עזרה נעלם כסף מהבית....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יפה מאד,
פתרת את הבעיה הספציפית והנקודתית.

אני רק רוצה שוב להגיד לך שאם הילדה סובלת מבעיות נוספות לא יעזור ולא יועיל לפתור כל פעם בעיה נקודתית אחת. וגם חבל ליצור לילדה כלפי עצמה תדמית כזאת.

אגב, יש גם מה להגיד מפני הפחד שלה מפני העונש בעולם הבא. אם זה חוזר על עצמו שוב ושוב שהיא לא שולטת בעצמה בכל מיני סיטואציות ויש לה נקיפות מצפון זה מאד לא תקין, וחבל.

לדעתי את חייבת להתייעץ, ובדחיפות.

הילדה אכן סובלת מבעיות נוספות, וכתבתי ואכתוב שוב- אנחנו בכל מקרה פונים לטיפול רגשי.
מה שחיפשתי בפורום זה אכן טיפול ספיצפי ונקודתי.
לגבי הפחד מעונש בעוה"ב- לא רואה בזה משהו חריג. היא לא היתה מבוהלת או משהו.. וזה לא דבר שחוזר על עצמו. זה תום ילדותי מתוק וטהור, שהלואי שלא יתקלקל.
לא צריך בכל דבר לראות את הרע והחריג..

• הוסף לסימניות
מה יש לנו להגיד את דעתנו לאחר מעשה?
בעיני זה שגוי לומר לילד 'זה או אתה או אחד הילדים האחרים', כאילו מן אמירה של 'אבא ואמא יודעים הכל'.
זה הדבר היחיד השגוי בעינייך בסיטואציה הזו?

בעיניי אחת הרעות החולות זה להתייעץ בנושאי נפש בפרוג.

אם לא הייתה מתייעצת והיו אומרים לה שזה תקין היא הייתה מבינה לבד כמו שכתבה שהילדה זקוקה לטיפול, ברגע שהתייעצה עם אנשים שלא רואים את התמונה הכוללת הם עונים לה רק מתוך מה שהם יודעים, שזה- שילד שלוקח בלי רשות- פעם פעמיים- זה תקין. אבל זו לגמרי לא הסיטואציה שהיא מתארת.

• הוסף לסימניות
הילדה אכן סובלת מבעיות נוספות, וכתבתי ואכתוב שוב- אנחנו בכל מקרה פונים לטיפול רגשי.
מה שחיפשתי בפורום זה אכן טיפול ספיצפי ונקודתי.
לגבי הפחד מעונש בעוה"ב- לא רואה בזה משהו חריג. היא לא היתה מבוהלת או משהו.. וזה לא דבר שחוזר על עצמו. זה תום ילדותי מתוק וטהור, שהלואי שלא יתקלקל.
לא צריך בכל דבר לראות את הרע והחריג..

זה לא רע וחריג בכלל.

אבל ברגע שילד מתנהג שלא כשורה ונוסף לו על זה נקיפות מצפון, זה פתח לכל הבעיות אחר כך. ולכן צריך לעצור את ההתנהגות השלילית לפני שתהפך אצל הילד לטבע, והוא ירגיש חלילה שהוא עצמו האשם, המתפרץ, המרביץ, הגונב, וכו'.

• הוסף לסימניות
אחר שולח לסופר ילדים שאיכשהו נהיה המחנך של הדור, כאילו אין אנשים שהמקצוע הבלעדי שלהם הוא ייעוץ וטיפול,
את יודעת שאני לא קשורה לחיים ולדר,
אבל זה שיש לו הצלחות מוכחות, גורם לכמה אנשים לעבוד על מידת הקנאה שלהם.

• הוסף לסימניות
זה הדבר היחיד השגוי בעינייך בסיטואציה הזו?

בעיניי אחת הרעות החולות זה להתייעץ בנושאי נפש בפרוג.

אם לא הייתה מתייעצת והיו אומרים לה שזה תקין היא הייתה מבינה לבד כמו שכתבה שהילדה זקוקה לטיפול, ברגע שהתייעצה עם אנשים שלא רואים את התמונה הכוללת הם עונים לה רק מתוך מה שהם יודעים, שזה- שילד שלוקח בלי רשות- פעם פעמיים- זה תקין. אבל זו לגמרי לא הסיטואציה שהיא מתארת.
אם היה לך מקרה כזה בבית לא היית מתייעצת עם חברה?
אני כן.
אני חושבת שזה נכון להתייעץ כאן בפורום - זה פותח את הראש לכיוונים שונים של חשיבה. כמובן שהעשייה בשטח לא אמורה לעקוב אחרי התגובות באופן צמוד.
וספציפית לגבי המקרה הזה - לא ראיתי שאנשים הגיבו על מקרה שילד לוקח בלי רשות פעמים בודדות. הסיפור היה ברור - ולגביו היו תגובות.

ולפותחת האשכול - התגובה של בעלך יכולה לעצור את התופעה (יכולה לעצור לגמרי, תלוי מה המצב באמת, אבל יכולה לעצור נקודתית, ואז עולה השאלה מהו המקום האחר בו התופעה תתפרץ?) אבל עלולה להחמיר את המצב (הילדה תלמד להסתיר יותר, תעשה את זה הרחק במקומות שלא תוכלו לדעת ועוד) וחמור מכך: להחמיר את הקושי והמצוקה שלה.

לדעתי, וזאת דעתי באופן כללי, הכי חשוב שהילד ירגיש שההורים שלו איתו ולא נגדו, אוהבים אותו ומכבדים אותו כאדם בכל מקרה ומצב. הסיטואציה לא פשוטה, מאחלת לכם שתצליחו להתמודד אותה בחכמה.

• הוסף לסימניות
את יודעת שאני לא קשורה לחיים ולדר,
אבל זה שיש לו הצלחות מוכחות, גורם לכמה אנשים לעבוד על מידת הקנאה שלהם.

???

בכל מקצוע, יש בעלי מקצוע שיגעו, למדו והתקדמו- ויש להם הצלחות מוכחות בס"ד.
לא איכפת לי אם לחיים ולדר יש הצלחות או אין, הוא בסך הכל הובא כדוגמא לתופעה המטופשת במסגרתה אנשים נוהרים אחרי בעלי המקצוע ששמם מוזכר הכי הרבה פעמים בעיתונות וברדיו, ללא קשר לרמתם המקצועית או להשכלתם.
רוצה טיפול? יש מטפלים. מטפלים שעסוקים בלטפל ולא בלמסור תכניות רדיו וביח"צנות.
למה אנחנו נופלים בגימיקים הפרסומיים והתקשרותיים? למה?!

• הוסף לסימניות
זה לא רע וחריג בכלל.

אבל ברגע שילד מתנהג שלא כשורה ונוסף לו על זה נקיפות מצפון, זה פתח לכל הבעיות אחר כך. ולכן צריך לעצור את ההתנהגות השלילית לפני שתהפך אצל הילד לטבע, והוא ירגיש חלילה שהוא עצמו האשם, המתפרץ, המרביץ, הגונב, וכו'.
ילד שמתנהג לא יפה- כדאי וראוי שיהיה לו על זה נקיפות מצפון,
שהוא לא יחשוב שכך נאה וכך יאה, ושהוא יחשוב על לחזור בתשובה- הלוואי על כל ילד,
וכן הוא המתפרץ והגונב, זה לא אומר שהוא הגנב עם התוית על המצח...
נקיפות מצפון הם שם נרדף להרהורי חרטה...
חלק מהליך התשובה, וחלק מהכרת הילד במעשה שעשה כלא ראוי ונכון,
מה יותר נכון וטוב מזה? מה?
אני מסכלת על התגובות שלך באשכול, נראה כאילו את דוחפת לפינה מסוימת- כשלא כל מקרה עונה לה, ולפי הנתונים שלפנינו, לא אחרים לא חייבי לדחוף לפינה הזו, ולא בכח...

• הוסף לסימניות
???

בכל מקצוע, יש בעלי מקצוע שיגעו, למדו והתקדמו- ויש להם הצלחות מוכחות בס"ד.
לא איכפת לי אם לחיים ולדר יש הצלחות או אין, הוא בסך הכל הובא כדוגמא לתופעה המטופשת במסגרתה אנשים נוהרים אחרי בעלי המקצוע ששמם מוזכר הכי הרבה פעמים בעיתונות וברדיו, ללא קשר לרמתם המקצועית או להשכלתם.
רוצה טיפול? יש מטפלים. מטפלים שעסוקים בלטפל ולא בלמסור תכניות רדיו וביח"צנות.
למה אנחנו נופלים בגימיקים הפרסומיים והתקשרותיים? למה?!
כי חוץ מזה שהוא יחצן, הוא גם מצליח להנחות הורים.
והילדים שהיו אצלו חבים לו את נס הצלתם מהבקעה ששהו בה.

אז מה אשמתו שהוא גם סופר מצליח?

• הוסף לסימניות

סוג של הסתכלות

• הוסף לסימניות
כשהבן שלי למשל לקח לי כרטיס אשראי (!) מהארנק תוך כדי קניות והלך לאיזה חנות , מיד שמתי לב שנעלם , וגם הבנתי שזה הוא (היו עוד מקרים)
לא אמרתי לו מילה. הוא בא ואמרתי לבעלי ב"דאגה" בכוונה שהילד ישמע "אוי ואבוי הכרטיס שלי נעלם , מה עושים , בטח נפל איפשהוא" וחיפשתי כאילו על הרצפה (זה היה מתואם עם בעלי) ואז קראתי לו ואמרתי לו שהוא חייב לעזור לנו נאבד לי הכרטיס של הקניות כי האחות הקטנה כנראה שיחקה בארנק וזה בטח נפל ואני בטוחה שהוא יכול למצוא, בלי שהוא שם לב ראיתי איך הוא רץ לפינת החנות, הוציא מהכיס , ורץ אלי הנה , זה היה שם מתחת לספסל....
לא האשמתי או אמרתי שהוא לקח. זה הוא ידע לבד.
ולא רק זה , אח"כ אני ובעלי כ"כ הודינו לו שהוא מצא , וב"ה , ואיך היינו עושים וכו'.

כמובן שאח"כ הסברתי לו שוב שאיזה נס שהוא מצא, ואמרתי לו כמה זה חשוב , ושאף אחד לא ישתמש בזה , ואיכשהוא הגענו לזה שסיפרתי לו שילד אחד בעצמו לקח לאבא שלו את הכרטיס ואיזה בלאגן זה גרם להורים שלו וכו'.

עם כל מיני כספים שנעלמו לנו מידי פעם , היו פעמים שכעסנו מאד , לפני שהבנו איך לפעול איתו,
וראינו שזה לא עזר. מה שעזר הוא הדרך הזאת, להראות לו שאנחנו סומכים עליו,
ושהוא כ"כ אחראי שלא יכול להיות שהוא לקח. ומספיק פעם אחת שהוא הביא לנו חצי שקל ששייך לנו עשינו מזה עסק כ"כ גדול שאיזה צדיק אתה ואיך חשוב לך הכסף של אחרים, וכל הכבוד שאתה ככה מחזיר , לאט לאט זה נעלם.
אגב , בעלי מתעסק עם כספים של כולל , ויש אצלינו תמיד כסף שלא שייך לנו. ותמיד תמיד הילדים רואים כמה אנחנו דואגים לכל אגורה של הכסף הזה, יותר מהכסף שלנו.
נתנו לו גם בכוונה כמה וכמה פעמים לספור את כל הכסף של קופות הצדקה , שזה הרבה,
וגם שטרות היו שם , ולרשום בדיוק, ומידי פעם הדגשנו כמה צריך לדייק ולשים לב שלא יעלם איזה שקל כי זה כסף שלא שלנו וכו'. (אגב, שמעתי את זה מחיים ולדר שכך אבא שלו נהג)

בקיצור - תבדקי אם על הילדה שלך זה יעבוד. לפעמים יש ילדים שצריכים דרך אחרת אולי..

אבל חייבת עוד משהו:
קרו כמה פעמים , שהילד בא מעצמו , וסיפר לי שהוא לקח בלי רשות,
פעם כרטיס אשראי וקנה איזה ארטיק לו ולחבר, ופעם כמה שקלים מהארנק שלי.
הוא בא מעצמו!! זה חשוב שלילד יהיה אפשרות לבוא ולאמר דבר כזה בלי לפחד.
ולא כעסתי , ואמרתי לו קודם כל שאני גאה בו ושמחה שהוא מספר, כי כך אני יכולה להסביר לו. וכמובן שדיברנו ע"כ וב"ה זה לא חזר הרבה זמן.
אה, וגם אנחנו נותנים לו גישה חופשית יותר לכסף שלו, אמרנו לו שכל שבוע הוא יכול לקחת 10 ש"ח מהכספת שלו ולקנות מה שהוא רוצה , או לשמור לשבוע אח"כ.
היום הוא כבר לא מבזבז כמעט :)

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות

חצי מסכימה.
מכל אחד צריך לקחת את מה שנכון לך ולילד שלך.
יש דברים שמאד אהבתי את הדרך של חיים ולדר,
ויש מעט דברים שאני לא מסכימה איתם.
בפועל - אחרי שניסיתי הרבה דברים, מהרבה דרכים , והמוווון יועצות ויועצים שונים ומשונים,
בכללי הדרך שלו מאד טובה ונכונה.

ואני מדברת על ילדים עם קשיים, לא החמודים האלו שעושים כל מה שתאמרי להם כמו בובות.
כך שזה גם מאד משנה איזה אמא לאיזה סוג ילדים תטען שחיים ולדר מבין בחינוך או לא.
בכל מקרה - יש לו ניסיון רב מעבר לתוכניות רדיו וספרי ילדים.

• הוסף לסימניות
שאנשים אובייקטיביים יכולים לראות.
במילים אחרות: אף אחד לא יכול לראות
מהסיבה הפשוטה שאין כזה דבר "אנשים אובייקטיביים".

ספיציפית, גם אותי כל הסיפור של ולדר מטריד.
אני גם לא מוכנה לקנות לילדים שלי ספרים שלו (אבל לא אוסרת לקרוא. פשוט מנסה בדרך הזאת להעביר את המסר שיש לי השגות עליו. אפשר לקרוא אבל צריך לסנן).

• הוסף לסימניות
שאנשים אובייקטיביים יכולים לראות.
את מכירה מישהו שטופל אצלו ספציפית?
אני פשוט כמה שנים בתחום של נוער בסיכון ולא שמעתי משום גורם המלצה עליו, ולא נתקלתי במקרה של מישהו שעבר אצלו טיפול. אולי הוא מייעץ להורים לאיזה טיפול לפנות או בפעולות ספציפיות לנקוט במצבי סיכון או מצוקה. הוא עצמו וודאי לא נחשב לגורם טיפולי.

• הוסף לסימניות
ילד שמתנהג לא יפה- כדאי וראוי שיהיה לו על זה נקיפות מצפון,
שהוא לא יחשוב שכך נאה וכך יאה, ושהוא יחשוב על לחזור בתשובה- הלוואי על כל ילד,
וכן הוא המתפרץ והגונב, זה לא אומר שהוא הגנב עם התוית על המצח...
נקיפות מצפון הם שם נרדף להרהורי חרטה...
חלק מהליך התשובה, וחלק מהכרת הילד במעשה שעשה כלא ראוי ונכון,
מה יותר נכון וטוב מזה? מה?
אני מסכלת על התגובות שלך באשכול, נראה כאילו את דוחפת לפינה מסוימת- כשלא כל מקרה עונה לה, ולפי הנתונים שלפנינו, לא אחרים לא חייבי לדחוף לפינה הזו, ולא בכח...
התחלתי להגיב לך
מחקתי
יצאתי מהאשכול
חזרתי
התלבטתי
ושוב החלטתי לכתוב:
אני לא יענה לדברים שלך כפי שהם, רק אספר לך שבמסגרת הפעילות שלי אני פוגשת בחורות מתמודדות עמוסות בנקיפות מצפון כרימון, ואחד הדברים שני עושה הוא לנקות את המצבור הזה.
יכול להיות שאדם יכול להתמודד עם קצת נקיפות מצפון, אבל ברגע שזה נעשה אוסף מרשים - המצב גרוע.
נקיפות מצפון לא מקדמות. הן תוקעות. חוסמות. מייאשות.
נקיפות מצפון עלולות לגרום לעשייה מוטעית, לא מחושבת, כזאת שגרועה לטווח הרחוק.
נקיפות מצפון זה לא הרהורי חרטה או להכיר שהמעשה לא ראוי, נקיפות מצפון זה השגה על האני, זה ביטול ומחיקת הלגיטימיות העצמית.

• הוסף לסימניות
נקיפות מצפון זה לא הרהורי חרטה או להכיר שהמעשה לא ראוי, נקיפות מצפון זה השגה על האני, זה ביטול ומחיקת הלגיטימיות העצמית.

אלף צלצלולים.

• הוסף לסימניות
את מכירה מישהו שטופל אצלו ספציפית?
אני פשוט כמה שנים בתחום של נוער בסיכון ולא שמעתי משום גורם המלצה עליו, ולא נתקלתי במקרה של מישהו שעבר אצלו טיפול. אולי הוא מייעץ להורים לאיזה טיפול לפנות או בפעולות ספציפיות לנקוט במצבי סיכון או מצוקה. הוא עצמו וודאי לא נחשב לגורם טיפולי.
מכיון שכבר עלו אשכולות רבים בנושא,
אני לא רוצה להעלות שוב את הקטע.
לא הסכמתי איתך גם אז, אבל למרות יכולת ההתנסחות הרהוטה,
הבנתי שזה מכור מראש.

במשםט אחד אכתוב את דעתי:
יש כזה דבר מטפל ללא הכשרה.
והוא מצליח ולא הורס.

ואני לא מדברת על ולדר שלדעתי הוא עשה בסוף הכשרה. אין לי שמץ.
ואני גם לא מדברת על אנשים תמימים שהולכים עם עיניים עצומות לשרלטנים.
אני כן מדברת על כאלו שיש להם חוש והכלה,
והם אפילו לא צריכים לקרוא לעצמם מטפלים.
הם יכולים להיות סתם אמא של חברה ששומעת ומסייעת,
הם יכולים גם להיות הגננת של הילד.
והם יכולים אחכ לטפל בעקבות הניסיון שלהם.
כי את יכולה לעשות כמה פרקטיקום שאת רוצה, ולא יהיה לך חוש לזה,
ורק תהרסי.
לעומת ענווה וידע שלא למדת, ונקיטת זהירות.
וסיעתא שדמיא.

אופס. שוב גלשתי.
אשמח אם לא תעני לי.
(אם לי אין שליטה עצמית, אולי לך יש).

התחלתי להגיב לך
מחקתי
יצאתי מהאשכול
חזרתי
התלבטתי
ושוב החלטתי לכתוב:
אני לא יענה לדברים שלך כפי שהם, רק אספר לך שבמסגרת הפעילות שלי אני פוגשת בחורות מתמודדות עמוסות בנקיפות מצפון כרימון, ואחד הדברים שני עושה הוא לנקות את המצבור הזה.
יכול להיות שאדם יכול להתמודד עם קצת נקיפות מצפון, אבל ברגע שזה נעשה אוסף מרשים - המצב גרוע.
הכל תלוי במינון,
כמו בכל דבר, ילד שמפחד מחתולה- הגיוני, שמפתח חרדה- דורש טיפול
ילד שמודה באשמה- כי התחרט על מעשיו- סביר ומתקבל,
ילד שכולו נקיפות מצפון מכך שזזו שורשי שערותיו- דורש טיפול
ילד מתעצבן שלא נתנו לו עוגיה עכשיו- הגיוני
ילד שמתפרץ ללא שליטה מס' פעמים ביום ולא מצליח להרגע- דורש טיפול
ילד- שדואג לעוה"ב שלו- טוב ורצוי
ילד שחי בלחץ אטומי מגיהנום- וזה שולט בו ובמעשיו לרעה- דורש טיפול,
הכל שאלה של מינון והקשר,
נראה לי שיש כאן כמה - שמכל מעשה חמוד ונחמד, וחכמה תינוקית / ילדותי-
לוקחים להקצנה של משהו מגמתי ובעיתי...
לא כל ילד שהעלים כסף בילדותו- הוא קלפטומני, ובבקשה, אל תעשו ממנו כזה !!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה