נקודה להשוואה

• הוסף לסימניות
משהו מעניין שמצאתי כשהצצתי בהיסטורית ההודעות שלי. לפעמים בן אדם עושה משהו, אבל הוא לא ממש רואה כמה הוא התקדם ברמת הביצוע שלו, האם הוא התפתח או עומד במקום. בדיוק בשביל זה יש את הארכיון... אז אני מעלה השוואה בין תמונה שהעליתי לפני מעט יותר משנה, לפני שעוד חשבתי בכלל על לימודי צילום, לבין משהו מיום שישי האחרון. אלו תמונות מלפני שנה + הבן שלי הגדול..
צפה בקובץ המצורף 180690

צפה בקובץ המצורף 180691

והנה התמונות מהשבוע (החולצה עברה בירושה מהגדול לקטן.. והקסדה מטונפת, אבל הוא התעקש לחבוש אותה..)

צפה בקובץ המצורף 180692

צפה בקובץ המצורף 180694

צפה בקובץ המצורף 180695

• הוסף לסימניות
רואים את ההבדלים?

• הוסף לסימניות
איזה מעניין..
בעוד שנה תעלה שוב אשכול כזה והחולצה תהיה כבר על הקטן..
ותשאל: 'רואים את ההבדלים?'

הסגנון נשאר אותו סגנון, התמונות השתפרו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1159530:
רואים את ההבדלים?

בכנות- זה לא נראה כמו משהו אחר. היית יכול לספר לי שזה מאותו סט ורק שינית זוית קטנה או משהו.

נכון- במבט שני אפשר לראות כמה הבדלם נוספים.
אבל אם באמת התקדמת רבות בשנה הזו- זה לא בא כאן מספיק לידי בטוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1159546:
בכנות- זה לא נראה כמו משהו אחר. היית יכול לספר לי שזה מאותו סט ורק שינית זוית קטנה או משהו.

נכון- במבט שני אפשר לראות כמה הבדלם נוספים.
אבל אם באמת התקדמת רבות בשנה הזו- זה לא בא כאן מספיק לידי בטוי.

יתכן... אולי בעוד שנה אני אבין את מה שאתה אומר, כי לפני שנה לא הבנתי בכלל מה הבעיה בתמונות שהעליתי אז... אם החולצה תשרוד עד אז..

• הוסף לסימניות
ותנסה לנסח במילים עכשיו. לעצמך- לא כאן.

מה ה"בעיות" שאתה רואה בהם?
האם ביחס לאותם "בעיות"- אתה היום עובד בשיטת עבודה שמבטיחה לך משהו אחר.

תמונה פה תמונה שם לא אומרת כלום.
הנקודה היא האם שיטת העבודה שלך היום שוללת מראש ומטפלת באופן שיטתי ב"בעיות" שלא מצאו פתרון בשיטה הקודמת.

• הוסף לסימניות
חסר חדות בעיניים אולי זה בגלל ההקטנה אולי זה במציאות,תבדוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1159560:
חסר חדות בעיניים אולי זה בגלל ההקטנה אולי זה במציאות,תבדוק.

בהגדלה זה מצויין, אגב, גם הצבעים היו נראים לי יותר טוב על המסך בעבודה, אז אני לא יודע איך זה אצלכם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1159555:
ותנסה לנסח במילים עכשיו. לעצמך- לא כאן.

מה ה"בעיות" שאתה רואה בהם?
האם ביחס לאותם "בעיות"- אתה היום עובד בשיטת עבודה שמבטיחה לך משהו אחר.

תמונה פה תמונה שם לא אומרת כלום.
הנקודה היא האם שיטת העבודה שלך היום שוללת מראש ומטפלת באופן שיטתי ב"בעיות" שלא מצאו פתרון בשיטה הקודמת.

בעיות שהיו אז... לא ידעתי כמעט מה אני עושה.. עבדתי על ידני אבל בערך כזה. בעיות עכשיו: (במסך הזה אני רואה בעיות שלא ראיתי היום על מסך יותר טוב, אז אני לא ממש סגור על זה..) קומפוזיציות לא לגמרי בשליטה. (לא קשור למסך..) תאורה משעממת בתמונה הראשונה.. (המילוי השתלט יותר מידי) בלאגן בשלישית... אני מודע לכך שעצם בחירת התמונות היא גם מקצוע בצילום... הסט הזה הוא ספונטני לחלוטין, כך שבאמת קשה למדוד לפי זה, אם הייתי רוצה באמת למדוד, הייתי צריך לבחון את עצמי מול סט מתוכנן. כקוריוז זה נחמד לבדוק כך, אבל זה באמת לא משקף יכולות, אני אאלץ להשקיע קצת כדי לקבל תמונה אמיתית..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1159566:
הסט הזה הוא ספונטני לחלוטין, כך שבאמת קשה למדוד לפי זה, אם הייתי רוצה באמת למדוד, הייתי צריך לבחון את עצמי מול סט מתוכנן. כקוריוז זה נחמד לבדוק כך, אבל זה באמת לא משקף יכולות, אני אאלץ להשקיע קצת כדי לקבל תמונה אמיתית..

מדוייק.

• הוסף לסימניות
אולי גם שהעומק שדה רדוד, זה עושה הרגשה של מצלמה פשוטה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1160592:
אולי גם שהעומק שדה רדוד, זה עושה הרגשה של מצלמה פשוטה.

מה עושה? איפה?
באיזה תמונות את מתכוונת, והאם זה טוב או רע?

• הוסף לסימניות
סוף סוף אני רואה את הקקטוס האמיתי...:) (בתמונות למעלה)

• הוסף לסימניות
בתמונות הראשונות צילמת במצב אוטמטי מלא בלי הקפדה על קומפוזיציה ופוקוס, למזלך התאורה היתה רכה ... לעומת זאת בתמונות החדשות בחרת את נתוני הצילום ידנית, עם עומק שדה קטן יותר, מילוי פלאש לתאורה האחורית, ומיקום נכון בפריים מבחינת גובה.
בהמשך תהיה הקפדה על כל הקומפוזיציה בהקפדה על הרקע ומיקום המצולם, תהיה תאורת מילוי צידית, ושווה לאחורית, יהיה דיוק בכיוון טמפרטורת הצבע ובעזר"ה תבחר לצלם בעדשה עם יכולת הפרדת צבעים ופרטים טובה יותר (50 מ"מ) :)

• הוסף לסימניות
העלתי את התמונות ועוד אחת שתיים, בגודל מלא לגוגל דרייב, אפשר להיכנס ולראות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1160891:
בתמונות הראשונות צילמת במצב אוטמטי מלא בלי הקפדה על קומפוזיציה ופוקוס, למזלך התאורה היתה רכה ... לעומת זאת בתמונות החדשות בחרת את נתוני הצילום ידנית, עם עומק שדה קטן יותר, מילוי פלאש לתאורה האחורית, ומיקום נכון בפריים מבחינת גובה.
בהמשך תהיה הקפדה על כל הקומפוזיציה בהקפדה על הרקע ומיקום המצולם, תהיה תאורת מילוי צידית, ושווה לאחורית, יהיה דיוק בכיוון טמפרטורת הצבע ובעזר"ה תבחר לצלם בעדשה עם יכולת הפרדת צבעים ופרטים טובה יותר (50 מ"מ) :)
תודה על ההערות המפורטות, זה ממש מוסיף.
למה התכוונת לתאורה צידית שווה לאחורית?
(לא נראה לי שצילמתי בראשונות על אוטומט, אל אין לי כרגע את האקסיף...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1160899:
למה התכוונת לתאורה צידית שווה לאחורית?
בתמונות שצרפת התאורה הקדמית (ישירה) לא מספיק חזקה בשביל להוריד את רמת החשיפה ולמנוע מתאורת השמש האחורית לשרוף פרטים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה