עזרה נעלם כסף מהבית....

מצב
הנושא נעול.
מכיון שכבר עלו אשכולות רבים בנושא,
אני לא רוצה להעלות שוב את הקטע.
לא הסכמתי איתך גם אז, אבל למרות יכולת ההתנסחות הרהוטה,
הבנתי שזה מכור מראש.

במשםט אחד אכתוב את דעתי:
יש כזה דבר מטפל ללא הכשרה.
והוא מצליח ולא הורס.

ואני לא מדברת על ולדר שלדעתי הוא עשה בסוף הכשרה. אין לי שמץ.
ואני גם לא מדברת על אנשים תמימים שהולכים עם עיניים עצומות לשרלטנים.
אני כן מדברת על כאלו שיש להם חוש והכלה,
והם אפילו לא צריכים לקרוא לעצמם מטפלים.
הם יכולים להיות סתם אמא של חברה ששומעת ומסייעת,
הם יכולים גם להיות הגננת של הילד.
והם יכולים אחכ לטפל בעקבות הניסיון שלהם.
כי את יכולה לעשות כמה פרקטיקום שאת רוצה, ולא יהיה לך חוש לזה,
ורק תהרסי.
לעומת ענווה וידע שלא למדת, ונקיטת זהירות.
וסיעתא שדמיא.

אופס. שוב גלשתי.
אשמח אם לא תעני לי.
(אם לי אין שליטה עצמית, אולי לך יש).
טוב, אתן שתיכן אל תעננה
אבל אני יענה
יש לי הרבה דברים חשובים לעשות
ואני צריכה סיבה טובה לא לעשות אותם
אז ככה:
אני מסכימה איתך שלא צריך בהכרח הכשרה כדי לקדם אנשים
אבל לא מסכימה איתך שאפשר לטפל בלי הכשרה
וההבדל בין השתיים ענק.

במשםט אחד אכתוב את דעתי:
יש כזה דבר מטפל ללא הכשרה.
והוא מצליח ולא הורס.
.

כשתראי לי מטפל אחד כזה. ללא הכשרה. שמצליח. ולא הורס. אשנה את דעתי.

בינתיים, ראיתי, מאות פעמים, את התזה ההפוכה מתגשמת.

הכל תלוי במינון,

נראה לי שיש כאן כמה - שמכל מעשה חמוד ונחמד, וחכמה תינוקית / ילדותי-
לוקחים להקצנה של משהו מגמתי ובעיתי...
לא כל ילד שהעלים כסף בילדותו- הוא קלפטומני, ובבקשה, אל תעשו ממנו כזה !!!

בדיוק ככה.
ולכן אמא שמתארת שהילדה כבר הרבה זמן סובלת מאוסף של התנהגויות לא תקניות, ושלהורים קשה לדעת איך להתמודד עם זה, כואב לי שעונים לה "זה שום דבר, כל הילדים ככה".
אני לא חושבת שמישהו כאן חשב שלילדה יש נטייה לקלפטומניה, מי שהפנה לייעוץ או לטיפול הבין שהילדה זועקת לעזרה. שקשה לה להתמודד. שהיא עושה דברים שהיא לא רוצה- לא מצליחה לשלוט בעצמה- מרגישה נקיפות מצפון (לא חרטה, אלא נקיפות מצפון- אני רעה, רשעית, גנבת, יהיה לי עונש בעולם הבא, השם כועס עלי ועוד רגשות שליליים ומקטינים). לכן בדיוק אמרו לאמא, לכי להתייעץ, קחי את הילדה לטיפול, תפסיקי את הגלגל הזה. תעזרי לילדה להחלץ מהמצוקה שלה.

אני המלצתי על חיים ולדר בתור יועץ להורים ולא בתור מטפל
מטפל חייב הכשרה!
נסיון חיים לא מספיק לצורך טיפול רגשי. אבל כשיש גם נסיון חיים הטיפול מועיל הרבה יותר.
בכל טיפול רגשי צריך תעודות מוכחות
ואני לא מתכוונת לקורס של שלושה חודשים...

בדיוק ככה.
ולכן אמא שמתארת שהילדה כבר הרבה זמן סובלת מאוסף של התנהגויות לא תקניות, ושלהורים קשה לדעת איך להתמודד עם זה, כואב לי שעונים לה "זה שום דבר, כל הילדים ככה".
אני לא חושבת שמישהו כאן חשב שלילדה יש נטייה לקלפטומניה, מי שהפנה לייעוץ או לטיפול הבין שהילדה זועקת לעזרה. שקשה לה להתמודד. שהיא עושה דברים שהיא לא רוצה- לא מצליחה לשלוט בעצמה- מרגישה נקיפות מצפון (לא חרטה, אלא נקיפות מצפון- אני רעה, רשעית, גנבת, יהיה לי עונש בעולם הבא, השם כועס עלי ועוד רגשות שליליים ומקטינים). לכן בדיוק אמרו לאמא, לכי להתייעץ, קחי את הילדה לטיפול, תפסיקי את הגלגל הזה. תעזרי לילדה להחלץ מהמצוקה שלה.
השאלה אם היא באמת "זועקת לעזרה"
או ש "כל הילדים (כמעט ככה"
היא באמת חושבת "אני רעה, רשעית, גנבת, יהיה לי עונש בעולם הבא, השם כועס עלי ועוד רגשות שליליים ומקטינים"
או: לא עמדה כמו עוד הרבה ילדים בפיתוי המיידי, אבל עוד שנה / חצי שנה יכולות האיפוק ודחיית הסיפוקים יגדלו- והיא תוכל לעמוד בכך?
גם לי לעמים קשה לעמוד מול עוגה מגרה - אבל למדתי שכשאני בשרית אני לא יכולה לאכול את העוגה החלבית, מתי זה קרה לי כהייתי בת שנה? לא! מתישהוא באמצע יכולות האיפוק שלי גדלו,
רק מי באמת יודע איפה הבת הזו עומדת? בקום בו היא זקוקה לסיוע דחוף או מעט להתבגר ולהתגבר?

חבל שאין סוג של מאבחן, נקי מנגיעות, או סוג של מבחן משולב הורים וילד- שיוכל לתת לנו תשובה מדויקת,
כי המצב הוא שהולכים לאבחון - אצל המטפל, שהוא יבטל את הבעיה? הגיעו לטפל בה,
שהוא יגיד נחכה מעט שתתבגר? לא מכירה אחד כזה.....

הכל תלוי במינון,
כמו בכל דבר, ילד שמפחד מחתולה- הגיוני, שמפתח חרדה- דורש טיפול
ילד שמודה באשמה- כי התחרט על מעשיו- סביר ומתקבל,
ילד שכולו נקיפות מצפון מכך שזזו שורשי שערותיו- דורש טיפול
ילד מתעצבן שלא נתנו לו עוגיה עכשיו- הגיוני
ילד שמתפרץ ללא שליטה מס' פעמים ביום ולא מצליח להרגע- דורש טיפול
ילד- שדואג לעוה"ב שלו- טוב ורצוי
ילד שחי בלחץ אטומי מגיהנום- וזה שולט בו ובמעשיו לרעה- דורש טיפול,
הכל שאלה של מינון והקשר,
נראה לי שיש כאן כמה - שמכל מעשה חמוד ונחמד, וחכמה תינוקית / ילדותי-
לוקחים להקצנה של משהו מגמתי ובעיתי...
לא כל ילד שהעלים כסף בילדותו- הוא קלפטומני, ובבקשה, אל תעשו ממנו כזה !!!
שימי לב שזה מה שכתבתי :)

הייתה שיחה מעניינת של מיכל דליות בנושא.
בגדול הגישה שלה הייתה לגשת לילדה להגיד לה שמכיוון שהיו מקרים איתה בעבר וכעת נעלם שוב, אתם מבקשים לדעת אם הכסף אצלה, לומר לה זפעם אחת אתם שואלים וכל תשובה שהיא תגיד אתם תקבלו ותאמינו לה. היה והיא תגיד שהכסף לא נלקח על ידה ויתברר שהוא כן אצלה, יש להודיע לה שמהיום לא תוכלו להאמין לה יותר (שבירת אמון) ולכן תאלצו ללוות אותה לבית ספר, להשאיר אותם אחה"צ איתכם בבית משום שלא ניתן לסמוך עליה בחוץ(לא כעונש) להתקשר למורה לברר מה שיעורי הבית שניתנו משום שלא תוכלו לסמוך עליה שתגיד מה ש"ב שניתנו וכו'.

לטענתה השיטה הזו היא היעילה ביותר, לא יודעת מה אני הייתי עושה במצב כזה

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

הנה:
אני, ילד שכל העולם הרגשי שלי בנוי על ההורים שלי.
גנבתי, ולא טוב לי עם זה. כי אני לא גדלתי בפאבלות של ריו דה ז'נירו.
אני ממשיך הלאה, ולפעמים גונב שוב כשהפיתוי חזק והרווח גדול והסיכון מזערי.

מה קיבלתי מ'השיטה היעילה ביותר'?
ריסוק של אימון בסיסי במשענות הרגשיות שלי והכל-כך חיוניות בשלב זה של החיים (ובכל שלב).

ואח"כ כשלא אספר יותר ולא אשתף בכלום,
ואח"כ כשיהיה לי רע, כי לכל אחד רע לפעמים, אדע שאין לי כתובת,
ואח"כ כשאברח מהבית, כי בחוץ יותר קורץ, יגידו "מה אתה רוצה שייצא מילד שגונב בגיל 9"?
וגם אם לא אברח, כי לא יהיה לי אומץ או כי לא יהיה לי כזה רע,
אז מהבית שבלב מזמן ברחתי, והרבה זמן ייקח לי לרפא את הלב השבור שלי.
ואני לא אדע את זה אפילו. כי פצע בלב הוא לא פצע ברגל שרואים אותו והוא מדמם. הלב מדמם מבפנים.

נערך לאחרונה ב:
למה כ"כ מתנגדים לקחת ילד לטיפול???
ב"ה היום יש אפשרויות וידע ומטפלים - ואפשר לעשות גם מה שלא עשו פעם
פעם גם לא לקחו תינוקות לפיזיותרפיה - לכן גם היום לא נלך???

חבל שאין סוג של מאבחן, נקי מנגיעות, או סוג של מבחן משולב הורים וילד- שיוכל לתת לנו תשובה מדויקת,

לא מדויק. ברב רובם של המקרים, המאבחן אינו המטפל.

לא מדויק. ברב רובם של המקרים, המאבחן אינו המטפל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה