נספח לאתגר ה(דו-)שבועי- שלום שחור לבן***

• הוסף לסימניות
חלק מחוקי האתגר הם לא להגיב באשכול האתגר עצמו, אלא בנספח.
תגובתי ל- הודעה הזו
"לא מתאים", כי ? מבחינת התמונה רואים רק כפות ידיים, ומבחינת המסר, הנגיעה, מדובר בחתן וכלה, חלק מההלכות שנעשות גם מול ילדים ורבנים זה ההליכה יד ביד, זה מותר וחובה, למה שתהיה בעיה לשתף את זה בפורום כשמודגש בהודעה שמדובר בחתן וכלה ???
לפעמים אובר הרגישות המיותרת של אורחי ופולשי הפורום מיותרת ומופרכת ...

• הוסף לסימניות
דוד היקר!
בבית שלי אני אוכל בכשרות שאני סומך עליה.
כשאני אזמין אורחים אליי הביתה, אביא להם אוכל בכשרות מקובלת על כולם!

ב"פרוג" אנחנו צריכים "להגיש" דבר שיהיה מקובל על כל המגזרים ועלינו לכבד אותם!
נ.ב. אני כותב זאת ממה שהסביר לי המנהל הכללי של פרוג על הסרת תמונה "כשרה" שאני העלתי...

• הוסף לסימניות
רותי ה,
פרשנות מקסימה ויחודית למילים: שלום שחור לבן.

• הוסף לסימניות
מישהו יכול לכוון אותי איך אני שומרת תמונה בתצוגה הגיונית?

• הוסף לסימניות
לאה* -התכוונת להגיע בשלום?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1306933:
לאה* -התכוונת להגיע בשלום?!

"חכמים בגמרא עסקו בשאלה וקבעו (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף סד עמוד א): "אמר רבי אבין הלוי: הנפטר מחברו אל יאמר לו לך בשלום, אלא לך לשלום. שהרי יתרו שאמר לו למשה (שמות ד') לך לשלום - עלה והצליח, דוד שאמר לו לאבשלום (שמואל ב' ט"ו) לך בשלום - הלך ונתלה".
(הרב אוריאל טויטו, אתר ישיבה )
מכאן גם: סע לשלום, תגיע לשלום וכו'...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1306949:
"חכמים בגמרא עסקו בשאלה וקבעו (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף סד עמוד א): "אמר רבי אבין הלוי: הנפטר מחברו אל יאמר לו לך בשלום, אלא לך לשלום. שהרי יתרו שאמר לו למשה (שמות ד') לך לשלום - עלה והצליח, דוד שאמר לו לאבשלום (שמואל ב' ט"ו) לך בשלום - הלך ונתלה".
(הרב אוריאל טויטו, אתר ישיבה )
מכאן גם: סע לשלום, תגיע לשלום וכו'...:)

מעניין
החכמת אותי

• הוסף לסימניות
ועוד - מתוך תפילת הדרך: "יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלֹקינוּ וֵאלֹקי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁתּוֹלִיכֵנוּ לְשָׁלוֹם וְתַצְעִידֵנוּ לְשָׁלוֹם וְתַדְרִיכֵנוּ לְשָׁלוֹם, (וְתִסְמְכֵנוּ לְשָׁלוֹם), וְתַגִּיעֵנוּ לִמְחוֹז חֶפְצֵנוּ לְחַיִּים וּלְשִׂמְחָה וּלְשָׁלוֹם. (אם דעתו לחזור מיד אומר וְתַחְזִירֵנוּ לְשָׁלוֹם)"...:)

• הוסף לסימניות
השקעה,
תמונה חזקה, אהבתי!!!!!!!!

גם הכותרת שלך מוסיפה לענין...

• הוסף לסימניות
השקעה

תמונה פשוט נפלאה
יצירה של ממש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י AYALA.K;1308273:
השקעה

תמונה פשוט נפלאה
יצירה של ממש!

נראה לי רק בצפת אפשרי ליצור כזו תמונה.

אהבתי. חזק!!

• הוסף לסימניות
תודה אני ממש שמחה שהתחברתם
ישר כשיונה יונה העלתה את האתגר עלתה לי אסוציאציה של כיפות שונות ושוני מגזרי והכל, אחר כך חיפשתי איזה דרך לנתב את כל האכזבה מהבשורות הנוראות לתוך איזשהו מקום של תקווה ונזכרתי שמה שהיה בעצם מיוחד בכל הסיפור הזה זה אחדות גדולה... מקווה שזה באמת יהיה לנחמה קצת

• הוסף לסימניות
אני גם דמיינתי שניסית ליצור את האות ש' מהתנוחות ידיים של הילדים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1308383:
אני גם דמיינתי שניסית ליצור את האות ש' מהתנוחות ידיים של הילדים...

האמת לא כיוונתי לזה אבל אם זה מה שראית זה מעניין...
אני רק אמרתי להם לתת חיבוק גדול, ולצורך הצילום שניים מהילדים היו צריכים לשים כיפה שונה מהנהוג בבית והתחילו לשאול מה זה ועל מה זה, אז אמרתי להם שאנחנו רוצים להראות בתמונה שאנחנו אוהבים את כל עם ישראל עם כל סוגי הכיפות אז הם אהבו את העניין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה