אבישי גרינצייג:
סיפור נהדר:
האלגוריתם המוזר של X הקפיץ לי את הציוץ הזה של ערוץ Nexta, ערוץ בלארוסי אנטי פוטין-לוקשנקו.
הוא מצטט את הפורטל האמירתי The National, שמדווח על כך שמשמרות המהפכה הוציאו להורג את איסמעיל קאאני על שיתוף פעולה עם ישראל.
בום

וכאן האירוע מתחיל להסתבך >>>
נכנסתי לאתר האמירתי The National.
אין כותרת שאומרת שהוא הוצא להורג, אבל הטענה הזו מופיעה בתוך הטקסט באחת הכתבות, מה-4.3 (שנערכה מחדש לפני כשעה

)
המקור לכך הוא
“חשבון X אחד״
וכאן החלטתי להשתמש בכלי מחקר מתקדמים, כדי לפענח את החידה הזו
>>>
העתקתי את הטקסט המצוטט לשורת החיפוש כאן בX, ומצאתי שחשבון הודי אחד פרסם אותו לפני כ-4 ימים, יום לאחר המתקפה הישראלית-אמריקנית. הציוץ זכה למיליוני חשיפות.
ובכן, המקור של Nexta הוא The National והמקור שלו הוא סתם חשבון הודי שמעיד על עצמו בביו שהוא לפעמים סתם סאטירי.
>>>
אותו Baba גם פרסם שישראל חיסלה את נעים קאסם, ועוד כל מיני פרסומים סנסציוניים שמתבססים על כלום. וזיכה את עצמו במיליוני חשיפות.
>>>
אבל האירוע נעשה עוד יותר יפה.
אתמול Baba מפרסם ״דיווח״ שקאאני הוצא להורג.
הדיווח הוא של Baba עצמו.
לפני 42 דקות Baba מצטט את The National שמצטט מקורות שמאשרים את הפרסום.
המקורות זה Baba עצמו!
זה מעגל שוטה של הנפצות.
>>>
לסיכום:
תמיד תסתמכו על מקורות מהימנים, ותתאמצו לחפש את דיווח המקור. הרבה פעמים בכל כלי התקשורת בישראל מפרסמים: ״דיווח:…״
זה חסר משמעות. הדיווח הזה יכול להיות של עיתונאי מהימן, ויכול להיות גם של Baba היקר. מה זה נותן לי?
בלי שמציינים מי המקור, פשוט תתעלמו. זה חסר כל ערך.
סוף
נ.ב: אני מעריך שהמקורות להמצאה של Baba הם הבדיחות בטוויטר-ישראל על כך שאיסמעיל קאאני הוא סוכן מוסד בשם ישמעאל כהן וכיוצא בזה. בדיחות שהחלו עוד בזמן המלחמה מול חיזבאללה, ושוב ביוני 2025 בסבב הקודם מול איראן, וחזרו שוב בסבב הנוכחי.