עזרה נעים לבקש קבלה מגננת פרטית?

• הוסף לסימניות
למה להיכנס לחשדות..
זה ממש מביך, מעולם לא שמעתי שמבקשים קבלה מגננת או מטפלת או פאנית או מאפרת או כל עסק קטן בבית, גם אם הוא בלבן...
אז הנה פעם ראשונה :)
אחרי פעם אחת שיש מחלוקת בין ההורים לגננת אם הסכום החודשי שולם או לא
ומדובר כידוע על סכום של כמה מאות שקלים
שאנחנו - במקרה ההוא - זכרנו ששילמו
אבל היא - במחברת שלה - לא ראתה שזה שולם
כבר אין יותר שאלות....
ברור לכל הצדדים שעדיף לתת צטאלע קטן שבו כתוב 'התקבל תשלום על חודש אייר'
ולא להכנס לשאלות הלכתיות שבועיים וחצי אחר כך.
זה לא חשדות ולא שום דבר מעליב, זה עניין טכני פשוט.
כי כולנו בני אדם וכולנו מתבלבלים לפעמים
ואף אחד לא רוצה להיות זה שמשלם פעמיים וגם לא זה שמקבל כסף פעמיים(!)
ואגב,
אם נותנים לבן/הבת/הבעל חשוב עוד יותר לקבל אישור תשלום עם הסכום המלא רשום שם שחור על גבי וורוד, כחול או לבן.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני שואלת-
אבל אם את לא סומכת עליה ב100 אחוז,איך את משאירה אצלה ילד?

אם את בטוחה שהיא אשה אמינה וישרה,אזי למה לך הקבלה?
אם היא לא נחשבת בעיניך ככזאת-האם את יכולה להיות בטוחה שהיא מטפלת בילדך בצורה הטובה ביותר?
ואם אני סומכת עליה במאה אחוז, אבל יכול להיות שהיא - בעומס של אחרי צהרים של ראש חודש - תניח את הכסף שלי על המקרר שלה, ותשכח שעשתה את זה?
היא לא תניח על המקרר את התינוקת, אין מה לדאוג.
כולנו בני אדם. וכולנו מתבלבלים לפעמים וטועים בפעמים אחרות
ואין דבר יותר טבעי מקבלת אישור תשלום.
ואם לא נעים - אפשר לומר לגננת: 'את בטח רושמת את הכל מסודר איפושהו, אז לא איכפת לי לחכות רגע עד שתביאי את המחברת ותרשמי את זה שם. או שאם אין לך זמן, תביאי לי אישור שקיבלת את הכסף'.
זה הכל .

• הוסף לסימניות
הזכרתם לי סיפור מצחיק והזוי,

מתקשר אלי יומאחד בן אדם ואומר לי שירד לו בבנק צ'ק על סכום מסוים
והוא לא זוכר שהוא נתן כזה סכום
והוא לא מכיר אותי
הוא ראה שחתום על הצ'ק רותי המניק
חיפש את השם שלי ומצא את הטלפון שלי והתקשר

שאלתי אותו אולי קנה משהו אצלי?
אולי צילם?

לא זכר כלום.

הקטע שגם לי לא היה רשום שקיבלתי כזה צ'ק וגם לא הופיע לי בחשבון
אמרתי לו שאצלי אין זכר לכזה סכום שקיבלתי
קיצור הוא כבר ממש רצה לבטל את הצ'ק...

לפני זה אמרתי לו תשלח את הצילום צק אני רוצה לראות
ראיתי ואמרתי לו שבטוח לא חתימה שלי מאחורה.

שניה לפני שהוא מנתק אמרתי לו
איפה אתה גר?
אמר לי כך וכך...

קיצור אני אומרת לו,
יש לך אולי בנות בבית ספר?
אמר כן,
יופי, גיסתי בשם זהה לשלי מורה בבית הספר. (והיא בכלל גרה בעיר אחרת)

תוך שניה הוא קלט!!

הסיפור שהוא שילם תשלום על ספרי לימוד
וגיסתי ריכזה את הנושא והכל הופקד בחשבון מיוחד על שמה.

והבן אדם פשוט לא הכיר את השם.......

קיצור ממש השתעשענו מזה.
וקורה באמת שאנשים לא זוכרים על מה נתנו צ'קים.

• הוסף לסימניות
ודאי לבקש אישור.
מגננת, מבעל מלאכה וכו'.
הכי לגטימי שבעולם.
זה אמור להיות הנורמה. אין קשר ל'לא מאמינה, לא סומכת' וכדו'.
ככל שזו תהיה הנורמה - כן ייטב, כי אז ודאי לא ייפגעו.

• הוסף לסימניות
ואם אני סומכת עליה במאה אחוז, אבל יכול להיות שהיא - בעומס של אחרי צהרים של ראש חודש - תניח את הכסף שלי על המקרר שלה, ותשכח שעשתה את זה?
היא לא תניח על המקרר את התינוקת, אין מה לדאוג.
כולנו בני אדם. וכולנו מתבלבלים לפעמים וטועים בפעמים אחרות
ואין דבר יותר טבעי מקבלת אישור תשלום.
ואם לא נעים - אפשר לומר לגננת: 'את בטח רושמת את הכל מסודר איפושהו, אז לא איכפת לי לחכות רגע עד שתביאי את המחברת ותרשמי את זה שם. או שאם אין לך זמן, תביאי לי אישור שקיבלת את הכסף'.
זה הכל .

יש הגיון בדברייך.
אני עדיין חושבת שמטפלת צריכה להיות אחראית במאה אחוז.
אז נכון,אולי היא לא תניח את התינוקת על המקרר.אבל אולי היא תשכח באיזה שעה היא אכלה ומתי צריך לתת לה ארוחה הבאה?

התינוק שלי היה תקופה אצל מטפלת זמנית.והרבה פעמים היא לא זכרה בדיוק מתי הוא ישן וכמה בדיוק הוא אכל.
אישית,זה ממש הרגיז אותי.
היה לי חשוב לדעת בדיוק את השעות כדי לדעת איך להמשיך הלאה את סדר היום שלו.
אז אם היא מודעת לכך שהיא טיפוס שלא זוכר דברים,הייתי מצפה ממנה שתרשום במהלך היום מתי התינוק אכל/ישן וכו.
ממילא היא תרשום גם מתי קיבלה כסף וממי.
הבעיה אם היא לא מודעת לכך.
ואז צריך לוודא שחוץ מזה שהיא תזכור שקיבלה כסף,היא צריכה לזכור גם פרטים חשובים על הילד.

• הוסף לסימניות
יש הגיון בדברייך.
אז נכון,אולי היא לא תניח את התינוקת על המקרר.אבל אולי היא תשכח באיזה שעה היא אכלה ומתי צריך לתת לה ארוחה הבאה?

התינוק שלי היה תקופה אצל מטפלת זמנית.והרבה פעמים היא לא זכרה בדיוק מתי הוא ישן וכמה בדיוק הוא אכל.
אישית,זה ממש הרגיז אותי.
היה לי חשוב לדעת בדיוק את השעות כדי לדעת איך להמשיך הלאה את סדר היום שלו.
אז אם היא מודעת לכך שהיא טיפוס שלא זוכר דברים,הייתי מצפה ממנה שתרשום במהלך היום מתי התינוק אכל/ישן וכו.
ממילא היא תרשום גם מתי קיבלה כסף וממי.
הבעיה אם היא לא מודעת לכך.
ואז צריך לוודא שחוץ מזה שהיא תזכור שקיבלה כסף,היא צריכה לזכור גם פרטים חשובים על הילד.

אין מאה אחוז. תשכחי מזה. למה את מאה אחוז? אני מאה אחוז? קורה לי שאני רוצה לקרא לילד אחד וקוראת לו בשמו של אחיו, קורה לי שאני נגשת למקרר ושוכחת מה רציתי, קורה לי שאני שוכחת לשלוח את התיקיה לגן וקורה לי שאני לא זוכרת לשלם חוב למישהו. ואני עדיין מגדלת חמישה ילדים באופן נפלא (לפחות בעיני)
קוראים לזה סדרי עדיפויות. מה שחשוב לנו אנחנו זוכרים ומה שפחות אנחנו עלולים לשכח. מאד כדאי לך להיות קצת יותר סלחנית כלפי שכחות. ואגב אם המטפלת שוכחת מתי הילד אכל אז יש לך אתגר לראות אם את מזהה את הצרכים של הילד שלך או שרק קוראת שעון, זה ממש נחמד וממלא ספוק, כדאי לך לנסות.

כנותנת שרות כשאנשים מבקשים ממני לכתוב שקבלתי את הכסף אני מקבלת לגמרי בהבנה ובשמחה. זו התנהלות תקינה ובריאה לכל הצדדים.

• הוסף לסימניות
גם לחבר של בעלי קרה סיפור כזה, וממש לא היה לו מאיפה לשלם לה שוב, והיה להם ממש לא נעים... לכן היום- אני משלמת למטפלת בצ'קים, (למוטב בלבד) חוסך ומונע אי נעימויות כאלו.

• הוסף לסימניות
אין מאה אחוז. תשכחי מזה. למה את מאה אחוז? אני מאה אחוז? קורה לי שאני רוצה לקרא לילד אחד וקוראת לו בשמו של אחיו, קורה לי שאני נגשת למקרר ושוכחת מה רציתי, קורה לי שאני שוכחת לשלוח את התיקיה לגן וקורה לי שאני לא זוכרת לשלם חוב למישהו. ואני עדיין מגדלת חמישה ילדים באופן נפלא (לפחות בעיני)
קוראים לזה סדרי עדיפויות. מה שחשוב לנו אנחנו זוכרים ומה שפחות אנחנו עלולים לשכח. מאד כדאי לך להיות קצת יותר סלחנית כלפי שכחות. ואגב אם המטפלת שוכחת מתי הילד אכל אז יש לך אתגר לראות אם את מזהה את הצרכים של הילד שלך או שרק קוראת שעון, זה ממש נחמד וממלא ספוק, כדאי לך לנסות.

כנותנת שרות כשאנשים מבקשים ממני לכתוב שקבלתי את הכסף אני מקבלת לגמרי בהבנה ובשמחה. זו התנהלות תקינה ובריאה לכל הצדדים.

תודה.
לוקחת לתשומת ליבי.

• הוסף לסימניות
הייתי מטפלת ומאוד אחראית,אין קשר בין לזכור מתי הילד ישן ואכל לבין לזכור לרשום שעות,ההורים ידעו שהם רושמים את השעות וממש סמכתי עליהם,אני תמיד דחיתי ולא כתבתי מסודר,ומאז שהחלטתי לבקש מההורים ירד לי עול.

• הוסף לסימניות
אז הנה פעם ראשונה :)
אחרי פעם אחת שיש מחלוקת בין ההורים לגננת אם הסכום החודשי שולם או לא
ומדובר כידוע על סכום של כמה מאות שקלים
שאנחנו - במקרה ההוא - זכרנו ששילמו
אבל היא - במחברת שלה - לא ראתה שזה שולם
כבר אין יותר שאלות....
ברור לכל הצדדים שעדיף לתת צטאלע קטן שבו כתוב 'התקבל תשלום על חודש אייר'
ולא להכנס לשאלות הלכתיות שבועיים וחצי אחר כך.
זה לא חשדות ולא שום דבר מעליב, זה עניין טכני פשוט.
כי כולנו בני אדם וכולנו מתבלבלים לפעמים
ואף אחד לא רוצה להיות זה שמשלם פעמיים וגם לא זה שמקבל כסף פעמיים(!)
ואגב,
אם נותנים לבן/הבת/הבעל חשוב עוד יותר לקבל אישור תשלום עם הסכום המלא רשום שם שחור על גבי וורוד, כחול או לבן.
יש הבדל אם זה בית ספר או גן פרטי, ודבר שני אם זה מסוכם בצורה ספונטנית בתחילת שנה, זה עוד הגיוני, לבוא עכשיו בסוף השנה ולבקש, זו תחושה שחושדים בך..

• הוסף לסימניות
גם לחבר של בעלי קרה סיפור כזה, וממש לא היה לו מאיפה לשלם לה שוב, והיה להם ממש לא נעים... לכן היום- אני משלמת למטפלת בצ'קים, (למוטב בלבד) חוסך ומונע אי נעימויות כאלו.

הרבה יותר נעים למטפלת לתת פתקית ממו עם אישור שהיא קיבלה את הכסף מאשר לקבל צ'ק למוטב בלבד.
לא מאמינים לי?
תשאלו אותה!

ו
יש הבדל אם זה בית ספר או גן פרטי, ודבר שני אם זה מסוכם בצורה ספונטנית בתחילת שנה, זה עוד הגיוני, לבוא עכשיו בסוף השנה ולבקש, זו תחושה שחושדים בך..
חושדים במה??????????
אם היה מחלוקת - האם שלמו או לא - מובן לכולם שרוצים מכאן ואילך לעשות את זה יותר מסודר.
אם לא הייתה מחלוקת - ויש הערכה הדדית - למה שמישהו יעלה על דעתו שחושדים בו במשהו?
מקסימום אפשר להגיד: 'אני מנסה להיות יותר מסודרת עם התשלומים'
ושוב-
אני מדברת בסך הכל על פתקית קטנה וחביבה לא שום דבר יותר מכך.

• הוסף לסימניות
יש הגיון בדברייך.
....

חשבתי על ההודעה שלך בלילה
וחשבתי גם על זה שאם תצטרכי פעם עזרה לעלות לאוטובוס ותתלבטי מה לתת לאישה שלידך להחזיק, שקית ניילון שקופה עם 10,000 ש"ח בשטרות יפים, או את התינוק שלך - תתני לה את התינוק.
ולא בגלל שהוא פחות יקר לך.
אלא בגלל שבמקום מאוד מאוד מאוד בסיסי ברור לנו ש99.9999% מהעולם לא יפגעו בתינוק בלי סיבה, וגם לא ייקחו אותו ויעלמו. ולעומת זאת כשזה נוגע לרכוש של אחרים.....

באותה מידה, אם תבקשי משכנים לשפוך מים על יציקת בטון שעשית ותתקלקל אם לא ירטיבו אותה (הפסד של המון כסף) או תבקשי מהם לשמור על התינוק שלך - את תתקשרי להזכיר להם את יציקת הבטון ולא תתקשרי להזכיר להם להאכיל את התינוק/להחליף לו חיתול/לתת לו חיבוק לפני שהוא הולך לישון.
למה?
שוב, מאותה סיבה.
לא בגלל שיציקת הבטון יותר יקרה מהילד שלך, אלא בגלל שברור לך שהשכנים יישכחו מאלף יציקות בטון לפני שהם ישכחו מילד חי ונושם שהופקד בידיהם.

רכוש בא ורכוש הולך, יש לנו הרבה פחות כבוד כלפיו מאשר כלפי נשמות.
זו הטמעה בסיסית במהות האנושית שלנו.

• הוסף לסימניות
הרבה יותר נעים למטפלת לתת פתקית ממו עם אישור שהיא קיבלה את הכסף מאשר לקבל צ'ק למוטב בלבד.
לא מאמינים לי?
תשאלו אותה!

אני בחיים לא נותנת שיק שלא "למוטב בלבד" מספיק שפעם אחת שיק שנתתי התגלגל ועברו 4 חודשים מתאריך הפרעון והוא הופקד בדיוק יום לפני המשכורת וחזר אומנם שילמתי מיד במזומן, אבל לא מוכנה ששיקים שלי יחזרו. ולא מוכנה שיתגלגלו
מאז רק שיקים למוטב בלבד ואם לא נפרעו לנדנד למקבל השיק.

• הוסף לסימניות
היה לנו מקרה של מחלוקת עם מטפלת בקשר לתשלום, אשה שאני מעריכה ואוהבת מאוד.
זה יותר לא נעים מלבקש אישור על קבלת התשלום.
מאז אנחנו משלמים רק בצקים, עדיף מסודרים בתחילת שנה. באתר של הבנק אני יכולה לראות אם נפרעו וע"י מי, ואין שאלות

• הוסף לסימניות
לכן מביאים צקים רק למוטב בלבד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
וואיי..מצטערת לא הבנתם..אני סומכת עליה.אבל יותר נח לי שיש לי אישור וכתוב החודש וזה מסודר אצלי בראש..מה גם שקרו מקרים ששכחו ששלמתי .אמנם דברים קטנים יותר..אבל לא נעים,ואני משלמת מזומן כי זו האפשרות שלי..

• הוסף לסימניות
וואיי..מצטערת לא הבנתם..אני סומכת עליה.אבל יותר נח לי שיש לי אישור וכתוב החודש וזה מסודר אצלי בראש..מה גם שקרו מקרים ששכחו ששלמתי .אמנם דברים קטנים יותר..אבל לא נעים,ואני משלמת מזומן כי זו האפשרות שלי..
היום קיבלתי" במתנה " 43000 שקל. בזכות שתי דפים שבעלי המסודר שמר. בגלל שקנינו דירה בפרויקט הצטרכנו לשלם בהתחלה סכום כסף במזומן לעורך דין של הפרויקט.
עכשיו אנחנו לקראת איכלוס ןמנהל הפרויקט נפגש איתנו כדי לסכם הכל.
ובחשבון שלו חסרים לנו 38000 שקל ועוד 5000 .ההינו בהלם כי זכרנו היטב ששילמנו אותם אבל הוא התעקש שאצלו אין לזה זכר . בבקשה תוכיחו לי הוא אמר. בעלי המסודר הוציא מיד את הקבלה על סך 38000 שח אבל ה5000 נותרו בתעלומה...ועוד ששילמנו אותם במזומן לך תחפש הוכחות... איזה צער היה לנו מזה ..
כעבור כמה רגעים בעלי הוציא דף מהחוזה כדי לבדוק משהוא ואז אנחנו רואים למטה בכתב יד של המתווך קיבלתי 5000 חתימה ותאריך. וואו זה היה הלם לכולנו שברגע אחד אתה מוכיח מפיסת דף ומחזיר לעצמך כל כך הרבה כסף. בשבילי זה היה מתנה.

• הוסף לסימניות
איזה סיפור
תודה ששיתפתם
כדאי מאוד לבקש ממטפלות וגננות אישור בכתב שהכסף שולם ועל איזה חודש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה