נקודות יציאה במשכנתא

• הוסף לסימניות
האם כשאני לוקח משכנתא היום אני אמור לתכנן אותה למיחזור וודאי באזור 3 עד 5 שנים קדימה?

• הוסף לסימניות
אני מתכוון שיש יועצי משכנתאות מאוד יקרים (תרתי משמע) שמשיגים ריבית נמוכה בעשיריות האחוז דבר שמשמעותי לטווח של 20 שנה, ופחות משמעותי לטווח של 3 שנים אם הולכים למיחזור, וכאן הבן שואל האם עדיף ללכת ליקרים או לממוצעים?

• הוסף לסימניות
האם כשאני לוקח משכנתא היום אני אמור לתכנן אותה למיחזור וודאי באזור 3 עד 5 שנים קדימה?
באופן כללי הדבר היחיד שיהיה כדאי באופן ודאי למחזר אותו זה המסלולים הקבועים שכנראה הריביות ירדו.
ההמלצה שלי לעקוב אחר הריביות אחת לכמה זמן ולבקש מהבנק להוזיל את המסלול.
יועצים יקרים בדרך כלל מוכרים דברים נוספים מעבר לריביות כמו לעזור לתיקים בלתי עבירים כמעט לעבור ועוד.
עוצמת החיסכון תלויה בגודל המשכנתא.
זה לא רק בהחזר הכללי אלא גם בחיסכון בעמלות היוון וכו'

• הוסף לסימניות
בדרך כלל, כאשר מתכננים משכנתא, עושים זאת מתוך ראייה לטווח ארוך, ולא מתוך כוונה לבצע מיחזור בהמשך. עם זאת, בתקופה הנוכחית, ההערכה היא כי הריבית צפויה לרדת בעתיד הלא רחוק. במקרה כזה, במסלולים הקבועים עשויה להיות כדאיות למיחזור, ולכן יש להתחשב בכך בתכנון המשכנתא כך שעמלות ההיוון יהיו מינימליות ככל האפשר.

באשר להבדל בין יועצי משכנתאות – בתיקים סטנדרטיים, שבהם אין נסיבות מיוחדות המצדיקות עלות גבוהה יותר, לא תמיד יש פער אמיתי בין יועץ יקר לזול. מחיר גבוה יותר אינו מבטיח בהכרח ריבית נמוכה יותר, אך ייתכן שהיועץ היקר הוא מקצועי יותר, יודע לתכנן את המשכנתא בצורה חכמה יותר ומספק שירות טוב יותר. מצד שני, ייתכן גם שלא – ולכן חשוב לבחון את הערך המוסף שכל יועץ מציע, ולא להסתמך רק על המחיר.

• הוסף לסימניות
כמו שכבר אמרו פה בתקופה הנוכחית כנראה שיהיה כדאי למחזר בשנים הקרובות.
באופן כללי בדרך כלל בטווח של עד 10 שנים יש שינויים משמעותיים בשוק, מבחינת ריביות או שינויים אחרים בעולם המשכנתאות.
כך שלדעתי בכל תמהיל משכנתא אחד הפרמטרים הכי חשובים לבדוק, זה מה יתרת הקרן אחרי 5-10 שנים.
ופחות חשוב כמה סה"כ התשלומים בסוף כמו שרוב האנשים מסתכלים, כי כנראה לא תגיע לשם.
(כמובן שכל זה מדובר על אנשים שבאמת יהיו עירניים וימחזרו, מי שלא מתאים לזה ומבחינתו הוא רוצה שקט ל30 שנה זה משהו אחר, רק שיחשב כמה הוא משלם על זה!)

• הוסף לסימניות
אני מתכוון שיש יועצי משכנתאות מאוד יקרים (תרתי משמע) שמשיגים ריבית נמוכה בעשיריות האחוז דבר שמשמעותי לטווח של 20 שנה, ופחות משמעותי לטווח של 3 שנים אם הולכים למיחזור, וכאן הבן שואל האם עדיף ללכת ליקרים או לממוצעים?
במצב הריביות כיום שזה לכאורה ישתנה בשנים הקרובות אין מי שלא מתכנן למחזר ולכן זה בכלל לא רלוונטי להסתכל לטווח הארוך של 20-30 שנה אלא רק לחמש שנים הקרובות [פחות או יותר]

• הוסף לסימניות
במשכנתא יש עוד פרמטרים חוץ מרביות, כגון מסמכים, לוחות זמנים, וכמובן משכנתאות "מסובכות" שרק יועצים יודעים את העבודה...

בהצלחה

• הוסף לסימניות
כל אחד לוקח יועץ בשביל מטרה אחרת
אבל מי שלוקח רק כדי להשיג ריביות יותר זולות על ידי יועץ צריך לדעת שגם אם הוא לוקח משכנתא ל30 שנה ולא ימחזר כל התקופה כדי שהיועץ יהיה כלכלי בעבורו על משכנתא של 500000 היועץ צריך להוזיל לו לפחות 0.15 כדי שיצא לו משתלם וק"ו מי שיעשה סילוק או מיחזור באמצע שלא יהיה כלכלי בעבורו לקחת יועץ

• הוסף לסימניות
במצב הריביות כיום שזה לכאורה ישתנה בשנים הקרובות אין מי שלא מתכנן למחזר
לא מדוייק,
לפי מה שכתבו כאן כמה יועצים יש אפשרות לתכנן כבר מראש שלא יצטרכו למחזר בהמשך, למשל לקחת חלק גדול מהמשכנתא במסלול מל''צ כל שנתיים עם מרווח של 0.4 ומטה וכך ההחזר החודשי למשכנתא יקטן כשירדו הריביות.

• הוסף לסימניות
לא מדוייק,
לפי מה שכתבו כאן כמה יועצים יש אפשרות לתכנן כבר מראש שלא יצטרכו למחזר בהמשך, למשל לקחת חלק גדול מהמשכנתא במסלול מל''צ כל שנתיים עם מרווח של 0.4 ומטה וכך ההחזר החודשי למשכנתא יקטן כשירדו הריביות.
את הקל"צ וודאי ירצו למחזר

• הוסף לסימניות
המטרה היא לקחת קלצ כמה שפחות מתחת לממוצע ולמחזר מיד כשזה אפשרי . יתכנו כמה מיחזורים פנימיים כאלה.
אשמח אם אפשר לפרט,
יש לי שליש מהמשכנתא קל''צ 3.85, מתי ישתלם למחזר אותו ואיזה עמלה תהיה

• הוסף לסימניות
יש לי שליש מהמשכנתא קל''צ 3.85, מתי ישתלם למחזר אותו ואיזה עמלה תהיה
אין לך מה לגעת בקלצ כזה
אחת לחצי שנה, תעקוב מה קורה עם הריביות שאנשים מקבלים בקלצ ברגע שתראה שאנשים מקבלים באזור ה3.5 תנסה לבקש להוזיל.

• הוסף לסימניות
כשהריביות במשק ירדו לא ימחזרו את המסלולים של המשתנה אלא הקבוע וגם אז חלק יהיה להם עמלות היוון שלא כדאי למחזר לכן לוקחים עכשיו יועץ שגם מסבר באיזה דרך אפשר להימנע ככל הניתן מעמלות היוון
אבל בכל מקרה את המלצ לא ימחזרו שהריבית תרד הוא ימוחזר לבד בנקודות השינוי שלו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת