מלחמת התקומה נספח מיוחד - מלחמת ישראל-איראן - קראו היטב את הכללים

האם ארה''ב תצטרף לתקיפות באיראן בשבוע הקרוב

• כן

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
לחיסול המתקן בפורדו אפשר להנחית צנחנים. אבל אין דרך כנראה (בכ"א לעת עתה) לחלץ אותם לאחר מכן. מסוקים חשופים ופגיעים הרבה יותר מאש נ"מ ודומיו.
תיאורתית מסוקים יכולים גם להצניח באזור לוחמים וגם לחלץ לאח"מ
אבל אין שום דרך הגיונית להביא לשם מסוקים

כל המלחמה הזו נעשתה בשביל הגרעין האיראני.
יש מקום, או ליכולת למישהו לדווח, על מצב הגרעין פעם ביום?
שואלים כולם על פורדו, האם כל השאר חוסל לגמרי? מה המצב?

תגובה שקיבלתי ברשת חברתית: אני חושב שאתה ישראלי, תפחד מהטורקים, אבל למרבה הצער, איראן לא מספיק טובה נגדך. אבל מה שאמרתי, תפחד מהטורקים, לא ירחק היום, כשיגיע הזמן, בדם המוסלמי ששפכת, נטבע.

קיבלתי מחבר

לא, רק אם אושר ע"י העירייה,
אם לא יכול לקרוס חלילה.
כך שמעתי בימים האחרונים, לא זוכרת ממי (כנראה פיקוד העורף)
איך בודקים את זה? להתקשר לפיקוד העורף או לעירייה?

זו פצצה שונה שנקראת GBU57/MOP
ונישאת רק ע"י מפציץ B2 או B52 שאין מחוץ לארה"ב

• MOAB : מיועדת לפיצוץ אווירי רחב מעל פני השטח, עם דגש על גל הדף.
  • MOP : מיועדת לחדירה עמוקה של בונקרים מבוטנים מתחת לאדמה.
את הGBU-72 אפשר להטיל מF-15 (ראיתי שיש שטוענים שלא יכול להמריא עם מיכל דלק מלא + הפצצה)
ויש שטוענים שיש אותה לישראל.

מה הסיכוי ששילוב של MOAB עם GBU-72 יעשה את העבודה בלי GBU-57?

לטורקים יש תוכנית גרעין?

כל המלחמה הזו נעשתה בשביל הגרעין האיראני.
יש מקום, או ליכולת למישהו לדווח, על מצב הגרעין פעם ביום?
שואלים כולם על פורדו, האם כל השאר חוסל לגמרי? מה המצב?
אני חושב שפשוט אף אחד לא ממש יודע...
כלים ימיים. כנראה שגם זה קשה.
למיטב ידיעתי אין לישראל נושאות מסוקים

לטורקים יש תוכנית גרעין?
לא, אבל הם מפתחים תכנית טילים ויש להם כטב"מים טובים מאד, הכלל הוא שאין וואקום, ברגע שאירן תקרוס טורקיה ומצרים יהפכו לכוח דומיננטי במזה"ת, אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים

גורם איראני רשמי אמר: נשגר קבוצת טילים בכל שעה עד עלות השחר. לא נישן ולא ניתן לאויבנו לישון.
עם כל אי הנעימות של לרדת לעלות לרדת לעלות, יתכן שזה יותר יעיל כי על מטחים קטנים קל יותר להשתלט.

תגובה שקיבלתי ברשת חברתית: אני חושב שאתה ישראלי, תפחד מהטורקים, אבל למרבה הצער, איראן לא מספיק טובה נגדך. אבל מה שאמרתי, תפחד מהטורקים, לא ירחק היום, כשיגיע הזמן, בדם המוסלמי ששפכת, נטבע.

קיבלתי מחבר
לא, אבל הם מפתחים תכנית טילים ויש להם כטב"מים טובים מאד, הכלל הוא שאין וואקום, ברגע שאירן תקרוס טורקיה ומצרים יהפכו לכוח דומיננטי במזה"ת, אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים
זה מאוד נכון,
ובמובן מסוים אנחנו עושים להם היום את העבודה, ומנקים את השטח מהכח הדומיננטי שבלט בשנים האחרונות במזרח התיכון,
ביום בו נאלץ להתמודד ולטורקיה זה יהיה הרבה יותר מסובך מאשר איראן

כנראה שהסקר מיותר. לפי הדיווחים בשרשור העדכונים - טראמפ הולך להצטרף.

את הGBU-72 אפשר להטיל מF-15 (ראיתי שיש שטוענים שלא יכול להמריא עם מיכל דלק מלא + הפצצה)
ויש שטוענים שיש אותה לישראל.

מה הסיכוי ששילוב של MOAB עם GBU-72 יעשה את העבודה בלי GBU-57?
נראה לי דיון קצת דקדקני מידי בהתחשב בידע המוגבל של כולנו..

בכ"מ למיעוט הבנתי הMOAB לא יכול להועיל כאן כיון שחדירה זה לא הייעוד שלו בכלל.

אם האמריקאים לא יתערבו והאופציה של להנחית לוחמים לא קיימת,
האופציה הנראית לעין זה לקלף עוד ועוד שכבות באמצעות פצצות כמו GBU-72,

אגב אין נתונים פומביים על יכולת החדירה שלו, מעבר לכך שזו עוצמתית יותר מה-GBU-28, שחודרת 4.6 מטר בטון מזוין.

בפיצוח הבונקר של נסראללה נעשה שימוש ב10 פצצות כאלו

לא יודע אם טראמפ מצטרף למלחמה ואז כבר כל הסיפור לא רלוונטי...
אבל לגבי הדיון על מפצחות הבונקרים - אכן דרוש לך דווקא מפציץ כי הפצצה צריכה להיות מוטלת בעוצמה רבה.

מציע לכם לחשוב על עוד כיוון שאני די בטוח שבישראל חשבו עליו...

לפי דיווחים זרים יש לישראל את טיל יריחו 3 שלפי הנתונים שהתפרסמו עליו הוא בעל כושר נשיאה יוצא דופן ובעל טווח יוצא דופן,
אני מעתיק מויקיפדיה
כל הפרסומים הזרים, כולל ב"ג'יינס אינפורמיישן גרופ", המפרסמים פרטים על הטיל הזה, מוסרים פחות או יותר את המידע שלהלן: טיל תלת-שלבי המונע בדלק מוצק ובעל כושר נשיאת ראשי קרב במשקל של 2,500 עד 3,800 ק"ג. הטיל מסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני אחד במשקל של 3,800 ק"ג או 5–7 ראשי חץ גרעיניים קטנים יותר הניתנים לשיגור למטרות נפרדות. משקל הטיל בעת השיגור 40 טונות, אורכו 22.5 מטרים וקוטרו 3.5 מטרים לפי הערכות המומחים, מדובר בטיל הדומה ביכולותיו לטיל "שביט" המשמש את ישראל לשיגור לוויינים. על-פי הערכות מומחי טילים בעולם, הטווח של הטיל נע בין 8,800 ק"מ עד ל-15,500 ק"מ,"

לפי הפרסומים הטיל הוכנס לשימוש כבר ב 2008, ומאז ישראל עבדה על הדור הבא של הטילים - תחשבו כמה זמן, ומה יכול להיות.

על פניו - ואני ממש לא מבין, ניתן לשדרג טיל כזה לראש חודר - ובהתחשב בכובד*מרחק - העוצמה של החדירה שלו יכולה להיות עצומה. הדיוק אומנם הוא קצת פחות מפצצות מדויקות - אבל אני מניח שגם לזה יכלו למצוא פתרון. ומכיון שהמרחק הוא "רק" 2,000 ק"מ אפשר להעמיס ראש קרב גדול יותר. תחשבו על כמה טילים כאלו מותאמים למטרה הספציצית, שמשוגרים בזה אחר זה.

אני מניח שבמהלך כל השנים שמתכוננים לאיום האיראני בידיעה שלא בטוח שארה"ב תהיה לצידנו ושאין לנו יכולת פיצוח בונקרים.
המערכת הישראלית חשבה היטב על תוכנית גיבוי...
ומכיוון שהבסיס הנ"ל קיים, אני מניח שהתוכנית הזו קיימת למקרה שלא תהיה ברירה, רק ישראל לא רוצה להוציא אותה החוצה, כמו שכל המידע על תוכניות הטילים של ישראל מוסתר.

מעניין מה תחשבו על מוחי הקודח..

לכל מי שניסה להבין מה קרה פה. ולמה ההתראות הפנימיות והאזעקות הגיעו בהפרש כזה קצר.

מדובר בטילי שיוט ששוגרו לפה ולא בטילים בליסטיים.
המערכות זיהו את הטיל בהפרש של 2 דק הגעה.
לא מוזר שטילי שיוט שמגיעים אחרי שעתיים מזוהים מאוחר יותר מטילים שמגיעים תוך 10-12 דקות?

לא מוזר שטילי שיוט שמגיעים אחרי שעתיים מזוהים מאוחר יותר מטילים שמגיעים תוך 10-12 דקות?
לא בהכרח,
טילים בליסטיים כשמם עושים מסלול בליסטי ובגובה לא קשה לזהות טיל עולה,
טיל שיוט משייט נמוך, כמו מטוס קרב,
והוא הרבה יותר מהיר ופחות בולט מכטב"ם,
כך שזה הגיוני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה