נקניקיות עוף של חברת "גלאט עוף", מכילים רכיבי חמץ?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה את הנקניקיות של גלאט עוף,
אבל אין לקנות נקניקיות ללא גלוטן למעט נקניקיות עם כשרות לפסח
(ולכן אסור לחולי צליאק לצרוך נקניקיות של כל השנה, הם מצטיידים בנקניקיות של פסח לכל השנה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;n4905736:
(ולכן אסור לחולי צליאק לצרוך נקניקיות של כל השנה, הם מצטיידים בנקניקיות של פסח לכל השנה)

מעניין
כי זכור לי לפני שנים ששאלנו את הרב רובין על נקניקיות עוף בכשרותו והוא אמר שאין בהן חמץ.
יכול להיות גלוטן לא חמץ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרשי;n4905755:
מעניין
כי זכור לי לפני שנים ששאלנו את הרב רובין על נקניקיות עוף בכשרותו והוא אמר שאין בהן חמץ.
יכול להיות גלוטן לא חמץ?

זו כבר שאלה הלכתית ואני חלשה בזה.
יש גם חשש חמץ בגלוטן אבל זה לשאלת רב שמבין במזון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;n4905736:

לא מוכר לי הכלל הזה..
יש הרבה סוגים של נקניקיות ללא גלוטן, לפחות לפי מה שאני מכיר,
ועוד סוגים של "עשוי להכיל", שחלק מהציליאקים לא נמנעים מהם.

• הוסף לסימניות
בנקניקיות סויה, מכל החברות, יש קמח (כלומר, גלוטן. כלומר, הן חמץ).

בנקניקיות עוף - אין סיבה שיהיה קמח/גלוטן. ליתר בטחון אפשר לבדוק את רשימת הרכיבים, אבל לרוב הן לא מכילות גלוטן.

• הוסף לסימניות
הלכתי בסוף לראות בחנות בעצמי, והרי התוצאות:
במידע על האלרגנים כתוב מכיל סויה. לא מעבר לזה.
תודה לעונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;n4906237:
לא מוכר לי הכלל הזה..
יש הרבה סוגים של נקניקיות ללא גלוטן, לפחות לפי מה שאני מכיר,
ועוד סוגים של "עשוי להכיל", שחלק מהציליאקים לא נמנעים מהם.

כל מוצר בשרי מעובד חשוד בכל ימות השנה כמכיל גלוטן [זה כולל נתחים שלמים של בשר מעובד שמוזרק להם מרכך או חלבון שגם הוא חשוד כמכיל עמילן]
מה שכתבתי לגבי נקניקיות בכשרות לפסח נכון גם לגבי קישקע תעשייתי לפסח, צליאקים מצטיידים בו למשך השנה.
וזה נכון שיש גם סוגי נקניקיות שאינם כשרים לפסח ואינם מכילים גלוטן, היצרן יבליט את המידע הזה בחזית האריזה..

• הוסף לסימניות
בטעות טיגנתי נקניקיות עוף של גלאט עוף שלא כתוב שהוא כשר לפסח
מישהו יודע האם אני צריך להגעיל את המחבת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה