נספח לאתגר נספח לאתגר 355 • דמויות ילדים בעולם החרדי

• הוסף לסימניות
אז אתה כן מנותק מהעולם הזה (לא שזה רע) כי אם הסיבה שאתה מכיר רק חצי מהדמויות וגם אותם בטעות מאתגרים כגון אלה , זה נקרא לדעתי די מנותק מהעולם .

בכל אופן הדמויות האלה הם בסך הכל מותג כלשהו של חברה (כגון דיסני פיקסאר ) שמגלגלת תעשייה שלמה עם זה משחקים ביגוד - וכן גם סרטים של ילדים

הסיבה שאתה מזדעזע היא כיון שאתה ישר מקשר את זה לדברים שבעיני החברה החרדית הם פסולים (סרטים)
אבל הרבה אנשים לא מסתכלים על זה ככה (ואפילו לא מקשרים את זה לאיזה משהו "פסול") אלא הם רואים דמות מצוירת כלשהי שהם קנו בחנות ליד הבית והיא נראית חמודה הם קנו את זה ככדור או כחוברת צביעה וכדומה ,

ואמנם זה מותג מוכר אבל לאו דווקא מהסיבות שאתה מזדעזע מהם (אלא עם כן אתה נכנס לעניין של מותגים שזה כבר משהו שונה ולא קשור לחינוך של הילדים בקטע שאתה הזכרת ) .
אז לא, אני ממש לא מנותק אלא אני שומר על עצמי כמה שאני יכול בדברים כאלו, ואני לא היחיד, וזה לא קשור למה הדמויות האלו משמשות.
זאת בדיוק הבעיה כמו שכתבת: "אלא הם רואים דמות מצוירת כלשהי שהם קנו בחנות ליד הבית והיא נראית חמודה הם קנו את זה ככדור או כחוברת צביעה וכדומה"
אני חונכתי שלא משנה כמה הדמות חמודה אם זה דמות של חברה כלשהי של גויים אני מתרחק מזה, וככה זה אמור להיות, אם אתם רוצים לחנך בדרך אחרת זה בסדר, אבל לא מתאים להכניס את זה לאתר חרדי. אבל שוב עד לוויכוח הזה הייתי בטוח שרובכם מבינים את הבעייתיות שבדבר, מסתבר שטעיתי.
(מצטער אבל במה בדיוק אנחנו חרדים אם אין לנו גבולות של 'לא כל דבר חמוד שאנחנו רואים אנחנו קונים לילדים'? דווקא בגיל הזה של ילדים צריך ללמד אותם להכיר רק דברים טהורים ולא כל מיני דמויות מצוירות שנוצרו על ידי גויים)
תענו מה שאתם רוצים, אני כבר יוצא מהוויכוח הזה (כשאני יודע בברור שמה שאני אומר זה נכון) מקווה לא לחזור לאתגרים יותר.

• הוסף לסימניות
אז לא, אני ממש לא מנותק אלא אני שומר על עצמי כמה שאני יכול בדברים כאלו, ואני לא היחיד, וזה לא קשור למה הדמויות האלו משמשות.
זאת בדיוק הבעיה כמו שכתבת: "אלא הם רואים דמות מצוירת כלשהי שהם קנו בחנות ליד הבית והיא נראית חמודה הם קנו את זה ככדור או כחוברת צביעה וכדומה"
אני חונכתי שלא משנה כמה הדמות חמודה אם זה דמות של חברה כלשהי של גויים אני מתרחק מזה, וככה זה אמור להיות, אם אתם רוצים לחנך בדרך אחרת זה בסדר, אבל לא מתאים להכניס את זה לאתר חרדי. אבל שוב עד לוויכוח הזה הייתי בטוח שרובכם מבינים את הבעייתיות שבדבר, מסתבר שטעיתי.
(מצטער אבל במה בדיוק אנחנו חרדים אם אין לנו גבולות של 'לא כל דבר חמוד שאנחנו רואים אנחנו קונים לילדים'? דווקא בגיל הזה של ילדים צריך ללמד אותם להכיר רק דברים טהורים ולא כל מיני דמויות מצוירות שנוצרו על ידי גויים)
תענו מה שאתם רוצים, אני כבר יוצא מהוויכוח הזה (כשאני יודע בברור שמה שאני אומר זה נכון) מקווה לא לחזור לאתגרים יותר.
שוב זו דעתך , אולי אתה צודק, ואולי לא. אבל אל תצא בהכרזות שאתה הצודק בעניין אלא תאמר לפי דעתי .

• הוסף לסימניות
איזו הגזמה!!
באמת!
אם הזכרון שלי לא מטעה אותי
אתה ג"כ לא בדיוק טלית שכולה תכלת
כמובן רק בנושאים שמעניינים אותך
(רמז: הצגות אמריקאיות ביידיש)
ויכול להיות מאד שזו הייתה מעידה ח"פ
אבל אני בכל זאת זוכרת את זה...

לכל אחד יש את הדברים החזקים שהוא התחנך עליהם,
חוק בל יעבור,
ויש דברים אחרים שפחות שמו דגש עליהם.

ואם אתה היחיד שזה הפריע לו
כנראה שזה לא כזה מופרך...

• הוסף לסימניות
הדיון ההשקפתי נוגד את כללי האתר, מבקש להימנע מכך.

לעצם השאלה שנשאלה, מקבל בהערכה את מי שנמנע מלהנות/להשתמש/לראות/לצייר/להלביש/להכיר את הדמויות הגויות הנוראיות הנ"ל. רח"ל! אך מצד שני לא רואה שום פסול במי שלא חש בכך שמץ פסול, ועובדה היא שזה כ 90% מהציבור החרדי (99% מגולשי פרוג), אי לכך הדיווח נדחה, האתגר שריר וקיים, ואינו בא לקלקל אף אחד. יש לנו ב"ה מערכת אתגרים יומית ושבועית, כך שגם אם יש אתגר לא לרוחי מידי פעם (ויש כאלו), אפשר לעבור הלאה ולהמתין לאתגר הבא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה