- הוסף לסימניות
תודה!
מחמם את הלב תעקבו תעקבו ותפרגנו
זה עושה המון
אני גם מצטרף..
גם לי נותן המון, כשאני רואה כמה אנשים נהנים וזה חשוב להם.
אשקיע יותר גם בכללי - אפילו אם המשפחה פחות חייבת זאת בעז"ה.
תודה!
מחמם את הלב תעקבו תעקבו ותפרגנו
זה עושה המון
אני גם מצטרף..
לא כ"כ הבנתי את המשפט המודגש.. אם זה בלשון תימה או קביעת עובדה.מורי ורבי אמר לי לפני החתונה תזכור את כל מה שאמרו לך בהדרכה ותראה מה יהיה
בהתחלה אתה תתנהג לפי מה שאמרו לך אבל אז גם בלי שהיו אומרים לך את כל המלל הזה היית מתנהג ככה
בהמשך למרות מה שאמרו לך אתה תתנהג אחרת ואז יגיע שלב העבודה האמיתי שיתבסס על הנתונים הפשוטים מה זה גבר ומה זה אשה ובשביל זה לא צריך הדרכה
הבנתי. אבל לא בטוח בכלל שזה כ"כ פשוט, צאו וראו מה קורה היום אצל זוגות רבים וטובים.כוונת דבריו היתה שברגע שיעבור תקופת ההתלהבות ויתחילו לחיות רגיל אז מגיע ההתמודדויות הרצונות הנוגדים וכו'
ואז אדם שירצה לעבוד ולקדם שלום בית וזוגיות יוכל לעשות זאת ע"פ הנתונים הפשוטים מה זה גבר ומה זה אשה
כלומר גבר יודע בגדול במה אשה שונה ממנו והחיים גם מלמדים אותו ואם הוא רוצה להתקדם אז הוא מתאמץ לפעול לפי המושג אשה
ובשביל הדברים הפשוטים לא צריך הדרכה
וגם לטיפשים יקראו את הספר הכי קצר יכנס להם למח...
זה אין ספק מצטרף למה שכתבת לעיל, אבל ברור שעד זקנה ושיבה יש ללמוד/לעורר את נושא הזוגיותחד משמעית המצב על הפנים
אבל אם יבדקו את כולם 80 אחוז קיבלו הדרכה לפני החתונה ומה?
היום אם ילכו הם יבינו יותר אבל בתור בחור/ה מה הם מבינים?
חוץ מבחורים ובחורות עם ראש על הכתפיים. היום ילדים מתחתנים..לדעתי אם היו מדברים איתי על זה לפני החתונה אפילו סתם בגיל 20 לא היה יוצא מזה כלום אנחנו נופלים לשם למרות זה כי עד שאנחנו מתחתנים אנחנו לא באמת יודעים מה זה החיים...
גם הרבה דברים שמדברים בהדרכה עצמה על זוגיות וכד' לא באמת תופס אצל רוב העם בגלל שא"א להסביר לאדם באמת משהו שאין לו מושג מה זה.
ברור בשביל להגיע לדברים המינמלים של הרמב"ם צריך עבודה של שנים ואפילו המון פעמים יעוץ לא יזיקזה אין ספק מצטרף למה שכתבת לעיל, אבל ברור שעד זקנה ושיבה יש ללמוד/לעורר את נושא הזוגיות
חוץ מבחורים ובחורות עם ראש על הכתפיים. היום ילדים מתחתנים..
או אכין, אראה, כשזה בלשון יחיד ולא אני אראה וכו'אם החמאת על ההעצמה הזוגית אפשר להמשיך גם לגבי ההערה, שהוא יכול לכתוב, אנחנו נכין, אנחנו נראה וכו'
אני לא רוצה לדמיין מה קורה לקורא המדקדק שמתחרפן מכל הודעה שהוא קורא בפרוג...
קודם כל, כן.תכל'ס אני לא מאמין שיש משפחה שהיא מושלמת בהתנהלות ההלכתית שלה בלי שעברה ייעוץ הלכתי.
האם בגלל זה תשלח את כל המשפחות ל'ליווי הלכתי'?
תן לנו קישור למאמראני יענה על זה לא לפני שאני יאמר שכתבתי כאן מאמר מרתק מאוד לדעתי צריך לבדדוק אם הוא פורסם או לא
אבל א"כ לדעתי הוא יכול להוסיף המון נפח לנושא.
כן הארנונה ממש יקרארנונה 350 זה ממש יקר
לא מגיע להם הנחה על כזו הכנסה?
גם ביטוחים 100 בהערות רשמו דירה
אם זה רק דירה זה הרבה כסף
לאדם בריא וצעיר זה אמור לעלות 20 שקל כפול שני בני הזוג
או שזה כולל גם ביטוח של הרכב
השאלה טובה!אם אפשר לשאול
אם הם 4 במשפחה והממוצע הוא 170 ש''ח לנפש פר שבוע אז הם מתחת לאנדיקציה אפילו?
rhon.co.il
אם גיליתם ששילמתם עמלות עו"ש
אל תהססו לפנות לבנק לבקש פטור מעמלות.
תבקשו ותקבלו.
www.prog.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים