---- נספח לשיר-שור ----

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

נֶעֱלַם. נֶאֱלַם.
עוֹדֶנִּי מְחַכֶּה. אוּלַי אֶזְכֶּה.
אוֹתִי יִפְקוֹד. יַחְדָּיו נִרְקוֹד.

לֵיצָן קָטָן נֶחְמָד.
נֶעֱמָד.
רוֹקֵד עִם כָּל אֶחָד.
מְעַט.
עִם כָּל אֶחָד,
כִּמְעַט.

לֵיצָן קָטָן שֶׁלִּי.
אוּלַי.
אוּלַי שֶׁל אַחֵר.
*שלי,
תָּמִיד מְאַחֵר.

תִּרְקוֹד.
אִיתִּי?
תִּרְקוֹד,

בִּלְתִּי.

נספח.
כמובן שהנ"ל מוכר לכולם.
מדובר ב -
עיבוד אינטר-טקסטואלי לשיר הילדים.
מעין ניגוד חריף למשמעות העליזה במקור.

לֵצָן קָטָן נֶחְמָד
רוֹקֵד עִם כָּל אֶחָד.
לֵצָן קָטָן נֶחְמָד
רוֹקֵד עִם כָּל אֶחָד.
לֵצָן קָטָן שֶׁלִּי
אוּלַי תִּרְקֹד אִתִּי?
אוּלַי, אוּלַי, אוּלַי תִּרְקֹד אִתִּי?
אוּלַי, אוּלַי, אוּלַי תִּרְקֹד אִתִּי?

מילים ולחן:
שרה לוי-תנאי.
1930.

אשמח לביקורת.

1.
על התוכן. כלומר, על המשמעות.
אם אדייק בפשטות - מה שמעתם בשיר הזה?

2.
סגנון הכתיבה.
חריזה וניסוח קצר הם מאפיינים חזקים שלי.
תמיד יש מה לשפר, ותמיד אפשר להשתנות...

3.
דקדוק, היגוי, ניקוד וכו'.

4.
כל מה שלא רשמתי.

נסחף.

צירפתי איור מינימלי - לתצוגה החיצונית.
טיפה לאווירה.
מקווה שזה בסדר...
ציינו לי בפרטי או בספויילר בתגובה רלוונטית.

חדש כאן וכו'.
נא להפעיל פרוטוקול נחמדות 175(ב).

לא נכנס לתוספות הקלאסיות שלי -
לא מכיר עדין את גבולות האסור.
הזהירות תמיד משתל...
אופס נפלתי :sne:

בכל מקרה, תגיבו רק לעניין המקצועי נטו.
תודה.
שלום לכולם :)

הדבר ידוע שיש כאן, בקהילה הפורחת הזו, משוררים ומשוררות שהם אלופים בכל קנה מידה. אלופים הכוונה במלוא משמעות המילה, תרתי משמע. באמת רמה מטורפת של אמנות השירה, ההשחזה, הקליעה, החיתוך, הדימוי, ההגשה, והכל.

אממה, יש מה שמפריע לי בכל החגיגה. חלקם לכל הפחות, ובלי לנקוב בשמות ניקיהם, עסוקים תמיד, אבל תמיד, או כמעט תמיד, אך ורק אך ורק, בשירה העוסקת בכאב. ברע. ברוע. ברוע שחור משחור.

אז נכון שבעולם השירה יש מקום עננקקקק לכל זה, כי איפה ומה יכיל את הכאב הזה, אם לא העולם העמוק הזה. אבל בכל זאת, כקוראים נאמנים, שכל כך הרבה כואבים את הכאב, סופגים את החיצים, ופעם אחר פעם פותחים את הכפתורים לחלוץ את הלב לשיר נוסף שיפלח אותו כאילו היה תפוח, זכותנו לטעום את האיכות הבלתי שגרתית הזו גם בפן חיובי. שירה יכולה גם לבטא שמחה, וגם סתם רגשות של יומיום כאלה ואחרים. לא רק עצב, כאב, בגידה, וריסוק טראגיים כל כך.

אני מבקש וקורא מעל במה נכבדת זו, מהמשוררים הרואים את עצמם שייכים להנ"ל, לפרגן לנו כאן באשכול הזה - שיר שמח. אבל היי! איכותי לא פחות מהמדממים ביותר שלכם!!

אשמח כמובן גם לתגובות כאן באשכול על עצם טענותיי.

חושב שלפחות באחד המקרים כאן, מדובר באמת בעט שנושא על גבו מטען אדיר של כאב. ואני, ובטוח שגם אחרים, שמח להטות שכם ולשאת מעט שבמעט מהכאב, בקריאת הקטעים הפוצעים. אבל גם חושב שלנסות לשיר שמח זה בעצמו יכול להפציע תחת לפצוע...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה