסיים אותו...)

וזה מה שהוביל אותי לאתגר הבא:

כתבו קטע קצר הממשיך סיפור / שיר שכתבתם כאן בעבר (סיקוול בלע"ז), או מספר מה קרה לפניו (פריקוול בלע"ז). אפשר שהקטע יספר מה קרה לגיבורים 20 שנה אחרי, 20 שנה לפני, יומיים אחרי, דקה וחצי לפני, או כל פריקוול / סיקוול שעולה על דעתכם. (בשיר פשוט אפשר לכתוב קטע שממשיך את השיר או נותן אליו הקדמה.)

אפשר גם לשלב בין השניים, ולכתוב קטע שתחילתו היא פריקוול וסופו הוא סיקוול והאמצע הוא הסיפור המדובר, אך לא תינתן תוספת ניקוד משמעותית לעושה כן. (אבל אולי כן איזו תוספת קטנטנה...)

אה, ובגלל שעכשיו אנחנו מתקרבים לחג הדיקטים-והקישוטים-הנופלים הססגוני, המשך הסיפור צריך להיות קשור בצורה כלשהי, ישירה או עקיפה, לחג הסוכות / למוצריו.

שימו לב! אם יועלה קטע מסיפור בהמשכים שעדיין מפורסם כאן הוא יפסל מידית, בנוגע לסיפור שכבר הסתיים, הרשות נתונה להוסיף קטע ככל העולה בעיניי רוחכם.

שימו לב 2! חובה לקשר לקטע המקורי בתחילת הסיפור. קטע שייעדר ממנו המקור ייפסל גם הוא במידיית.

אורך האתגר הוא ממינימום של 20 מילה ועד למקסימום של 1500.

האתגר ייסגר במוצ"ש פרשת נח, ג' חשוון התשפ"ו, בשעת חצות ליל בדיוק!

בברכת חג שמח לכולם! (רק במטותא מכם, אל תשכחו לשאוב מים בששון ממעייני הישועה. (מקסימום אפשר לבקש מהגש"ש שעובד שם, הוא יעשה את זה בשבילכם בחינם.))

לריכולים, פלפולים, מלמולים ושאר פירות מקולקלים.

שכוייח ל @Ruti Kepler על ההשראה לאתגר (עם הסיפור שהתפרסם במוסף של 'משפחה'), למיה קינן שכתבה פריקוול לאיסתרק באחד ממוספי סוכות הישנים ובזכותה התווסף שאר הרעיון, ולעוד רבים וטובים מהסופרים שעשו ועושים זאת, ובכך תרמו גם הם במקצת לפיתוח האתגר.
ברוכים הבאים לאתגר נובמבר ספרותי השלישי, בקהילת הכתיבה בפרוג.

על האתגר:
האתגר נולד בהשראת 'אתגר האינקטובר' הבינלאומי המתארח כמיטב המסורת בקהילת המאיירים,
כאן בפרוג.
האתגר יימשך במשך כחודש ימים. לא יהיו בו מנצחים והוא אינו נושא פרסים, ומטרתו היא אחת - לעודד כתיבה.

אחת השיטות המוצלחות והטובות ביותר בעולם להפוך לכותב מיומן ומקצועי, היא פשוט לכתוב.
גם כשקשה, כשאין חשק, כשההשראה לא מגיעה וכשנראה לנו שאנחנו הכותבים הכי איומים בעולם, אנחנו לא נתייאש ונמשיך לכתוב.
אתגר זה בא לעזור במתן נושאים ורעיונות לכתיבת כל קטע בכל נושא וסוגה, כל יום.

בנוסף, זוהי השנה השלישית בה אנו מקיימים את האתגר המיוחד הזה, (כבר "חזקה") כן, זה מרגש ומדהים. אתם מוזמנים להתרשם מאתגר השנה הראשונה והשנייה.

פרטי האתגר:
כתבו קטע אינטואיטיבי או ספרותי, עד 300 מילה, על הנושא היומי. לכל יום מימי האתגר יהיה נושא יומי משלו (רשימת הנושאים והימים כאן למטה).
כל קטע יתקבל בברכה, העיקר לכתוב.
מיותר לציין שאין כוונה להתחייב לכתוב כל יום סיפור, אך הרשות נתונה למעוניין.
*האתגר מתקיים כ'אתגר בונוס' במקביל לאתגרים הדו-שבועיים

כללים:
קטעי הכתיבה יועלו כאן באשכול הזה.
כל פטפטת, ביקורת, מחמאות, שאלות ודיונים - לנספח.

על מנת למנוע בלבול, בכל לילה בשעה 00:00 נגמר הנושא של אתמול ועוברים לנושא של מחר, לפיכך, מי שלא הספיק להעלות את הסיפור עם הנושא של אתמול, מוזמן להעלותו לנספח.

מומלץ לציין את הנושא היומי בראש הסיפור (אפשר עם סימן 'האשטג' - #) בכתיבת שם הנושא או מספר היום (לדוג': 1# - שפם).

רשימת הנושאים בעברית (כל נושא מייצג יום מימי החודש הלועזי)
1. שפם.
2. שזירה.
3. כתר.
4. עכור.
5. צבי.
6. תמימות.
7. כוכב ים.
8. פזיז.
9. כבד.
10.לסחוף.
11. עקיצה.
12. חברים.
13. משקה.
14. ארגז.
15. מרופט.
16. לפשל.
17. מקושט.
18. עסקה.
19. קפוא\ארקטי.
20. יריבים.
21. פיצוץ.
22. כפתור.
23. גחלילית.
24. סוער רועש.
25. תופת.
26. מסבך\מבלבל.
27. בצל.
28. שלד.
29. שיעור.
30. ריק\פנוי.
31. פרס\ציון לשבח.

בהצלחה לכולם!
"עכשיו משחקים במשחק השקט!", הכריז המבוגר התורן שהשגיח עליכם, אי אז כשהייתם ילדים(?), כאשר הדציבלים שהקמתם איימו על שלמות עור התוף.

גם הדמויות באתגר הזה, משחקות במשחק השקט.

אחרי שב
אתגר האחרון דיברנו פעמיים, אנחנו מאזנים עכשיו עם אתגר שתקני במיוחד.

כתבו קטע שאין בו דיאלוג בין הדמויות. יש מעשים, יש הבעות פנים, יש רגשות וזיכרונות, אבל אף מילה לא נאמרת בקול.

לקטע כזה יש סגוליות מיוחדת להיות משעמם, רדוד, על גבול המרדים, אך כאן בדיוק נעוץ האתגר-
אין דיבורים, ועדיין יש עלילה, רקע ושיא, מבנה של סיפור. לא רק תיאור סטטי של מצב או של דמות. תהליכים מתרחשים, קצוות נפתחים ונקשרים, מתח ורגש מתערבבים, עד הסוף- הטוב?- לבחירתכם, רק תזכרו שמי שמדבר- יוצא מהמשחק!

השתיקה תתמשך על פני 800 מילים מקסימום.

המשחק מתחיל עכשיו, יום רביעי, ט' באייר תשפ"ה, ויסתיים בע"ה ביום רביעי, אור לכ"ד אייר בשעה 22:00.

גילוי נאות: הרעיון לאתגר נולד בתוכי עוד לפני האתגר הקודם, אך מתוך מגוון הרעיונות שלפתי דווקא אותו בגלל ההקשר המנוגד לדיאלוג הכפול שכתבנו ממש עכשיו.

אז בלי מילה נוספת- מת-חי-לים!
ומי שבכל זאת רוצה לדבר- מוזמן לנספח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה