נעילת תקיה

• הוסף לסימניות
אחר חיפושים נרחבים אני מעלה את השאילה כנסיון אחרון ונואש.
האם אין אפשרות של נעילת תקיה ע"י סיסמא מובנית בוינדוס (7) בצורה פשוטה וחלקה, כמו נעילה של מסמך וורד ע"י סיסמא?
(השאילה שלי בדגש על מובנית בצורה פשוטה כמו בוורד למשל, סתם חשימות ותוכנות חסימה ידוע לי ג"כ, אבל התוכנות מסורבלות והחסימות הפיקטיביות האחרות גם לא יעילות במרבית המקרים אם עושים הצג קבצי מערכת וכו' וכו' כידוע)
נא תשובה בדחיפות תודה מראש

• הוסף לסימניות
האפשרות החלקה והמובנה זה נעילה ברמת משתמש:
קליק ימני על התיקיה>מאפיינים>כללי>מתקדם לסמן בוי "אבטח תוכן כדי לאבטח נתונים".
אבל צריך גם:
1. להגדיר סיסמא למשתמש בWindows.
2. ליצור משתמש נוסף לשאר משתמשי המחשב הנכבדים.
3. ללחוץ על מקש הWin+L (נועלים), בכל פעם שזזים מהמחשב.

נעילה זו תקפה כל עוד התיקייה במחשב. העתקה שלה החוצה, מבטלת את ההצפנה.
לכן לפעמים צריך נעילה אחרת ויש שתי אפשרויות: ברמת כונן (BitLocker, או TrueCrypt), או ברמת קובץ: קובץ דחוס שיכול להכיל תיקיות, והוא מוצפן בסיסמה.

דברים אחרים גם אם הם נחמדים הם בד"כ לא טובים מהרבה בחינות.

• הוסף לסימניות
תודה

תודה על ההסבר המפורט.
אבל זה הבעיה, אני לא יכול חסימה ברמת משתמש כי חייבים לשבת על המנהל.
גם שאר הפתרונות לא אקטואליים.
אני חוזר בתחינה על השאילה, רבש"ע, אין תוכנה או תוסף ששמים סיסמא על תקיה כמו במסמך וורד והתיקיה נשארת במקומה רק בפתיחה היא דורשת סיסמא וננעלת חזרה ביציאה כמו מסמך וורד, לא אכפת לי לשלם כסף על זה מישהו יכול למצוא לי בבקשה משהו

• הוסף לסימניות
א. לא נראה לי קיים.
ב. אם הכוונה שצריכים חשבון ברמת מנהל ולאו דוקא אותו אחד, אז אפשר לעשות עוד חשבון מנהל.
ג. פיתרון הצפנת כונן עדיין באה בחשבון (לא מוכרחים להקצות באמת כונן שלם).

• הוסף לסימניות
תודה רבה

הצפנה ברמת כונן זה אומר שהגישה לכונן דורשת סיסמא וכנ"ל לכל תקיה שבכונן זה?
אשמח ליתר פירוט, והכוונה איך אני עושה את זה.
תודה מראש אין מילים

• הוסף לסימניות
יש פתרונות נהדרים ע''י תוכנות חיצוניות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סיפי;1091169:
הצפנה ברמת כונן זה אומר שהגישה לכונן דורשת סיסמא וכנ"ל לכל תקיה שבכונן זה?
אשמח ליתר פירוט, והכוונה איך אני עושה את זה.
תודה מראש אין מילים

הצפנה ברמת כונן זה אומר שפותחים ע"י סיסמה בתוכנה ייעודית קובץ/כונן מוצפנים,
הקובץ/כונן הזה הופך להיות כונן במחשב שלי כמו דיסק מקומי רגיל.
בתוכו יש קבצים ותיקיות מה שרוצים.
אין נעילה אוטומטית כשסוגרים את התוכנה/תיקיה, אבל כן כשיוצאים מהמשתמש, וכמובן אם נועלים בחזרה ע"י התוכנה.

אם יש לכם כונן שלם פנוי למשימה + Win7 Ultimate תוכלו להשתמש ב'ביט לוקר' שמובנה במערכת ההפעלה ובעברית.
אם לא, יש את התוכנה TrueCryptשהיא מובילה בתחום. לשם יצירת הכונן/קובץ דמוי כונן פעם ראשונה, יש צורך בטיפונת ידע/עזרה אם לא יודעים אנגלית.

• הוסף לסימניות
תחפש את התוכנה Folder Lock היא המקצועית ובעלת האופציות הכי מגוונות שראיתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה