נפילת העיר העתיקה - לחובבי הקריאה

• הוסף לסימניות
למי יש המלצות על ספרי קריאה לילדים לנוער ולמבוגרים, המתארים את העיר העתיקה לפני נפילתה, או בשעת הנפילה, או את ההתאקלמות אחרי הנפילה.

• הוסף לסימניות
ירושלים, ירושלים. דורש צנזור עבור ילדים...

• הוסף לסימניות
אני מתארת לעצמי שאת בודאי מכירה. אבל אם לא:"מתוך ההפיכה" /פועה שטיינר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maty;665145:
תודה.
המחבר? ההוצאה?

• הוסף לסימניות
"מתוך ההפיכה" של הרבנית פועה שטיינר תחי'.(נדמה לי הוצאת פלדהיים)
ספר נפלא לילדים/ נוער וגם מבוגרים
תיאור מנקודת מבטה של ילדה בזמן המצור, נפילת העיר העתיקה וההתאקלמות כפליטים בקטמון כשאביה הרב היה בשבי.
ספר מלא עוצמות של חיי קדושה, מסירות ואהבת תורה.

• הוסף לסימניות
ספר נוסף - לכתך אחרי במדבר - בת ציון ש. אותו סיפור מנקודות מבט שונות. כחצי מהספר מתמקד בשבויים בירדן, כשגיבור הספר המתואר בעיקר הוא דמותו של הרב מן ההר (ברגמן).
סגנון ספרותי שונה מהרגיל, מיוחד. למבוגרים. לא כולם מתחברים לסגנון הכתיבה.

• הוסף לסימניות
לא זוכרת בדיוק, אוכל לבדוק מחר...

• הוסף לסימניות
לכתך אחרי במדבר, מי כתב?
כי הרב מן ההר הוא אבא של פועה שטיינר שכתבה את מתוך ההפכה.
נראה לי שבת ציון זהו שם ספרותי וש. זה שטיינר.
או שסתם אני מדמינת.

מתוך ההפכה ספר מומלץ ביותר.
מרתק ומציג את התקופה מצד המשפחות ולא הלוחמים.
לנוער מגיל 14.

• הוסף לסימניות
נכון. ש.בת ציון זהו שם ספרותי. אך לא הרבנית שטיינר אלא קרובת משפחתה.

• הוסף לסימניות
למבוגרים יותר: הלוך להרגיעו ישראל.
(לא ראיתי בשנים האחרונות בחנויות ואין לי מושג מי ההוצאה והמחברת)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maty;665145:
את מתכונת לספר של לורינס O Jerusalem שתורגם על ידי אהרון אמיר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה דן;665204:
למבוגרים יותר: הלוך להרגיעו ישראל.
(לא ראיתי בשנים האחרונות בחנויות ואין לי מושג מי ההוצאה והמחברת)
תודה רבה.
חוברת? ספר? מה התוכן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרק;665529:
תודה רבה.
חוברת? ספר? מה התוכן?
ספר, צבע חום.
מלחמת תש"ח -לפניה ולאחריה, קטמון וכו'- בצורה מרגשת ונוגעת, ממבטה של ילדה שגרה בעיר העתיקה, כמדומני..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה