מה הבעיה? המקצוע: איור. תת מחלקה במקצוע: איפנוש. זה הכל...ריבוווון העולמיייםם!!
מה הבעיה עם עיצוב דמויותת/מעצבב דמויות?
כן כי "אפינושי דימותי כיתותייי קירצוצתי" ממש נשמע מקצוע רציני חבר'ה כן...
עכשיו מ-מ-ש יעריכו את האפינושים שלנו.![]()
מה הבעיה? המקצוע: איור. תת מחלקה במקצוע: איפנוש. זה הכל...![]()
מה החכמה??פשוט נמאס לי סופית!
המקצוע שלנו הוא עם הטייטל הארוך במשק.
קבלו שיחה רגילה עם בן דוד שלי בחתונה:
(אני יובש בנחת באולם בוהה לי בשמחה באויר, יד נוחתת על הגב צ'אפחה כואבת)
-היי מה קורה, אבימיק'ה? שנים לא צצת פה ושם. מה אתה עושה היום? (מלצר מהצד: בלינצ'עס או בורקס ירקות?)
-אני אהמ, צייר. (לא, לא תודה)
-מה, כזה כמו רוזנשטיין? או אה! שווה לחזור להיות חבר שלך! הה הה הה (בלינצ'עס. בעצם בורקס. בעצם תראה שניה את הבורקס? טוב, לא משנה הסדר. הה הה הה)
-לא, לא כזה צייר. זה ציור בשמן, אני לא בשמן....כלומר... הייתי רוצה אבל-
-אה! צייר כזה של מגילות על קלף?
- לא, נו באמת. נגיד שיותר מאייר מאשר צייר.
-מזתומרת מאייר? כמו גדי פולק?
- לאאאא גדי פולק הוא בליגה ליגה, אני יותר לקומיקסים וכזה.
- אז אתה עושה קומיקסים.... (צליל זלזול מזדחל לשאלה) זה עבודה? מתפרנסים מזה?
- כן, פה ושם, אתה יודע....זה לא ממש קומיקס, אני יותר עובד בשביל ציירים, להראות להם איך (הבן דוד איבד עניין משנייה זאת ואילך. אפו ורובו בבליצ'עס. פירורי בורקס אימתניים נאחזים בשפמו כבמוצא אחרון. מבטו משוטט אחר צלחת החצילים בשמן עמוק הלחמניה תופסת מחסה מתחת לצלחת הכרוב במיונז קשה היום. ידיו מגששות אחר הפלאפון שלו בהיסח הדעת, המתיבתא המקופל מתחת בית שחיו נופל אל הרצפה, הוא מתכופף להרים אותו, וזקנו טובל בטחינה לרווחה) מעצבים את הדמויות. זה נקרא קרקטר דיזיין . בעברית כאילו אין לזה שם. אבל זה לתת את התחושה הכללית של דמות שתלווה סדרה או סדרת מוצרים או משחק. זה דורש ידע באנטומיה, באנימציה, הומור, עין חדה לאופי האנושי, ותמיכה בלקוח שלא יודע מה הוא בעצמו רוצה.
- ..........כל הכבוד לך יאמ יאמ(מזלג מביא חציל לפה חציל נבלע בפה נשאר כתם שמן על מפית). מנוחם! בא שנייה, תראה, יש פה אחד מצייר כמו יוני. מנוחם גם רוצה לצייר, נכון? הוא כבר מצייר (אני הולך לרחבת הריקודים להתקע בין אנשים שאני לא מכיר. זה לא שווה את זה).
לא שווה להגיד "אני מדמת"? כמה חצילים יכלו להשאר בצלחת, מבעבעים להם בשמן בניחותא?
נשמע מקצועי מאד! (קונוטציה של אדם שמוצץ דם במקצועו.)ומה אומרים על אִפֻּ"ד (איפיון דמות)?
כאילו: -"במה אתה עוסק?"
- " אני מאַפֵּ"ד "
איזו קשיחות!איפנות נשמע טוב יותר!
(---במיוחד שזה מזכיר בצליל את המקצוע הנחשק 'תכנות' שאם בשיחת חתונה רגילה אתה אומר שאתה עוסק בו... אז אין שאלות בכלל!)
אז פשוט זה יהיה כך:
"במה אתה עוסק?"
"איפנות."
"ביי."
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים