מלחמת התקומה נספח מיוחד - מלחמת ישראל-איראן - קראו היטב את הכללים

האם ארה''ב תצטרף לתקיפות באיראן בשבוע הקרוב

• כן

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אז עדיף להיות בטווח הפגיעה מחוץ למרחב מוגן?
לא מבין את היתרון בלהיות פצוע (לפחות..) בקומה 1-14 מאשר להיות לכוד בריא ושלם בממ"ד
קודם כל, לא בטוח שבממדים האנשים ובריאים ושלמים, זה נראה בהמשך, ונקוה שזמן החילוץ לא ישפיע

כך או כך, אין בכלל שאלה, ברור שצריך להכנס למקום מוגן, ההגנה הנצרכת היא לא רק כשיש פגיעה ישירה, אלא גם פגיעות יותר קלות של ירוטים או פגיעות של רסיסים, שזה רוב הפגיעות, ובזה אין שום חילוק שהמקומות המוגנים מצילים חיים בס"ד

• הוסף לסימניות
האיראנים מאיימים "לנקום" בישראל.
גם כשהיינו בשקט הם רצו להשמיד אותנו.
אז מה עכשיו? ינסו להשמיד אותנו פעמיים?

• הוסף לסימניות
שואלת ברצינות-
מה עדיף ממד או מקלט
שמעתי אחד מפיקוד העורף שמסרב להבדיל ביניהם, שניהם בדרגה הראשונה.
בתכל'ס כמעט תמיד זה לא עובד ביחד, כי בבניינים מאז 92' שבנו ממדים - לא בנו מקלטים.

זה מבחינת ההוראות הרשמיות, ברמה הפרקטית נראה ברור שמקלט יותר בטוח. רק שהוא יותר רחוק. אבל כשמדובר על שיגור מאיראן ויש התרעה הרבה זמן מראש - נראה שמקלט עדיף.

• הוסף לסימניות
בכיר בפנטגון: "לא קיימת כל כוונה מצד צבא ארצות הברית, לא כעת ולא בעתיד הנראה לעין, לבצע תקיפות באיראן או לקחת חלק בפעולות צבאיות התקפיות של צה"ל באזור."
נחכה להצהרה של טראמפ שאמורה להיות בקרוב, כי הדיווחים היום היו שונים ממה שרשמת

• הוסף לסימניות
מה היו הדיווחים היום?
שארה"ב לקראת להכריז על כניסה פעילה ללחימה
יש את המתקן הגרעיני בפורדו, שהוא עמוק ומוגן ברמה שאין שום אפשרות להגיע אליו אווירית, והיו דיבורים שארה"ב תשתתף ותדאג למתקן הזה, ע"י כוחות רגליים ויחד עם כל המוצבים והכוחות שיש לה באיזור.

• הוסף לסימניות
בכיר בפנטגון: "לא קיימת כל כוונה מצד צבא ארצות הברית, לא כעת ולא בעתיד הנראה לעין, לבצע תקיפות באיראן או לקחת חלק בפעולות צבאיות התקפיות של צה"ל באזור."

סתם ברמה הטכנית, בארה"ב זה לא הפרטצ' שיש בארץ, ולכן כוונתו של הפנטגון ושל צבא ארצות הברית ממש לא רלוונטית לעניין, הם יכולים לכוון מה שהם רוצים.
חשובה החלטתו של המפקד העליון, מר D.J. TRUMP. זהו.

• הוסף לסימניות
שארה"ב לקראת להכריז על כניסה פעילה ללחימה
יש את המתקן הגרעיני בפורדו, שהוא עמוק ומוגן ברמה שאין שום אפשרות להגיע אליו אווירית, והיו דיבורים שארה"ב תשתתף ותדאג למתקן הזה, ע"י כוחות רגליים ויחד עם כל המוצבים והכוחות שיש לה באיזור.

🏗️ רקע בסיסי על פורדו​

• מתקן פורדו (Fordow Fuel Enrichment Plant) הוא מתקן העשרה תת-קרקעי, חבוי בתוך הר סמוך לקום, כ־100–160 ק"מ דרום‑מערב לטהרן.
  • הוקם בתוך מנהרת בסיס של משמרות המהפכה, שממוקם כ־80 מ' מתחת לפני הקרקע, בשכבות בטון עבות .
  • מתוכנן להכיל שני מתחמי העשרה עם עד 3,000 צנטריפוגות מסוג IR‑1 (ולעתיד גם IR‑6)
  • היה חלק מההסכמי הגרעין (JCPOA), לשם העברת תפקידיו ככל מרכז מחקר – אך מאז 2019 חזר לפעילות העשרה, כולל רמות העשרה של עד 60–8.

⚠️ חשיבות צבאית ופוליטית​

• פורדו הוא המתקן הבטוח ביותר של איראן – חבוי, מחופה בהר, קושי בפגיעה בו באמצעות תקיפה קונבנציונלית .
  • במקרה שתותקף, הוא יוכל להזניק את איראן לפריצת הגרעין, והיעדר נזק אקוטי מעידה על המשך פעילותו הפוטנציאלית . ג.פ.ט.

• הוסף לסימניות
סתם ברמה הטכנית, בארה"ב זה לא הפרטצ' שיש בארץ, ולכן כוונתו של הפנטגון ושל צבא ארצות הברית ממש לא רלוונטית לעניין, הם יכולים לכוון מה שהם רוצים.
חשובה החלטתו של המפקד העליון, מר D.J. TRUMP. זהו.
ערוצים זרים כותבים כי לחיילי ארה״ב הוגשו לובסטרים וסטייקים. לדעתם, ארוחה יוקרתית כזו מוגשת לחיילים שעומדים להיכנס ללחימה. נו, שוין.(כרמל ניוז)

• הוסף לסימניות
מה אמורים לעשות בבניין שאין בו ממ"ד או מקלט נורמלי? הזייה שחצי מדינה נמצאת בבנינים ללא מיגון נורמלי רק בגלל שנבנו לפני 40 שנה
אני נמצאת בחדר הכי פנימי בבית, יש בו קיר אחד טון וחלון לחדר מדרגות, זה מה יש.

• הוסף לסימניות
אין לי ספק בחשיבות העצומה של ממ"ד או מקומות מוגנים, ביחס לפגיעות שונות של טילים וכתבמי"ם, ישירות ובלתי ישירות.
אני מנסה להבין האם יש משמעות לממ"ד במקרה שבבניין עצמו יש פגיעה ישירה של טיל בליסטי עם מאות ק"ג חומר נפץ.
אני לא יודע לגבי פגיעה ישירה בחדר הממ"ד עצמו, אבל אם בבניין - חדר הממ"ד עצמו ישאר מוגן. כמו שרואים בתמונות מבת ים.
הזייה שחצי מדינה נמצאת בבנינים ללא מיגון נורמלי רק בגלל שנבנו לפני יותר מ40 שנה
מה היית מצפה?
שיהרסו את כל הבניינים העתיקים ויבנו חדשים? זו המציאות.
בכל מקרה, ממה שאני זוכר במצב כזה אמורים ללכת לחדר המדרגותת.
ובמצב הנוכחי - ששולחים התראה שאמור להיות אזעקה הרבה זמן מראש, אני מניח שרוב המקומות אפשר להספיק להגיע למקלט ציבורי.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע לגבי פגיעה ישירה בחדר הממ"ד עצמו, אבל אם בבניין - חדר הממ"ד עצמו ישאר מוגן. כמו שרואים בתמונות מבת ים.
מה היית מצפה?
שיהרסו את כל הבניינים העתיקים ויבנו חדשים? זו המציאות.
בכל מקרה, ממה שאני זוכר במצב כזה אמורים ללכת לחדר המדרגותת.
ובמצב הנוכחי - ששולחים התראה שאמור להיות אזעקה הרבה זמן מראש, אני מניח שרוב המקומות אפשר להספיק להגיע למקלט ציבורי.
בהרבה בנינים ישנים גם חדר המדרגות לא מוגן בכלל.
ובחלקם גם המקלטים - נבנו עם חלונות למעלה.
אנשים חושבים שמרחב מוגן זה מקום שיחסית לדירה הוא מוגן, אבל בסוף הוא צריך להיות מוגן ברמה כלשהי ומעלה.

• הוסף לסימניות
בהרבה בנינים ישנים גם חדר המדרגות לא מוגן בכלל.
זה שהוא לא מבוטן, זה נכון. אבל הוא יותר פנימי מהדירות ולכן יותר בטוח מהם.
אנשים חושבים שמרחב מוגן זה מקום שיחסית לדירה הוא מוגן, אבל בסוף הוא צריך להיות מוגן ברמה כלשהי ומעלה.
נכון ולא נכון; ברור שבמצב הכי טוב המרחב המוגן שלך הוא ממוגן.
אבל כשאין ברירה, נכנסים למקום הכי מוגן שיש.

• הוסף לסימניות
זה שהוא לא מבוטן, זה נכון. אבל הוא יותר פנימי מהדירות ולכן יותר בטוח מהם.
נכון ולא נכון; ברור שבמצב הכי טוב המרחב המוגן שלך הוא ממוגן.
אבל כשאין ברירה, נכנסים למקום הכי מוגן שיש.
יש הרבה בנינים שחדר המדרגות הוא לא ממש פנימי.
או חיצוני ממש, או עם מדרגות לכיוון פירים לא קטנים.
מה שאני באה לומר זה שמי שגר בכאלה בנינים יכול להיות שכדאי לשקול לנסוע לכמה ימים לדירה עם מרחב מוגן אמיתי, בגלל עוצמת הפגיעות האפשריות.

• הוסף לסימניות
מה אמורים לעשות בבניין שאין בו ממ"ד או מקלט נורמלי? הזייה שחצי מדינה נמצאת בבנינים ללא מיגון נורמלי רק בגלל שנבנו לפני יותר מ40 שנה
צריך לומר תודה לסדאם חוסיין ושות' שדאגו להכניס ממדים לכל הבנינים החדשים
זה הרבה יותר טוב ממדינות העולם שאין להם כמעט מקלטים, כולל ציבוריים, עיין ערך אוקראינה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה