"נץ החמה"

• הוסף לסימניות
כמה דקות אחרי "עלות השחר" של מאיר ....

קבצים מצורפים

• DSC_5057.JPG
    1.1 MB · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
איפה מיקום הצילום? מבחינת גובה, ואזור.
תמונה יוצאת מן הכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MIRIBZ00;866210:
איפה מיקום הצילום? מבחינת גובה, ואזור.
תמונה יוצאת מן הכלל.

המיקום הוא במרפסת שליד אש התורה למעלה. נגיש לכולם כולל נכים ומוגבלים.

לגבי האוויר אפשר לעשות משהו בשבילך...

• הוסף לסימניות
עזרת נשים גדולה יותר?!

הגדילו את עזרת הנשים, או שאני סתם מדמיין?
(הם לא עשו את זה עד עכשיו למרות שהיה מאד נצרך, מחמת ההלכה שאין להמיר בית הכנסת לדבר אחר ולהפחית מקדושתו, מעניין מה קרה עכשיו. אולי באופן חד-פעמי מותר?!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהמי גרינשטיין;866246:
ורק הערה קטנה: הנץ החמה (כמו: "הנצו הרימונים") ולא נץ החמה...

הרבה הצלחה.

אפשר ששם הלשון כך עקב השאלה שהמשורר התכוון לתהות בה כאומרו: ירדתי אל גינת האגוז לראות האם הרימונים הנצו או לא...
היה אפשר גם לומר "אל גינת אגוז ירדתי לראות בניצת הרימונים" !!
ואכן כשמדברים על ניצת דבר כל שהוא ב"שם עצם" נופלת הה"א ואומרים ניצת הדובדבן... ניצת התפוח ... וכו' ...
אבל לא אומרים : הנצת התפוח... הנצת הדובדבן...
וכמו כן ניצת החמה דהיינו "נץ החמה"

סליחה על החפירה!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;866234:
הגדילו את עזרת הנשים, או שאני סתם מדמיין?
(הם לא עשו את זה עד עכשיו למרות שהיה מאד נצרך, מחמת ההלכה שאין להמיר בית הכנסת לדבר אחר ולהפחית מקדושתו, מעניין מה קרה עכשיו. אולי באופן חד-פעמי מותר?!)

לעניות דעתי אין בהפיכת חלק מעזרת הגברים לעזרת הנשים שום הפחתה בקדושת המקום במידה ואין מספיק מקום לנשים ויש יותר מקום בגברים...

• הוסף לסימניות
כל חג מגדילים את העזרת נשים על חשבון העזרת גברים
זה לא חדש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;866181:
חסר לי אויר בצדדים

מעולם לא אמר בן אדם צר לי המקום.... בירושלים...:):)

דווקא אהבתי את הצפיפות... רק חבל שזה עדיין למטה ולא בחלק העליון... [הר הבית]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;866230:
המיקום הוא במרפסת שליד אש התורה למעלה.

עברתי במדרגות כמה דק' לפני הנץ וראיתי אתכם מתמקמים עם המצלמות, חייכתי בליבי והחלטתי לחכות בסבלנות לראות מי הניקים שיעלו תמונות מעמדה הזו.:):):):)

כל הזמן הצטערתי שאני בלי מצלמה מקצועית, היה כ"כ הרבה מה לצלם. מצד שני-בכוונה לא לקחתי;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;866253:
אפשר ששם הלשון כך עקב השאלה שהמשורר התכוון לתהות בה כאומרו: ירדתי אל גינת האגוז לראות האם הרימונים הנצו או לא...
היה אפשר גם לומר "אל גינת אגוז ירדתי לראות בניצת הרימונים" !!
ואכן כשמדברים על ניצת דבר כל שהוא ב"שם עצם" נופלת הה"א ואומרים ניצת הדובדבן... ניצת התפוח ... וכו' ...
אבל לא אומרים : הנצת התפוח... הנצת הדובדבן...
וכמו כן ניצת החמה דהיינו "נץ החמה"

סליחה על החפירה!!

היית צודק אם המילה נץ היתה מילה נרדפת ל'הנצה' או 'ניצה', ולא שם של עוף דורס..
אין אפשרות להורית את האות ה' מהמילה.
זה כמו לומר שאני ב'ני ברק' בשבת, כי זאת ב' השימוש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה