מידע שימושי נפשתם בחו"ל?✈

• הוסף לסימניות
אשמח להמלצות

מחפשת נופש מתאים לזוג,
חשוב לי מאוד הנוף ושיהיה באיזור טיולים נחמדים (בלי אקסטרים, ככה בקטנה)
חשוב לי נושא הכשרות, שיהיה מהודר מאוד (פה בארץ אוכלים רק בד"ץ ירושלים וקהילות בבשרי)

מה יכול להתאים?
ארץ? מלון / צימר?
ואם תדעו עלויות משוערות עוד יותר אשמח

תודה!!!

• הוסף לסימניות
בודפסט
יש עכשיו ב60 ש"ח הלוך חזור!!!
מסעדות בהכשר מעולה ומחיר מצחיק
מלונות דירות יש שם במחירים הזויים ללילה
מומלץ בכל פה
אמור לצאת לכם יותר זול מנסיעה לצימר בצפון...
אה, ותחבורה ציבורית יש מהשדה לעיר ב3 אירו
אל תתפתו לקחת מונית בסכום של פי 12

• הוסף לסימניות
בודפסט
מומלץ בכל פה

מנסיון אישי?

• הוסף לסימניות
אשמח להמלצות

מחפשת נופש מתאים לזוג,
חשוב לי מאוד הנוף ושיהיה באיזור טיולים נחמדים (בלי אקסטרים, ככה בקטנה)
חשוב לי נושא הכשרות, שיהיה מהודר מאוד (פה בארץ אוכלים רק בד"ץ ירושלים וקהילות בבשרי)

מה יכול להתאים?
ארץ? מלון / צימר?
ואם תדעו עלויות משוערות עוד יותר אשמח

תודה!!!
לגבי מחיר :
בדרך כלל הנופשים המאורגנים לחו"ל הם לשבוע
הכי הכי זול לזוג זה עולה 10 אלף וצפונה(למשל לבולגריה)
ולמדינות "מתקדמות" יותר (כמו אוסטריה ושוויץ) זה 15 אלף וצפונה.
לגבי כשרות:
צריך לברר אצל מי שנותן הכשרות בכל מקום ועניינו
יש מקומות שאספקת המזון מהארץ ויש מקומות שהאספקה ממדינות העולם.
ככלל לא ידוע לי על שום מקום שמקבל כשרות מהבד"ץ...
אפשרות נוספת:
לטייל עצמאי שאז אתם קובעים מחיר
וגם קובעים את הכשרות
אבל כמובן צריך לדעת להתמצא לבד
ולבשל לבד...
ונושא נוסף שעדיין איתנו זה כמובן הקורונה - שזה נושא בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
אני הייתי באמסטרדם מקום משגע!
יש שם רובע יהודי מלון ליד ואוכל כשר, יש גם בית חב"ד לא באזור היהודי
התחבורה שם ממש בקלות ויש הרבה אטקציות יפות, וגם עיירות פשוט מדהימות בסביבה

• הוסף לסימניות
תודה
לגבי מחיר :
בדרך כלל הנופשים המאורגנים לחו"ל הם לשבוע
הכי הכי זול לזוג זה עולה 10 אלף וצפונה(למשל לבולגריה)
ולמדינות "מתקדמות" יותר (כמו אוסטריה ושוויץ) זה 15 אלף וצפונה.
לגבי כשרות:
צריך לברר אצל מי שנותן הכשרות בכל מקום ועניינו
יש מקומות שאספקת המזון מהארץ ויש מקומות שהאספקה ממדינות העולם.
ככלל לא ידוע לי על שום מקום שמקבל כשרות מהבד"ץ...
אפשרות נוספת:
לטייל עצמאי שאז אתם קובעים מחיר
וגם קובעים את הכשרות
אבל כמובן צריך לדעת להתמצא לבד
ולבשל לבד...
ונושא נוסף שעדיין איתנו זה כמובן הקורונה - שזה נושא בפני עצמו.

תודה על התשובה המפורטת
לא רוצה טיול בקבוצה
מה לגבי הקורונה?
יש מדינות שאסור לטוס אליהן?
איזה הגבלות נוספות יש?

• הוסף לסימניות
אני הייתי באמסטרדם מקום משגע!
יש שם רובע יהודי מלון ליד ואוכל כשר, יש גם בית חב"ד לא באזור היהודי
התחבורה שם ממש בקלות ויש הרבה אטקציות יפות, וגם עיירות פשוט מדהימות בסביבה

כמה ימים?
הייתם במלון?
באיזו כשרות?
וכמה יצא לכם בסוף?

• הוסף לסימניות
תודה

תודה על התשובה המפורטת
לא רוצה טיול בקבוצה
מה לגבי הקורונה?
יש מדינות שאסור לטוס אליהן?
איזה הגבלות נוספות יש?
כרגע אסור לטוס רק להודו, אוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, טורקיה ומקסיקו. ההחלטה, בשלב זה, תקפה עד יום א' 30.5, אך ייתכן כי התוקף יוארך.
צריך לעשות בדיקה בארץ לפני הטיסה אפשר בנתב"ג.
ולעשות בדיקה לפני החזרה לארץ במדינת היעד.
לגבי מדינת היעד - כל מדינה והגבלותיה - דינמי מאוד וחייבים להתעדכן.
כמובן כל זה - למחוסן/ מחלים.
לגבי בודפסט - גם שמעתי שכרגע סגורה למטיילים- צריך לבדוק.

• הוסף לסימניות
כאן יש מידע לגבי כל המדינות היכן אפשר להכנס ולצאת

שימו לב לבדוק לגבי כל מדינה לא רק את האישור כניסה, אלא האם אתרי תיירות פתוחים, ואיזה מהם.

לאיזה מדינות אפשר לנסוע עם אוכל כשר ומנין?
אנחנו היינו
1. פראג,
עיר יפיפייה, הכל קרוב, יש מנין בבית כנסת של חב"ד, ויש מנין בקינג דיוד [שתי קצוות של פראג 1]
לגבי מסעדות יש כמה בשריות וכמה חלביות [לא יודע בדיוק מה ההכשר] אבל המלון עצמו מהדרין.
סוג הנופש הוא יותר היסטוריה, שקט, שלווה, וקניות בזול [בדראזדן, יש הסעות כל יום]
2. גרמניה
טיילנו כמה פעמים, הן בפרנקפורט והן במינכן,
בפרנקפורט החנות מזון כשרה, [עריכה: אולי נסגרה, לא בטוח] אבל אפשר לדבר עם המשגיח של הבית אבות שם, [יהודי יקר] ולקבל מידע איזה חנויות אפשר לקנות אוכל כשר. ועד כמה שזכור לי יש מקום לקנות גלידה כשרה.
יש בית כנסת פעיל כל יום. ומקווה מהודר.
במינכן יש מסעדה כשרה למהדרין,
בתוך העיר פחות יש מה לעשות, אבל עדין יש קניות בזול, ויש אזורים מדהימים בסביבה.
יש בית כנסת פעיל כל יום, ומקווה מהודר.
סגנון החופש בגרמניה מתאים למי שאוהב לחקור את המדינה ואת עצמו, זמן איכות של שקט נקי ומסודר, מלא קברי צדיקים, ולא מעט פארקים מדהימים, חנויות נחמדות, ונסיעות אין סופיות בלופים של נוף מהסרטים.
3. אוסטריה
השתדלנו להגיע בזמנים שיש נופש מאורגן בסביבה, ואז מניינים לא היו חסרים לנו,
אישית פחות מחבבים לפגוש את כל השכונה בזמן הנופש, ולכן לקחנו בית במרחק מה מהמלון הכשר, והתארגנו לבד
בשבת שילמנו יקר ואכלנו איתם יחד.
סוג הנופש תלוי באזור בו נמצאים, מערים מדהימות, ועד להרים עם נוף משגע. ובחורף שלג מבריק.
4. שוויץ,
כמובן סנט מוריץ, אפילו ארוזה
יש חנויות כשרות, ויש מניינים בשפע [לא יודע מה קורה בעידן הקורונה] אבל לפני הקורונה ההרגשה הייתה להסתובב ברחוב חרדי.
5. בולגריה
בשנים האחרונות יש מלונות כשרים, ויש שם בתי כנסת פעילים,
סוג החופש שם הוא יותר פעילות אתגרית, ומסלולי הליכה.
אוכל כשר במלונות מצאנו. לא ראיתי חנות כשרה.
6. קפריסין
אמנם בלרנקה יש מלון כשר, אבל האזור הוא כמו אילת, אני אישית פחות התחברתי, ולכן נסענו לעיר מעט רחוקה שנקראת לימוסול, שעה נסיעה משדה התעופה, חוף הים לא נגמר, חלקו ריק, מים נקיים ונעימים לשחיה, סירות להשכרה אל תוך הים בזיל הזול [קצת להתווכח]
אבל בלימוסול לא תמיד יש מנין, צריך לדבר עם שליח חב''ד, כשאנחנו היינו היה רק פעמיים בבוקר ובערב, בשאר הימים לא היה
אוכל כשר, אין מסעדות כשרות כמובן, אבל יש חנות בבית חב"ד המקומי. מידי פעם יש שם מבחר לקניה.
7. רומניה -
בבוקרשט יש בית כנסת חב"ד, ומסעדה בבית חב"ד המקומי, האוכל לא רע
אני אישית פחות אהבתי את העיר הזו, אמנם יש שוק טורקי לקניות בזול, אבל עדין העיר עצמה ישנה, אין הרבה מה לעשות שם, ולכן לקחנו רכב לכיוון צפון, באזור של בורשוב, שם יש נופים מדהימים, טירות מהאגדות, טיולים מטריפים, והנסיעות בזול ממש [לקחנו מונית עם נהג דובר עברית ב300 שקל ל15 שעות]
באזור בורשוב לא תמיד יש מנין, ויש בית כנסת עם מסעדה, אבל לא יודע מה הכשרות. [לא אכלנו]
מה שעשינו בבורשוב לגבי אוכל, פשוט דגנו דגים בנהר ועשינו על האש.
8. אנגליה
אישית אנגליה מרגיש לי להגיע לעיר חרדית, יש בלונדון 3 שכונות חרדיות, מלא מלא בתי כנסת, כמובן מפוצץ מסעדות כשרות למהדרין, יש מקומות לטייל מאד יפים, קניות בכמה חנויות חמודות, וכמובן ארמון המלכה.
כמה פעמים נסענו משם לווילס [היינו שם פחות מיום אין לי מידע לגבי אוכל ובתי כנסת, אבל אני יודע שיש שם בית כנסת, לא יודע האם פעיל]
ופעם אחת נסענו לכיוון סקוטלנד, וזה מדינה בפני עצמה
בסקוטלנד מאד נהנו, היינו מנין לבד אז הכל קל יותר, בבית חב"ד אירגנו לנו כמה דברים כשרים.
ההיסטוריה שם היא מדהימה [כן, יש מקומות שגברים הולכים עם חצאית סקוטית] החוף ים שם הוא מהטובים שהייתי [ולא הייתי בכזה הרבה]
כמובן שגם בסקוטלנד תלוי לאיזה עיר הגעתם.

אחרי כל זה - ההמלצה שלי, אם אתם אוהבים חופשה עם עוד אנשים, ולשבת לאכול טוב, לישון טוב, לטייל טוב, אז צאו עם נופש מאורגן
אם אתם אוהבים שקט, האוכל פחות חשוב לכם, והטיולים לבד עושים לכם את זה, פשוט תחליטו על מדינה מסויימת, תלמדו אותה [יש המון מידע באינטרנט] וסעו בזהירות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לפני הכללל כדאי מאד להתייעץ עם סוכן נסיעות על כל הטפסולוגיה שיש למלא ביציאה מהארץ ובכניסה לארץ וכן יציאה וכניסה לאן שתסעו.
וכל זה בכדי למנוע הרבה עגמות נפש מיותרות.
לגבי לאן ליסוע:
צרפת מהממת באזור האלפים. אקס לה בן, טינס, וואל טורנס ועוד עיירות יפיות באזור.
איטליה מהממת.

• הוסף לסימניות
מהניסיון שלי יומיים שלוש במפלי הניאגרה יכול להיות מקסים
בית חבד בהכשר קנדי מאד מקובל

• הוסף לסימניות
כאן יש מידע לגבי כל המדינות היכן אפשר להכנס ולצאת

שימו לב לבדוק לגבי כל מדינה לא רק את האישור כניסה, אלא האם אתרי תיירות פתוחים, ואיזה מהם.

לאיזה מדינות אפשר לנסוע עם אוכל כשר ומנין?
אנחנו היינו
1. פראג,
עיר יפיפייה, הכל קרוב, יש מנין בבית כנסת של חב"ד, ויש מנין בקינג דיוד [שתי קצוות של פראג 1]
לגבי מסעדות יש כמה בשריות וכמה חלביות [לא יודע בדיוק מה ההכשר] אבל המלון עצמו מהדרין.
סוג הנופש הוא יותר היסטוריה, שקט, שלווה, וקניות בזול [בדראזדן, יש הסעות כל יום]
2. גרמניה
טיילנו כמה פעמים, הן בפרנקפורט והן במינכן,
בפרנקפורט החנות מזון כשרה, [עריכה: אולי נסגרה, לא בטוח] אבל אפשר לדבר עם המשגיח של הבית אבות שם, [יהודי יקר] ולקבל מידע איזה חנויות אפשר לקנות אוכל כשר. ועד כמה שזכור לי יש מקום לקנות גלידה כשרה.
יש בית כנסת פעיל כל יום. ומקווה מהודר.
במינכן יש מסעדה כשרה למהדרין,
בתוך העיר פחות יש מה לעשות, אבל עדין יש קניות בזול, ויש אזורים מדהימים בסביבה.
יש בית כנסת פעיל כל יום, ומקווה מהודר.
סגנון החופש בגרמניה מתאים למי שאוהב לחקור את המדינה ואת עצמו, זמן איכות של שקט נקי ומסודר, מלא קברי צדיקים, ולא מעט פארקים מדהימים, חנויות נחמדות, ונסיעות אין סופיות בלופים של נוף מהסרטים.
3. אוסטריה
השתדלנו להגיע בזמנים שיש נופש מאורגן בסביבה, ואז מניינים לא היו חסרים לנו,
אישית פחות מחבבים לפגוש את כל השכונה בזמן הנופש, ולכן לקחנו בית במרחק מה מהמלון הכשר, והתארגנו לבד
בשבת שילמנו יקר ואכלנו איתם יחד.
סוג הנופש תלוי באזור בו נמצאים, מערים מדהימות, ועד להרים עם נוף משגע. ובחורף שלג מבריק.
4. שוויץ,
כמובן סנט מוריץ, אפילו ארוזה
יש חנויות כשרות, ויש מניינים בשפע [לא יודע מה קורה בעידן הקורונה] אבל לפני הקורונה ההרגשה הייתה להסתובב ברחוב חרדי.
5. בולגריה
בשנים האחרונות יש מלונות כשרים, ויש שם בתי כנסת פעילים,
סוג החופש שם הוא יותר פעילות אתגרית, ומסלולי הליכה.
אוכל כשר במלונות מצאנו. לא ראיתי חנות כשרה.
6. קפריסין
אמנם בלרנקה יש מלון כשר, אבל האזור הוא כמו אילת, אני אישית פחות התחברתי, ולכן נסענו לעיר מעט רחוקה שנקראת לימוסול, שעה נסיעה משדה התעופה, חוף הים לא נגמר, חלקו ריק, מים נקיים ונעימים לשחיה, סירות להשכרה אל תוך הים בזיל הזול [קצת להתווכח]
אבל בלימוסול לא תמיד יש מנין, צריך לדבר עם שליח חב''ד, כשאנחנו היינו היה רק פעמיים בבוקר ובערב, בשאר הימים לא היה
אוכל כשר, אין מסעדות כשרות כמובן, אבל יש חנות בבית חב"ד המקומי. מידי פעם יש שם מבחר לקניה.
7. רומניה -
בבוקרשט יש בית כנסת חב"ד, ומסעדה בבית חב"ד המקומי, האוכל לא רע
אני אישית פחות אהבתי את העיר הזו, אמנם יש שוק טורקי לקניות בזול, אבל עדין העיר עצמה ישנה, אין הרבה מה לעשות שם, ולכן לקחנו רכב לכיוון צפון, באזור של בורשוב, שם יש נופים מדהימים, טירות מהאגדות, טיולים מטריפים, והנסיעות בזול ממש [לקחנו מונית עם נהג דובר עברית ב300 שקל ל15 שעות]
באזור בורשוב לא תמיד יש מנין, ויש בית כנסת עם מסעדה, אבל לא יודע מה הכשרות. [לא אכלנו]
מה שעשינו בבורשוב לגבי אוכל, פשוט דגנו דגים בנהר ועשינו על האש.
8. אנגליה
אישית אנגליה מרגיש לי להגיע לעיר חרדית, יש בלונדון 3 שכונות חרדיות, מלא מלא בתי כנסת, כמובן מפוצץ מסעדות כשרות למהדרין, יש מקומות לטייל מאד יפים, קניות בכמה חנויות חמודות, וכמובן ארמון המלכה.
כמה פעמים נסענו משם לווילס [היינו שם פחות מיום אין לי מידע לגבי אוכל ובתי כנסת, אבל אני יודע שיש שם בית כנסת, לא יודע האם פעיל]
ופעם אחת נסענו לכיוון סקוטלנד, וזה מדינה בפני עצמה
בסקוטלנד מאד נהנו, היינו מנין לבד אז הכל קל יותר, בבית חב"ד אירגנו לנו כמה דברים כשרים.
ההיסטוריה שם היא מדהימה [כן, יש מקומות שגברים הולכים עם חצאית סקוטית] החוף ים שם הוא מהטובים שהייתי [ולא הייתי בכזה הרבה]
כמובן שגם בסקוטלנד תלוי לאיזה עיר הגעתם.

אחרי כל זה - ההמלצה שלי, אם אתם אוהבים חופשה עם עוד אנשים, ולשבת לאכול טוב, לישון טוב, לטייל טוב, אז צאו עם נופש מאורגן
אם אתם אוהבים שקט, האוכל פחות חשוב לכם, והטיולים לבד עושים לכם את זה, פשוט תחליטו על מדינה מסויימת, תלמדו אותה [יש המון מידע באינטרנט] וסעו בזהירות.
מפורט ומושלם למסגר ולשמור
לאור היסטוריית נסיעותיכם
המלצתי לנסיעתכם הבאה
נורבגיה

• הוסף לסימניות
בודפסט
מומלץ בכל פה
בדיקות קורונה באירופה כל כך יקרות שזה יוצא סכום לא קטן בסופו של דבר

• הוסף לסימניות
@ר.ב.ב.ש , תודה על המענה המפורט!
אשמח לשמוע עוד על שוויץ, בעלי מאוד חולם על זה
שמעתי שיקר יותר מכל מקום אחר
זה נכון?

ואם יש עוד מישהו שנפש בשוויץ אשמח לשמוע מידע

תודה לכל העונים!

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע עוד על שוויץ
הדעה שלי היא שלי, ולא מחייבת שהיא הדעה הכוללת.

שוויץ בחורף [בהרים, לא בערים] מיועדת בעיקר למי שיודע סקי, אין הרבה מה לעשות שם חוץ מאשר סקי, כי לנוף מתרגלים מאד מאד מהר, וחוץ מנוף לבן אין הרבה מה לעשות
כשהייתי צריך להיות בערים בחורף, ברגעים הראשונים הנשימה נעצרת לרגע, היופי והלבן והשקט הוא מעבר לכל דימיון, אבל מכיוון וחוץ מלרדת על חמור [סוג של סקי לפשוטי עם :) ] וליפול חמש פעמים ולחטוף מכות יבשות, לא ממש היה לי מה לעשות,
גם אורחי המלון יצאו לסקי, ודי השתעממתי, לשמחתי היו איתי עוד כמה שהיו שם בלי לדעת, אז יכלנו לשבת על כוס בירה קרה וסיגריה.

שוויץ בקיץ [שוב בהרים ולא בערים] הנוף מטורף, השקט והפסטורלי זה רגעים קסומים, העלייה ברכבל והירידה ברגל היא תופעה מדהימה, אבל גם כאן אחרי 3-4 ימים די מתרגלים, הנוף הוא אותו נוף, האגם במרכז העיירה הוא אותו אגם, ואין קניונים או דומה לכך לצאת לבלות.

וכמובן בסנט מוריץ, בארוזה [פחות] פוגשים חצי שכונה,

מצד שני אם יוצאים לכיוון צרפת, או מקומות פחות מוכרים,
אפשר בקיץ למצוא בתים מדהימים, באזורים שיש יותר מה לעשות, כמו למשל שיט באגם, מסלולי הליכה בלתי נגמרים ולא רק עליה ברכבל וירידה ברגל, יש נופים מטריפים שגם משתנים, אבל מצד שני לא תמיד יש שם מנין ולא תמיד יש אוכל כשר, למי שיודע להתמודד עם זה, אז לדעתי האישית זה מומלץ יותר.

ואגב, אחרי כל זה, חייבים לבקר פעם בשוויץ, מקום מושלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה