** נספח לאתגר הכתיבה הגדול **

• הוסף לסימניות
תענוג, פשוט תענוג. כל הכבוד.
אם כי מענין לגלות שהרבה כותבים סוברים שאור\חושך זה בעצם מילה מכובסת ל- שמח\עצוב, פחד\ביטחון וכדו' ובאמת שזה קצת מוזר! אמנם האסצואציה הראשונה שמתחברת עם חושך זה בדידות, ועצב, אבל יש עוד הרבה זוויות אחרות, מכוסה\מגולה חם\קר קיום\העדר,
תעברו שוב על הסיפורים, שימו לב כמה דחפו את מוטיב השמח\עצוב, מדהים!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא אוהב את הסלנג הזה. יש לי מזדהים?
(סליחה על התגובה המוזרה)
אני מתכוון אליו ולחבריו "איך שעה" "איך פעם" ו"אני שאלה" שלא כל כך ברור ההקשר הלשוני שלהם. יש בהם משהו עילג ומרגיז. מישהו מסכים?
(זה התחיל בשפה המדוברת, שמצולקת כבר בלאו הכי מחרולים וקמשונים שהשתרבבו בלי לדפוק קודם באיזו דלת, אבל זה תופס תאוצה אל תוך המילה הכתובה, וזה כבר סיפור אחר. אגב, ייתכן שמוישה גוטמן הוא שצריך להכות על פשע, כי הוא הכניס את זה בתמימות גדולה רצופת כוונות טובות אל ציטוטים של מושבניקים מהיער, מה שהתברר כדלת האחורית אל קדמת הבמה הלשונית)

• הוסף לסימניות
וואלה?
נמק, ספר, הוכח. אני באמת סקרן. ממש ממש.
אני מעמיד את הטור הזה מול טורים אחרים שלך, ומרגיש שמיותר להסביר. בכל אופן אני לא יודע איך. בהחלט יתכן שגם שיפור המבנה [שאולי יש לזקפו למריבות שלנו על אורך הפסקאות] השפיע על הרושם הכללי.
(סליחה על התגובה המוזרה)
אני מתכוון אליו ולחבריו "איך שעה" "איך פעם" ו"אני שאלה" שלא כל כך ברור ההקשר הלשוני שלהם. יש בהם משהו עילג ומרגיז. מישהו מסכים?
(זה התחיל בשפה המדוברת, שמצולקת כבר בלאו הכי מחרולים וקמשונים שהשתרבבו בלי לדפוק קודם באיזו דלת, אבל זה תופס תאוצה אל תוך המילה הכתובה, וזה כבר סיפור אחר. אגב, ייתכן שמוישה גוטמן הוא שצריך להכות על פשע, כי הוא הכניס את זה בתמימות גדולה רצופת כוונות טובות אל ציטוטים של מושבניקים מהיער, מה שהתברר כדלת האחורית אל קדמת הבמה הלשונית)
אני למשל לא אוהב קלישאות בסגנון 'להכות על פשע' או 'דלת האחורית אל קדמת...' וכדומה. גם זה עניין של טעם. לדעתי זה הגיע מה-that's why שבאנגלית, אבל אני לא סגור על זה. בכל אופן זה סלנג שמושרש חזק בעברית, ומגוחך לייחסו לגוטמן, אגדי ככל שיהיה.
מלבד זאת, לדעתי, במינוח 'זה למה' ישנו עומק מסוים שאולי רק אנשים שלא מבקשים תמיד את ההפי-אנד יכולים לרדת לעמקו ובאמת להתחבר אליו.

• הוסף לסימניות
ניסיתי משהו, אבל זה לא כל כך הלך, לא נורא!
ולא, הוא לא מחזיק משפי מצ"מ. הוא פשוט עוד 'סופר' שקודח רעיונות, יוצר דברים ומעיף אותם, סתם ככה, כי בא לו.
אומנם היה צריך בשביל זה קריאה שניה אבל היה מובן לחלוטין..
סגנון כתיבה מעניין מאוד

• הוסף לסימניות
אני רק שאלה: לאן נעלמה שעת הנעילה של האתגר?

• הוסף לסימניות
מתי האתגר אמור להינעל?
מוצאי שבת האחרון או הקרוב?

• הוסף לסימניות
האתגר ננעל.
תודות לכל המשתתפים. פותח אשכול נוסף ובו הנחיות להצבעה.

• הוסף לסימניות
בגלל מגבלה טכנית לעשות סקר שבו יש את כל המשתתפים, אצור פתרון מחדש מחר בצהריים.
תודה על סבלנותכם.

• הוסף לסימניות
יישר כוח גדול על כל הטרחה וההשקעה, בכמות ובאיכות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
(סליחה על התגובה המוזרה)
אני למשל לא אוהב קלישאות בסגנון 'להכות על פשע' או 'דלת האחורית אל קדמת...' וכדומה. גם זה עניין של טעם. לדעתי זה הגיע מה-that's why שבאנגלית, אבל אני לא סגור על זה. בכל אופן זה סלנג שמושרש חזק בעברית, ומגוחך לייחסו לגוטמן, אגדי ככל שיהיה.
מלבד זאת, לדעתי, במינוח 'זה למה' ישנו עומק מסוים שאולי רק אנשים שלא מבקשים תמיד את ההפי-אנד יכולים לרדת לעמקו ובאמת להתחבר אליו.
סתם עדכון אישי. את הסלנג 'זה למה', מצאתי היום בספר של דויד גרוסמן משנת 1994 ["בשביל להתנקם באבא שתפס אותך. זה למה!"]. למען האמת, קצת הפתיע אותי שזה כל כך ותיק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

קבלו רצף עובדות מעניין:

אם אתם קוראים את מה שכתוב פה, אתם כנראה חברים בקהילת הכתיבה.

אם אתם יכולים להגיב למה שכתוב פה, אתם בטוח בקהילת הכתיבה.

אם אתם בקהילת הכתיבה, כנראה אתם יודעים שזו כבר פעם שנייה שאני נדפק עם אתגר לפני החגים. (אבל זה לא קשור, אז אל תקראו את השורה הזאת... אה, כבר קראתם? לא משנה, תשכחו ממנה ותעברו פשוט לקרוא את ההמשך...)

אם אתם בקהילת הכתיבה, כנראה שפרסמתם כאן קטע כלשהו. כל קטע - שיר, סיפור קצר או אולי אפילו סיפור בהמשכים. (ובמקרה ושפר מזלכם, יכול להיות שגם הצלחתם לא רק להתחיל אחד כזה, אלא גם לסיים אותו...)

וזה מה שהוביל אותי לאתגר הבא:

כתבו קטע קצר הממשיך סיפור / שיר שכתבתם כאן בעבר (סיקוול בלע"ז), או מספר מה קרה לפניו (פריקוול בלע"ז). אפשר שהקטע יספר מה קרה לגיבורים 20 שנה אחרי, 20 שנה לפני, יומיים אחרי, דקה וחצי לפני, או כל פריקוול / סיקוול שעולה על דעתכם. (בשיר פשוט אפשר לכתוב קטע שממשיך את השיר או נותן אליו הקדמה.)

אפשר גם לשלב בין השניים, ולכתוב קטע שתחילתו היא פריקוול וסופו הוא סיקוול והאמצע הוא הסיפור המדובר, אך לא תינתן תוספת ניקוד משמעותית לעושה כן. (אבל אולי כן איזו תוספת קטנטנה...)

אה, ובגלל שעכשיו אנחנו מתקרבים לחג הדיקטים-והקישוטים-הנופלים הססגוני, המשך הסיפור צריך להיות קשור בצורה כלשהי, ישירה או עקיפה, לחג הסוכות / למוצריו.

שימו לב! אם יועלה קטע מסיפור בהמשכים שעדיין מפורסם כאן הוא יפסל מידית, בנוגע לסיפור שכבר הסתיים, הרשות נתונה להוסיף קטע ככל העולה בעיניי רוחכם.

שימו לב 2! חובה לקשר לקטע המקורי בתחילת הסיפור. קטע שייעדר ממנו המקור ייפסל גם הוא במידיית.

אורך האתגר הוא ממינימום של 20 מילה ועד למקסימום של 1500.

האתגר ייסגר במוצ"ש פרשת נח, ג' חשוון התשפ"ו, בשעת חצות ליל בדיוק!

בברכת חג שמח לכולם! (רק במטותא מכם, אל תשכחו לשאוב מים בששון ממעייני הישועה. (מקסימום אפשר לבקש מהגש"ש שעובד שם, הוא יעשה את זה בשבילכם בחינם.))

לריכולים, פלפולים, מלמולים ושאר פירות מקולקלים.

שכוייח ל @Ruti Kepler על ההשראה לאתגר (עם הסיפור שהתפרסם במוסף של 'משפחה'), למיה קינן שכתבה פריקוול לאיסתרק באחד ממוספי סוכות הישנים ובזכותה התווסף שאר הרעיון, ולעוד רבים וטובים מהסופרים שעשו ועושים זאת, ובכך תרמו גם הם במקצת לפיתוח האתגר.
ברוכים הבאים לאתגר נובמבר ספרותי השלישי, בקהילת הכתיבה בפרוג.

על האתגר:
האתגר נולד בהשראת 'אתגר האינקטובר' הבינלאומי המתארח כמיטב המסורת בקהילת המאיירים,
כאן בפרוג.
האתגר יימשך במשך כחודש ימים. לא יהיו בו מנצחים והוא אינו נושא פרסים, ומטרתו היא אחת - לעודד כתיבה.

אחת השיטות המוצלחות והטובות ביותר בעולם להפוך לכותב מיומן ומקצועי, היא פשוט לכתוב.
גם כשקשה, כשאין חשק, כשההשראה לא מגיעה וכשנראה לנו שאנחנו הכותבים הכי איומים בעולם, אנחנו לא נתייאש ונמשיך לכתוב.
אתגר זה בא לעזור במתן נושאים ורעיונות לכתיבת כל קטע בכל נושא וסוגה, כל יום.

בנוסף, זוהי השנה השלישית בה אנו מקיימים את האתגר המיוחד הזה, (כבר "חזקה") כן, זה מרגש ומדהים. אתם מוזמנים להתרשם מאתגר השנה הראשונה והשנייה.

פרטי האתגר:
כתבו קטע אינטואיטיבי או ספרותי, עד 300 מילה, על הנושא היומי. לכל יום מימי האתגר יהיה נושא יומי משלו (רשימת הנושאים והימים כאן למטה).
כל קטע יתקבל בברכה, העיקר לכתוב.
מיותר לציין שאין כוונה להתחייב לכתוב כל יום סיפור, אך הרשות נתונה למעוניין.
*האתגר מתקיים כ'אתגר בונוס' במקביל לאתגרים הדו-שבועיים

כללים:
קטעי הכתיבה יועלו כאן באשכול הזה.
כל פטפטת, ביקורת, מחמאות, שאלות ודיונים - לנספח.

על מנת למנוע בלבול, בכל לילה בשעה 00:00 נגמר הנושא של אתמול ועוברים לנושא של מחר, לפיכך, מי שלא הספיק להעלות את הסיפור עם הנושא של אתמול, מוזמן להעלותו לנספח.

מומלץ לציין את הנושא היומי בראש הסיפור (אפשר עם סימן 'האשטג' - #) בכתיבת שם הנושא או מספר היום (לדוג': 1# - שפם).

רשימת הנושאים בעברית (כל נושא מייצג יום מימי החודש הלועזי)
1. שפם.
2. שזירה.
3. כתר.
4. עכור.
5. צבי.
6. תמימות.
7. כוכב ים.
8. פזיז.
9. כבד.
10.לסחוף.
11. עקיצה.
12. חברים.
13. משקה.
14. ארגז.
15. מרופט.
16. לפשל.
17. מקושט.
18. עסקה.
19. קפוא\ארקטי.
20. יריבים.
21. פיצוץ.
22. כפתור.
23. גחלילית.
24. סוער רועש.
25. תופת.
26. מסבך\מבלבל.
27. בצל.
28. שלד.
29. שיעור.
30. ריק\פנוי.
31. פרס\ציון לשבח.

בהצלחה לכולם!
"עכשיו משחקים במשחק השקט!", הכריז המבוגר התורן שהשגיח עליכם, אי אז כשהייתם ילדים(?), כאשר הדציבלים שהקמתם איימו על שלמות עור התוף.

גם הדמויות באתגר הזה, משחקות במשחק השקט.

אחרי שב
אתגר האחרון דיברנו פעמיים, אנחנו מאזנים עכשיו עם אתגר שתקני במיוחד.

כתבו קטע שאין בו דיאלוג בין הדמויות. יש מעשים, יש הבעות פנים, יש רגשות וזיכרונות, אבל אף מילה לא נאמרת בקול.

לקטע כזה יש סגוליות מיוחדת להיות משעמם, רדוד, על גבול המרדים, אך כאן בדיוק נעוץ האתגר-
אין דיבורים, ועדיין יש עלילה, רקע ושיא, מבנה של סיפור. לא רק תיאור סטטי של מצב או של דמות. תהליכים מתרחשים, קצוות נפתחים ונקשרים, מתח ורגש מתערבבים, עד הסוף- הטוב?- לבחירתכם, רק תזכרו שמי שמדבר- יוצא מהמשחק!

השתיקה תתמשך על פני 800 מילים מקסימום.

המשחק מתחיל עכשיו, יום רביעי, ט' באייר תשפ"ה, ויסתיים בע"ה ביום רביעי, אור לכ"ד אייר בשעה 22:00.

גילוי נאות: הרעיון לאתגר נולד בתוכי עוד לפני האתגר הקודם, אך מתוך מגוון הרעיונות שלפתי דווקא אותו בגלל ההקשר המנוגד לדיאלוג הכפול שכתבנו ממש עכשיו.

אז בלי מילה נוספת- מת-חי-לים!
ומי שבכל זאת רוצה לדבר- מוזמן לנספח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה