שיתוף - לביקורת נקמת אבן זעירה

• הוסף לסימניות
לא תמיד הייתי חלקיק חצץ. פעם הייתי חלק מהר איתן ואימתני. עד אותו יום שהטרקטורים ירדו לשטח והחלו להכין את הקרקע לפרויקט "חמדת העיר". גוש ברזל אלים קדח בעוז ובהתמדה. בתחילה נאחזתי בהר בכל כוחי, אבל לא באמת היה לי סיכוי. באחת הקדיחות היותר עוצמתיות התנתקתי מארץ מוצאי ועפתי כשבריר חצץ גלמוד אל מדרכת רחוב "אבן אחר הנופל".

הרגשתי ריקנות, בדידות ובעיקר חוסר משמעות. מי אני, ומהי התרומה שאני מביא לעולם? ודווקא מהמקום הנמוך הזה, בין חבטה מנעל ממהרת אחת לנגיחת סנדל של ילד מופרע, המצאתי את עצמי מחדש.

אני זוכר את הפעם הראשונה. וואו, זה היה מתוק מדבש. זינקתי לתוך נעל של סבל מקררים. הוא התהלך שפוף, עם מקרר של 230 קילו על הגב, ואני מקפץ לו בתוך הנעל, עושה שמות בתווך שבין הנעל לגרב. הרגשתי כמו אותה אבן אמיצה בידיו של דוד המלך לקראת תקיפת גוליית. פתאום הבנתי את העוצמה שיש בעצמאות. דבר כזה לא יכולתי לעשות כתא בודד, חסר שם ואופי, אחד מני מיליונים בחטיבת אבן ענקית.

הוא ניסה לעשות עוד כמה צעדים, אך התייאש מהר מאוד. המקרר נזרק לצד בכעס, נחבט כהוגן ואיבד את יכולתו לשמר אוכל באמצעות טמפרטורה נמוכה. הסבל, שהתגלה כבעל סיבולת נמוכה מאוד, חלץ את הנעל וניער אותה היטב. נשפכתי החוצה בדיצה, כמו שנשפכתי מצחוק מחניק. מה שהוא לא לקח בחשבון הוא שבעת שהותו ללא נעל על המדרכה, עשרות חברים שלי כבר דבקו לגרבו.

וככה אני מטייל מנעל לנעל, מסנדל לסנדל. וזאת נקמתי הקטנה באנושות, שניתקה אותי באטימות מהמקום שבו נולדתי.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה