נפתחה המערכת להגשת דוחות שנתיים ליחידים לשנת המס 2021

• הוסף לסימניות
אין עניין לכתוב אותן

יכול שמשפחה גדולה שהאשה עצמאית ומצהירה על הכנסות לא גדולות והבעל אברך
זה מעלה שאלות אצל רשות המסים,
אבל אם מכניסים לדוח הכנסת כולל של כמה אלפים זה מאזן את התמונה.

נ.ב. אני לא כותב מידיעה אלא סתם סברת כרס...

• הוסף לסימניות
טפסי 106 של שני בני הזוג
יש צורך בטופס 106 של שני בני הזוג ,זה לא רק כששני בני הזוג מגישים את הבקשה להחזר?
טוב לדעת...

אישורי גמלאות מביטוח לאומי
הכנסות נוספות אם יש
תרומות וכו
אפשר להוריד את טופס 135 מהאתר ולצרף את המסמכים הנוספים שרלוונטיים.
להגיש במשרדים או דרך מפ"ל.
אגב, נפתחה האפשרות להגשת החזר מס דרך היישום.

• הוסף לסימניות
יכול שמשפחה גדולה שהאשה עצמאית ומצהירה על הכנסות לא גדולות והבעל אברך
זה מעלה שאלות אצל רשות המסים,
אבל אם מכניסים לדוח הכנסת כולל של כמה אלפים זה מאזן את התמונה.
היות ולהכנסה אין מקור בפקודה
אז גם אם מתעוררות שאלות ניתן לומר את התשובה הזאת ולא צריך להכניס לדוח שאז פוגע בהנחה לארנונה לדוגמא.

• תודה
Reactions: szn
  • הוסף לסימניות
היות ולהכנסה אין מקור בפקודה
אז גם אם מתעוררות שאלות ניתן לומר את התשובה הזאת ולא צריך להכניס לדוח שאז פוגע בהנחה לארנונה לדוגמא.
אני לא נוהג להכניס בד"כ, אבל מכיר גישה כזו שטוענת שכדי שיהיו הסברים להצהרת הון כדאי למלא כבר בדוח השנתי במשך כל השנים.
ישנם דרכים אחרות להציג הסברים להצהרת הון לדעתי.

• הוסף לסימניות
אם המשכורת שלי מתחת 7000 זה רלוונטי החזר המס?

• הוסף לסימניות
האם יש צורך בהגשת טופס 106 גם ממקום העבודה הקודם? (עבדתי במשרה הקודמת 3 חודשים בשנת 2021)
תודה!

• הוסף לסימניות
צריך להכניס קצבת ילדים לדוח השנתי? (ראיתי שזה כתוב בהסבר לקצבאות פטורות ממס)

• הוסף לסימניות
כשאני מחשבן את ההכנסות של עסק עצמאי, לנכות את הביטח לאומי ששילמתי?
וכן בסיכום הסופי לנכות את זה?

• הוסף לסימניות
כשאני מחשבן את ההכנסות של עסק עצמאי, לנכות את הביטח לאומי ששילמתי?
וכן בסיכום הסופי לנכות את זה?
יש אישור מהביטוח לאומי על התשלומים במהלך השנה, שם מופיע איפה למלא את הסכום לניכוי.

למי שמעוניין אם יהי' ביקוש נעשה סדנה להדרכה בסיסית לדוח השנתי - ללא עלות

• הוסף לסימניות
בינתיים לא נרשמו מספיק אם יהיו עוד נרשמים - אולי תפרסו את זה לחברים - נראה שיש ביקוש נשתדל לעשות את זה אי"ה.
מי שלא מתמצא מספיק לא הייתי מציע להגיש את הדוח בעצמו, גם אם הוא בירר כמה סעיפים בדוח יתכן ויש לו טעויות מחוסר ידע

• הוסף לסימניות
בינתיים לא נרשמו מספיק אם יהיו עוד נרשמים - אולי תפרסו את זה לחברים - נראה שיש ביקוש נשתדל לעשות את זה אי"ה.
מי שלא מתמצא מספיק לא הייתי מציע להגיש את הדוח בעצמו, גם אם הוא בירר כמה סעיפים בדוח יתכן ויש לו טעויות מחוסר ידע
אם יהיה, זה בזום, נכון?

• הוסף לסימניות
תרומות שהתקבלו מעמותה רשומה צריך להיות רשום איפשהוא בדו"ח?

• הוסף לסימניות
שלום,
בשביל לדעת כמה לציין במענקי קורונה בדו"ח השנתי נכנסתי לאזור האישי ברשות המיסים, האם אני מדווח את הסכום המצוין כהפרש?
תודה לעונים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה